ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,624 נושאים בפורום הזה
-
- 11 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, בהמשך מהודעתי אתמול בקשר להמלצה על משפחתית ב130K בערך (רכישה במזומן) הוחלט ללכת על קורולה היברידית חדשה. באתר המחירון הוא 146K. מכיוון שמעולם לא רכשתי רכב חדש (תמיד יד2 או ליסינג) - אשמח למעט הכוונה איך קונים את הרכב הזה? למיטב הבנתי המחירון הרשמי די גמיש - איך אני ניגש ומשיג מחיר הוגן? האם יש מועדוני לקוחות (הוט\הייטק זון) שייתנו הנחות? האם אפשר פשוט לבקש הנחה בסוכנות? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת SeazeR, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 8 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני אמור לבחור רכב מהעבודה מה עדיף סקודה קאמיק 1.5 או אוקביה 1.0 (או להוסיף 250 לאוקטביה 1.5) אני בחור גבוה (1.93) ויש לי 3 ילדים אני צריך לבחור השבוע, מה לדעתכם עדיף? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 493 צפיות
אני מחפשת רכב כמו פיאט פונטו רנו קליאו במחירים כאלה ובעיצוב הזה בין 6 ל9 אלף
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 845 צפיות
חברים, מה המצב? מכרתי את הרכב שלי לפני מספר ימים ואני רוצה את הספורטאז' החדשה. גיליתי שבתור עצמאי, אני יכול לדווח על ליסינג פרטי כהוצאה מוכרת (45%). יש פה מישהו שעושה את זה? מעניין אותי לוודא שאכן כך הדבר לאורך זמן. הרואה חשבון שלי טוען שכן (וגם חברת הליסינג איתה דיברתי), אבל לא מזיק לשאול פה אם כן, מאיזה חברה לקחתם והאם מרוצים? יש היום מספר עסקאות לא רעות בשוק. בטח יותר טובות מהפעם הקודמת שבדקתי על ליסינג פרטי לפני 5 שנים.
הודעה אחרונה מאת שחורבז, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 561 צפיות
מעוניין לרכוש רכב ראשון בתקציב בין 10-13 אלף. המאפיינים החשובים לי בסדר יורד: אמינות,בטיחות,תחזוקה זולה צריכת דלק ונוחות. חשבתי בכיוון של מאזדה 3 דור ראשון/סובארו אימפרזה ניו אייג'/ מיצובישי לנסר. חשוב לי להגיד שהרכב משמש כרכב שני ולנסיעות קצרות בלבד. סביבות 5-6K בשנה. אשמח לדעה/המלצה שלכם
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 11 עוקבים
- 31 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
אני מתכנן להחליף את הגולף בחודשים הקרובים. בהתחלה חשבתי פשוט לשדרג לגולף שאמורה לצאת בקרוב. אבל קראתי וראיתי שכמעט כולה טאץ וויתרו כמעט על כל הכפתורים (אותי זה מאוד מבאס ולטעמי לא בטיחותי). בלי קשר, נראה שגם פולקסווגן החליטו לחסוך פה ושם על איכות החומרים ועל כל מיני נגיעות שהיו מעין הסמל המסחרי של הגולף. אני חייב להגיד שאני מאוד מרוצה על הגולף הנוכחית שלי מכל הבחינות. היא זריזה (מספיק בשבילי), איכותית, אמינה ומאוד נוחה לנהיגה. תקציב: 180-200 כמובן שמעדיף פחות. מעוניין ברכב עם איכות של גולף (או יותר) אבל לא רוצה משהו בסגנון אודי, מרצדס או ב.מ.וו. עריכה: לא ציינתי אבל אני מעוניין ברכב דומה מבחנית הגודל והמרכב (חמש דלתות)
הודעה אחרונה מאת X9500, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 452 צפיות
שלום , קראתי מס' נושאים אשר נכתבו בפורום ונשארתי עדיין עם 'כאב ראש' 🤫 , אנו מחפשים רכב בעלות סביב 90-95 אלף ש"ח, נוסעים בבמוצע כ-12K בשנה, שילוב של נסיעות עירונויות ובין-עירוניות, אנו זוג (הגדולים עם רכב שלהם...) קראתי את התגובות לגבי הסוללה ,ביטוח כדאיות וכו' **האם טיפול תקופתי של רכב היברידי יקר יותר ? **מרווח הטיפולים זהה למנוע בנזין? ** עלות חלפים ? **מחיר ביטוח הרכב ,שונה מבנזין ? מתלבטים בין : טויוטה אאוריס ,איוניק , פריוס. תודה עופר
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 499 צפיות
שלום חברה החלטתי ללכת על השברולט ספארק שנת 2017 עכשיו השאלה שלי מה עדיף ידני או אוטו' אני רואה שההבדל מחירים הוא 10 אלף ש''ח בין ידני לאוטו' אך מה החיסרונות של הידנית והאם למרות החיסרונות עדיף את הידנית?
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 460 צפיות
שלום הרכב שלי נגנב: - \ יונדאי i30 שנת 2009 וזו הזדמנות לרכב משפחתי חדש. אני זקוקה לרכב עבורי+ 4 מתבגרים. סה"כ 5 נוסעים. מחפשת רכב עם תחזוקה נמוכה וצריכת דלק לא גבוהה. עד סכום של 55000. אאלץ כנראה לקנות במגרש ולא ביד 2 אשמח מאוד לעזרתכם ורד
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 569 צפיות
אני מתעניין ברכב הנ״ל, בגדול עונה על כל הדרישות שלי (אמין, יפה, מאובזר בטיחותי ומהנה יחסית לנהיגה). מה דעתכם עליו? אם יש למישהו ניסיון איתו אשמח לשמוע חוות דעת. כמו כן, שמתי לב שמרבית הרכבים למכירה משנה זו והלאה ולאו דווקא ברמת האבזור הזו מתומחרים (יחסית הרבה) מעל המחירון. זה תקין? האם הגיוני לשלם מעל המחירון עבור אקזמפלר כזה עם נתונים טובים? תודה! Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 657 צפיות
שלום לחברי הפורום הרכב הנ"ל מאוד נראה לי שנת 2013, 2014 (לפני העדכון של 2017) ק"מ עד סביב 100,000 1.עד כמה הטורבו ברכב זה רגיש לתקלות לעומת מנוע אטמוספרי ,(האם זו טעות לקנות רכב עם מנוע טורבו בנזין) 2.איך הסחיבה שלו בכביש הררים ? ,חשוב לי מאד , כרגע עם פנדה צורה חדשה ומאד קשה לה לסחוב . 3.אמינות באופן כללי , גיר ,תקלות חשמל ומכלולים נוספים . 4.צריכת דלק ממוצעת אשמח לתשובה מבעלי רכב כזה או שמכירים את הרכב תודה
הודעה אחרונה מאת moshe+, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
לאנשי הפורום שלומות. ראשית, תודה רבה על כל התובנות והייעוץ בשוטף. נעזרתי בכם בעבר בתור משתמש מהצד. כיום, אני פונה אליכם בחבר בפורום ובפעם הראשונה. רכשתי אתמול מאזדה 2 דינאמיק (הצורה ישנה) שנת 2015, 90,000 ק"מ. יד 3 (אני יד 4) עלתה לכביש 01/15. כל הידיים פרטיות. הרכישה בוצעה ממגרש בראשון לציון בשם "יס קאר" (לפי מה התגובות בגוגל נשמע לי אמין) הרכישה בוצעה בסכום סופי של 41,000 ש"ח. סכום ראשוני היה 44,500 ש"ח. מחירון יד 2 - 39,600 ש"ח. מחירון לוי יצחק - איני יודע. איני שלם עם עצמי (שוקל לבטל את העסקה) וחושב שאולי הייתי יכול להוריד משמעותית במחיר הרכב (לסביבות 35,000) בהתאם לרשימה הבאה : 1. אוטוטו ט…
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 451 צפיות
אשמח לשמוע האם יש דברים מסוימים שכדאי לשים אליהם לב, תקלות נפוצות וכו' תודה רבה
-
בוקר אור, בעבר רכבים היברידיים לא היו רלוונטיים מהסיבה שהמס המוטל עליהם היה נמוך יחסית. ההלוואה העומדת היא בעצם הנחה במיסים כי הרוכש לא נדרש להחזירה. גובה ההלוואה נמצא בקו ישר עם גובה המס המוטל על רכב חדש במכס ז"א ככל שהמס גדול יותר, ההלוואה שמקבלים, גדולה יותר. ושאלה נוספת לא פחות חשובה - במידה והרכב המייצג הוא עד 1800 סמ"ק (90%) האם רכישת מנוע 1400 תפגע בקצבת הניידות? ההונדה די מעניינת כשלעצמה, השאלה עד כמה משתלם לרכוש אותה מבחינה כלכלית? ל HRV מאפיינים דומים אך הג'יפון לא מודרני כמו " אחותו ". ככל הידוע לי, לא צפוי להגיע HRV מעודכן בקרוב. יום נעים וזהירות בערפל הכבד 😉
הודעה אחרונה מאת Octavia-TSI11, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 715 צפיות
אהלן, מחפש רכב משפחתי עד 100k. הרוב המוחלט של הנסיעות הן בינעירוניות של כ60 קמ ליום. כרגע מתלבט בין שתי אופציות. אטקה 2017 סטייל פלוס 1.4 או אוקטביה אקסלוסיב 2018 1.4. חשוב לי נוחות כוח אחיזה בגאז גדול אמינות ועלות אחזקה. מי מבינהם לדעתכם תענה על הדרישות טוב יותר?
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 618 צפיות
שלום רב לחברי הפורום, יש לאמא שלי שברולט מליבו 2008 שאצלנו עוד מעט 10 שנים. בכללי מרוצים מהרכב בעיקר מהדברים הבאים- נוח, חזק, די אמין, בטיחותי וניראה טוב לדעתנו. לא ממש מרוצים מצריכת הדלק. אנחנו חושבים על החלפה לרכב בן 3-4 (שספג כבר חלק גדול מירידת המחיר). אין לה צורך ברכב גדול כי 99% מהנסיעות היא עושה לבד. יחד עם זאת, אין ממש התנגדות לרכב גדול. נוסעת בערך 15אלף קילומטר בשנה, רובה המוחלט של הנסיעה היא בנסיעה בין עירונית. התקציב לרכב בן 3 הוא 80k-90k (ניתן להוסיף בשביל רכב מתאים) הדרישות לא לפי סדר מסוים: 1.אמין 2.מושב נהג שנוח גם לנסיעות ארוכות 3.בטיחותי (עדיפות למערכות בטיחות מת…
הודעה אחרונה מאת eilam, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 454 צפיות
פגעו לי בטמבון, הנזק לטמבון מינורי אבל מבפנים יש קיפוף קטן בקצה השאסי. האם כדאי לערב ביטוח כי זה מוריד ערך? מתקנים את זה? הוא מציע לשלם 800₪ בלי לערב ביטוח בקורולה 2009. מה כדאי לעשות?
הודעה אחרונה מאת ליאור המר, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, מתלבט בין 2 הדגמים- רכב שני בבית,מעט מאוד נסיעות רק עירוניות. פיקנטו LX-יותר מרווחת,שוק יותר טוב,אחריות 3+4 ספארק LT+-יותר מדליקה,זריזה,שוק חלש,אחריות 5 שנים. איך הגיר החדש של הפיקנטו?כמו i10? לגבי האחריות,הבנתי שזה משתנה בחברות הליסינג-חלקן נותנות מצומצמת ויש לרכוש מורחבת מהיבואן. אשמח לחוות דעתכם. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת royban, -
-
- 0 תגובות
- 442 צפיות
האם השינוי במיסוי של 2021 על הרכבים משפיע גם על שוק רכבי יד2? אם כן, איך ישפיע מצד קוני הרכב?
הודעה אחרונה מאת דני8, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 701 צפיות
היי, אני מחפש רכב לזוג עם 2 ילדים (אין צורך בתא מטען גדול כי אין עגלות). לא כל כך חשובה לי ההנאה מהנסיעה אלא יותר חשובים הבטיחות, האבזור והאמינות. נסועה שנתית +-10K בשנה. אני מעדיף רכב משנתון 2017-2018 לכן הכיוון הוא סופר מיני. עדיפות כמובן ליד 1 וק״מ נמוך. בינתיים אצלי ברשימות: קיה ריו, יונדאי i20 חשבתי על סוזוקי בלנו אבל הבנתי שקיבלה ציון 3 במבחני ריסוק אז כנראה שארד ממנה. האם יש עוד אופציות שכדאי לבדוק במסגרת התקציב? תודה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 475 צפיות
היי, צריך בבקשה המלצה על מכון בדיקה לרכב סוזוקי באיזור מודיעין. תודה
הודעה אחרונה מאת oryagel, -
- 13 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
בן 32, מחפש רכב אמין ובוגר אך מהנה שיקח אותי לעבודה עם עצירה בגן, לא מטוס ליום מסלול וגם לא קורולה. מה אני מחפש: - אמין - בטיחותי - לא סופר מיני כי זה לא בטיחותי ולרוב מנוע חלש וגם לא אוהב את המראה. מצד שני אין לי צורך באוטו גדול. - עדיפות לידני (היה לי ידני 3 שנים בעבר, זה נחמד לי) - מהנה לנהיגה עדיפות משמעותית ל4 דלתות, צריך כסא תינוק מאחורה. - יחסית מאובזר, אבל זה לא סופר קריטי. - תקציב אני מעדיף עד סדר גודל 50, אבל יש אפשרות להגיע גם מעבר אם זה שווה. - עקרונית לא מתקרב לסוכנויות - לא מעוניין ברכבים שעברו שיפורים ושדרוגים למיניהם. - לא לחוץ לקנות אבל כן צריך בחודשים הקרובים. חשבתי ב…
- 7 עוקבים
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום,רוצה לשדרג את הרכב שברשותי מאזדה 6 2011 לרכב מנהלים יוקרתי וחזק יותר. ההיתלבטות היא בין כמה אפשרויות. 1)אינפיניטי G37 שנתון 2012 2)קאדילק CTS שנתון 2012 3)ניסאן מקסימה שנתון 2015 4)במוו 530-523 שנתון 2010-יש שתי צורות E60 אוF10 מעוניין בחוות דעת מבחינת אמינות,עלויות אחזקה ובעיות ידועות .
הודעה אחרונה מאת חולה רכב#1, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מחפש רכב מרווח, סופר מיני גדולה - משפחתית נסיעות בעיקר עירוניות פעמיים בשבוע מרכז - ירושלים ידני / דיזל גם זורם לפעמים יותר רחוק. הדרישות בסדר יורד חסכוני - אמין מרווח ביצועים פחות קריטי תקציב 60-70 תודה
היי מחפש רכב עד 180,000-190,000 כרגע בעל סנטה פה 2017 דיזל 2.2 גימור Elite ירידת הערך של הרכב הנ"ל ענקית וכיום המחיר עומד על 150,000 מדובר ברכב נכה, מתנייד ללא כיסא גלגלים אך דרוש מקום בתא מטען לכסא מותקן ברכב מנגנון יד גז ברקס ידני ותפוח על גלגל ההגה מחוייב להחליף רכב כל 3 וחצי שנים אשמח להמלצות לג'יפון או במילים אחרות רכב יחסית גבוה לא יודע לגבי פרייבט כי מעולם לא נהגתי על אחד כזה האם מבחינת שדה ראייה ונוחות הג'יפונים עולים על הפרייבט? כרגע הכיוון הוא על פיגו 3008 או על סקודה קודיאק למרות שלא כל כך התלהבתי ממנו הבנתי שהפיג'ו לא כל כך סחיר וירידת הערך שלו גדולה כמו כן, הבנתי שאם בעתיד ארצה ל…
הודעה אחרונה מאת stassick, -
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 609 צפיות
בחיפוש אחר רכב סטיישן ראיתי כמה מודעות שהרכב מונע בגז מה יש לבדוק בנוגע להתקנת המערכת ? האם גורם לבעיות באמינות הרכב ? (I30CW, קיה סיד) ובקשר לכנסיה לחניונים, הבנתי שרכבים שהותקנה בהם מערכת גז יש אפשרות לנסיעה גם על הדלק, האם במצב נסיעה בדלק מותר להיכנס לחניונים? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת claudia5, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אחה"צ טובים, אודה להמלצה לרכב 7-8 מקומות למשפחה בעלת 6 נפשות עם ילדים בני 6 , 4 וזוג תאומים בני חודש. הילד הגדול יושב על בוסטר, הילד בן ה 4 יעבור בקרוב לבוסטר והתאומים בסלקל ובהמשך כמובן יעברו לכסאות מתאימים ובהתאם, נדרש 4 עיגוני Isofix. כמו כן, נדרש מקום לעגלת תאומים. פתרון אחד שחשבתי עליו הוא יונדאי סנטה פה או סקודה קודיאק ולהתקין גגון ועליו להניח ארגז ובו לשים את ההעגלות. נסועה שנתית - 15,000 ק"מ. תקציב - עד 100 אלף ש"ח. אשמח ואודה לעצות והמלצות.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, אז רציתי לשאול אם מישהו יודע מהן האפשרויות של השכרת רכב לתקופה של שנה פלוס. כמובן שליסינג נפוץ, אבל ליסינג לא מתאים לי כיוון שישנה מקדמה והתחייבות יחסית ארוכה (שלוש שנים). מהן העלויות המקובלות של השכרת רכב לטווח ארוך? אשמח לקבל גם דוגמאות לדגמי רכבים ושנתון (מהכי זול להכי יקר) אילו חברות מציעות את השירות? בגדול, אני מחפש בדיוק את מה שליסינג תפעולי נותן ללא מקדמה וללא התחייבות ארוכת טווח. אשמח לייעוץ והכוונה ממי שמבין בתחום.
הודעה אחרונה מאת MarcNL, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 616 צפיות
שלום רב, מחפש רכב סקודה אוקטביה 2011. שמעתי על הרבה בעיות גיר, האם זה באמת כך ונכון? איזה דגם מומלץ בשנתון הזה? המטרה רכב משפחתי עם ילדים, אמין וחסכוני בדלק.
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לקבל יעוץ קצר ממי שמכיר את הרכבים. קבלתי מספר הצעות, ליסינג פרטי תפעולי מלא - הם דואגים להכל, ללא השתתפות עצמית, ללא השבה לקדמות ללא כלום. העסקה ל-36 חודשים. הצרכים שלי הם (בסדר יורד): - בטיחות. - שקט בתוך הרכב בזמן הנסיעה, הרכב הנוכחי שלי רועש וזה מטריף אותי לפעמים. - נוחות. פעם פעמיים בשבוע נסיעה של כ-שעה וקצת כל כיוון בין ערוני. שאר הזמן בתוך העיר, אין הרבה פקקים. - מולטימדיה. - ביצועים ו"כיף". - צריכת דלק. מה לא חשוב: - גודל. אין לי כרגע משפחה, לכם מקום לעגלה וכו' לא חשוב. - אמינות, כי זה ליסינג תפעולי ולא באמת מעניין אותי. וגם ככה אני לא צופה בעיות אמינות רציניות בשום רכב במהלך 3…
הודעה אחרונה מאת D4K, -
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 968 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Supertigre
- Giant_TA
- אהרן ג
- גולדן191
- T_A
- orsh99
- gadik6
- עוזי ל
- הדיין
- Igalz
- lanosforce
- David32