ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,624 נושאים בפורום הזה
-
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 949 צפיות
שלום לחברי הפורום הנכבד התלבטות חדשה: מתכוונן למיצובישי אאוטלנדר,רצוי 7 מקומות 2017-2018 (בקיצור: זוג+4 אבל נדיר שנוסעים בהרכב מלא אז יכול להסתדר גם עם 5 מקומות). האם יש תתי דגמים להזהר מהם? דגש על אמינות הרכב. בניקוי קורונה נוסע כ 20K בשנה. משהוא מיוחד לבדוק ברכב הזה? ועוד עניין אחד: האם זה מעשי/אפשרי לקנות 5 מקומות ולהוסיף מושב אחד מאחורה? אודה לכל תובנה שלכם. תקציב: כ 90-100 K תודה רבה
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 688 צפיות
מחפש אמינות ושקט נפשי, כרגע מכוון לד'אציה 4X4 שנתונים 2015-2017. מה ההבדל בין גימור לורט לפרסטיז'? ומה ההשלכות של קניית דיזל מול בנזין, האם הטסט יותר יקר? עלויות אחזקה גבוהות יותר (שמעתי על משאבות אוריאה יקרות שמתקלקלות אבל אני לא בטוח)
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
סופר מיני חדשה. 1 2
מאת ברקאי-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, אני לקראת ביצוע טרייד-אין על הרכב שלי (עד היום נהגתי בסיאט איביזה 2018 ברמת גימור סטייל) ואני מתלבט מה לקנות (ככול הנראה רכב חדש), האופציות שכרגע נראות רלוונטיות הם קיה ריו 2021 במחיר של 107,000 (על הכביש) או פולקסווגן פולו במחיר של 118,000(על הכביש). כיוון שאני לוקח מימון ההבדל בעלות החודשי הוא 100 ש"ח ולכן לא כ"כ משמעותי. השאלה היא איזה רכב עדיף ואם יש המלצה לרכב אחר בכלל. הדברים שחשובים לי הם: -מחיר סביר לרכב כך שבעלות המימון זה יצא סביב ה1000-1300 לחודש. - צריכת דלק -בטיחות אשמח מאוד לעזרה.
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 7 אלף צפיות
אבי ראה שם רכב שמצא חן בעיניו אך הוא אדם מאוד תמים וחשדן ולכן מבקש חוות דעת נוספת מאנשים שכבר רכשו מהחברה הזאת רכבים ויכולים להעיד על אמינותה תודה מראש ויום טוב לכולם
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 937 צפיות
שלום אני מחפש להתחדש ברכב שילווה אותנו לשנים הקרובות ברצוני לרכוש סופר מיני 2016-2018 עד 70 אלף ש"ח מחפש רכב קופמפקטי מכיוון שגרים בת"א ויש צורך לחפש חנייה ביום-יום 2 כסאות בטיחות כרגע באוטו אז שיהיה מרווח (יחסית לסופר מיני) נסיעה בעיקר עירונית מה שחשוב זה בטיחות, שיהיה מרווח, נוחות נסיעה ושלא יהיה יקר לתפעול מבחינת דלק וטיפולים. שמתי עין על טויוטה יאריס 16-17 לא היברדית ובנוסף על יונדאי i20 וקיה ריו. אשמח להצעות ועזרה בלעשות לי סדר. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 484 צפיות
אהלן, אני מתעניין כבר תקופה ברכישת רכב סופר מיני בתקציב של עד 50 אלף ואחרי הרבה חיפושים והתייעצויות אני נשאר ברכבי vag מתחבר אליהם הרבה יותר מבחינת עיצוב, חווית נהיגה, איכות הרכבים. כרגע אני שוקל בעיקר את האיביזה או הפולו ומעוניין לדעת מה חשוב לדעת לפני רכישה של אחד מהם - מבחינת תכיפות טיפולים, עלויות, שמירה מיוחדת על דברים מסויימים. ובאופן כללי חווית דעת על הרכבים צריכת דלק וכו׳
הודעה אחרונה מאת TomRH, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי, אשמח לשמוע את המלצותיכם בהינתן הצרכים המפורטים מטה. הדגשתי את עיקריי הדברים למי שאין סבלנות להיכנס לפרטים. הדגש העיקרי הוא על מינימום כאב ראש ודאגות - מבחינת מאמץ למצוא אקזמפלר טוב לרכישה, מבחינת אמינות וטיפול, מבחינת בטיחות, וקלות התפעול תודה! קהל היעד: אבא שלי, קרוב לגיל פרישה, נוהג כל יום מראשון לאזור פתח תקוה\בארות יצחק (עד כ1500 ק"מ בחודש), עובד בעבודה פיזית וסובל מקצת בעיות גב. על מה נוהג היום: יונדאי אקסנט 2008 בגרסה הבכירה לזמנו (1.6 ליטר המאובזרת) עם מעל 200 אלף ק"מ. אוהב שהיא מרווחת יותר (בהשוואה לרכבים שקדמו לה) ויחסית קלה לאחזקה, או לפחות הייתה פעם, ומרוצה מהביצועים. לא אוהב את עלויות התחזוקה שנפלו עליו לאחרונה וההתיישנות…
הודעה אחרונה מאת elilevi1425, -
-
- 0 תגובות
- 742 צפיות
חוות דעת על הרכב יש חברים?
הודעה אחרונה מאת חובב רכבים, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 19.1 אלף צפיות
אהלן , אני כנראה הולך למכור את הרכב לסוחר ורציתי לדעת איך אני מבצע את העברה. הבנתי שלא מחליפים ברישיון רכב שמות או כל דבר אחר כדי לא להוסיף "ידיים" לרישיון רכב , אך איך אני מקבל את כל החסינות המשפטית כאשר הרכב עדיין על שמי אך בידיים של הסוחר?
הודעה אחרונה מאת dorondoron, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 597 צפיות
היי חברים, בהמשך לפוסט שפתחתי מקודם, אני מעוניין לבדוק סיאט איביזה לפני קניה. איזה מכון בדיקה מומלץ באיזור גלילות ? האוטו שייך לחברת BUDGET. יש כמה מכונים קרוב לחברה אך אני מפחד שיהיה בינהם תיאום.. (אולי אני סתם סקפטי חח) תודה !
הודעה אחרונה מאת itzik123, -
-
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
היי לכולם, לאחרונה עשיתי נסיעת מבחן על אוקטביה 1 ליטר ודי התרשמתי לטובה, הרכב יחסית זריז למנוע הקטן ונראה שהוא די מספיק לצרכים היומיומיים. אך משום מה עדיין יש לי ספקות וחששות לגביו ואני מודאג מכך שאולי זו תהייה בחירה שגויה. לכן אני פונה לאנשי הפורום שיוכלו לייעץ ואולי לקבל חוות דעת מאנשים שכן רכשו רכב כזה וכבר נוסעים עליו כבר תקופה. יש לציין שבשלושה שנים האחרונות נסעתי על טויוטה קורולה ודי התאכזבתי מחווית הנהיגה שלה, נכון הרכב אמין ולא יפתיע אותך אבל זה המחיר שמשלמים על אמינות אני חושב ולחילופין. מעבר לכך שלדעתי איכות החומרים ותמורה למחיר שמקבלים בסקודה יותר גבוהה. דבר נוסף, אני כרגע ללא רכב ולכן אצטרך לרכוש בקרוב. מנועי ה 1.5 לא יגיעו לפ…
הודעה אחרונה מאת liberfarb, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 471 צפיות
היי יש לי אפשרות לרכוש פולו 1.4 אוטומט 2011 עם 100 אלף קמ. רציתי לדעת איך הרכב מבחינת אמינות, צריכת דלק וכו׳. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Yz12, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 663 צפיות
שלום חברים, אני מעוניין לקנות קיה ספורטאז 2019 GT אבל התחלתי לקרוא על הבעיות בגיר. האם הגיר הבעייתי גם בדגמי 2019? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת niv22, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 465 צפיות
היי חברים, אני הולך לבדוק רכב לקנייה מחר ואני מחפש מוסך אמין בבת ים, יש למישהו המלצות?
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 479 צפיות
שלום לכולם.. אני מחפש רכב עד סכום של 55K רצוי משנת 2016 ומעלה גיר אוטומט. בהתחלה הסתכלתי על סוזוקי קרוס טורבו אבל כל הרכבים שראיתי בתקציב היו במילים עדינות שבורים עכשיו התחלתי לחפש הונדה גאז בינתיים ראיתי רכב אחד (היה לו כמות חלודה יותר מהרכב שיש לי עכשיו 2001) מאוד חשוב לי בגאז גדול, ראיתי שבגאז אפשר לקפל את הכיסאות ונהיה בגאז עצום. גם חשוב לי שהרכב יהיה מעט גבוה (כן ההונדה לא גבוה במיוחד אבל צריך להתגמש) כמובן שיהיה חסכוני בדלק ואמין (צרפתיות לא תודה) אשמח לדעתכם תודה
הודעה אחרונה מאת בולגי, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום. רציתי לשאול בהנחה שהמחיר לא רלוונטי. איזה גימור עדיף? הדיינמיק או האמבישן? ראיתי באתר השוואה אבל חלק מהדברים היו בצד אחד וחלק אחר בצד שני. אשמח להכוונה. אפשר גם לנסח את זה אחרת, במידה ואתם הייתם צריכים לבחור במה הייתם בוחרים? תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת shadetree, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 598 צפיות
שלום מעוניין ברכישת הרכב אולם שמעתי על בעיות עם טורבו גיר מנוע מישהו יכול לאשר דבר כזה? האם כדאי לקנות את הדגם בלי הטורבו מנוע 2000?
הודעה אחרונה מאת TZR84, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מתעניין ברכישת רכס מטויוטה סלקט, האם מישהו יודע מה כוללת האחריות של טויוטה סלקט חוץ ממנוע, גיר, סוללה ומנוע היברידיים. כמו כן האם האחריות תופסת בכל סוכנויות ומוסכי טויוטה מורשים בארץ, או רק בסוכנות ממנה ארכוש? כשהגעתי לראות את הרכב, היה צורך להניע את הרכב עם בוסטר, האם יש לחשוש שמא המצבר גמור ודרך לדרוש החלפתו. כשהעלתי את הנושא מול הנציג, נאמר לי כי לא יוחלף המצבר וכי הוא יטען במהלך הנסיעה, אני די סקפטי ולא בא לי להגיע למצב שקם בוקר אחד ללא מצבר. אשמח להמלצות ועזרה. תודה.
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 471 צפיות
שלום, אשתי תקבל רכב מהעבודה. נסיעות ארוכות בין עירוניות בעיקר בדרום. מחפש את הפיתרון הזול ביותר עבורנו (לא מעניין אותי צריכת דלק) דרישות: 1. נוח לסיעות ארוכות (האוטו יהיה המשרד שלה) 2. אוטומטי. 3. כנראה יעבור להיות רכב עיקרי ולכן צריך להיות נוח ל-5 גבוהים יחסית. האידיאלי היה דאסטר אוטומטי אבל אני לא רואה שיש כאלו 2021. אשמח לרעיונות.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 531 צפיות
הייי ברצוני לקנות רנו גרנד קופה, אשמח לחוות דעת על הרכב . האם מה כדאי לקנות כיד שניה או כיד ראשונה חדה מהחברה ??? תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת חולה רכב#1, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 820 צפיות
העניין הוא ככה : זה כמה אני נוהג, ויש לי כיום יונדאי I30 שמשרתת אותי נאמנה. מישהו שאני מכיר שאל אותי עליה ודי מעוניין לקנות אותה. ביטלתי את הרעיון, אבל מצד שני אחרי מחשבה, זה לא בהכרח מופרך. העניין הוא שכיום אני עם 140 אלף, עוד שנתיים זה יהיה 210 אלף, ובייסיקלי מבחינת עם ישראל זה רכב מת, והמחיר בהתאם. עשיתי חישוב תיאורתי שההפסד בירידת ערך +הקילומטראז יהיה סביב ה-20 אלף שקל(מחירון כיום 41 אלף, מחירון משוער בעוד שנתיים -28 אלף, מחיר מכירה בפועל- 19-20). אחד מהרכבים שציינתי עם קילומטראז נמוך ומטופלים אפשר לקנות בערך ב-25 אלף(מחיר בפועל, לא מחירון) כאשר הערך אני מניח שאחרי שנתיים יהיה סביב ה-10 אלף פחות. אני מכיר ונהגתי ב-208 וב-C4 והם בסד…
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
תקופה ארוכה אני אומר לעצמי שבמשבר גיל ה 40 אפנק את עצמי ברכב מעניין. אמנם לא מתקרב ל 40 אבל חושב להקדים את המאוחר אף פעם לא היה לי רכב מעניין באמת, רק רכבים סטנדרטים לחלוטין, הרכב הנוכחי (פורד פוקוס) נרכש כתחליף "מהיר" לשרייד שמטרת שניהם הייתה להגיע מהבית לעבודה וחזרה. הרכב "המשפחתי" הוא אוקטביה ואין לי שום סיבה להחליף אותה למרות גילה. שמתי עיניים בעבר על ביואיק לה קרוס 3.5, לא נהגתי עליו אבל הרכב הזה תמיד הרשים אותי, גם סלון מפנק וגם 250? כ"ס אחר כך שמתי עיניים על אלפא מזה ירדתי (האמת שאני כבר לא זוכר את הסיבה) מודה ומתוודה, איני מכיר לעומק את הדגמים, את המחלות ואת העלויות הנלוות לפני הילדים, הייתי חופר על הדברים האלה וכך היה …
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 765 צפיות
היי, הרכב המדובר נראה מאוד שמור, ק"מ נמוך (31 אלף). ממש לפני שנכנסנו למכון לבדיקה עלתה נורה של check engine ולכן אמרתי לה שאם תרצה שנמשיך שתיקח לבדיקה ותגיד לי במה מדובר. היא לקחה למוסך, במוסך אמרו שהריקול לא נעשה כמו שצריך, לכן הלכו ללובינסקי. לובינסקי אמרו שהכל תקין ואין שום בעיה והנורה לא חזרה. הם איפסו את הERROR ולטענתם הכל תקין. המוכר הסביר שלובינסקי לא החליפו רצועה אלא רק עשו עדכון תוכנה. צריך לדאוג? לחפש רכב אחר? אני כבר חודשים מחפש רכב נורמלי, ממש אשמח לעזרה בעניין....
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 457 צפיות
שלום לכולם, אני לא בטוח אם ההודעה מתאימה בדיוק לפורום הזה. אני מעוניין לקנות רכב יד שנייה (מזדה 6) לעסק ובשל שיקולים נוספים אשמח לדעת אם ישנה אפשרות לראות היסטורית מחירון על פי שנים \ חודשים. לא מצאתי אפשרות בלוי יצחק מהאתר ומהאפליקציה. מקווה שלא פספסתי. בכל מקרה מדובר במזדה 6 Executive שנת 2008 מנוע 1,999 סמ"ק צורה חדשה (ב-2008 היו דגמים גם עם צורה ישנה). יד 2 (ידיים פרטיות), 117 אלף ק"מ נכון ל-1.1.2019 (המחירון שמשנה לי). אשמח לעזרה. תודה רבה ושבוע מקסים לכולם. וכמובן בריאות 🙂
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 463 צפיות
חברים , מחפש מכון בדיקה מומלץ לפיי קנייה בהרצליה. להיום..
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 879 צפיות
שלום, אנו מתלבטים לגבי קניית רכב מליסינג ונשמח לעזרתכם. מעולם לא קנינו מליסינג בעבר ותוהים לגבי הצעה שקיבלנו וכמה כדאי לשלם. הרכב: קיה נירו EX 2018, עלה לכביש ביולי 2018, 54,000 ק"מ. לטענתם: 1. לפי נגדרה של "קנייה ישירה מחברת הליסינג (תפעולי)"= הפחתה של 17%. 2. 5% תוספת על חבילת השבחה ואחריות של שלמה- נאמר שכאשר יש את ההטבות האלו יש להפחית ב- 5-9% מההפחתה הרשומה. בתכלס, יש לזה משמעות כלשהי או שמסבנים אותנו? כי ממה שקראנו כשנרצה למכור את הרכב בעתיד, אין לזה שום משמעות. מחירון (לפני שכלול) 106,000 ש"ח. ניתנה לנו הצעה של 90,500 ש"ח (באפליקציה, ללא "חבילת השבחה" המחירון המשוכלל עומד על 89,474 ש"ח...) בשורה התחתו…
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, אשמח לקבל ייעוץ בקשר לתוצאות בדיקה שקיבלתי לרכב מחברת ליסינג. מצרפת צילום - ציינו ליקויים בעלי משמעות נמוכה. האם זה באמת לא קריטי? בנוסף האם כדאי לקחת לבדיקה גם מטעמי ? אם כן, לאן כדאי לקחת באיזור תל אביב? הבדיקה שקיבלתי היא מדינמומטר תל אביב. הרכב נראה כמו חדש עכשיו מבחינה חיצונית - הם סידרו הכל מבחינת צבע ושום דבר לא שבור. תודה !
הודעה אחרונה מאת masterlfs, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 555 צפיות
השבוע נגנבה לי המזדה 3 ספיריט 2014 שלי ואני מחפש מחליפה. בגדול המזדה ענתה על כל הצרכים שלי, בערך 1500KM בחודש, מושב אחורי שיתאים ל2 ילדים קטנים(על בוסטרים) ומאובזרת וכיפית. אני שוקל לקנות אחת חדשה יותר, או חדשה מהניילונים, הבעיה היא שחדשה חדשה עולה הרבה והתקציב נושק ל80K, וגם אין יותר מידי כאלה יד 2 אז יש אלטרנטיבות למשפחתית מאובזרת ו"חזקה"?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 717 צפיות
מה המשמעות של הבדיקה הזאת? כסת"ח? לברוח? להוריד ממחיר המחירון או בכלל לא התקרב? האם יש כאן מהנתונים האלו סימן לפגיעה בשילדה/שאסי? הרכב עשה 100 אלף קילומטר תודה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
ניסן קשקאי - דוח בדיקה. 1 2
מאת b.l-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
היי לכולם. אני מעוניין לקנות ניסאן קשקאי דיזל, הבנתי שהרכב מומלץ, חסכוני ואמין.לקחתי לבדיקה ואני מצרף פה את התוצאות. יש לציין שהמוכר סיפר על המכה מאחור, גם יש לי דוח שמאי ולא מופיע שם פגיעה בשלדה. ויש גם תמונות ממהלך התיקון. בנוסף אציין שלא היה לי פשוט למצוא קשקאי ברמת גימור הזו עם קמ נמוך ובמחיר שיכול להתאים לי, בנוסף עושה רושם שהרכב מטופל באהבה במוסך החברה, ומאובזר בכל מיני תוספות ורואים שהוא שמור. השאלה שלי היא מה משמעות "כיפוף באוזן שלדה ימין". לדברי הבודק זה "אפילו לא קצה"
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 968 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Supertigre
- Giant_TA
- אהרן ג
- גולדן191
- T_A
- orsh99
- gadik6
- עוזי ל
- הדיין
- Igalz
- lanosforce
- David32