ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 491 צפיות
כאשר קונים רכב (במיוחד חדש) אחד מהשיקולים חשובים הוא טיב השירות, יחס של יבואן ועלויות תחזוקה. למשל אני לא אגע בשום דבר שמתנוסס מעליו שם UMI גם אם זה זהב טהור. יש לי ניסיון חיובי עם טויוטה, אבל שם ב10 שנים רק טיפולים והחלפת ציריה. ניסיון מאוד חיובי עם אחד ממוסכים מורשים של מאיר (הונדה) אבל ברור במחירים של מורשה. היום אני מתלבט בין רכבי פיג'ו, פולקסווגן, סיאט, סקודה. מהו ניסיון שלכם עם איכות השירות ועלוית במוסכים מורשים של החברות הנ"ל? ואים אתם יכולים להשוות ליבואנים אחרים.
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 470 צפיות
שלום ! אחרי כמה ימים שאני חורש את אתר auto, את לוחות המודעות ואת הפורום פה, החלטתי להתייעץ איתכם. זה יהיה הרכב הראשון שלי, ומה שאני מחפש זה: * אמין - כמה שפחות במוסך * זריז * מיועד לנסיעות משולב בין-עירוניות ועירוניות * אני נהג יחיד, מקסימום עוד נוסע. האופציה "התאם לי רכב" שפה נתן לי במקום ראשון סוזוקי גראד ויטרה 2.4 ליטר (??) אז בגדול מה שמצאתי הכי רלוונטי עד עכשיו זה: מזדה 2, טויוטה יאריס, והונדה ג'אז (או סיוויק הצ'בק) הבעיה היא שקשה למצוא מזדה 2 בק"מ נמוך, ההונדות יקרות, והטויוטה יאריס, פשוט לא הבנתי אם זה יתאים לי או לא אשמח לעצות! תודה
הודעה אחרונה מאת pyx, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 458 צפיות
אני נוהג כבר 10 שנים על אוקטביה 1.4 TSI ומעוניין לדעת אם יש רכב אחר שדומה לו בביצועים, חוזק, אחיזה בכביש ובהאצה. אחרי שמתרגלים לרכב הזה קשה למצוא משהו אחר. מחפש יד שניה סביבות 2017 תודה, ברוך
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
- 10 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום הנהדר, רוצה להתייעץ אתכם לגבי רכישה של רכב למשפחה. אני יודע שתוכלו להעיר ולהאיר ובכך לעזור בקבלת החלטה על הרכב הבא. כל הצעה תתקבל בברכה. פרטים: זוג + 3 ילדים (1-5) צריכים מקום במושב האחורי לבוסטר(הגבהה) ושני כסאות בטיחות של ברייטקס( אחד isofix ואחד לא). אשתי תנהג ברכב עם הילדים ולעבודה. חוץ מזה הרכב ישמש כרכב עיקרי לנסיעות משפחתיות, חגים שבתות וכולי. מעריך ב 8-10k ק״מ בשנה. לפי מה שראיתי על הנייר הרכבים מרווחים כולם ויוכלו לאכלס את הכסאות, עם יתרון ל x trail. דרישות לפי סדר עדיפות: 0. אוטומט 1.סחירות עתידית( משתדל לקנות רכב בן ~3 למכור בן ~6) 2. אמינות 3. אבזור כללי ולאו דווקא התראות וצפצפות למינהן 4. ביצועים( סוג של זאב בעור של כבש[גרנד צירוקי…
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 822 צפיות
היי חברים, אני רוצה לרכוש רכב ומתלבטת בין שלושת הדגמים. הסיטרואן C3 והיונדאי i20 יעלו לי בסביבות ה-100K. ההונדה ג'אז ההיברידית תעלה לי 120K. האם זה ישתלם בסופו של דבר מבחינת צריכת הדלק שלה? האם יש עדיפות לאחד מהדגמים שציינתי בלי קשר למחיר? אשמח לשמוע את דעתכם. תודה, אלונה🌻
הודעה אחרונה מאת X9500, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 26 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום ולחכמיו, לפני שבע שנים וחצי התייעצתי כאן לגבי רכישת אוטו משפחתי, התייעצות מועילה שבסופה קניתי פוקוס סטיישן ידני. ללא ספק האוטו המוצלח ביותר שהחזקתי בו אי פעם. לאחרונה הוא התחיל להראות סימני התעייפות. עדיין לא תקלות של ממש, אבל אני מרגיש את זה מתקרב. הוחלט במועצה המשפחתית להתחיל ללטוש עיניים לכיוון האוטו הבא, תוך ניצול העובדה שאנחנו לא בלחץ. נדלג 6 שנים קדימה בזמן. קצת לפני פרוץ הקורונה, טיילנו כל המשפחה בכרתים ושכרנו קאדי 1.4 בנזין ידני, כמו זה שנמכר בארץ עד לא מזמן. כולנו נהננו ממנו: מרווח מאחורה לשלושה מתבגרים/בוגרים, תא מטען ענק, נסיעה נוחה ונעימה למדי (לא כמו הפוקוס אבל לא רחוק משם). נדלג עוד שנה ומשהו לימינו אנו. אנחנ…
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
האם לקנות רכב חדש והחזיקו 10 שנים או לקנות רכב בן 5 להחזיקו 5 שנים , למכור ולקנות שוב רכב בן 5. ערכתי סמולציה. בהנחה שרכב מאבד 13 אחוז בשנה: עלות רכב משפחתי חדש לצורך העניין 150000. לאחר 10 שנים יהיה שווה 37500 . עלות רכב זהה בן 5 שנים 75000 אחרי 5 שנים יהיה שווה 37500. מאחר ואנו מסתכלים על תקופה של עשור הרי נדרש יהיה למכור את הרכב לאחר 5 שנים ולקנות שוב רכב בן 5 . לכך צריך להוסיף 37500 . סה"כ ירידת ערך לרכב החדש בעשר שנים 112500 ש"ח. סה"כ ירידת ערך ל 2 הרכבים בני 5 שנקנו בעשור- 75000 ש"ח. סיכום: קנית רכב חדש בהיבט ירידת ערך יקרה יותר ב 37500 שח . היבטים נוספים. …
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, אני אדם נכה עם 100% וזכאי להנחה 61אלף מיסים מביטוח לאומי היה לי מאזדה 3 2017 עם כיסא כיוונון חשמלי מאזדה CX30/יונדאי טוסון וקיה יש להם כיסא חשמלי, השאלה אם שווה לקנות אותם ואיזה.. אני לא מוכן לוותר על כיסא חשמלי כי זה מאוד חשוב לי חייב שיהיה מנוע מעל 1800 עד 2000 מאוד התבאסתי שבדגם מאזדה 3 אין כיסא חשמלי יותר יש לחץ לקנות השבוע רכב בגלל מבצעים + סגר תודה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 606 צפיות
יש לי קיה נירו 2018 EX (מועד עליה לכביש פברואר 2018). הבנתי שבשנה הזו היא עברה מתיחת פנים שבה החליפו לאנטנת כריש, הגדילו את מסך המולטימדיה, שמו מפתח חכם ועוד איזה משהו. אז בנירו שלי יש את אנטנטת הכריש, מסך המולטימדיה שלי יחסית גדול (אבל אני לא יודע באמת אם זה באמת משהו שונה או שזה הגודל הישן) אבל מפתח ההתנעה רגיל. מה זה אומר על מתיחת הפנים של הרכב? לא בטוח אם הוא עבר אותה או שאולי רק חלקית
הודעה אחרונה מאת outnex, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 518 צפיות
שלום אנשים טובים, אני מחפשת רכב מיני ידני לנסיעות קצרות לעבודה וחזרה. נסועה צפויה: 7000 ק"מ בשנה. הפרמטר היחיד שמעניין אותי הוא אמינות, רכב שלא יגיע למוסך כל שני וחמישי. (מוכנה להתפשר על כל שאר הפרמטרים) חשבתי על שברולט ספארק הדגם החדש (משנת 2016 ומעלה). ראיתי שהמחיר שלו די נמוך יחסית לקטגוריה (i10, פיקנטו , space star) אשמח לשמוע האם הרכב מומלץ או שכדאי להתרחק? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת shragakr, -
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 489 צפיות
אהלן, מתעניין ברכישת פריוס, 2017, 50K קמ, היסטוריית הטיפולים בטויוטה כמו שעון, דוח עבר ביטוחי מראה ירידת ערך של 4% - רצ"ב + חשבונית תיקון התאונה מטויוטה. כמה שאלות: מגן אחורי = טמבון? מה זה כיסוי רצפה אחורי? הסכומים בחשבונית התיקון - 18,600 שח ובדוח עבר ביטוחי - 30,000 שח לא אמורים להיות זהים? מה זה אומר? הכי חשוב - מה המשמעות של התיקונים וירידת הערך, הייתם קונים או פוסלים? (הוא מבקש מחירון) תודה!
הודעה אחרונה מאת waxd8, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 526 צפיות
היי לכולם, החלטנו שכרגע ההחלטה הנכונה זה ללכת על גראנד שירוקי גם שימושי עם הילדים וגם יכול להיות נחמד בשטח. השאלה שלי לגבי הדגמים: - 5.7 האמי מה היתרונות חוץ מהמנוע כמובן (יש כרגע רק אחד מפורסם שכמובן זה יחסרון ענק) - ואז נשאר לנו לימיטיד או את הטריילהוק האם לשטח רגוע ובעיקר בוץ צריך את הטריילהוק (נעילה אחורית)? והאם יש משהו שאני מפספס בדגמים? תודה ליאור שאלה נוספת ששכחתי לשאול יש מכוניות שהם נקנו בארץ וכאלה שביבואי אישי מה ההבדל?
הודעה אחרונה מאת POHUIST, -
Lexus gs450 1 2
מאת mahmood- 9 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
הי אני מעוניין ברכישת לקסוס gs450 .. אבל קצת מפחד להיכנס לעולם הזה של הרכבי יוקרה וה 300+ כ״ס לא רוצה לקנות תרכב ואז לשלם דףעל דברים שלא ציפיתי שאשלם עליהום ואני מתכוון במיוחד לטיפולים מישהו יכול לעזור ?
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
- 7 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם. אני כמעט בן 18, נהג חדש עם רשיון של כמעט שנה והחלטתי שאני רוצה לקנות רכב ראשון משלי. הרכב ישמש אותי לנסיעות בעיר ובעיקר מחוצה לה, כבישים יחסית הרריים. אני מחפש רכב שיהיה מהנה לנהיגה שהרכב לא ירגיש עגלה וגם לא איזה משהו עם הספקים מטורפים, מחפש משהו שפשוט יהיה כיף לנהוג עליו, שיעלה חיוך על הפנים ויתן רצון לעוד. לא ממש משנה הגודל והגיר ידני או אוטומט. שיהיה יחסית חסכוני. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת GTI33, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שוקל לקנות פורד פוקוס 2008 160 אלף קילומטר לאוטו ראשון הרכב מבחינת קוסמטיקה נראה טוב דווקא האם שווה לי לקנות ועד כמה אמין הרכב הזה?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 539 צפיות
היי חברים, בשנתיים האחרונות אני נוסע על יונדאי גטס 2007. אמין מאוד ועושה את העבודה. אני חושב אולי לשדרג בקטנה, בעיקר כדי שיהיה לי יותר נוח וכיף לנהוג, אבל אין לי אפשרות להוסיף סכום משמעותי כרגע. השאלה היא האם אפשר למצוא משהו בסביבות ה- 15K-20K שיהיה שדרוג יחסית משמעותי בחווית הנהיגה? ואם כן אז מה האופציות? אני כמעט תמיד לבד ברכב ומידי פעם עם החברה. עדיפות לאוטומט כדי שבמידת הצורך גם היא תוכל לנהוג, אבל גם ידני בא בחשבון. אני נוסע כ- 15K ק"מ בשנה. לרוב נסיעות בינעירוניות. אוהב את הקומפקטיות של הגטס ולכן מעדיף להמשיך עם רכב קטן יחסית. רכב שנראה יחסית טוב, נוח, שיהיה כיף לנהוג בו (עד כמה שאפשר בסכומים האלה כמובן) ואמין. …
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 483 צפיות
האם ההגבלה להעברת בעלות רלוונטית ברגע שהרכב מגיע ל4 חודשיים ללא טסט? הכוונה 3 חודשיים וכמה שבועות עוד ניתן להעביר בעלות/ או שעל ה3 חודש בדיוק ניתן להעביר ואיחור של כמה ימים מ3 חודש בדיוק ימנע מלתת העברת בעלות?
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 866 צפיות
הי לכולם, מזמן לא כתבתי פה. מינואר הקרוב אני הופך לעצמאי, אבל נשאר באותו תפקיד ובאותו מקום (סיפור ארוך למה זה קורה בכלל ולמה בתקופה הזו, אבל זה לא קשור לנושא) ואצטרך לדאוג לרכב, דלק וכל מה שהמעסיק דאג לו בעבר. כיום אני נוסע על יונדאי איוניק 2020 ויחסית מרוצה - חסכונית מאוד, מאובזרת היטב. די נוחה. במעבר למעמד של עצמאי אני רוצה לקחת רכב בליסינג תפעולי. כמעט 20 שנה הרגילו אותי לנוחות הזו. היו לי רכבים פרטיים יד שניה כרכב שני והיו איתם לא מעט צרות. לפני הקורונה נסעתי הרבה - סביב 4,000 בחודש. עכשיו עובד 50% מהבית, 50% מהמשרד וגם מבלים פחות, אז כרגע הקילומטראז' הוא סביב 2,000 בחודש. אני מקווה שהקורונה תיגמר לפני שייגמר חוזה הליסינג שאעשה, אז ההערכה שלי …
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 640 צפיות
שלום אני מעוניין בחוות דעת של בעלים של הג'אז ההיברידית החדשה משנת 2020, צריכת דלק בפועל, נסיעה בעליות , עקיפות, תאוצה מעל 80..90קמ"ש, בכל זאת אני נוסע ברכב עם מנוע טורבו קטן, ולא מוכן לוותר על גמישות המנוע, (יונדאי i 30 1400 טורבו). נוחות בחיי היום יום, ומה ניתן לעשות כשאין גלגל ספייר ברכב?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 818 צפיות
אשמח לשמוע מבעלי נסיון: 1. איזה מערכת מומלצת (עם משמנת או שאין צורך)? 2. איך החוויה בנסיעה בגז? 3. תחזוקה/תקלות עלויות סבירות? 4. כמה חסכוני אחרי ההסבה? תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת online, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
היי, מתכוון לרכוש ריינג' רובר ספורט 2010-11. הרכב ישמש בעיקר את האישה, שאוהבת רכבים גדולים וגבוהים ואולי טיפה'לה שטח. אשמח להארות/הערות על אמינות הרכב ובכלל. עלויות אחזקה צפויות? לא מפחד מרכב בן 10 כל עוד הוא שמור ומטופל יש המלצות מה לחפש בבדיקה? ממה להזהר? המלצות לרכב אחר שיספק אותה? לנד קרוזר למשל, אבל זה לרדת עוד כמה שנתונים... אשמח לתגובות
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 749 צפיות
שלום לכולם, לאחר בדיקה בשוק כמעט ואין סקודה ראפיד למכירה שהיא לא מליסינג. מצאתי סקודה ראפיד 1390 סמ"ק ו122 כ"ס יד ראשונה פרטית שנת עלייה לכביש 2015 וטסט עד 3/2021 קילומטרים 57,000 והמוכר רוצה עליה 53,000 כשהמחירון שלה 51,500 לפי לוי יצחק. מה דעתכם שווה המחיר? האם יש מקום להתמקח? וטיפים בכללי בנושא ? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 501 צפיות
שלום לכולם! רוצה לקנות רכב, מחפש רכב גדול ונוח, תקציב עד 80 אלף. מסתכל על פאסאט 2015-2016 (B8), מנוע 1.8 על DSG7. קילומיטראז של הרכבים שבדקתי הם באיזור 90-105 אלף ק״מ. יש ממה לפחד או שאפשר לקחת בראש שקט? אולי יש אלטרנטיבות ממולצות? תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת igorok, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 654 צפיות
שלום לכולם. אני מבקש לקנות רכב חדש שני בבית. וממש מתלבט, בין החלופות. מה שחשוב לי זה בעיקר. נוחות דגש על מרווח. וסחירות ביום שאחרי. אדם מבוגר לא משתולל עם הרכב. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 80.9 אלף צפיות
בעלים טוען שהוא קנה מליסינג. אבל ברשיונו רשום: "השכרה / החכר" מה זה ליסינג או השכרה?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 480 צפיות
שלום לכולם, קיבלתי הצעה מחברת אוויס לרכישת קיה נירו 2017 עם 140,000 ק"מ ב70,000 ש"ח. המחירון 102,000. יד ראשונה, ליסינג שלהם נהג יחיד שסיים עסקה. הרכב במצב מעולה, לקחתי אותו לבדיקה ונותנים אחריות ל3 חודשים בגלל הקילומטרז' . על פניו אני נוטה לקחת אותו, השאלה היא האם כדאי להמתין לתחילת 2021 ולמצוא הצעה יותר טובה? תודה רבה
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום חברים, אין אפשרות למתוח את התקציב מעבר, אז אני מתלבט בין 3 הרכבים בכותרת. מה מהם עדיף,מה יותר אמין, מה יותר נוח? עוד מעט מסיים עסקת ליסינג. עוד לא החלטתי אם הולך על מימון או ליסינג פרטי או בכלל יד 2.
הודעה אחרונה מאת Ilya Zuskovich, -
- 9 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
המלצה לבחירה בין SUV קיה ספורטז טורבו, CX-30 או ניסן קשקאי. האם לספורטז טורבו קימים בעיות בגיר -הגיר מתחמם בנסיעה בעיר?
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
בזמן האחרון עקב כל מני שינויים משמחים ההורים שלי תרמו לי פונטו איבו חביבה מאוד והיא משמשת את בת הזוג שלי והיא העבירה לי סוזוקי אלטו אוטומטית שלוקחת אותי לעבודה בכל יום. האלטו הזו... אני לא סובל את הרכב הזה, הוא מווברץ, הוא רועש, הוא לא זז, וכדי שהוא יזוז צריך למחוץ את הדוושה ואז הוא לא חסכוני, הוא מכוער והוא לא נוח או בטיחותי. יש לו קסם אישי כמו לפחית קולה מאוגדת עם עוד 1000 פחיות בקוביית מחזור. בקיצור זה רכב מחורבן שלא ברור לי למה אנשים קנו וקונים. עכשיו השאלה מה עושים. אופציה א - להעיף את האלטו ולהחזיר את הפג'ו הקטנה שלי לתפקיד של רכב עיקרי, אבל אני מרוצה מכך שהיא חזרה לסטטוס המקורי שלה של תחביב אז לא יודע אם כדאי, מעדיף לסבול. אופציה ב - למכור את האל…
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 493 צפיות
אני מתכוון ללכת השבוע לקנות רכב ממגרש כנראה בפתח תקווה. יש לכם המלצה למכוני בדיקה באזור?
הודעה אחרונה מאת justanormalguy,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 899 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Or05230
- אלי122
- om2
- NTL83
- danbr
- itzik123
- mikyl
- SlowRide
- פינדר
- Israeli-rn
- yohai71
- ארז 1