ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,623 נושאים בפורום הזה
-
סיוויק 1.5 טורבו
מאת icc-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בארצות הברית יש לו מנוע EARTHDREAMS השאלה אם בארץ הוא משתמש באותו מנוע וגם הוא בעייתי מבחינת האמינות שלו עם בעיית דילו השמן הבנתי מה שמגיע לארץ בכלל מיוצר באנגליה שזה גם לא טוב... כל ההונדות שיוצרו באנגליה היו פחות טובות וחלק גרועות (היה לנו אקורד אנגליה)
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 445 צפיות
היי לכולם ! אני חדש בפורום ונהג חדש על הכביש. רציתי לשאול מה דעתכם על הרכב ניסאן אלמרה 2006 perfact כרכב התחלתי והאם שווה להשקיע את אותו סכום על רכב פשוט אחר. פרטים: ניסאן אלמרה 2006 perfact אוטומט מנוע: 1800 כ"ס: 116 קילומטראז: 170,000 מחיר: 8000 תודה רבה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 753 צפיות
צריך את עצת ההמונים מעוניין לקנות קיה פיקנטוgt 2021 החדשה ממה שהבנתי שהדגם החדש בה עם גיר רובוטי האם שווה את המחיר ?או שעדיף רגב אחר?רכב ראשון אז פחות מבין האם משתלם בכל זאת ללכת על זה
הודעה אחרונה מאת BeBest, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 727 צפיות
שלום מחפש רכב שישמש גם למשפחה (7 מקומות) וגם לעבודה (קו חלוקה) מכל מקום שומע להתרחק ברכבים האלה מאוטומט וללכת רק לידני שאין חיה כזאת אוטומט נורמלי ברכבים האלה ושאם אני נכנס לזה אני מכניס את עצמי לצרות לפני שאני נסגר על זה רוצה עוד לשמוע דעות בנושא, כי מאוד רציתי אוטומט. זה גם רכב משפחתי ולא רק רכב עבודה, מאותה סיבה רוצה גם בנזין ולא דיזל אם יש למישהו דעה סותרת על זה שתגיד שיש אוטומט נורמלי ברכבים האלה ושלאו דווקא צריך כל כך לחשוש מהם ישמח אותי לשמוע אני מעדיף בהרבה תודה (תקציב - עד 30,000)
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 571 צפיות
מתלבט בין 2 הרכבים, שניהם עם נתונים דומים שנת 2011 יד 3 ק"מ 150-160 ותיבת הילוכים אוטומאטית מה עדיף מבחינת אמינות, נוחות נסיעה וצריכת דלק
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 478 צפיות
שלום לכולם, עושה לעזרתם מה כדאי, פיז'ו 5008 בנזין (1.2) או דיזל (1.5), שניהם 130 כ"ס. זה רכב מליסינג כך שהמחיר לא מהווה שיקול. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, מתעניין ברכישת רכב 7 מקומות, יונדאי סנטה פה 2.4 ל' בנזין. לא הצלחתי למצוא מידע ברשת לגבי אמינות הרכב, בדגש על המנוע והגיר. שגרת טיפולים ומחלות ידועות. אשמח אם מישהו שמכיר את הרכב יוכל לחוות דעה. תודה אביעד
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי, קיבלתי מהעבודה את האפשרות לבחור מבין הרכבים הבאים: טויוטה קורולה היברידית 1.8 SUN יונדאי איוניק Premium היברידי סוזוקי ויטארה 1.0 2X4 סוזוקי קרוסאובר GLX רנו גראנד קופה דיזל 1.5 Intense רנו מגאן גראנד טורר 1.5 דיזל סוזוקי ויטארה 1.4 2X4 יונדאי קונה הייבריד premium השימוש ברכב יהיה יחסית מינימלי, לא נסיעות כבדות ובטח שלא שטח. הכי חשוב נוחות בתוך האוטו (ומערכת אודיו סבבה). אין שיקול לדלק או למהירות של הרכב. אשמח אם תוכלו בבקשה לעזור. תודה!
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שוקל לקנות סקודה ראפיד 1.2 TSI גיר DSG בנזין כי הבנתי שהוא חסכוני מאוד בדלק (אומרים 1:17.5 צריכה אמיתית לא יצרן) ואמין. אז לכל מי שיש ניסיון עם הרכב: 1. מה הצריכת דלק האמיתי? 2. האם האוטו אמין? או שידרוש מלא טיפולים? 3. האם הגיר ה DSG הוא בעייתי? מבחינת חווית נסיעה או אם יש לו הרבה בעיות תודה רבה על כל העזרה!
הודעה אחרונה מאת גיא123, -
-
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז אחרי קצת יותר משנה עם קיה ריו 1.0 טורבו חדשה הגענו למסקנה שהיא קטנה מדי עבורנו ואנחנו מעדיפים למכור אותה כשהיא עדיין חדשה יחסית ולא לספוג עוד ירידת ערך. אנחנו מחפשים משפחתית לפי הקריטריונים הבאים אשר מסודרים לפי סדר חשיבותם: 1. אמינות - מוסך רק עבור טיפולים ולא עבור שום דבר אחר, אין לנו את הזמן להתעסק בזה. 2. מרווח במושב האחורי ותא מטען גדול. 3. בטיחות פאסיבית ברמה גבוהה, רצוי חמישה כוכבי בטיחות במבחני ריסוק של EuroNCAP. 4. תיבה אוטומטית פלאנטרית - אנחנו נוסעים לרוב בפקקים והדו מצמדית של הקיה למשל לא היתה מדהימה בתנאים האלו. 5. סחירות יחסית גבוהה של הרכב. התקציב הוא עד 60K. עד כה התמקדתי ברכבים מהשנים 2013-2017 ושמתי לב …
הודעה אחרונה מאת AbbA, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 490 צפיות
יש למישהו המלצה על מקום רציני שבו בודקים רכב לפני רכישה? (מרכז והשרון?)
הודעה אחרונה מאת motek, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 595 צפיות
שלום לכולם. אני מתעניין ברכישת פאסט 2008 נפח 1.8 tsi רציתי לדעת אם יש לרכב הזה בעיית אמינות במנוע או בגיר או בטורבו. ראיתי רכב אחד ממש שמור כמו חדש עם 100k ק"מ מטופל בחברה, אבל נראה שיש לו בריחת שמן מהטורבו, או אולי זה מהמנוע עצמו שזורק שמן... (היה שמן על הצינור של הטורבו בחוץ, וגם באגזוז שחור) רציתי לדעת אם זה בעייה מוכרת, ומה יכולה להיות הבעיה, ואם מומלץ להתקרב לדגם הזה. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 465 צפיות
היי חברים רציתי לשאול אם יש למישהו המלצה בשבילי. אני מחפש רכב עד 60 אלף עדיף פחות, משהו קטן ספורטיבי בעדיפות ידני. הפאקטור הכי חשוב שיהיה לרכב זה שהוא יהיה מאוד אמין (לא בטוח שאמינות היא המילה) חשוב לי שאני אוכל לקחת את הרכב לנס הרים או לכל כביש אחר בארץ ולנסוע בסלד גבוה כל היום, להשתמש בברקסים כל היום. ולא לדאוג להתחממות ולדהיית הבלמים. כמובן שהכל בגבול התקציב והמציאות. תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת idan21!, -
- 0 תגובות
- 473 צפיות
אני מעוניין לקנות רכב, הרכב מושבת כחצי שנה ואין לו טסט מעל שנה. בנוסף אני מעוניין להביא את הרכב אלי ללא גרירה (מחיר הגרירה מעל 2000 ש"ח). אני צריך את הרכב לחלקים אז אני לא רוצה לעשות לו טסט אבל כן רוצה שהוא יהיה רשום על שמי. 1. האם ואיך אפשר לעשות העברת בעלות על הרכב. 2. האם אני (לא בעל הרכב) יכול להוציא אישור נסיעה זמני ממשרד הרישוי. 3. אם לא ניתן להעביר בעלות ומכיוון שאני קונה את הרכב לפירוק, האם אני יכול לתת את המספר לבעלים ולקנות אותו ללא העברת בעלות? ואם כן, האם אני יכול להעמיד כזה רכב מחוץ לבית? תודה מראש לכל העונים
הודעה אחרונה מאת A.C., -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 922 צפיות
היי אני חדש פה ולא מבין כזה גדול הרכבים, היה לי לפני שנגנב מאזדה 3 2017 שנהניתי ממנה, עכשיו אני רווק בן 26 לא הייתי זקוק באמת לגודל הזה אז חשבתי על סופר מיני, התלבטות שלי היא קיה ריו חדשה(2021) לסקודה פאביה אבל יד 2 מבחינת מחיר, ורצון גם להשקיע סכום נמוך יותר של כסף(אני מדבר על פאביה שנתון 2017 ראיתי אחת ב 59 אלף גרסא אמבישן לפני התמקחות, הבנתי שיש בעיות עם הגיר שלהם האם זה באמת כזה נפוץ או שהם פתרו כבר את הבעיות שלהם בשנתון הזה?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 526 צפיות
שלום. קניתי רכב לפני שלושה חודשים מאוטו סנטר בעסקת 0 ק"מ הרכב לא היה בארץ והם הבטיחו לי שסוף נובמבר הוא יגיע ובתחילת דצמבר אני יקבל אותו הבעיה שהרכב רק הגיע בסוף דצמבר ומאז סוחבים אותי כל יום בהבטחות מכאן ועד אוסטרליה. הם התחייבו ל25 ימי עסקים מאז שהוא מגיע לארץ שזה עובר בסוף שבוע ובחברה הודיעו שזה יגיע עוד שבועיים.... הבעיה הגדולה שהם חייבו אותי כבר לשלם לפחות חצי מהסכום והחברת מימון שילמה להם את כל הסכום שהיא התחייבה וכבר ירדו לי שני תשלומים והנקודה הכי הזויה שבחוזה חתמנו שבשעת חתימת החוזה אני חייב לשלם 3 אחוז אם האוטו לא בארץ ובאותו חוזה הם מחייביםאותי 50 אחוז ובחוזה עצמו רשום שהאוטו במלאי יבואן שזה אומר שהם מתחייבים ל25 ימי ע…
הודעה אחרונה מאת נהג מירוצים ותיק, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 778 צפיות
שלום לכולם יש לי 2 רכבים ישנים ומתוחזקים להפליא מיציבושי כריזמה אייר 2002 עם 160000קמ, ו טויוטא יאריס 2005, עם 60000 קמ. 2 הרכבים מתוחזקים קבוע במוסך יבואן וכל דבר שצריך מוחלף , וכל דבר שקשור לבטיחות מוחלף ישירות. אנחנו זוג עם ילד, ובתהליך של עוד אחד, חשבתי אולי להחליף את הכריזמה ב סובארו b4 שנת 2011, או טויטא אווניס 2010... אוהב את היפניות של אמצע ה 2000. או להשאר עם הכריזמה עוד כמה שנים, כבר 10 שנים איתה
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
-
- 7 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום, צריך להחליף רכב בעבודה (ליסינג תפעולי מלא), לגמר הגיעו שני הדגמים: 1. סקודה אוקטביה 1.5 אמבישן (החדשה) 2. סיאט אטקה 1.5 סטייל (המעודכנת) היום נוסע על אוקטביה A7 סטיישן ומרוצה מאוד. אבל... רצינו לעשות שינוי ולקחת רכב קצת יותר גבוה. האם אטקה יכולה להיות תחליף ראוי לאוקטביה?
הודעה אחרונה מאת Random, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 10 תגובות
- 965 צפיות
מתלבט בצבעים מה אומרים ??
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
יונדאי קופה 2.7
מאת icc- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי בעקבות המלצות פה קניתי הונדה סיוויק ואני מרוצה סתם שואל מסקרנות מישהו יודע על הדגם? כמה חזק/חלש הוא מרגיש והאם הוא מהנה לנהיגה, מה בנוגע לאמינות? תיבת 4 הילוכים ומנוע גדול ופשוט בלי הרבה כוח ביחס לנפח, לא מאמין שיש בעיות מיוחדות
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 696 צפיות
שלום לכל חברי הפורום. מחפש רכב האצ׳בק סופר מיני בתקציב מוגבל. תקציב נמוך יחסית 15k , משוטטות בשוק יד2 ובירורים הרוב המליצו לי על סוויפט, אלטו, יונדאי גטס. בכולם נסעתי ובאמת שהרגיש לי שאני נוסע בחתיכת ברזל. להבדיל מהקליאו שנותנת תחושב אחרת לגמרי מבחינת נוחות. גם שנתון גבוהה יחסית למחיר באופן מפתיע. עכשיו נכנסתי לדיון ה׳לא צרפתיות׳ , מישהו שקנה קליאו יד 2 אוטמט ויכול להגיד לי מה צריך לבדוק בשביל שזה לא יהפוך לסיפור טראגי? כמו כן כמה חסכונית הקליאו? תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
מפוקוס למונדאו
מאת kisto- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, ב3 שנים האחרונות הפוקוס 2008 משרתת אותי בצורה יוצאת דופן והחסרון היחיד בה מבחינתי הוא הכוח ואולי מעט הצפיפות. ב3 שנים האחרונות הפוקוס נסעה כ50000 ק׳׳מ וכרגע היא עומדת על 192000. מטופלת בזמן, ולשמחתי ללא תקלות מיוחדות למעט בלאי של כמה צינורות במהלך השנים שהוחלפו במיידי רדיאטור ששבק חיים. בעיקר חשוב לי שרמת הגימור של הרכב תהיה טיטניום ולכן אני מוכן להתפשר גם על הגרסא החלשה יותר, בעלת המנוע 2.3. אני כרגע סטודנט בן 20 כך שיתרונות כגון מרווח לילדים מאחורה אינו אחד הדברים שישפיעו על ההחלטה לכאן או לכאן. ועכשיו אחרי הרקע, לשאלות: 1. האם התחזוקה של המונדאו גבוהה משמעותית מזו של הפורד? ובכמה(אם מישהו בקיא בנתונים)? 2. האם התחזוק…
הודעה אחרונה מאת Avi135, -
רכב ליסינג מהעבודה 1 2
מאת moz1-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
הגיע הזמן להחליף את רכב הליסינג שלי - קיה נירו 2018. האופציות הן אלה - סיאט אטקה 1.5 סטייל אאוטלנדר - שאותו אני לא ממש רוצה כי נעדר מערכות בטיחות ראב 4 evolve 3008 - 1.6 אקטיב סקודה סופרב מזדה CX5 ההבדל בנטו בין הרכבים הוא בסביבות ה-100-150 ש"ח לחודש (למעט האטקה - סביב 250). הראב 4 הכי זול בגלל שהיברידי. יש אפשרות לרכבים זולים יותר (הבדל של כ-500 ש"ח בנטו) כמו קורולה או איוניק (או נירו פלאג אין שירד מהפרק בגלל תא מטען קטן). עד לא מזמן היו לנו 2 רכבי ליסינג. עכשיו זה יהיה הרכב היחיד בבית. נסיעות - 3 פעמים בשבוע תל אביב רעננה, פעמיים תל אביב ירושלים. נסיעות כמעט כל סופ"ש לטיולים. 3 כסאות מאחורה (ב…
הודעה אחרונה מאת Random, -
-
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 553 צפיות
שלום לכולם, נגמר לי החוזה של ליסינג תפעולי לאופל אסטרה סטיישן והפעם אני מעוניין לקנות רכב. מדובר ברכב יחיד לזוג ושני ילדים קטנים. רוב הנסיעות בתוך עיר, סך הכל כ10 אלף קילומטר בשנה. מאוד התרגלנו לתא המטען הגדול של סטיישן, אבל לא כל כך אהבנו את המראה החיצוני. סדר עדיפוית * אמינות * בטיחות * שמירת ערך טובה * רמת אבזור גבוהה תודה מראש לעונים!
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 960 צפיות
בנזין
הודעה אחרונה מאת Basko, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 540 צפיות
אהלן, רוצה בבקשה לקבל המלצה על רכב ראשון לגיל 17, תקציב של עד 70 אלף משהו כזה.. חשבתי בכיוון של אלפא רומיאו גולייטה או פולקסווגן גולף. אשמח להצעות.
הודעה אחרונה מאת Tal7, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 451 צפיות
אשמח לשמוע חוות דעת מאנשים שהחזיקו את הרכב בדור השני שלו עם המנוע הגדול (2.0), ראיתי כאן מספר חוות דעות בעיקר על הדור הראשון על המנוע הזה ופחות על הדור השני. יש מחלות כלשהן לרכב? איך הגיר עם החמישה הילוכים? משאבת abs בעיתית גם פה ? זכור לי שהיה תקלה עם איזה מחשב ברכב שבגלל הקירבה לאזור חם היה נהרס אצל חלק מהאנשים בדור הראשון, הבעיה קיימת גם בשני? אם יש עוד איזה הערות או תובנות על אחזקת הרכב אשמח לשמוע. שבוע טוב!!
הודעה אחרונה מאת car1997, -
שלום. כרגע מתלבט בין אוקטביה סטיישן 1.4 (אולי גם 1) לבין הונדה TOURER. שניהם שנתון 2017. כרגע נותן לכיווון אוקטביה כי רמת הבטיחות של הונדה נמוכה נותר (לפי הפרסומים). אשמח לשמוע דעות נוספות. כרגע יש לי C4 גרנד פיקסו ולא צריך יותר כזה גודל (הפסקנו להסיע עגלות. להערכתנו נסתדר עם סטיישן). תקציב סביב 60-70. תודה.
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 9 עוקבים
- 9 תגובות
- 967 צפיות
מחפש את האוטו הבא שלי - רשימת הדרישות לא קצרה בכלל: רכב קופה ספורטיבי עם מנוע חזק ויכולות נהיגה מהנות שמצד אחד ישרת אותי בנסיעותי הרבות מאוד (ממוצע של 50,000 קמ בשנה בין עירוני) ומצד שני יספק לי את יצר המהירות ואולי פעם בשנה אקח אותו לנסיעת מסלול. הוא חייב להיות מרווחב גדול ונוח (אני בגובה 195), הוא חייב להיות מאובזר ומפנק ( עור, אורור במושבים, מערכת שמע מפנקת ועוד ועוד), הוא חייב להיות בעל צריכת דלק שפויה (בגלל הנסועה הגבוהה) והוא חייב להיות אמין ונוח להחזקה (שוב בגלל הנסועה הגבוהה). הוא יהיה יד שניה אבל עם קמ' נמוך יחסית ושנתון גבוה. כמובן שחובה בטיחות אקטיבית. חשוב שיהיה רכב יחסית סחיר כי אחרי שנתיים שלוש גג אני מחליף רכב. …
הודעה אחרונה מאת חולה רכב#1, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי, מעוניינת לקנות רכב אאודי a1 מהחברה ומתלבטת בין אם לקנות חדש עם 3 שנות אחריות או ללכת שנה או שנתיים אחורה בגלל הירידה במחיר אחרי שהרכב עולה על הכביש אבל מצד שני לא תהיה לי אחריות חברה (ואז אני אשא בכל העלויות), מה עדיף?
הודעה אחרונה מאת רועי5,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 334 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- falou
- Gavrik
- yahaga
- אור1111
- yuvk
- Or05230
- ba323f
- discoTD5
- Cerebral Cortex
- motior
- פריג'י
- Itzik-b