ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,623 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
למשפחה עם 3 ילדים. שתי המכוניות מאותו שנתון 2017, וקילומטראז' דומה - פחות מ-60K ומחיר דומה. אופל משמה סיקסט, ניסאן מקרסו. מה עדיף? ביקורות שליליות ראיתי על שתיהן, אבל בתקציב של פחות מ-60000 ורצון למודל לפחות 2017 נראה לי שאין יותר מדי אפשרויות, לא? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- 8 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מדובר ברכב מאזדה 3 שנת 2015. במרכז הסליקה לא ראו תביעות, האם להתרחק מהרכב הזה?
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 572 צפיות
אהלן! אני מחפש לרכוש רכב חדש, ואני מתעניין ביונדאי i10 אקסטרים, ובפיקנטו ex. אשמח לייעוץ ולקצת הסברים על ההבדלים ביניהם. אני מחפש לקנות חדש. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 477 צפיות
שלום לאנשים המדהימים שפה. אשתי נוהגת כרגע על פיקנטו 2015 יד ראשונה מפרטי - אוטו אפס תקלות ובאמת נחמד. האוטו הגיע ל-100 אלף קמ וחשבנו למכור אותו בשיאו. הכי חשוב לנו אמינות ומעדיפים לא להמשיך איתו. מה הייתם מייעצים לרכוש במקומו. אמינות הכי חשוב, אם אפשר שיהיה עדכני ונראה טוב, יתרון לסטיישן. תקציב - 45-50 אשח תודה על עזרתכם! (אגב, אם מישהו פה יודע לתמחר לי פיקנטו 2015 ex יד שניה פרטי 100 קמ טיפולים רק ביבואן מצב חיצוני יפה מאוד - אשמח)
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שנתון, קטגוריה, אמינות, סחירות וכו' לא רלבנטיים - אלה רק השאלה שבכותרת...כלאמר איזה רכב יש לו הכי הרבה כ"ס ביחס למחירו בגבולות התקציב שבכותרת. הכוונה לרכב סטנדרטי ללא שיפורי מנוע למיניהם.
הודעה אחרונה מאת yd b-4, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 535 צפיות
לאחר חיפושים מצאתי טויוטה יאריס שנת 2013 סטייל ,קילומטר 160000 ,יד ראשונה מפרטי , בעלות 39 אלף. האם עדיף לקנות או לעלות בסכום ולקנות רכב עם קילומטר נמוך רכב בעיקר עבודה בית וסופי שבוע מחוץ לעיר נהג יחיד
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 476 צפיות
היי רוב האנשים שואלים בדרך כלל בעת רכישת רכב האם לקחת מימון מאה אחוז או לשים מקדמה ואיזה אחוז עדיף לשים מקדמה אגב אשמח לחוות דעת סיאט אטקה או רכב פנאי יפני קוריאני
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
אני יודע שמדובר בשני רכבים שונים למדי. אשמח לעזרתכם ביעוץ לרכישת רכב חדש. מיועד ל 4 נפשות (2 הורים + 2 ילדים קטנים). הסיבה מראש שאני מכוון לצרפתיים הינה שברשותי היום סיטרואן C3 2017 והיחידים שיתנו לי טרייד אין במחיר הכי טוב הם לובינסקי - בלי קשר, אני אוהב את הרכבים האלו. תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
- 12 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
לפני כחודש התחלתי בתהליך חיפוש של רכב יד שניה (3008 HDI PREMIUM ). מכיוון והרכב מבוקש הנחתי שהגיוני שמחיר פתיחה של המוכר יהיה מעל מחירון . עתה החלטתי לנסות קצת להרחיב את החיפוש והתחלתי לבדוק עוד מספר דגמים וגם בדגמים אלו ( suv ) כגון אטקה טיגואן כמעט כולם מבקשים מעל מחירון ולא מעט !! מה נהיה ?🤔 זה הסגמנט או הקורונה?
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני נמצא כרגע בטכנו טסט לפני בדיקה של רכב, וראיתי שהוסיפו משהו חדש וזה ״בדיקה לקניה בתוספת בדיקת מערכות אלקטרוניות ממוחשבות״. הבדיקה עם התוספת עולה כמעט 700 שקל, מישהו יכול להסביר לי האם הבדיקה הזאת הכרחית? כדאי לשלם עוד כסף? איזה מערכות הם בודקים בדיוק? פעם ראשונה שאני שומע על דבר כזה.
הודעה אחרונה מאת Therabrab, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 622 צפיות
אודה להמלצתכם על בחירת רכב מליסינג מהעבודה. אשמח מאוד לעזרה. איציק
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתכנן לרכוש רכב חדש, התקציב שלי הוא באזור ה55k. אחת האופציות שיצא לי לבחון היא השברולט קרוז החדשה 2017, 43k ק״מ מפרטי, האצבק (1400 טורבו) רציתי לשאול - האם הרכב אמין או שסובל מ״מחלות״ ידועות? מה עלויות האחזקה מבחינת טיפולים שוטפים וחלפים? והאם לדעתכם יש אופציה יותר טובה בסכומים האלה? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Idan Iluz, -
שלום לכולם, אודה מאוד להסבר קצת על ההבדלים (המלצות/אזהרות יעזרו מאוד) לגבי הפרמטרים הבאים שמוצעים במודלים האחרונים - 2018 עד 2021 - של פיג׳ו 3008: 1. בנזין מול דיזל. 2. נפח של 1.2 ליטר מול 1.6 ליטר. את ההבדלים בין פרימיום לאקטיב מבחינת אבזור די הבנתי. תרגישו חופשי לפרט כמה שיותר, גם טכנית (אני מבין ברמה לא רעה ) תודה מראש לכל העוזרים!
הודעה אחרונה מאת NIMRODVA, -
שלום רב, חבר קרוב מחפש מזה תקופה גולף שנתון 2018. רוב רובם של המוכרים מבקשים מעל המחירון ב 5-8 מעל המחירון. האם זה הגיוני? כשגולף 8 בפתח, אמינות לא בשיא, קורונה. האם הגיוני? האם נהוג? הרכב היחיד שעולה במוחי כשמדברים מעל למחירון זה לנד קרוזר וגם שם לא מתקבל לי על הדעת אשמח להארות
הודעה אחרונה מאת SPB, -
- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 499 צפיות
חבר רוצה לקנות אאודי a1 החדשה הבעיה היא שבארץ מציעים אותה עם מנוע 1.5 במקסימום, הוא התנסה בגרסא של ה1.5 ומאוד אהב את הרכב מבחינת נוחות נסיעה, ומבחינת המראה הבעיה - חסר לו כוח (מגיע מפולו gti) הוא מאוד מעוניין בה עם מנוע 2.0 (את הגרסא הזו מציעים בחוץ לארץ בכול מקום שהיא נמכרת) האם זה אפשרי לייבא אותה לארץ? מאיפה מתחילים? יש מקומות שעושים את זה עבורך בתמורה לתשלום? זה נהוג ברכבים כאלה, האם תיהיה אחריות יצרן? בנוסף- בייבוא עצמי, האם היא צפויה לעלות לא יותר ממה שהייתה עולה אילו הייתה מיובאת דרך צ’מפיון לארץ? היא מאוד מאוד קלעה לטעמו והוא יהיה מוכן לעשות מאמצים מעל הסטנדרט , בתנאי שהם לא מאוד מוגזמים .
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אחרי בדיקה במוסך הרכב יצא תקין, לאחר בדיקה במרכז הסליקה של חברות הביטוח נראה שהרכב עבר תאונה, אחרי שהצגנו לנציג במוסך הוא ישר לקח דף חדש והוסיף את הסעיפים הנוספים. לפי הסליקה רשום שבעל הפוליסה קיבל 60 אלף על הרכב ומצויין 0 בירידת ערך. רוצים 67 והמחירון 64 משוכלל, מה דעתכם לקנות או לברוח? והאם ייתכן שיש ירידת ערך אך זה לא מוצג לא לבעל הפוליסה דרך המרכז לסליקה לחברות הביטוח?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- 6 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אז שמישהו יקח כרית יניח לי על הראש ירה וזהו . קניתי במוו E39 535 ידנית מדהימה ומקורית מודל 1997 אבל הפנטזיה לפיאט קופה לא עוזבת אותי ,ואני יודע שאני מערבב שתי מכוניות שונות לגמרי . תמיד אהבתי מאוד את הE39 ושנפלה לי לידיים אחת כזו ידנית מקורית ועוד 535 לא הססתי ומיד מכרתי את הGTI ובלי להסס קניתי . אז מה אתם אומרים להמשיך לנסות להתאהב בבמוו המדהימה שלי ,כי באמת אוטו חוויה חזק מאוד מפנק מאוד ומאוד נדיר במחוזותינו כגיר רגיל מקורי ולא הסבה ,ובאמת שיש לי רגש חזק לאוטו הזה או למכור וללכת לכיוון פיאט קופה שממיסה אותי המון שנים . די נמאס לי מעצמי ואשתי רוצה לאשפז אותי בפרדסיה .הצילו.
הודעה אחרונה מאת youval11, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 757 צפיות
הייי יש ליי סיאט לאון 2017 של אשתי ברצוני להחליף לרכב פנאי גיפון עקב הגדלת המשפחה יש לי שני תינוקות אני לא יודיע האם רכב חדש יד שניה ממגרש זה טוב או מהחברה בכל אופן אני לוקח מימון כמעט מלא דבר שני אני מתענין בניסאן קשקאי מאזדה cx5 או ניסאן אקסטריל דיזל מה עדיף מה לעשות השיקול הכלכלי גם לוקח חלק מההחלטה לא רק הגדלת המשפחה אשמח לעזרה דחופה
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 13 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם חייל משוחרר מחפש לקנות רכב בתקציב של עד 25 אלף ואחרי חיפושים רבים וייעוץ עם אנשים הגעתי לשתי המכוניות האלו. אשמח לשמוע חסרונות ויתרונות בנוסף לכמה יעלה תחזוק של שני המכוניות.
הודעה אחרונה מאת דני דין, -
שלום רב אנחנו לפני קניית רכב 0 ק"מ מאלבר. המושבים ללא ניילונים ויש עליו 42 ק"מ. הרכב מאד מלוכלך מבפנים. (פרורים על השטיח וכו). איש המכירות טען ש"עשו לרכב הרצה" לי נראה יותר שמשהו נוסע על הרכב הזה. האם זה נראה סביר? כמו כן לוקח להם לאחר תשלום מלא להעביר בעלות 10 ימים. האם זה תקין? תודה רבה לעונים.
הודעה אחרונה מאת itamar01, -
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכל החברים מתלבט על רכב 7 מקומות. מה מעניין אותי ברכב °אמינות °צריכת דלק מה פחות מעניין אותי ברכב ° גודל הרכב. °נוחות / כוח האפשריות שראיתי סביב התקציב של 50k רכבים בין השנים 2011 ל 2015 של החברות האלו * מאזדה 5 * אורלנדו דיזל *קשקאי פלוס 2 *פורד גאלקסי *קיה קארנס טוטיה וורסו וטויטה פריוס פלוס לא מתאים בגלל העלות הגבוה. אשמח מאוד לשמוע על המלצות איזה רכב כדאי לבחור ואם יש רכב שלא נמצא ברשימה ועומד בתקציב אשמח מאוד לקבל המלצות. תודה רבה רבה
הודעה אחרונה מאת akivas, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 497 צפיות
אהלן לכם צריכה בבקשה ייעוץ של מביני עניין. מעוניינת לקנות רכב משפחתי אמין (שלא רואה כמעט מוסך), לא זללן דלק ובטיחותי. התקציב שלי 22000 ש"ח. מדובר על אם עם 3 נינג'ות שלא מבינה דבר במכוניות 😅
הודעה אחרונה מאת itzik123, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 673 צפיות
שלום חברים, אני צריך לרכוש רכב לנסועה של 2500-3000 ק"מ בחודש עדיף ידני, חשבתי על סיטרואן c3 ידני, מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת gadla, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 508 צפיות
שלום רב, יש לי חבר שמוכר את הרכב שלו יונדאי סונטה היברידי, הרכב עבר 300000 ק"מ. העם כדי לקנות רכב כזה או עדיף לחפש עוד. רכב נראה מצוין עבר את כל הטיפולים בחברה.
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 662 צפיות
היי, אני בן 20 ומחפש עכשיו לקנות רכב ראשון, אני צריך רכב לנסיעה כל יום לירושלים ובחזרה מבית שמש מה שחשוב לי ברכב זה עלות אחזקה נמוכה וצריכת דלק לא מוגזמת מידי (לא אקנה רכב עם יותר מ2.0). אני נוסע לבד אז אין מטרה להביא רכב גדול, מתלבט על טויוטה RUN-X למשל שנת 2006 לדוגמא אך ממה שראיתי כאן הרבה אמרו שלנסר או B3 או מאזדה 3 יתאימו יותר. אני לא אשקר יש לי הסתייגות מרכבים כמו i10 או PICANTO כי בתאונה הם פשוט ימעכו לגמרי.. אני מתכנן להשקיע על הרכב באיזור ה 13-15K, אשמח לעצות מה היה כדאי לי לקנות אין לי בעיה אוטומטי/ידני
הודעה אחרונה מאת Yoni1520, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 468 צפיות
אהלן חברים, אני מעוניין לקנות רכב בתקציב של 78 אלף ש״ח. הדרישות הן: ביצועים אמינות חיסכון בדלק ובאופן כללי אחזקה כמה שיותר זולה אני מבין שקשה למצוא משהו שעונה על הכל מבלי להתפשר איפשהו, אבל די התקבעתי על מאזדה 3 בעל מנוע 2000. (יש לה שוק חזק והרבה חברים המליצו לי) מצד שני, חשבתי לעצמי, למה לא להסתכל על רכב מנהלים היברידי? למשל יונדאי סונטה היברידית, איך היא עונה על הקריטריונים? * לא מעוניין בסופר מיני. אשמח לעזרה! תודה חברים
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 540 צפיות
אהלן, חושב לקנות ברלינגו ידני 75 כס. מה דעתכם? וספציפית 88000 יד ראשונה 2016. מה שמטריד אותי שהחליפו לרכב תושבות מנוע, אחרי כל כך מעט זמן. האם זה הגיוני?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 476 צפיות
אני מעוניין לקנות רייזור ארבעה מקומות, ולא יודע הרבה על אחזקה, אמינות, שעות מנוע, וההבדל בין הגירסאות. ההתלבטות שלי היא בין ה1000 לטורבו. האם יש הבדל גדול באמינות בין שני הדגמים? כל כמה שעות מנוע יש צורך בטיפול, או אפילו יותר מטיפול? מה ממוצע שעות מנוע סביר פר שנה? אילו עוד עלויות אחזקה צריך לקחת בחשבון (צמיגים, ברקסים, בולמים וקפיצים)?
הודעה אחרונה מאת ליאוGT, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי שאלה על הדגם בשנתונים 2013 2012 מדובר על מנועי 1600 טורבו 180 כ"ס. בתקציב של 30 35 אלף שח, אני מוצא שזה הכי VFM לתמורה שאני מחפש ברכב. לאחר שקראתי על הרכב לא מעט בשרשורים קודמים. ראיתי שהיו בעיות עם המנועים, האם היה משהו נקודתי, והמצב שופר או שעדיין לקנות רכב כזה זה בגדר הימור, והרפתקה ששווה להימנע ממנה?. האם יש רכבים בתקציב הזה , שהם גם משפחתיים וגפ עם נגיעות ספורטיביות?. *** גילוי נאות, חבר טוב שלי רכש מחבר פורום פה, אחת כזאת שנת 2012, ומאד מרוצה בינתיים, אחרי סיבוב על הרכב שלו החלטתי שזה גם יהיה הרכב הבא שלי. אחרי קריאה קצת בפורומים פה ובחו"ל, עלתה לי ההתלבטות ששאלתי למעלה. שבת שלום Sent from my SM-G960F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Crazy motorcycle, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 630 צפיות
היי אני מחפש רכב במחיר של 25K בערך מה שחשוב לי לפי הסדר מכוון שאני צריך להתנייד ממקום למקום אמינות ,נוחות נסיעה ( אוטומט, שקט ) , מרווח אני לוקח נוסעים וציוד , צריכת דלק לא מוגזמת, נראות טובה יחסית למחיר. תודה ושבת שלום לכל האלופים!!!
הודעה אחרונה מאת ronbbmxx, -
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 368 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- SurfHigh
- Aviady001
- davemustaine87
- Pavlik
- Accent Coupe
- MRobot
- swiv
- Moshe c
- sperial
- outnex
- Tal7
- איציק נ.