ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,622 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 12.9 אלף צפיות
לבן, כסף או אפור - אשמח לשמוע איזה צבע הכי יפה לרכב
הודעה אחרונה מאת במבליק, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 451 צפיות
היי, מישהו יכול לעזור לי אני נהג חדש ואני מחפש רכב אוטומט טוב ולא שואב דלק שיהיה חזק ויפה , עד 18 אלף שקל . תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 556 צפיות
למישהו יש המלצה? אין לי באמת משהו ספציפי שאני רוצה אבל חשבתי על וולוו ישנה, מה אתם אומרים? Sent from my Pixel 3a using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת om2, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 466 צפיות
היי, לא מוצא מחירון לרכב הזה כיד שניה, האם מופיע במחירון לוי יצחק? יש יחידות בודדות ממנו למכירה.
הודעה אחרונה מאת alon, -
- 10 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם אנחנו לקראת התרחבות המשפחה ל4 ילדים ולכן מחפש להחליף את המיצובישי לנסר שלנו (שעשתה עבודה מדהימה) לרכב 7 מקומות. מה שחשוב לי זה אמינות וצריכת דלק שפויה(לא יותר מ1 ל12). אם גם הרכב יהיה בעל תא מטען מספק למשפחה ועם חווית נהיגה נעימה אז בכלל הרווחתי. נוסעים בממוצע משהו כמו 20 אלף בשנה, ולבנתיים הגעתי ל2 אופציות: פורד s max , רנו גרנד סניק, ודאצ'יה לודג'י. לגבי הפורד מצאתי לא מעט תלונות ברחבי הפורומים על בעיות בגיר/מנוע/מצמדים וכו'... כך שזה קצת מדאיג אותי. בנוסף אני לא בטוח מה צריכת הדלק שלה. לגבי הדאצ'יה הבנתי שחווית הנהיגה ממש מזעזעת ולכן למרות שהיא אמינה ועם צריכת דלק טובה(במיוחד גרסת הדיזל) קש לי לבחור בה. אשמח לשמוע תובנות על…
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
התלבטות לגבי סכירת רכב. יונדאי i20 2021 טיוטה יאריס 2021 על מה הייתם הולכים? אשמח לשמוח יתרונות וחסרונות לגבי הרכבים הנל
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 492 צפיות
שלום. אני כנראה לקראת קנייה של ספורטאג' 2017-2018. אני מתכנן להחזיק את הרכב הרבה שנים, בגדול כל עוד הוא ייסע 😄 אין לי זמן לכתת רגליים בין מוכרים פרטיים. אני מתלבט אם לרכוש מטריידמוביל שמוכרים כמעט במחיר מחירון או לקנות מליסינג, כנראה משלמה סיקסט. משלמה סיקסט, כאשר היד הקודמת היא ליסיניג פרטי המחיר הוא בערך 15K פחות מטריידמוביל עבור רכב עם נתונים דומים. מתלבט, אשמח לדעות בנושא. תודה
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 603 צפיות
האם שווה לקחת רכב במסגרת הזו לאדם שסך הכל רוצה רכב חדש כל כמה שנים ולא להתעסק עם טיפולים טסטים ולמכור את הרכב? מצד אחד חברות הליסינג מציעות מחירים חודשיים נוחים, מצד שני אני לא בטוח אם זה שווה בסופו של דבר. הציעו לי על סקודה קאמיק(ורכבים מסיאט עם מחיר בסביבות 2100) 2400 שח בחודש עם מקדמה של 8000. אני לא מאמין בלהוציא סכום כסף גדול על רכב חדש, מצד שני אחרי 3 שנים מגיעים לסכום גבוה גם בסופו של דבר. יש דברים שכדאי להיזהר מהם והאם כדי בכלל ללכת על כזו עסקה?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
היי, אחרי מחקר מאוד מעמיק בשוק ואין סוף נסיעות מבחן, הגענו להחלטה האחרונה - קיה אקסיד פרימיום 1.4 טורבו או פיג'ו 2008 GT עם מנוע 1.2 טורבו. נכון לעכשיו הכיוון הוא להחזיק את הרכב 5 שנים. מה דומה - ההספקה של שני הרכבים באותו הזמן. מחיר יחסית זהה כולל עלות המימון (יתרון של 5000 ש"ח לפיג'ו בגלל הטבת מימון בלי ריבית), שניהם עולים באזור ה-145K. לא הורגש הבדל גדול בביצועים של הרכבים, שניהם נוסעים מעולה ואפשר לתת גז ולהרגיש את האוטו מגיב. ה2008 רועשת יותר לעומת האקסיד. שני הרכבים מאובזרים מבחינה בטיחותית ברמות הגבוהות ביותר (לקיה יש זיהוי תנועה חוצה מאחור שאין לפיג'ו, ופיג'ו יש חיישנים מקדימה וזיהוי תמרורים שאין בקיה). ההבדלים הג…
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
הונדה סיוויק 1.8
מאת icc- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן פתחתי בעבר אשכול לגבי קניית הונדה סיוויק בתקציב נמוך, אחרי כמעט שלושה שבועות של חיפושים ומחקר הבנתי שאני מעדיף להעלות תקציב ולחסוך כאבי ראש ולקבל רכב ליותר זמן בדקתי על הצורה החדשה ביד 2 וכמעט אי אפשר למצוא פריט סביר מהדגם הזה גם על קרועות מבקשים הרבה, ועל שמורות מבקשים כמעט כפליים דוגמא בודדת של רכב במצב שמור שמצאתי היא שנת 2011 יד ראשונה 80 אק''מ אך הבחור מבקש מחיר מצחיק של 40 אלף שקל על סדאן בן 10 שנים. אשמח להצעות על עוד אתרי מכירות רכבים משומשים שמומלץ לנבור בהם (מפייסבוק אני לחלוטין נמנע) תודה.
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 922 צפיות
אהלן חברים, שואל בשביל חבר שמתכנן לקנות רכב חדש, ההתלבטות היא בין ב.מ.וו 220i קופה אוטומטי, לבין אלפא ג'ולייטה תלתן / veloce. מדובר בשנים 2014-2016 בשני הדגמים. הרכב ישמש כדיילי וכנראה יסע 15-20 אלף בשנה. בראש סדר העדיפויות - כיף (וגם קצת ביצועים כמו היגוי חד, מתלים, כוח, הנעה אחורית שיש לב.מ.וו וכו'). מה שמאוד חשוב גם כן, עלויות אחזקה, טיפולים, תיקונים, ביטוחים וכו'. לגבי האלפא אני יודע שיש את alfa workshop שאפשר לקנות משם חלפים מאוד בזול לעומת המחירים בארץ, בב.מ.וו לדעתי מחירי החליפים יהיו מאוד גבוהים (תקנו אותי אם אני טועה) כי ככל הנראה יירכשו בארץ. על כף המאזניים: מבחינת חווית הנהיגה הן די שקולות לדעתי - יתרון של הנעה אחורית לב.מ…
הודעה אחרונה מאת motek, -
הורדתי דוח סליקה על רכב שקניתי מה אומר הסכום הגדול והאם יש ירידת ערך כי באחוזים לא מופיע כלום
הודעה אחרונה מאת save, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה עדיף, גולף 2020 או לאון 2020? שניהם 1.5 ל׳
הודעה אחרונה מאת אלי55, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 493 צפיות
שלום, אנחנו זוג במגמת התרחבות ואנחנו מחפשים רכב משומש צעיר יחסית. אשתי צפויה לנסוע הרבה, יחסית. מחפשים רכב (אוטומט) עם המאפיינים הבאים: בטיחות: בטיחות פאסיבית מעולה. העדפה גדולה לרכב עם בלימה אוטומטית ותיקון סטייה מנתיב. מרווח: תא מטען מספיק גדול לעגלה, מושב אחורי מספיק לשני כיסאות בטיחות. צריכת דלק: הנסועה צפויה להיות מעל הממוצע ובין עירונית ברובה. לא יודע עדיין לגבי פקקים. אמינות: הכי טובה שאפשר בהנתן הדרישות האחרות. לא חשוב: ביצועים, אבזור ושאר פינוקים. תקציב: שואפים להתכנס ל 60K. רצוי פחות, אם צריך יותר, אז יותר. אין לי בעיה עם צרפתיות ושאר שיקוצים. תודה!
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 658 צפיות
שלום לחברי הפורום הנהדר, רוצה להתייעץ אתכם לגבי רכישה של רכב למשפחה. זוג + 2 ילדים (0-2) צריכים מקום במושב האחורי לצורך נהיגה במרכז ומעט טיולים בשבתות מעניין אותי לדעת על : ביצועים אמינות מרווח מאוחר ומקדים גודל תא מטען צריכת דלק תקציב 80-100K אשמח לעזרתכם. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
- 0 תגובות
- 443 צפיות
שלום לכולם, מתלבט אם לרכוש רכב יד מיד ראשונה (00) מחברת ליסינג. מדובר ברכב שהיה בליסינג מימוני נהג יחיד, להלן הפרטים הטכנים: 1. VW Golf trendline 1.4 TSI 2. מועד עלייה לכביש: 11/2017 3. קילומטר: 53,000 4. הצעת מחיר סופית: 74,000 שאלות: 1. ברישיון הרכב אין זכר לכך שהרכב היה בבעלות ליסינג (לא רשום השכר/החכר ברישום מקורי) - מה המשמעות הכספית של עובדה זו לעומת רכבים שרשום שהיו בהשכר/החכר? איך משקללים זאת במחירון? 2. צבע הרכב סגול חציל - האם יכולה להיות בעיות סחירות כאשר ארצה למכור את הרכב? 3. לקחתי את הרכב לבדיקה מטעמי, בתוצאות הבדיקה בסעיף מרכב ושלדה מופיעים ליקויים בעלי משמעות שולית ונמוכ…
הודעה אחרונה מאת Felda, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 593 צפיות
אהלן, מחפש רכב לזוג + 1 בדרך. הבטיחות הכי חשובה. אחר כך האמינות. ואם תהיה מצלמת רוורס, אשתי תשמח אנחנו מעדיפים רכב קטן יותר, אבל אם נקנה רכב גדול אם המחיר יהיה זול משמעותית. תקציב מקסימלי 60K, מעדיפים פחות. הרכב מתוכנן להיות אצלנו כ-5 שנים לפחות, סביר שיהיה תינוק נוסף בתקופה הזו. נסועה ממוצעת, יהיו פקקים. אשמח לשמוע דגמים רלונטיים, וגם מה לדעתכם מחיר סביר לרכב בן שלוש-ארבע שנים. תודה. מועמדות: ג'אז: הרכב האידיאלי עבורנו, יקר מהמתחרות. סיויק: נראה שהשוק שלה חלש משל הג'אז, VFM גבוה יותר? 308: מכיר את עניין הרצועה. איך המרחב בהאצ'בק? קקטוס: הבנתי שהרכב בגזרה של הג'אז? קליאו אסטייט (סטיישן): הבנתי שצריך להחלי…
הודעה אחרונה מאת ozVehadar, -
בעיקר מבחינת אמינות וצריכת דלק אבל גם חוויית נהיגה תודה
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 489 צפיות
היי חברים אני כנראה הולך לקנות אוטו מסוכנות באדג'ט שם נאמר לי שהרכב עם 9 אלף קמ יד ראשונה והיד הקודמת הייתה ליסינג מימוני של בן אדם פרטי. ברישיון כתוב "בבעלים" את החברת ליסינג אבל לא כתוב שזה היה מהשכרה או משהו בסגנון. הסוכן אמר לי שכשארצה למכור זאת בעתיד הבעלים העתידי לא ידע שזה היה של ליסינג או משהו כזה ויתייחסו לזה כאל בעלים פרטי לכל דבר ועניין. אני כאחד שלא מבין בזה כלום לא יודע האם צריך להוריד על זה כסף או לא ואם כן אז כמה? אודה מאוד לתשובתכם!
הודעה אחרונה מאת Audi-T, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מבקש המלצה על רכישת סיטרואן c3 חדשה שיין. מחפש רכב לאישתי, בעיקר נסיעות עירוניות, עד 10000 בשנה. תקציב כ100K עם מימון. בדקתי i20, יאריס היברידי, mg חשמלי (סתם מההתלהבות 🙂) על פניו, סיטרואן עדיפה בעיניי, אך מטריד אותי הנושא של 4 כוכבים בריסוק. מתכוון להחזיק 3 שנים, לפי הבנתי, אחרי זה יש נפילה חזקה יותר במחיר. מה החלופות הראויות? אולי רכב יד 2 עם מעט שנים על הכביש? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 564 צפיות
היי, מעוניינת לקנות רכב אוטומטי משומש בתקציב של כ 20 אלף ש"ח, מה שחשוב לי זה אמינות וצריכת דלק כמה שיותר נמוכה, אנהג הרבה בפקקים. מתלבטת האם ללכת על מכונית קטנה (כמו i10, פיקנטו, אלטו, ספלאש) שתאפשר לי לקנות מכונית יותר חדשה, או לצאת מנקודת הנחה שלמיני אוטומטית וסופר מיני אוטומטית יש צריכת דלק דומה ולכן אולי כדאי לבחור ברכב קצת יותר גדול משנתון יותר ישן (איביזה, i20, פיג'ו 208, קיה ריו) כדי להרוויח יותר נוחות ומרווח בצריכת דלק דומה. אשמח לשמוע דעות אם יש היגיון במחשבה הזו וגם מכל קטגוריה מה הרכב המומלץ ביותר (=אמין וחסכוני). תודה!
הודעה אחרונה מאת soulman, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 456 צפיות
אשמח לחוות דעת על שברולט קרוז דגם אמריקאי אמינות בעיות גיר ואחזקה כללית
הודעה אחרונה מאת דני1234, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, בודק כרגע מפרט של סטוניק, ושמתי לב שמופיע בספרון כי מרווח גחון של LX הוא 165 מ"מ ושל EX 183 מ"מ. גודל הגלגלים הוא R15\65\185 וR16\60\190 בהתאמה. האם זה הגיוני שיהיה מרווח גחון שונה?
הודעה אחרונה מאת itamargs, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, מחפש המלצה לרכב משפחתי, זוג _+1. חשבתי על אוקטביה 1.0 2018 או סיוויק 1.5 2018. מי מבינהם תהיה עדיפה בעלות אחזקה, נוחות, צריכת דלק, סחירות ושמירת ערך. אשמח להמלצות נוספות
הודעה אחרונה מאת itamargs, -
-
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 729 צפיות
שלום לחברי הפורום השכן שלי מוכר רנו KADJAR 2016 עם 29,000 ק"מ, הרכב שמור ומטופל במוסך מורשה אין לי ניסיון עם רנו ואני מתלבט אם לקנות אותו. אנחנו משפחה עם 3 ילדים, אני צריך לשים מאחור כסא תינוק ושני בוסטרים. האם כדאי לקנות? איך האמינות והתחזוקה? צריכת דלק פחות חשובה אלא אם כן הוא זולל הרבה דלק תכננתי לקנות טויוטה אוונסיס מאותו שנתון.
הודעה אחרונה מאת save, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 557 צפיות
פיג'ו 2016 אופל 2017 שניהם עם 110000 ק"מ מה היתרונות לדעתכם של כל אחד מהרכבים. והאם אולי מציעים לי עם רכב אחר בתקציב של 32K. תודה רבה עם העזרה והייעוץ
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 16 תגובות
- 991 צפיות
שלום לכולם, נשמח לעזרתכם. אנחנו זוג צעיר המחפשים רכב קטן, חסכוני זול (עד 20,000 ש"ח). כרגע עומדות בפנינו 2 אופציות: האחת - הונדה ג׳אז שנת 2006, 97000 ק"מ, שמורה. השניה - סיאט איביזה שנת 2012, 160000 ק"מ, שמורה. מה אתם ממליצים? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 573 צפיות
חמי מחזיק בניסאן אלמרה שנת 2016 פרטית שנמצאת אצלו מאז ומתמיד (רכש ישירות מהחברה). הרכב עלה לכביש בינואר של אותה שנה (משמע רכב בן 5) והק"מ הנוכחי איפשהו סביב ה105-110 אלף. מטופל במוסך מורשה. הרכב צריך פחחות (אני מכיר את הרכב ו"פוגש" אותו פעם בשבוע-שבועיים) שחמי מעוניין לבצע לפני שהוא לוקח את הרכב לטרייד אין. כרגע אני מחזיק בהונדה סיוויק 5 ד' 2013, שעברה קרוב ל140 אלף ק"מ. מבדיקה בלוי יצחק- מסתבר שהמחירונים של הרכבים יחסית דומים (ממה שאני מכיר, לניסאן יש ירידות ערך משמעותיות הרבה יותר מאשר להונדה). בטרייד- מן הסתם הוא לא יקבל מחירון על הרכב וחשבתי אולי לקחת את הרכב שלו, לתת לו את המחיר של הטרייד או אפילו קצת יותר ולהשתדרג מבחינת…
הודעה אחרונה מאת aviel-bs, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הרכב עשה 194,000, שווה לטווח של 4/5 שנים? המוכר דורש 19,000 תודה
הודעה אחרונה מאת Therabrab, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 592 צפיות
שלום לכולם, לאחרונה הרמתי את התקציב עבור קנייה של רכב לאזור ה-70 אלף שקל, קראתי קצת בפורום ובאופן כללי באינטרנט והחלטתי להתמקד במאזדה 3 מנוע 2.0 מכיוון שהוא עונה לי על כל הצרכים. הבעיה העיקרית שלי היא שאני לא מצליח להבין מה מחיר השוק שלה. בבדיקה ביד 2 ולוי יצחק הגעתי למחירים שונים בתכלית, בביקוריי בחברות הליסינג השונות אני מקבל הצעות שונות וכמובן שהן כולן לפי "לוי יצחק" משוקלל יחד עם ההשבחה של הרכב. המחירים שראיתי עד היום נעו מ-81K-91K לפני ההפחתות לשנתון 2017. אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי סדר לגבי העלות הצפויה של מאזדה 3 מנוע 2.0 רמת גימור ספורט/קומפורט/ספיריט לשנים 2015-2016 ולהבין אם אני פשוט לא מצליח לקלוט או שפשוט עובדים עליי בעיניים. תודה ר…
הודעה אחרונה מאת NDO123,
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 446 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- gollu
- אליה
- amirtoar
- elihershko
- לב טוב
- hunter22
- amosbmw
- levy
- tomerR
- srool
- רועי5
- David32