ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,626 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 649 צפיות
אהלן, אני מצרף תוצאות של בדיקה לרכב מאזדה 3. מצורף סליקה של תביעות. שנה 2015 35,000 ק״מ יש היסטוריית טיפולים במאזדה. הבנאדם היה גלוי ואמר שהוחלפה שמשה קדמית. לפי דו״ח סליקה של ביטוח אין ירידת ערך. מה דעתכם? לא לקנות?
הודעה אחרונה מאת yossizakin, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 450 צפיות
שלום לכם אני מעוניין לקנות רכב 7 מקומות ולהסב אותו לגז התקציב שלי 30 - 40 אלף שקל שימוש בעיקר משפחתי מה הכי מומלץ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת עפולאי, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 480 צפיות
חבר,נהג מונית ,מעוניין לקנות את הרכב הזה-מונית לשעבר ,400,000 קמ מסוחר,טורבו דיזל 1600, מחיר מבוקש 43,000, הרכב מסוחר. הנתונים לא נשמעים משהו וגם המלצתי לו להתרחק אך בכל זאת- איזה גיר מותקן ברכב הזה (DSG 6 או DSG 7 ועד כמה מוצלח המנוע או בעייתי ?
הודעה אחרונה מאת MiG, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 462 צפיות
מחפש לקנות רכב עד 30 אלף ש"ח היתרשמתי מהרנו מגאן או רנו קליאו סטישן. הרכבים הנ"ל מוצעים למכירה בחברות הליסינג עם שנתים אחריות . אני עושה בשנה 15 אלף ק"מ .
הודעה אחרונה מאת baras, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני ממש לקראת הזמנה ופתאום נכנס לשקלול הדיזל (אמבישן) הפער הוא 10K והממוצע השנתי שאני מעריך שהאוטו יסע זה בסביבות ה 25+ האם מבחינת תחזוקה ותקלות יש עדיפות למנוע בנזין או דיזל? אשמח לשמוע מניסיון
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הי. בסוזוקי ויטארה / קרוסאובר - בקרת השיוט האדפטיבית היא עד לעצירה מלאה (0 ק"מ) + זחילה בפקקים? אשמח לדעת "מניסיון", המפרטים מבלבלים. תודה!
הודעה אחרונה מאת Westin, -
- 9 עוקבים
- 19 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
אני בונה על ליקנות רכב היברידי, וראיתי הרבה ביקורות טובות על רכב מסוג יונדאי איוניק בשנים 2018 - 2019 , העדיפות שלי היא ל יד 1.. רק כמה שאלות לפני כן כי איני יודע מה הטיפולים לרכב כזה ומה עלות.. בטיפול לרכב כזה אילו דברים יש להחליף או לעשות ברכב היברידי? הטיימינג שלו זה שרשרת או רצועה? ומחיר התחזוקה שלו? כמה בערך עולה לתחזק מבחינת טיפולים לרכב?
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, ראיתי למכירה מאזדה 3 ספיריט מנוע 2.0 עם וו גרירה, וישר עלה בי חשש שהאוטו גרר כל מיני דברים כבדים מה שגרם למנוע להתאמץ הרבה, ואולי להתחמם, אני לא בטוח, לכן רציתי להתייעץ איתכם - במידה והאוטו בעל נתונים טובים (אפשר לומר אפילו טובים מאוד) עם בדיקה תקינה, האם זה בסדר לקנות אוטו עם וו גרירה או שהחשש שלי יכול להיות מוצדק ועדיף להתרחק?
הודעה אחרונה מאת dj_dani, -
רנו פלואנס האצ'בק 2010 1 2
מאת R.p-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 19 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בהזדמנות יצא לי אפשרות לרכוש רנו מגאן פלואנס 2010 האצ'בק מנוע 1600 שעשתה רק 42000 מה אומרים חברים? שווה???
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 20 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, לאחר התלבטויות,החלטתי לרכוש פיקנטו חדשה 0 ק''מ. הרכב יסע כ 5 אלף ק''מ בשנה 99% נסיעות עירוניות-צריכת דלק היא לא שיקול. האם כדאי להמתין שיצא הדגם החדש עם הגיר הרובוטי?יש צפי? האם מחיר הדגם הנוכחי צפוי לרדת בעקבות כניסתו של הדגם החדש? תודה
הודעה אחרונה מאת bv12, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 607 צפיות
מצאתי רנו מגאן ב5 אלף שקל עם 133 אלף קילומטר יד 2 המצב קוסמטית ופנימית ליגה וזה בחור מבוגר שבוקשי נוסע איתה האם האוטו אמין? ומה מספר הפעמים שאני יצתרך לקחת רכב בשנתון הזה למוסך? תודה לכל מי שעוזר :)
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 454 צפיות
חבר,נהג מונית ,מעוניין לקנות את הרכב הזה-מונית לשעבר ,400,000 קמ מסוחר,טורבו דיזל 1600, מחיר מבוקש 43,000, הרכב מסוחר. הנתונים לא נשמעים משהו וגם המלצתי לו להתרחק אך בכל זאת- איזה גיר מותקן ברכב הזה (DSG 6 או DSG 7 ועד כמה מוצלח המנוע או בעייתי ?
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
זו המודעה ב יד 2 (ידנית) נראה לי קצת חשוד, מה צריך לבדוק?
הודעה אחרונה מאת idan897, -
-
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 855 צפיות
שלום חברים, אנחנו רוצים לרכוש רכב חדש ומתלבטים בין מספר דגמים (פתוחים גם להצעות על דגמים נוספים). אז קודם כל מספר פרטים - הרכב מיועד למשפחה, יסע עד 15,000 קילומטר בשנה לרוב נסיעה בתוך העיר, התכנון כרגע הוא להחזיק בו סביב ה-7 שנים ולאחר מכן לנסות למכור אותו לקונה פרטי/מגרש/חברת ליסינג. חשוב לנו שהרכב יהיה אמין, הנסיעה תהיה נוחה ויחסית שקטה, בגאז' גדול ושפנים הרכב יהיה יחסית מרווח, יחסית לא מטחנת דלק (אבל לא חייב להיות הכי חסכוני שיש, נגיד גבול תחתון סביב 12 ק"מ/ליטר). התכנון שלנו הוא לקנות אותו מחברת ליסינג כיד ראשונה עם 0 קילוטר והתקציב שלנו הוא עד כ- 150,000 ש"ח (כולל אגרת רישוי) וכמובן שלא חייב להשתמש בכל הכסף בכח. ההתלבטות שלנו כרגע היא בין קיה…
הודעה אחרונה מאת amcmm, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מעוניין לקנות יונדאי i30cw או קיה סיד שנת 2015 או 2016. הרכבים בדור הזה קיים משנת 2013. ולא מצאתי התייחסות על אמינות של גיר רובוטי. האם הגיר DCT של קיה יונדאי אמין? במיוחד כשמדובר בקלאצ' יבש וכשקונים רכב יד שנייה עם 100k. מתי צריך להחליף קלאצים ומה העלויות? עד כמה נפוצה בעייה של לדים בסיד? ומה האמינות של הדגמים האלו וצריכת דלק אמיתית? ואם יש עוד בעיות נוספות או המלצות
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 830 צפיות
אולי מצאתי רכב שאני מחפש זמן רב מדובר ביונדאי סנטה פה דיזל מודל 2008 עם ק''מ מעולה של 130 הבעיה שהרכב הוא יד 5 אז מבחינת השנתון זה מסתדר לי אבל הק''מ שכ''כ מושך אותי לא מסתדר לי עם היד הגבוהה, מה דעתכם? האם חשוד? מה כדאי לברר ואיך ניתן לאמת שהק''מ נכון, מלבד זאת גם אם הוא נכון אולי יש בעיה ברכב הספציפי שבגללה כ''כ הרבה בעלים 'התפטרו' ממנו?
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי חברים, שני הרכבים אולי לא באותה קטגוריה, אבל מצאתי מאזדה 2 ויונדאי I30 בתקציב שלי, הפרש של כ3000 כאשר המאזדה יקרה יותר. אני לא דורש מהרכב יותר מדי, רק משהו אמין לניידות של כ40 ק"מ ביום ושלא יעלה יותר מדי. אני רווק, אין ילדים או משפחה. המאזדה שנתון 2010, סביבות ה130K ק"מ בעוד שהיונדאי היא סוף 2009 עם 170 ק"מ. לשתיהן אין אבזור מיוחד, חוץ מזה שלI30 יש סאנרוף. הנטייה שלי ללכת למאזדה, כי היא קטנה יותר וכנראה שיהיה קל יותר למצוא איתה חנייה. לעומת זאת, הבנתי שהיונדאי חסכונית יותר בדלק וגם מרווחת מאחורה. מה אתם ממליצים?
בגדול, חשבנו על רכב בן 3 מליסינג עם אחריות לשנה, מהליסינג (זה קיים, נכון?). האם ניתן יהיה לעשות טרייד אין? אלטרנטיבות אחרות? רכבים שיכולים להיות רלוונטים? חוץ מזה אני לא כל כך מבין ברכבים ואשמח לכל הכוונה ועזרה אפשרית. תודה רבה! אגב, התקציב באיזור ה-70K.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, כיום יש לי מהעבודה טויוטה קורולה 2019 היברידית, הרכב סהכ בסדר מבחינת ביצועים נסיעה ומערכות עזר ובטיחות הבעיה הכי גדולה שלי עם הרכב היא המושב, במהלך נסיעה ארוכה הגב התחתון שלי מתחיל ממש לכאוב, ואני נוסע 2-3 פעמים בשבוע חיפה ירושלים ביקשתי מהעבודה להחליף את הרכב ונתנו לי את אופציה של להחליף לסוזוקי קרוסאובר. ביררתי קצת לגבי הרכב ואני עדיין לא יודע אם הוא נוח או לא אבל מה שהפריע לי זה שנראה שהוא רכב מאוד "פשוט" מבחינת מערכות, אין קרוז אדפטיבי ושמירה על נתיב, שני דברים שמאוד חשובים לי בנסיעות ארוכות. מישהו יכול לתת חוות דעת איך הנסיעה בקרוסאובר בנסיעה ארוכה? בנוסף, נאמר לי שאם אני ילחץ מספיק אז אולי אני יצליח לשכ…
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 771 צפיות
שלום רב, הייתי שמח לדעת האם יש הבדלים בין יונדאי איוניק שנת 2020 לבין יונדאי איוניק שנת 2021. האם יש שוני באבזור, במראה החיצוני וכדומה? תודה
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום. רציתי לקבל את דעתכם, אם יש (לבחור צעיר) תועלת ברכישת רכב בסביבות 5,000 ש"ח? ביד 2 יש הרבה היצע גם במחיר כזה, והשאלה אם שייך למצוא משהו ששווה את המחיר הנמוך ויחסית יחזיק מעמד וייתן כוח יחסי בנסיעה. או שרכב במחיר הזה בהכריח לא יסחוב וידרוש טיפולים קבועים במחירים משמעותיים, וגם אם אני מחפש רכב זול אין מה להתעניין בכלים בפחות מ8,000-10,000 ש"ח? אגב, אני שואל באופן כללי אבל כן אציין שהדגם שיותר קורץ לי בכזה מחיר הוא מאזדה 3 2005-2006, ומה זה שרובן נמכרות בסביבות ה10 אומר על הנמכרות ב5? (מחיר מחירון יד 2 9,100). תודה רבה
הודעה אחרונה מאת גיא123, -
-
פיג'ו 5008 או קודיאק 1 2
מאת רמגזית- 10 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אז ככה, ההיתי כמעט סגור על 5008 מבחינת העיצוב והמערכות מודרניות ואז הזמנתי נסיעת מבחן וישבתי בשורה השניה שאמורה להיות מתאימה למבוגרים כמו כל רכב אבל הרגיש לי שהספסל מאוד נמוך כלומר הבירכיים מעל גובה המותן (אני לא נמוך 1.84) אבל באקסטרייל שיש לי היום זה הרבה יותר גבוה מפה ההתלבטות עברה לקודיאק שאמנם משעמם מבחינה עיצובית אבל הרבה יותר נח בשורות האחרונות ויש לו בגאז' הרבה יותר גדול מהאקסטרייל ומ 5008 ההתלבטות היא כרגע האם להמתין ל אקסטרייל החדשה שמגיעה גם מאובזרת טכנולוגית ברמה מאוד גבוהה וגם עיצוב מרשים...
הודעה אחרונה מאת רמגזית, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אהלן, בהמשך לחיפושיי אחר רכב עיקרי למשפחה, התחלתי להתעניין ברצינות ברכישת וולוו XC40 פלאג-אין החדשה ואשמח לשמוע את דעתכם. התקציב כ-250k, יכול למתוח קצת (אבל לא BMW X1 שמתחיל ב-299k ולא כולל הרבה אבזור אלמנטרי כמו מצלמת רוורס). אופי הנהיגה: במהלך השבוע נוהג כמעט באופן בלעדי בתוך העיר, בסוף השבוע נוסעים לטייל מחוץ לעיר (לא בשטח). דרישות: רכב מאובזר מבחינת בטיחות בדירוג 6-8, נוסע עם ילדה קטנה. רכב מהנה לנהיגה, עם כוח. שלא יחליט שהוא יוצא להפסקת קפה בזמן שאני רוצה לצאת לעקיפה. חסכוני יחסית בדלק. בגלל אופי הנהיגה אני יותר ויותר שוקל רכב פלאג-אין, שבמהלך השבוע ככל הנראה לא יצרוך דלק כמעט בכלל. גרים בבית פרטי כך שיש שקע וזו בהחלט…
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
-
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 771 צפיות
אהלן, יש לי לנסר 2008 דור החדש ואני לא כלכך מרוצה מהרכב מבחינת חווית נסיעה, אוהב את הרכב אבל לא נוח על הכביש. התקציב הוא עד 20K אבל לא מצאתי שום רכב שמתאים לי חוץ מהמאזדה 3 דור ראשון מנוע 2000 ורציתי לדעת אם מישהו יכול לתת חוות דעת עליה מבחינת דלק, נוחות וכו, הלנסר לדוגמא אוכלת דלק בתוך העיר אבל מחוץ לא, נגיד נסיעה מנהריה לתל אביב הלוך חזור יצא לי 16 ליטר שזה 90 שקל ולא הייתי רגיש כלכך על הגז. איך המאזדה לעומת הלנסר? שווה את ההחלפה? מבחינתי גם רכב משנות ה 2000 רק שיהיה נוח, אמין, זול לאחזקה ולא ישתה הרבה דלק. או שאולי עדיף להישאר עם הלנסר עד שיהיה לי יותר תקציב?
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 54 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
שלום לאחר כשנים על אופנועים חזקים (3שניות ל100) מחפש רכב שיתן לי משהו של בערך חצי מזה, התקציב הוא באיזור ה20-40 אלף ראיתי הרבה audi באיזור 2010 בתקציב עם טורבו.. אבל הם רק אוטומטיות. השאר שראיתי זה פולטסוואגן + סיאט בעיקר שבורות ומשופרות שמהם אני מעדיף להתרחק... ולא ראיתי עוד משהו ידני ולא גרמני עם טורבו .. בנוסף אני לא רוצה אלפא רומיאו וגם לא מכוניות שצריך לעשות להם טסט פעמיים בשנה.. למרות שרכב החלומות שלי זה bmw ישנה מה אתם חושבים על הרכב הזה וכמה יהיה קשה לתחזק אותו תקציבית ולהשיג חלפים? 2. אשמח להצעות רכב ידני עם טורבו. מומלץ האצבק קטן.. איזור ה200 כ״ס (הפיאט בראבו חלשה מידי) Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת יהונתן שלמה, -
-
רכב עד 30K 1 2
מאת ofirrabi99-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב שישמש בעיקר לנסיעות עירוניות ושתא הנהג יהיה מרווח (שאר התאים פחות קריטי). חשבתי על האופל אסטרה, שאפשר למצוא שנת 2016 שלה עד 30K, גם המיצובישי ספייס סטאר באה בחשבון. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 491 צפיות
אם יש רכב שהוא עם גיר פלנטרי, אמין ועם כוח סביר אשמח שתגידו לי. נסיעות בדרך כלל בעיר, 10-15 קילומטר בשנה לכל היותר. (עדיפות לרכב בלי טורבו אבל אפשר להתפשר). תודה Sent from my Pixel 3a using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 484 צפיות
היי, הלך לי הרכב ואני מחפש רכב חדש. נכון לכרגע אני נוסע הרבה מאוד (כ1000 ק"מ בשבוע) בעיקר בין-עירוני. גר בחיפה שופעת העליות. מחפש משפחתית(אך לא חובה), עדיפות להאצ'בק שתשרוד את הנסיעות, לא תזחל בעליות ותהיה חסכונית ככל האפשר, תקציב של עד 30 אלף ש"ח. אני די אבוד, אשמח לקבל המלצות או הכוונות תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן חברים! מתייעץ איתכם לגבי הרכב הבא שאני מעוניין לקנות. אני מחפש רכב ספורט , הנעה אחורית חובה ועדיפות לגיר ידני אני יפרט על ההיתרונות והחסרונות של כל האופציות שאני חשבת עליהם : BMW M240- יתרונות: הנעה אחורית, מקריאה ברשת יש אחיזה ופידבק מעולה מההגה, קג"מ מכובד באזור 50 , מרכב בתוצרת קופה (יותר יפה לטעמי), טורבו, גיר אוטומט ZF8 קראתי שזה גיר פנטסטי, מנוע V6, פוטנציאל שיפורים עקב הטורבו חסרונות: טיפה קטן (אבל לא משמעותי בשבילי), טורבו- דורש טיפולים בתדירות גבוהה לעומת מנוע אטמוספרי.. ובכללי אני מעדיף מנוע אטמוספרי ברכבים , חלקי חילוף כגון בלמים מקוריים אני מניח שזה יהיה יקר (עד כמה יקר?), קשה מאוד למצוא גיר ידני כמשומש BMW M140- יתרונו…
הודעה אחרונה מאת ANUTKK, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 649 צפיות
אהלן אנשים, אודה לכם על המלצה ללוחות פופולריים לחיפוש רכבים משומשים, ו/או סוכנויות אמינות למכירת רכבים כאלו. המון תודה, איתן
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 807 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- גולד1
- TomerP
- מייק24
- zaf
- arice
- רפי לין
- מרדכי1
- מה רע בשביט?
- Fluffy
- AmitGo
- itamarg
- SurfHigh