ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,622 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
חבר שככתוב מחפש רכב אוט' עם מראה צעיר, ביצועים סבירים ואיבזור טוב. סדר העדיפויות שלו: אמינות - כוח (באופן יחסי למשפחתית) - מראה - נוחות - בטיחות - צריכת דלק. כמובן שאנחנו מחפשים משהו עם נותונים טובים, אז איזה רכב ספורט עם ק''מ גבוה שנכנס בלחץ בתקציב פחות רלוונטי. בנתיים אנחנו שמים דגש על: 1- יונדאי ולסטר 2- מזדה 3 ספיריט 3- הונדה סיויק האצ'בק. יש עוד רעיונות? גם המלצות / דיס יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 618 צפיות
אנחנו חברה משפחתית קטנה, החלטנו לרכוש 3 רכבים שישמשו את עובדי החברה. מתלבטים איזה רכבים לבחור בליסינג מימוני (את הכסף אנחנו מעדיפים להשקיע במקומות אחרים), להלן הדרישות, אשמח לקבל המלצות לדגמי רכב שכדאי לשקול. שלושה רכבים משפחתיים (ישמש את העובדים גם אחרי שעות העבודה) שני רכבים יסעו כ 40K ק"מ בשנה, הרכב השלישי יסע כ 10K בשנה. לרכבים שיסעו הרבה עדיף כנראה שיהיה היברידי. מחפשים רכב עם החזר של כ 1,500 ש"ח בחודש לכל רכב (תקציב של כ 100K ש"ח ל 5 שנים לרכב) אשמח לקרוא המלצות על דגמים רלוונטים שעונים על הקריטריונים הנ"ל.
הודעה אחרונה מאת Ben Gordon, -
-
הי, אני מתעניין ברכישת קורבט c4 כרכב שני לסופש. הבנתי שיש מספר גרסאות שונות, שינו את צורת ההזרקה ב85 ובשנת 1990 עוד כוס סוס שהוסיפו. הייתי שמח לשמוע מאנשים שמחזיקים אותו מה יותר מומלץ, ממה לברוח? איך הרכב, תקלות נפוצות, מה עלות החזקה של רכב כזה? ביטוחים טסטים? האם ניתן להשיג חלקים לרכב בארץ או רק מחול. תודה מראש :)
הודעה אחרונה מאת MrSPy, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 650 צפיות
שלום לכולם. אני מחפש לקנות רכב ראשון, וקראתי כאן לא מעט סקירות מעולות על רכבים, אז חשבתי לכתוב ולקבל כאן המלצה ממביני עיניין. הצרכים הם בעיקר נסיעה בין עירונית שהבנתי שרכבי מיני עושים את העבודה, ופעמיים בחודש נסיעה של שעתיים לצפון - שכאן המשפחתיות טובות יותר. אני מחפש שילוב של השניים. עד כאן הכיוון הולך לקראת - סיאט איביזה, טויוטה ייאריס, או רנו קליאו (דור 4) -מחפש שנתון 2014-2015. -מוכן להשקיע עד 40,000 שח -מחפש רכב אוטומט אשמח להמלצות, יתרונות, חסרונות, וכל מה שחשוב לדעת.. תודה רבה לכולם.
הודעה אחרונה מאת MottiCasppi, -
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 609 צפיות
אני צריך טרקטורון איכותי לעבודה ולא מצאתי משהו הגיוני בארץ ... ממש אשמח לכל מידע על ייבוא טרקטורון הונדה או ימאהה מארהב. אם יש המלצה על מישהו שיכול לעזור בתשלום אשמח - תודה רבה
הודעה אחרונה מאת אלון להק, -
- 6 עוקבים
- 3 תגובות
- 593 צפיות
היי אנא דעתכם הונדה אקורד 2015 90000 קמ בבדיקת קניה הספק מנוע נמוך, במקום 156 יצא 119 שבמכון אמרו עד 15% תקין , ויש כאן הרבה יותר מ15. נאמר לי לעשות טיפול פלאגים ופילטרים, אך אם אעשה טיפול וההספק לא יעלה ? האם זה נחשב לבעיה במנוע ? אציין שקניתי כמה פעמים אקורד ואני מודע לזה שאלה רכבים מאוד אמינים אך אף פעם לא יצא לי הספק פחות מ130 שהמוכר מתחייב למנוע גיר שילדה האם במקרה הזה המנוע תקול !
הודעה אחרונה מאת Audi-T, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 562 צפיות
היי לכולם אני מתענין בשתי המכוניות האלו משנים 2016-2017. מישהו מכיר? האם יש איזשהם יתרונות או חסרונות בולטים ביחס למכוניות אחרות בקטגוריה? מה ההבדל בין I20 קרוס לרגילה? והאם הסיטרואן אמינה לאורך זמן? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
קיה סיד 2016.
מאת אריארי-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 609 צפיות
מחפש רכב מיני משפחתי ,יד ראשונה, עד 35,000 ש"ח. הציעו לי מחברת השכרה- ליסיניג. קיה סיד, 2016, 113,000 ק'מ 34,500 ש"ח, לא עבר תאונה, פשוט צריכים להיפטר מהרבה רכבים. נשמע אמין?
הודעה אחרונה מאת noamosh, -
-
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב אני שוקל לקנות מאזדה 3 ספיריט שנת 2016/2017 ראיתי שיש דגם ספורט דגם פרימיום ודגם קומפורט ממה שידוע לי ההבדלים הם מבחינת האבזור השאלה שלי אם גם מבחינת ביצועי מהירות? לפי מפרט של מאזדה הדגם פרימיום מגיע למהירות מקסימלית של 209 קמ"ש לעומת דגם ספורט שהוא מגיע ל 185 קמ"ש האם זה הגיוני? הרי בשניהם יש את אותו סוג מנוע אותו נפח מנוע השאלה שלי אם זה אולי טעות במפרט לצורך העניין מאזדה 3 ספיריט שנת 2016 מגיעה ל 209 ותאוצה מ0 ל 100 ב 8.8 שניות
הודעה אחרונה מאת lior00, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 555 צפיות
אשמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 507 צפיות
היי לכולם, מתלבט ואשמח לעזרתכם: הייתי בלובינסקי טרייד וטרייד מוביל, אלו חברות אמינות או שגם שם אפשר "להידפק"? האם נהוג לשלם מחירון או קצת מעל בחברות הנ"ל? רכב 1 יונדאי I10 פרמיום - הוחלף מנוע, נאמר לי שהייתה בעיה והחליפו. 2015 יד שנייה (0 ק"מ), 58,000 קילומטראז' - בערך 30K ש"ח. קצת חושש מהחלפת המנוע, כתוב שהמנוע סופק על ידי הלקוח באחד הדפים שהראו לי וכתוב גם מנוע מוש' יבוא G הייתם מתעסקים בזה? מחיר מחירון לאחר שקלול 30,400 ₪ רכב 2 קיה פיקנטו LX - 2014, יד שנייה (0 ק"מ), 62,000 קילומטראז' - בערך 35K מחיר מחירון לאחר שקלול 32,800 ₪
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 936 צפיות
שלום לכולם. אז כמו שרמזה הכותרת, המשפחה התרחבה (טפו טפו מלח שום בצל ) ואנו צריכים רכב עם בגאז נורמלי ומקום מאחורה ל-2 כסאות תינוק , ושיהיה מקום לעוד אדם אחד בנוחות. כרגע אנחנו מתניידים בספלאש , שתוחלף בע"ה ברכב אחר (שאיפה לג'יפון) , אבל זה כבר לשרשור שאפתח בנפרד. הדרישות מהרכב הן לפי הסדר הבא : אמינות, בטיחות, כח, צריכת דלק, שמירת ערך. קשה למצוא מועמדות ידניות ראויות ולכן רוב המועמדות עם גיר אוטומט( או רובוטי ). המועמדות שכרגע שמתי עליהם עין הינם: - טויוטה קורולה ידנית שנתון 2011-2012 - פורד פוקוס טיטניום, גם סטיישן בא בחשבון. מנוע 2.0 (שנתונים 12-13) - קיה סיד סטיישן - פיגו 508 עם מנוע 165 (אלו משנת 2015 ואילך) - י…
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 787 צפיות
מחפש רכב בתקציב 30-40K ראיתי כמה דברים שיכולים להתאים לי ביד 2 יש פה מישהו שיכול לעזור בתשאול המוכרים וליווי הרכישה בתשלום כמובן ? (לא חייב לרדת לשטח)
הודעה אחרונה מאת DROR748, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 582 צפיות
שלום אני צריך לרכוש רכב עד סוף החודש. התקציב עד מקסימום 150 אלף שח. מחפש רכש מפנק ומרשים. או ג'יפ או פרייבט. אשמח לדעת על דגמים מומלצים ומפנקים בתקציב.
הודעה אחרונה מאת dori694, -
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, שואל בשביל חבר שמעוניין להתחיל תקופה חדשה בליסינג ממקום העבודה. רקע: כרגע נוהג בקורולה 2018 ומרוצה מאוד( החדשה הרגישה לו צפופה יותר מאחורה). משפחה 4 נפשות ( אין ילדים קטנים ), 90% נסיעות בגוש דן. 15 -18 אלף קילומטרים בשנה. לא מעוניין ברכב היברידי. חשוב תפעול נוח במערכות הרכב, מושב נהג תומך, שדה ראייה טוב, בידוד רעשים, נוחות נסיעה בכביש עירוני. לא חשוב מ 0 עד 100 קמ"ש/ אחיזה בפניות במהירות גבוהה. ועוד שאלה ממי שמכיר את רכבי טורבו עם 3 צילינדרים מהרשימה - היכן יש פחות רעידות מנוע בעמידה? אפשרויות: קורולה בנזין אלנטרה אוקטביה 1.0 פוקוס סדן 1.0 ואולי מגאן 1.0 ( מסתבר שהביאו גם דבר כזה לארץ ). תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 748 צפיות
מחפש המלצה לרכב לנסיעות בינעירוניות, חשוב שיהיה נוח, נסיעה של 150 ק"מ ביום, תקציב 35K תודה
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 685 צפיות
שלום איך זה אופל מריבה 2016? ואיזה רכב טוב אפשר לקנות ב 25000 אלף
הודעה אחרונה מאת MarcNL, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 514 צפיות
אני מתעניין לקנות רכב ב 25000 לרוב אני נוסע יחידי מלבד יציאות עם המשפחה איזה רכב אפשר למצוא טוב במחיר הזה ואיך זה אופל מריבה 2015 במחיר הזה לרוב אני מחוץ לעיר פעם בשבוע ירושלים תל אביב וחזור נגיד 10k קילומטר בשנה אך אני רוצה רכב שיחזיק לי לפחות ל10 שנים הציעו ליאת רכב למעלה עם 50000 אלף קילומטר מצב שמור יד ראשונה אך אמרו לי עליו שהוא לא אמין מה זה אומר
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 490 צפיות
אני מתעניין ברכישת רכב 30 אלף אוטומט, רכב ראשון. שמתי עיין על מיצובישי ספייס סטאר, קיה ריאו/I25. אני חושב שכמעט בכל מודעה שהסתכלתי או ששוחחתי עם מוכר. יש לרכבים קילופי צבע ומכות כתוצאה מחניה. דברים קטנים. אני לא יודע אם זה צריך להרתיע אותי או שאני צריך להשלים עם זה בגלל התקציב הנמוך. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Alexkmr, -
-
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 795 צפיות
היי לכולם אני כרגע בחיפושים אחרי רכב ראשון, מגשש בין הונדה אקורד/סיוויק. לא לחוץ לי לקנות, אז אני מחכה למציאה טובה. יש דוגמא אחת אשר מצאתי ואני אשמח לייעוץ בנושא, הונדה אקורד 2004 יד ראשונה ספר טיפולים מלא בהונדה, 248 אלף ק''מ, 17,500 ש''ח, נראה מאוד שמור חיצונית צבע ואין מכות. אם הרכב טופל בזמן כפי שצוין הוא יוכל להמשיך לסחוב עוד כמה עשרות אלפי ק''מ יחסית חופשי מתקלות? שאלתי לגבי מסרק הגה והוא טוען שלפני שני טיפולים הוחלף (מחלה ידועה של הדגם). מכיר שאלה נחשבים לדגמים אמינים אבל רבע מיליון ק''מ זה בכל זאת גבוה.
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 27 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, אני צריך עזרה בנושא. אני בודק איזה רכב אני יכול לקנות לאמא שלי, מכיוון שהרכב הקודם שלה כבר עשה את שלו. השימושים של אמא שלי הם נסיעות שהן מידי פעם רחוקות, והיא גם מטפלת בתינוקות ולכן צריך שיהיה נגיש לכיסאות של תינוקות. האמת חשבתי לכיוון של יונדאי i20 אבל אני לא יודע עד כמה יונדאי זה אמין. חשוב לי לציין שהיא זקוקה לרכב עם מנוע אמין. התקציב הוא עד 30,000 שקלים, עם חריגה של עד 35,000 שקלים. אם ניתן למצוא משהו טוב ואמין במחיר הזה, אני אשמח לשמוע הצעות. תודה וחג שמח.
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 517 צפיות
שלום לכולם, ברצוני לשדרג את הרכב השני שלנו (סיטרואן C-1). עד היום הנסועה הייתה מאוד קצרה ובתוך העיר (לגן של הילדה/רכבת ובחזרה הביתה) וה-C1 הספיקה
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
בדיקה לטראקאן
מאת zc1- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 505 צפיות
שלום חברים. מבקש המלצה על מוסך-לא מכון בדיקה שמתמחה בגיפים לבדיקה של יונדאי טראקאן באיזור חדרה-חיפה
הודעה אחרונה מאת zc1, -
שלום, ניסיתי את מזלי בשרשור קיים, אין שם את מה שאני צריך. התלבטות בין שני רכבים, אני נוטה לכיוון הקיה פורטה 2011, הצד השני שינהג ברכב חושב על סקודה פאביה. תקציב 23K יש גמישות, מעדיף שלא -רק במקרה שיש רכב בונבוניה ששווה את ההפרש. כמובן רק ידני כי אני לא מתעסק עם הגיר של הקבוצה הזו. (קיה כמובן ארכוש אוטומט בלי בעיה) ראיתי 1.2 טורבו 105 כ"ס ויש גם 86 כ"ס הבדלים על הנייר גבוהים. ברמת הביצוע בנסיעות לירושלים נניח יהיו הבדלים? צריכת דלק לפי מה שראיתי זהה פחות או יותר -על הנייר. (בפועל תמיד יש הבדלים) אולי 1.4 יכול להספיק? גם יותר קל למצוא לעומת 1.2 טורבו. ראיתי דגם ספורט 86 כ"ס שמוזר שמגיע ללא גלגלי מגנזיום מקו…
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 19 תגובות
- 2 אלף צפיות
פורום יקר, מחפש רכב חשמלי ועם בטיחות מירבית (5 כוכבים - מה שפוסל i3, מערכות אקטיביות). שנתון 2018 עד חדש (ואולי כדאי לשקול למשהו שצפוי להגיע בהמשך השנה?), גודל בין משפחתי קטן למשפחתי, עדיפות לאבזור עשיר. תקציב טרם הוכרע. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 788 צפיות
שלום חברים יקרים! אני מתעניין לקנות רכב מסוכוניות ורציתי לדעת האם בעיקרון כדאי לקנות מסוכנויות? ולמי שמכיר אני מדבר על MH MOTORS בנס ציונה מה אתם אומרים עליו מי שמכיר?
הודעה אחרונה מאת Noam_D, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 985 צפיות
אהלן מתלבט ממש בקנייה בין טויוטה פריוס לטויוטה אוריס סטיישן שניהם 2015 השאלה מה המעלות/חסרונות של הדגמים האלה אחד על פני השני ומה הכי משתלם בסופו של דבר אשמח לתגובות מניסיונכם... תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 660 צפיות
אהלן מבולבל מפאת תקציב מוגבל ורצון לרכב נוח חזק ואמין. מחפש רכב לנסועה שנתית של 20k ק"מ נהג יחיד סולד מרכבי מיני/ סופר מיני. מוכן להתפשר על צריכת דלק לטובת אמינות נוחות וכוח. ידני או אוטומט לא משנה. אז מה קונים בתקציב כזה ? רכבים אופציונליים: סיוויק מאזדה 3 2.0 i30 (🤮) לנסר 1.8 אקורד מאזדה 6 B4 לכאורה רכבים עם מוניטין אמינות מוצק אך בני 10 ומעלה שנסעו 200K ק"מ ומעלה, כשמנגד יש פיג'ו 2008, 308 ואפילו 208 (הסופר מיני היחידה שמעניינת אותי) בני 5,6 עם 100K ק"מ ועניין הטיימינג . מה הייתם עושים במצב כזה?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי. מישהו מכיר את הרכב הזה? נראה די מפנק ומרווח. מסתכל בעיקר על שנתוןן 2010-11 תודה
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 493 צפיות
שלום לכם. תוכלו להמליץ על מקום לעשות בדיקה לפני מכירה בתל אביב? כמו כן, המוכרת המליצה לעשות את הבדיקה במוסך מאזדה, האם אתם חושבים שזה עדיף? האם מוסך מאזדה יכול לזהות פגיעת שלדה? ושאל אחת אחרונה, האם זה תופס להגיד לשוטר שאנחנו בדרך לבדיקה לפני מכירה? זה חלק מהדברים שחוקי לעשות בימים אלה? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת YarYar,
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 450 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- amosbmw
- srool
- hunter22
- tomerR
- DC10
- yuvk
- אלי27
- רועי5
- Coresh
- אורי מ.
- lanosforce
- avizaz