ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 866 צפיות
אני מחפש לקנות רכב בסביבות 20K מה שחשוב לי זה א אמינות (רצוי יפני וכדומה) ב מרחב פנים אני בגובה 190 וצריך לשים סלקל מאחורי ומצד אחד הייתי רוצה חסכוני ומצד שני חווית נהיגה כלומר רכב חזק כמובן שזה בא אחד על חשבון השני אאלץ להתפשר באחד הפרמטרים וכן רציתי לשאול עד כמה קלומטרים כדאי לקנות ןהאם יש חשיבות לשנתון כשהק"מ נמוך תודה לכולכם
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 565 צפיות
שלום, ראיתי הצעה לשני הרכבים הבאים: רנו קאפצ'ור 2015 Expression בנזין רובוטית פיג'ו 2008 2016 Active טורבו בנזין אוטומטית לשני הרכבים יד וק"מ נמוכים (פחות מ-50k) ומחיר דומה. סה"כ רכבים מאוד דומים בנתונים הטכניים שלהם. רציתי לדעת מה עדיף, בהינתן שהדברים החשובים לי הם: חיסכון (בדלק, בטיפולים, בביטוחים, בירידת ערך וכו') אבזור - בהנחה ששני הרכבים מגיעים עם מולטימדיה מקורית, חשוב לי שתהיה לי היכולת לחבר אליה מצלמת רוורס, לשקף מסך וכו'. אמינות - מכיר את עניין רצועת התזמון ב-2008, בהתחלה פסלתי אותה בגלל זה, אבל כיוון שיצא ריקול על חשבון היצרן אני פחות מודאג כי הנושא מוכר ומטופל. השאלה היא מלבד זה מי מהן עדיפה. אשמח לשמוע את דעתכם ספצ…
הודעה אחרונה מאת DubelBoom, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 582 צפיות
היי חברים צהריים טובים, קיבלתי הצעה מסוכנות רכב לרכוש קיה ריו 2017 אוטומטית, 1.4 מליסינג, שנסע כ60,000 ק"מ (דגם ה4 דלתות, LX, דור 3, 109 כ"ס) ב50 אש"ח טופס הבדיקה נראה סביר, ובכל מקרה אבקש לקחת לבדיקה בעצמי אני מודע לכך שהמחיר קצת יותר גבוה מהמחיר של בפרטי (אם אפשר למצוא כאלו), אבל אני רוצה לקנות במסגרת טרייד אין, ולכן מחיר הרכב הישן הוא פקטור ברכישה. יש הערות/חרגיות לגבי הדגם? בעיות מיוחדות שאני צריך להכיר?
הודעה אחרונה מאת MadCat_LE, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 449 צפיות
חייל משוחרר בן 22 מחפש ייעוץ על רכב עד 10000 אוטומטי אמין וחסכוני אם קיים דבר כזה מוכן להשקיע גם קצת יותר
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 613 צפיות
היי אני אשמח להכוונה לגבי קניית רכב, אני אציג את הרצונות שלי, שכמובן יסתרו אחד את השני. אשמח להכוונה כללית על איזה רכבים כדאי להסתכל .. אציין שכרגע יש לי גולף 2008 ואני מבסוט עליו, יחסית קטן מבחוץ , מרווח מבפנים, מנוע חזק ונוח לעקיפות/השתלבויות (מבחינתי זה פרמטר בטיחותי) בגדול הMUST שלי הוא : 1. בטיחות 2. מקום ל2 כסאות בטיחות בנוחות במושב האחורי (אם אפשר יהיה לדחוס בינהם אדם שיושב בכלל מדהים) 3. מקום מרווח לנהג גם מבחינת גובה - שהראש לא ישתפשף בתקרה , וגם ברכיים שלא יגעו בהגה (אני 1.90 והרבה רכבים קטנים לי, למשל מאזדה 3 מרגיש לי מאוד צפוף אפילו שהרכב ענק חיצונית) 4. בגאז' גדול לטיולים 5. אני מחפש רכב "שמנמן" אני אף פעם …
הודעה אחרונה מאת borsood, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 3 אלף צפיות
היי, ההורים מתלבטים להחליף את הקיה ספורטאז׳ ברכב חדש. ההתלבטות העיקרית היא בין אם ללכת על רכב עם יכולות 4x4 יחסית טובות ביחס למחיר והקטגוריה, או להישאר באיזור הנוחות.. הצורך העיקרי בשדרוג זה רכב עם דוושת גז שקצת מגיבה יותר מאשר הקיה ספורטאז׳ שדי מתנהג כמו עגלה (בייחוד בעקיפות מעל 100 וצפונה). בנוסף צריך רכב משפחתי שיכול להכיל 4 וגם 5 מבוגרים לפעמים, עם מטען. מבחינת תא מטען ונוחות של נוסעים לפי מה שהצלחתי להבין האטקה וקארוק יותר מובילים מאשר הxv, כמו כן גם למיטב הבנתי גם מבחינת איבזור ואיכות חומרים אני קיבלתי רושם זהה לטובתם. בכל הנוגע ליכולות שטח את זה אי אפשר לקחת מהxv, אך מה שלא ברור לי זה מבחינת הביצועים ויכולות המנוע.. אני סבור שהאירופא…
הודעה אחרונה מאת URI.SELA, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, מקווה שזה לא שאלה מפגרת אבל אם מה קורה למחירי רכבים משומשים לפי מחירון לוי יצחק/יד2 בעוד 4 ימים? הכל יורד בבת אחת? בפן הפרקטי, אם מציעים לי היום רכב 2019 לפי מחירון, כדאי לי לחכות ל-1/1 והמחיר שלו יירד? תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מתלבט בין שלושת הרכבים הנ"ל, שלושתם חדשים, היאריס ההיברדית, הרנו ברמת הגימור הגבוהה ביותר עם מנוע 1.3 טורבו, והפיג'ו עם המנוע 1.2 טורבו . הרכבים לא מיועדים לעבוד קשה מדי. חשוב לי בראש ובראשונה מערכות בטיחות, שם אני יודע שהרנו והפיג'ו עדיפות על היאריס. יהיה לי מגניב גם להנות מהנהיגה ברכב, גם שם אני יודע שהרנו והפיג'ו עדיפות. אני אוהב גם איבזור, כמה שיותר ממנו יותר טוב, וגם בזה נדמה לי שהרנו והפיג'ו מנצחות. היאריס ללא ספק מנצחת בצריכת דלק ובשמירה על הערך שלה, לדעתי גם באמינות (למרות שבשנים האחרונות הצרפתיות עשו קפיצת מדרגה מטורפת בתחום הזה). שלושת הרכבים פלוס מינוס באותו המחיר, הרנו הכי זולה אבל זה לא כזה הפרש משמעותי. מה אתם הייתם עושים?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 757 צפיות
שלום אני מחפש רכב מנהלים _במקום המונדאו. היברידי כי 90% מהנסיעה שלי היא בפקקים של גוש דן. על הפרק קאמרי או סונטה. והשאלה מה יותר אמין לאורך זמן? השאר פחות חשוב לי. תודה
הודעה אחרונה מאת Blueeyes, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
עשיתי בדיקה לפני קניה ליונדאי I30 שנת 2009 מנוע 1600 ובסוף החלטתי שלא לקנות את הרכב הזה ספציפית ראיתי עוד יונדאי I30 שנת 2010 מנוע 200 עם 130 קמ השאלה שלי היא כזו : האם הדגם הזה מומלץ ועל מה חשוב לשים לב בבדיקה
הודעה אחרונה מאת akivas, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 765 צפיות
אנחנו זוג צעיר שמעוניין לקנות רכב שיחזיק לנו לאורך זמן. אמין וחסכוני בדלק והתקציב שלנו הוא חמש עשרה אלף. מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 994 צפיות
הי לא משנה למה הקליאו הזו ולא אחרת . אשמי ממי שמכיר את הרכב , את ששילוב מנוע הגיר והרכב בכללית. בטוחה? עם בלימה אוטונומית והתרעה על נתיב הנסיעה , ללא תיקון עגלה? מנוע 1.0 טורבו עם הספק נמוך משמעותית מהמתחרות וגר רציף רועשת? נוחה? אמינה? ליסינג זה מה שמציעים לי בגגזרת הסופר מיני : קליאו ZEN I20 סטוניק LX 1.0 - בתוספת מחיר . פיקנטו I10 תודה לכולם על העזרה
הודעה אחרונה מאת itzikfr, -
-
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, אנחנו מחפשים רכב משפחתי היברידי ובטיחותי מיד שניה שנת 2017 בתקציב של כ- 100k. אופי הנסיעה עירוני ביום-יום ובינעירוני ארוך בסופי שבוע (400 ק"מ בסופ"ש זה לא חריג). לאחר חיפושים הצטמצמנו לרשימה הבאה: 1. טויוטה פריוס, אבל כמעט ואין כאלו בשוק יד שניה - מישהו יודע למה? 2. קיה נירו - זה המועדף עליי בגלל שהוא קצת גבוה יותר, אבל החסרון הוא שאשתי לא אוהבת את המראה שלו ולכן אתקשה לשכנע אותה. 3. יונדאי איוניק - מאוד דומה לנירו למעט הגובה, נראה טוב יותר וזול יותר בכ- 10k. דעות? המלצות? דיס-המלצות? אפשרויות נוספות? תודה. נ.ב. בהתחלה הסתכלנו על טויוטה אוריס, אבל הדגם הקטן קטן מדיי והגדול גדול מדיי.
הודעה אחרונה מאת Delver, -
- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אם אני מתכנן לקנות רכב חדש ליסינג 0 קילומטר מה אני בדיוק מפסיד פה? או מה בעצם מרוויח? אפשר הסבר על הנושא הזה?
הודעה אחרונה מאת save, -
- 12 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, רציתי להתייעץ לגבי brz שראיתי בפייסבוק. הדגם הוא 2017 והרכב כרגע בבעלות פרטית(יד שלישית 02) והבעלות הראשונה הייתה רכב הדגמה. לרכב בערך 35 אלף ק"מ, אך ייאמר לזכות המוכר שהוא מציין כי הרכב עבר תאונה עם פגיעת קצה שלדה + חלקים שהוחלפו(כנף, מכסה מנוע, נפתחה כרית אוויר). אשמח לשמוע מהחבר'ה שמבינים כאן מה דעתם בנושא? הרכב מן הסתם נמכר במחיר נמוך מהמחירון מצד אחד, אבל מצד שני זה באמת שווה להיכנס להרפתקאה כזאת? הרכב באמת נראה שהושקעה בו עבודה, ולטענת המוכר הושקעו בו כ20 אלף שח(או 30 לא זוכר בדיוק). תודה רבה!!
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 673 צפיות
שלום למומחים, מצרף את סעיף התביעות של רכב שאני שוקל לקנות. הבעלים הנוכחי רכש מטויוטה סלקט עם גילוי נאות - תאונה מאחור שבה הוחלף פגוש ונזק משמעות נמוכה (תא מטען תוקן\נצבע). אני מנסה להבין האם לרכב יש ירידת ערך שיש לגלם במחיר הקניה. תודה לעונים !!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 626 צפיות
הרכב שנת 2011, 135000 ק"מ עבר טיפול ראש מנוע לפני כמה חודשים עקב התחממות המנוע (היה בעיה עם איזה צינור) הטיפולים ב3 השנים האחרונות לא היו במורשה אז אין תיעוד אבל הוא טוען שטיפל כל 10K ואין לו את ההיסטוריה שלפני כן העניין הוא שהמחיר המבוקש נמוך - 11,000 ש"ח כדאי? מצד אחד המחיר זול, כך שגם לאחר יישור קו עדיין המחיר זול ממחיר השוק מצד שני כיוון שאין היסטוריית טיפולים איזה בעיות עלולות לצוץ? אולי כדאי להתרחק גם בגלל המחיר הנמוך שמראה משהו? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת HiTmEn, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 713 צפיות
שלום יש למישהו המלצה לרכב משפחתי / סטיישן עד 20 אלף שח?
הודעה אחרונה מאת ממברק, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני כבר תקופה מחפש רכב מסוים לאחרונה ראיתי שמשרד עו"ד מסוים מציע את הדגם הנ"ל במכירה פומבית אין אפשרות לראות את הרכב יש תמונות מכל הזויות, והוא נראה די שמור ובסדר כמובן שאין לדעת מה המנוע/הגיר ושאר החלקים (גם לא כתוב ק"מ ועוד פרטים) רציתי להתייעץ כמה לדעתם זה ראלי לשלם על רכב כזה הרכב נמכר בדרך כלל סביב 50-60 אלף והוא בעל מנוע דיזל ברור לי שאם אציע מחיר נמוך מדי, ההצעה שלי לא תתפוס אבל גם מפחד להציע מחירון כי תכלס אני יכול לקנות את הרכב הזה במחירון בשוק החופשי (אין הרבה הציע, אבל לפחות שם אני יכול לבדוק וכו') חשבתי על הורדה של 10-12 אלף מהמחירון, כך שגם אם יהיו תקלות משמעותיות, המחיר יפצה על זה …
הודעה אחרונה מאת MarcNL, -
-
- 0 תגובות
- 473 צפיות
האם במקרה של תאונה בין 2 כלי רכב המבנה הגבוה של רכבי מיני קומפקט SUV (לשם דוגמא בלבד - פיזו 2008 וכו' ) מפחית את הסיכון לנוסעים בו לעומת סופר מיני- משפחתית (לשם דוגמא בלבד - קליאו , בלנו וכו' )? יש נתונים על קשר בין מבנה לחומרת תאונות ?
הודעה אחרונה מאת lago, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי חברים, רציתי לדעת לפי הבדיקה אם יש שילדה לאוטו או שאני לא מבין טוב תבדיקה , למרות שנירא לי חצי מהדברים המכון דחף בשביל להתנער מאחריות כי משיחה אישית מהבוחן הדברים שאובחנו היו יותר נורמלים והוא ציין כי הבדיקה מצוינת לרכב מדובר ברכב גולף 2015
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 464 צפיות
היי חברים, מחפש חוות על מאזדה 6 מהשנים 2014-2017, בכוונה לא ארשום דרישות וצרכים מן הרכב, מעוניין בחוות דעת כנה על האוטו מכל הבחינות- בטיחות,מרווח, נוחות נסיעה, יחידות הנעה וחוזקה, אמינות, חיסכון בדלק וכדומה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת גיא123, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 430 צפיות
מי מכיר, שמע, רוצה למכור אופנוע אספנות גארלי רקורד 50 סמק מדובר באופנוע אספנות שנת ייצור תחילת שנות השמונים היה לי כזה אופנוע בשנת 81 הקורונה והנוסטלגיה הביאו לי גלים של געגועים מעוניין לקנות כזה אופנוע
הודעה אחרונה מאת giper, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 487 צפיות
אהלן, לאחר שהאוונסיס שלי נגנבה (שנת 2015) אני מחפשת חלופה ראויה. אשמח אם תשתפו לגבי הדגמים החדשים יותר:2016 או 2017. הבנתי שבדגמים אלו המנוע הוא 1.8 לעומת ה 2.0 שהיה ב 2015. האם הרכבים מרווחים? תא המטען גדול? איך הביצועים? וצריכת הדלק? ה 2015 הייתה זללנית, מדובר בנסיעות עירוניות בעיקר.
הודעה אחרונה מאת Emily Kojokin, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 518 צפיות
היי, הלכנו לראות רכב מחברת ליסינג. יונדאי איוניק 2017 88 א' קילומטרז. מהבדיקה שביצענו עולות 2 בעיות: 1. נפתחה תיבת הילוכים 2. חסר שמן במנוע. לגבי פתיחת תיבת ההילוכים, הוצג לנו כי בעקבות תקלה במערכת מצמד הוחלפו ברכב מצמדים ומיסב לחץ (לפני כחודש). לגבי חוסר השמן במנוע - נאמר לנו שהרכב כנראה לא עבר טיפול בזמן (למרות שלפי ספר הטיפולים עבר טיפולים בזמן ונמצא כרגע לפני טיפול). בנוסף הוחלפו ברכב ברקסים ומצבר. הבעיות שהיו ברכב עד עכשיו יכולות להעיד על בעיות עתידיות? זה לא הרבה החלפות לרכב בן 3? ולגבי החוסר שמן במנוע - יכול להיות שיש נזילה ששטפו אותה ולא ראו זאת בבדיקה? ממש אודה לתשובותתת אין לי עם מי להתייע…
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, אם הייתה בידכם האופציה לרכוש רכב משנת 2018 עם קילומטראז של בערך 80,000 ואופציה נוספת היא רכב משנת 2014 עם 70,000 ק״מ - במה הייתם בוחרים כאשר מדובר ברכב שמיועד להישאר מספר רב של שנים קדימה? הרכב החדש יותר (2018) הוא מהשכרה/ליסינג. הרכב הישן יותר (2014) שייך לאדם פרטי. תודה.
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
כרגע יש לנו יונדאי i25 ואנחנו רוצים רכב קצת יותר גדול והיברידי האם שתי כיסאות בטיחות מאחורה ועוד נוסע זה משהו שאפשרי? או שיהיה ממש צפוף שם מאחורה בהנחה שהאישה יושבת שם. גם ממש חשוב לנו שיהיה מזגן מאחורה כי חם בישראל. ושהרכב יהיה יציב ולא כמו מטוטלת ואיך האיכות החומרים של הנירו הפלסטיקה וכדומה טיפולים? (התקציב שלנו עד 100 אלף) אם יש רכבים בסגנון אשמח גם להמלצות חשוב שיהיה היברידי אנחנו נוסעים המון בתוך העיר מה שגורם לצריכת דלק גבוהה.
הודעה אחרונה מאת CAPOBOSS, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 12.9 אלף צפיות
לבן, כסף או אפור - אשמח לשמוע איזה צבע הכי יפה לרכב
הודעה אחרונה מאת במבליק, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 451 צפיות
היי, מישהו יכול לעזור לי אני נהג חדש ואני מחפש רכב אוטומט טוב ולא שואב דלק שיהיה חזק ויפה , עד 18 אלף שקל . תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 556 צפיות
למישהו יש המלצה? אין לי באמת משהו ספציפי שאני רוצה אבל חשבתי על וולוו ישנה, מה אתם אומרים? Sent from my Pixel 3a using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת om2, -
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 234 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- daniel.asu
- fatboy1340
- נהג מופרע
- גולדן191
- sasr22
- נירו72
- פינדר
- Gavrik
- Markm4
- hans
- itaimoto
- Coresh