ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,620 נושאים בפורום הזה
-
ידנית עד 20-25K
מאת hasha-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
איזו ידנית הכי מומלצת בתקציב הזה בגודל סופר מיני ומעלה, בדגש על צריכת דלק נמוכה, אמינות ובטיחות? שילוב של נסיעה בין עירונית ועירונית, הרבה פקקים תודה
הודעה אחרונה מאת Shab00, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 633 צפיות
** לא יודע אם זה מתאים לפורום הנוכחי - אם לא מוזמנים להעביר ** שלום חברים, יש לי התלבטות קשה ואשמח לשמוע את דעתכם. יש לנו (זוג+1) סיטרואן C4 דיזל 2011 שכבר עברה 170K ק"מ - האמת אחלה אוטו, נוח מרווח חסכוני מאד. בגדול אני אוהב את הרכב חוץ מהעובדה שהוא דיזל ולפחות חצי מהנסיעות שלנו הן עירוניות. בנוסף השנה היו טיפולים מאד יקרים - גם יחידה פנימית של מזגן וגם אינג'קטור תקול. ולאחרונה גם לפעמים בנסיעות בין עירוניות נדלקת אזהרה על המסנן חלקיקים - כנראה בגלל ריבוי הנסיעות העירוניות. ובכללי התחושה היא שיכול להיות שאפשר להמשיך לסחוב איתו עוד 2-3 שנים בלי תקלות אבל גם ייתכן שהרכב עשה את שלו וצפויים עוד ביקורים במוסכים.... עכשיו, יש לנו תקציב להחלפת …
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם! אני עומדת לקנות פיאט 500 שנת 2015, 60,000km, דגם my pop (הפשוט ביותר). ברכב אשתמש בעיקר לנסיעות ארוכות (חיפה-ב"ש-אשדוד) - כן, חשוב לי שהרכב יהיה חסכוני יחסית ולכן בחרתי את הפיאט. אני קונה את הרכב מתחת למחיר מחירון, קראתי הרבה ברשת על הרכב, יש שאומרים שהוא בסדר גמור לנסיעות בין עירוניות ויש שממש קוטלים אותו, אשמח לשמוע את דעתכם 🤗
הודעה אחרונה מאת נוי פייגנבאום, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 483 צפיות
שלום לכולם אני כרגע לפני קניית רכב וכנראה זאת תהיה 207cc יש פה מישהו שהיה לו או מכיר את הרכב ויכול להגיד מה החסרונות שלה אם יש בעיות איך היא מבחינת צריכת דלק ואחזקה ?
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 709 צפיות
היי חברים, בשעה טובה אישתי קיבלה רשיון וצריך לדאוג לה לרכב, נקודות חשובות: *אוטומט בלבד *חשוב שיהיה מספיק מקום לבוסטר וכיסא בטיחות מאחורה * הנסיעות יהיו כנראה רק בתוך העיר אז לא תעשה הרבה ק"מ בשנה * עד 25-30K חשבתי על ניסאן מיקרה, מיצובישי ספייס סטאר, מה דעתכם? תודה רבה
-
- 14 עוקבים
- 27 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
בא לי להתחדש בעוד רכב ומה שאני מחפש זה רכב חזק יחסית וכפי לנהיגה, יד 2, בטווח המחירים של 150 עד 200 אלף שקל. לא מפחד משיפורים אז גם את זה אפשר לקחת בחשבון. כבר מזמן לא צעיר אז לא מחפש רכב שובר עצמות, עדיפות ברורה להנעה אחורית. פורשה? מחירים מופרזים כיד 2 גם לרכבים בני שני עשורים אז לא בא בחשבון. ב.מ.וו M2 עדיין יקרה מידי בשנתונים, מיני JCW לא הנעה אחורית אך בהחלט חביבה לנהיגה אך קצת קשיחה לי מידי וקצת קטנה מידי, מגאן RS? אולי זה הגיל אבל לא מתחבר למראה הנערי ותא הנוסעים קצת מבאס אבל עם אוהלינס R&T זה צריך להיות רכב סופר חביב לנהיגה (לא יצא לי לנהוג על החדשה). בקיצור, אשמח לרעיונות מעניינים לרכבים שרצוי שלא יהיו בני מעל לעשור.
הודעה אחרונה מאת pasparto, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ספוילר
הודעה אחרונה מאת ADI660, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 572 צפיות
במהלך חיפושי רכב החלטתי להתמקד בדגמים הנ"ל - פיג'ו 308 או סיטרואן C4 בין השנים 2013-2016. הדגמים שעניינו אותי הם מנועי 1.2 טורבו או מנועי 1.6 ללא טורבו (בשניהם גיר אוטומט). רציתי לדעת מבין שתי הגרסאות הללו מה ההבדלים מבחינת עלויות הטיפולים ובעיות אמינות ידועות. אני מאוד רוצה את הדגם של ה1.2 טורבו אך נושא הרצועה המתפוררת קצת הפחיד אותי, והבנתי שבכללי כל כניסה שלהם למוסך מסתיימת באלפי שקלים. אשמח לשמוע דעתכם כדי להגיע להחלטה.
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 510 צפיות
כדי לקנות רנו קליאו 2008 158 אלף קילומטרז כדי לרכב ראשון? לגג חצי שנה שנה אפילו פחות
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 732 צפיות
מה קורה אנשים אני מחפש להחליף את הרכב, מחפש משהו ליום יום, חייב שיהיה אוטומט. אני רוצה רכב קטן שיהיה לו גם כוח. כרגע האופציה המועדפת זה לאון FR, שנת 17+ אחרי המתיחת פנים. ראיתי גם שאני יכול להכניס פולו gti בערך באותו מחיר פחות או יותר אותה השנה. התקציב הוא 100K~. אשמח לעזרה בין הרכבים האלה \ אם יש עוד משהו מומלץ באותו סגנון בטווח מחירים האלה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת st0hyp, -
- 13 עוקבים
- 34 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
הגיע הזמן לשדרג את הרכב אני כבר כמה שנים עם סופרב L&K ונהנה מתא מטען ענק. עוזר לי מאוד בעבודה חשבתי לעבור לרכב יותר מגניב השאיפה האמיתית הייתה E300 AMG. אבל התא מטען שם ממש קטן (380 ליטר) הסכמתי להתפשר על הרכבים שכתובים למעלה: אודי איי5 \ 430 גראן קופה - לשתיהן תא מטען 480 ליטר וכמובן סופרב חדשה עם תא מטען 580 ליטר כן 100 ליטר זה משמעותי אבל אני רוצה רכב קצת יותר מפנק וגם זה משמעותי חוץ מזה שבונה על זה שעוד מעט נחזיר את העובדים מחלת אז נצטרך פחות להעמיס על הרכב שלי. כל הדגמים שהסתכלתי עליהם הם 4X4 השאלה אם באמת A5 \ BMW 430 יהיו יותר מפנקות מסופרב L&K?
הודעה אחרונה מאת X9500, -
- 12 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כדי?
הודעה אחרונה מאת gabizon79, -
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 742 צפיות
אהלן חברים אני מחפש רכב משפחתי אחרי מספר שנים עם ניסאן מיקרה ששירתה אותי נאמנה. התקציב הוא 70 אלף שקל. כרגע האופציה שהכי דיברה אליי היא אוקטביה 2017 1.0 עם קילומטרז לא גבוה. אשמח לקבל הצעות נוספות מהניסיון של החברים כאן
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 554 צפיות
ישנה בעיה כיום 95% מה i30 בשנתונים 2012-2015 שמפורסמים ביד 2 - הבעלות הראשונה היא ליסינג השאלה אם שווה לקנות אחד מהם ולעשות לו בדיקה יסודית לפני הקנייה או פשוט לשלם עוד 6-7 אלף ש''ח ולקנות כזה שיש לו יד ראשונה פרטית תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן, אני עובד כשליח בחברת משלוחים בתוך העיר, עד היום נסעתי בדייהטסו סיריון 2006, לצערי לפני שבוע הלכה סופית, מחפש רכב חסכוני בדלק,שאוכל לעבוד בו כחצי שנה שנה(עובר בין 5000 ל8000 ק"מ לחודש), ושיחזיק לי אחר כך לנסיעות קטנות ומזדמנות
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים, התייעצתי פה לפני מס' ימים על קיה פורטה - ממנה ירדתי לאחר בדיקה מעמיקה יותר. הכיוון כרגע הוא רכב היברידי משנת 2017-2018 חדש גם נכנס במשוואה, אך בעדיפות ליד שניה בעקבות ירידת הערך שהרכב כבר ספג, אך יש לי התלבטות והיא כזו : אני כיום לא מפנה כסף מזומן לרכישת רכב, מאחר שהוא מיועד למטרות אחרות. מה שאומר שאני זקוק ל 100 אחוז מימון וברכב משומש בשנתונים האלו, הבנקים לא ממהרים לתת 100 אחוז אלא רק 75-85%. מאחר שאני לא מעוניין לשים כסף על רכב כרגע, פניתי למגרש של AVIS וקיבלתי הצעה לרכב מסוג יונדאי איוניק שעלה ב 7/2017 עם 48,000 ק"מ על השעון, ביד הראשונה היה ליסינג מימוני. החברה מציעה את הרכב ב 83,000 ש"ח, מחיר שהוא בעינ…
הודעה אחרונה מאת רק מיאטה, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, אני רוצה לקנות לעצמי רכב חדש. אני מעדיפה גיפון או רכב אחר שהוא יחסית גבוהה כי יש לי בחילות בנסיעה. אין לי משפחה אז לא צריכה משהו עם הרבה מקום אבל גם לא משהו צפוף כמו ה ג'ימני. יהיו לי הרבה נסיעות של מעל 4 שעות ביום. אני מחפשת משהו נוח וגם חיסכוני מאוד. משהו אמין גם חשוב כי אני גרה רחוק מהמשפחה וחברים - במקום רחוק. בעקרון מעדיפה משהו חדש אבל רכב חדש זה ממש יקר ואני רוצה משהו עד 80,000 שח. מה מומלץ ומאיפה מומלץ לקנות? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רכב מעבודה, מה עדיף? אין אפשרות לנסיעת מבחן, צריך להחליט עד סוף דצמבר. נוחות נסיעה בראש סדר העדיפויות (נסיעות ארוכות מחוץ לעיר). כמו-כן, הבנתי שתפעול המזגן באוקטביה עבר למסך המולטימדיה, מישהו התנסה בזה? עד כמה העיניין נורא? Sent from my SM-G985F using Tapatalk
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מתלבט לגבי קניית יאריס רובוטית רציתי לדעת אם זה אותו הגיר כמו בקורולה הרובוטית 2008 או שזה גיר שונה ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת דני דין, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 502 צפיות
בגדול מחפש משפחתית שהיא גם אמינה, גם מרווחת וחזקה עד 65K...ולא הייתי רוצה משהו ישן מ 2015. האם למישהו כאן יש המלצה?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 537 צפיות
איזה רכב עדיף לרכוש דגמי 2001-2002 דיזל 2700 סמ"ק אוטומטי או דגמי 2003-205 מנוע 3000 סמ"ק
הודעה אחרונה מאת guybaskin, -
שלום לכולם , אני אומנם כותב כאן לראשונה אבל נעזרתי לא פעם בפורום הזה והרבה פעמים הצלחתי למצוא פה פתרונות לבעיות קטנות שהיו לי ברכבים קודמים והרבה מהידע הצנוע שלי שאבתי מפה . כרגע מעוניין להתייעץ או לקבל המלצה על רכב עד 60 אלף שיחליף את הקיה פורטה 2011 הנהדרת אך המזדקנת שלי עם 200 אלף הקילומטרים שלה . אני בעיקר חושב על פורטה חדשה יותר או אימפרזה 2017 (הצורה החדשה ) שייש די הרבה והם פחות או יותר בתקציב שלי . מאפס למאה לא מעניין אותי , אמינות חיסכון בדלק ומרחב פנימי יותר חשוב לי ברור שלא הייתי חושב על רכב בלי מערכות בטיחות בסיסיות או משהו כזה , מאוד אוהב את הצורה החדשה של האימפרזה ויודע שהיא חסכונית וחסרה קצת בסוסים אבל מניסיון עם רכב עבוד…
הודעה אחרונה מאת asico70, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 481 צפיות
אז לאחר שהורידו אותי כאן מרכישה של רנו קאפצ'ור בעקבות תקלות גיר/מנוע ידועות של הדגם (תודה על כך) שמתי את עיני על סוזוקי קרוסאובר מהשנתונים הנ"ל. ראיתי רכב במצב מעולה עם קלומטראז' נמוך, ובעלים שנראה הגון. בדיקת הרכב בקומפיוטסט הייתה תקינה. התרשמתי שסך הכל הרכב אמין, ואני די נחוש לסגור, אבל קראתי על עניין הגיר שיכול לשבוק כך פתאום, ואז מדובר בסיפור של החלפה. החלפה שעשויה לעלות כסף רב אם היבואן לא לוקח אחריות. שאלותיי: 1. האם יש לי מה לעשות מבחינת סגנון נהיגה/תחזוקה על מנת להימנע מלהגיע למצב של החלפת גיר? 2. אם התשובה לסעיף 1 היא שלילית, האם נכון להיום היבואן לוקח אחריות במקרה של תקלה ומחליף גיר ללא עלות מצידי (או עלות סימלית)? תודה, יוני
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 454 צפיות
היי, מתכננת לקנות מחר יונדאי i20 ידנית משנת 2016. המוכר נמצא באשדוד. היכן מומלץ לבצע את הבדיקה לפני הקנייה? ראיתי כמה המלצות על דן מעבדות רכב, הם עדיין טובים? רלקס עדיפים? תודה!
הודעה אחרונה מאת k cat, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 512 צפיות
היי, כבר 3 שבועות לתוך תהליך מציאת רכב בתנאים שיתאימו לי מחפש בצפון בתקציב של בין 30-40 אלף יד וקמ יחסית נמוכים בונוס אם יהיה ביטוח סוללה. מה התמורה הכספית שהייתם נותנים לביטוח על הסוללה? האם צצות הרבה מציאות ובשבוע הקרוב תהיינה עוד הצעות או שמא חבל על ההמתנה וכדאי לי למצוא את העסקה הכי טובה מבין הקיימות וללכת על זה? מאיפה אפשר להשיג אביזר בקרת שיוט לא מקורי להתקנה על הרכב? לאילו עוד דברים אני צריך לשים לב מעבר לכך?
הודעה אחרונה מאת MarcNL, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 853 צפיות
שלום, אני עם רכב ליסינג ניסאן אקסטרייל מהעבודה תפעולי מלא עוד חודשיים נגמר לי החוזה ליסינג ואני בודק האם שווה להמשיך את החוזה לרכב חדש או לקנות לבד העלות של הליסינג מהנטו היא כ- 4000 לחודש אם אני מחזיר אותו אני מתלבט אם לקנות רכב חדש 7 מקומות בתקציב של 160K או לקנות יד שניה את אותו רכב שחשבתי לקנות חדש פחות 4-5 שנים מהשנתון כרגע ניסיתי לעשות חישוב מה יותר כדאי, ליסינג פרטי או הלוואה וכו' והלכתי לאיבוד אם מישהו עשה תהליך דומה אשמח להתייעץ אותו או אם יש מישהו שנותן שירות של ייעוץ בתשלום אני אשמח לשבת איתו תודה מראש
הודעה אחרונה מאת mottis, -
סוזוקי איגניס
מאת Dc500- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 869 צפיות
חושב על קניית סוזוקי איגניס שנת 2003 רכב ממש מטופל ומושקע האם הרכב נחשב אמין?
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים, חמי היקר השתתף במכרז של כונס נכסים וזכה בקיה פורטה שנתון 2017 עלה בחודש 07 של אותה שנה. הרכב עם 70,800 ק"מ על השעון. מבירור פרטים על הרכב - פרט לשיעבודים ועיקולים (מן הסתם) והעובדה שלא שולמה אגרת טסט (רכב חדש - 3 שנים פטור ממבחן שנתי) אין לרכב תאונות. ובנוסף, ביררתי גם פרטים לגבי הטיפולים והרכב ביקר במוסך מורשה של קיה שם הרכב עבר טיפול ראשון 15,000 ק"מ, אך אין להם תיעוד לטיפול 30,000 ק"מ ואין תיעוד לטיפול 45,000 ק"מ. יש תיעוד לטיפול 60,000 ק"מ שבוצע במוסך מורשה קיה כשלרכב היו 54,000 ק"מ. כאמור, הרכב היום עם70,800 ק"מ על השעון, די שמור חיצונית פרט לטמבון שבור בחלק התחתון שלו (תיקון זול יחסית) חמי נכון להיום יביא את…
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 615 צפיות
מה דעתכם? שתיהם רובוטיות. השאלה בעיקר אמינות אבל גם צריכת דלק, אבזור וסחיבה הם שיקולים. תודה
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה ההבדלים בין הדגמים של טויוטה קורולה אוטומטית 2010 : SUN PLUS 4 SUN GLI
הודעה אחרונה מאת dotan123,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 838 אורחים (הצג רשימה מלאה)