ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,623 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 768 צפיות
מתלבט בין שתי היונדאים. I35 אין לי משפחה אבל יש עליו ביקורות מצויינות לעומת האיכות ורושמים שצריכת הדלק שלה טובה יותר. אשמח להבין מכם את ההבדלים Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
האם מישהו יודע מי אמור לשאת בנזק הנגרם בזמן שהלקוח מבצע נסיעת מבחן לבדו ברכב הדגמה של הסוכנות?
הודעה אחרונה מאת mikyl, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 572 צפיות
שלום, אני מתעניין ברכישת רכב מחברת ליסינג האוטו נראה שמור ואני מתכוון לקחת אותו לבדיקה. העניין שלחברה אין הסטוריית טיפולים מפורטת של הרכב רק כתוב להם במחשב את רשימת הטיפולים הסטנדרטים שהוא עבר (15k ק"מ, 30k וכו') ומעבר לזה לא כתוב כלום. זה יכול להיות שאין דרך להשיג הסטוריית טיפולים ומה בדיוק הוחלף ברכב במהלך השנים? אפשר להחתים אותם על טופס גילוי נאות שלפחות יצהירו שאין לרכב ליקויים משמעותיים ושהוא לא עבר תאונה? תודה
הודעה אחרונה מאת הלוחש למכוניות, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 567 צפיות
אחר צהריים טובים לכולם. קרוב משפחה רוצה להחליף את הרכב. דרישות: שיהיה מרווח, נוח וזהו בגדול. ברכב יסעו רק זוג מבוגרים, לעיתים רחוקות מאוד יסעו באוטו מעל 2 אנשים. כרגע הוא נוסע על יונדאי איי30 2008, ומעוניין להחליף לרכב שנותן יותר תמורה מהיונדאי. (בכנות אין לי הסבר למה הוא רוצה להחליף, הוא פשוט רוצה.) קילומטראז בשנה לא יעבור את ה20 אלף, בספק אם יעבור את ה15 אלף בשנה שהיא לא קורונה. היונדאי יוצאת ליסינג, וקנה אותה ב10 אלף לפני מעל שנה. אז השכרה/ליסינג לשעבר לא מזיזים לו. הוא שם עין על סיוויקים 12+ (הצורה החדשה, לא הצורה של 2010-2012) האצבק, אבל גם יוצאות השכרה/ליסינג עולות מעל 30 אלף. מאזדה 6 2009-2012 הוא לא רוצה, לא הסביר לי …
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
מחפש לאבא שלי רכב בתקציב של 60-65K, עד היום נהג על אופל אסטרה האצ'בק, 2012 1.4 טורבו. (מחליף אותה כנראה רק בגלל שיש צורך בהחלפת מנוע). הדרישות הן לרכב בשנתונים סביבות 2017-2018. הוא היה מעדיף ג'יפון אז חשב על SX4 קרוסאובר שקצת בעייתית בתקציב אבל אולי אחת יוצאת ליסינג אפשרית. בנוסף בקטגוריית המשפחתיות ראה I25 שמחיפוש ביד 2 לא נראית לי בעייתית לתקציב. אשמח לעוד המלצות. לפני האופל היתה לו מאזדה 3 2008 (שנמכרה לי בשנת 2016 😅) הוא היה מאוד מרוצה ממנה ועם האופל התחושה לא טובה, של "רכב נפילה" מבחינת דרישות אין משהו מיוחד, אין צורך בכסא תינוק, מאחורה ישבו במקביל לכל היותר 2 אנשים במקביל. חיסכון בדלק-לא נדרש משהו חסכוני במיוחד (צריכה סטנדרטית בדו…
הודעה אחרונה מאת aviel-bs, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 540 צפיות
שלום, אני מחפשת רכב ולא יודעת מאיפה להתחיל אשמח לעזרה. התקציב שלי הוא עד 12,000. מחפשת רכב לבערך נסיעה של שעתיים שלוש ביום, חשוב לי שיהיה אמין בלי תקלות וצריכת דלק קטנה. כמובן אוטמט על מה אתם ממליצים? כמה קילומטראז' זה סביר? מה צריך לדעת לפני שקונים רכב?
הודעה אחרונה מאת Shab00, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 738 צפיות
יש לי אפשרות ליבחור בין 2 רכבים 1. סוזוקי גרנד ויטרה 2001 מנוע 1600 עם 93 כוח סוס 2. דייהטסו טריוס 2001 מנוע 1300 עם 85 כוח סוס מישו שמכיר את הרכבים האלה שידע לומר לי מה עדיף מבחינת דלק נוחות ומנוע( לנסיעות ארוכות הרוב זה מהמרכז לירושלים) בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום , בחיפוש אחר רכב 7 מקומות אשמח לדעת את דעתכם על הרכב מצב מרווח , שימושיות, בטיחות ובעיקר אמינות ועליות אחזקה צריכת דלק חשובה אבל לא קריטית נסועה בעיקר עירונית , ופעם בשבוע או שבועיים חוץ לעיר והאם יש הבדל בין הגרסאות? בנזין דיזל? תודה
הודעה אחרונה מאת HiTmEn, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 685 צפיות
אני מתלבט נצחי.. לזוג + 3 - האם ההפרש במחיר שווה את זה לטובת האלנטרה? אציין שאצטרך מימון ואני פונה לסוכונויות ליסינג. מוכרח להודות שניסיתי את ה-i25 מנוע 1591 ולא התלהבתי בלשון המעטה אבל אני צריך לשים לב על הכיס בעתיד הקרוב ויש בו את המינימום ההכרחי. הנוחות במושב האחורי חשובה ותא מטען. וכמובן אמינות. תודה!
הודעה אחרונה מאת חייםש, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 586 צפיות
שלום לכולם מתלבט בין שני אלה. נוסע בעיקר לבד (בערך 15K בשנה) אבל לעתים עם המשפחה (לצורך העניין זוג+3). מבחינת נוחות, אמינות, צריכת דלק (בסדר הזה). לגבי קאג'אר -אני מדבר על גרסת הדיזל. הבנזין נראית לא כדאית המחיר דומה מאוד אז אין מה להשוות שם. תודה,
הודעה אחרונה מאת merhavm, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בעקבות שטיקים וטריקים שנתקלתי בהם (אולי שווה להוסיף בשרשור דוגמאות מהחיים על רמאויות בקניה מיד 2.) האם לגיטימי לבקש מהאדם שמזדהה מולי בטלפון כמוכר שישלח לי צילום של רשיון הרכב ?על מנת שאוכל לבדוק הסטוריה ביטוחית של הרכב במרכז הסליקה של חברות הביטוח? עוד לפני שבאתי לראות לבדוק ולהתרשם. הזמן והטירחה של הנסיעות לבדיקה גורם לי לחשוב לבדוק את כל מה שאפשר מראש ללא טירחה .
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי כולם :) הוריי נהנו במשך 7 שנים מקיה פורטה (יד שנייה) שנתון 2010, היום הרכב עומד על 220K~ ק"מ. מחפשת עבורם רכב משפחתי אמין, אוטומט שרואה מוסך רק בטיפולים שוטפים (כן יודעת שיש גם בלת"מים, לגיטימי). אשמח להצעות :)
הודעה אחרונה מאת The Greek Freak, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני עתיד לרכוש רכב מאחת מחברות הליסניג בשוק. מעבר לעובדה שכל חברה מפרסמת מחיר "מחירון" שונה והפחתה שונה על הרכב הייתי מעוניין להבין האם הם משכללים את המחיר על דעת עצמם? לצורך הדוגמה, הרכב שאני מחפש הוא מיצובישי אאוטלנדר שנת 2017 תת הדגם פחות קריטי לצורך החישוב כי דגמתי את 2 הדגמים. הקלדתי את הנתונים באפילקציה של לוי יצחק וקיבלתי פערים של מעל 10000 שקלים בין מחיר "המחירון" שהחברה מציינת לבין מחיר המחירון בפועל. חלק מהנציגים אמרו שאם הרכב מתחת ל 100000 ק"מ מוסיפים 7% לפי לוי יצחק (לא מצאתי דבר כזה)... הוספתי תמונות מ 2 אתרי החברות (ניתן להשוות לפי הק"מ למחירון) מישהו יכול לעשות לי קצת סדר כמה באמת מורידים על …
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 821 צפיות
שלום רב אשמח לקבל חוות דעת על הרכב סמארט "1.0 mhd" האם יש הבדל משמעותי ומורגש בין מנוע 61 כ"ס לבין 71 כ"ס ? בעיות נפוצות? למה כדאי לשים לב בעת הרכישה ? האם יתאים לנסיעות בין עירונית של 30-50 ק"מ כיוון ? נאמר לי שבעייתי לבצע בדיקה במכון משום שהוא לא עולה על לייפט מישהו נתקל ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת f31, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, כן, נושא חדש שלא דיברו עליו פה :) זו אמנם הודעה ראשונה שאני כותב, אבל קראתי וחפרתי בפורום ובאתרים שונים וביקרתי בכמה אולמות תצוגה ככה שאני חושב שדי התמקדתי. אני מעוניין לקנות רכב חדש (או אפס קילומטר) למשפחה, נסיעה כ20 אלף בשנה, רוב הנסיעות בעיר ומדי פעם טיולים לצפון / דרום. שלושה ילדים גדולים - אין צורך בכסאות בטיחות. תקציב - 130-140 אלף. רכבים שפסלתי: מאזדהcx30 - הרכב מרגיש צפוף וקטן מדי בספסל האחורי מיצובישי ASX ואקליפס - מרגיש שאיכות החומרים לא מספיק טובה, גם לא מתחבר למראה החיצוני סקודה קארוק - יקר מדי פזו 3008 מאפס קילומטר - אין כרגע, צפי במאי ואולי גם אחרי רכבים שאני מתלבט…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום. אני שוקל לקנות אופל אסטרה K סטיישן אוט' 1.4 (150 כ"ס) שנת 2017. אני מכיר את כל הבעיות הפוטנציאליות במנוע - LSPI, צריך להחליף בוכנות... כמעט כל הרכבים בישראל הם של חברות ליסינג. האם יספקו לי היסטוריית שירות כנה של הרכב? אני ארצה לעשות בדיקת דחיסה על המנוע לפני הרכישה - כמה זה יעלה? מאיזו חברת ליסינג זה נחשב טוב יותר לרכוש - שלמה סיקסט, לובינסקי ...? אם יש לי בעיה עם המנוע לאחר רכישת הרכב, האם חברות אלו יכבדו את האחריות שלהן? אם הבוכנות נפגעו לאחר תקופת האחריות, כמה שעות עבודה להחליפן (החלקים לא יקרים מחו"ל)? תודה Roycohen1979@ על הערותיך האינפורמטיביות על הרכב.
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לכולם שלום. מחפש רכב ישן או משומש. תקציב כ- 80 אש"ח. רוב הנסיעות עירוניות או בין עירוניות קצרות. כ-10000 קמ מכסימום בשנה. רוב הזמן נוהג לבד או עם עוד נוסע אחד בלבד. מתלבט האם לקנות רכב מיני חדש או משומשת יותר גדולה. אודה להמלצתכם. כמו כן איזה רכב?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בוקר טוב, אני מתכוון לרכוש סיאט איביזה 2017 style יוצאת ליסינג פרטי. רציתי לבקש את עצתכם לגבי הבדיקה של הרכב והאם יש דברים חריגים. זו בדיקה של חברת budget עצמם וכמובן אני אעשה אחת בלתי תלויה. תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 567 צפיות
שלום לחברי הפורום מעוניין לקנות אלפא ג'ולייטה תלתן ירוק, מודל 2017-2018. 1. דעתכם על הרכב, טיפולים , אחזקה ותקלות אופייניות. תודה
הודעה אחרונה מאת avi7, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, מחפש רכב עד 50,000 לנסיעות בעיקר ממודיעין לרמת גן באמצע שבוע ומדי פעם לנסיעות לדרום ( דימונה ) בערך כפעם בשבועיים או פעם בשבוע חשוב לי שהרכב יהיה גם נראה טוב וויזולאי, נסיעה טובה וכיפית, אמין וזול מבחינת טיפולים וגם חסכוני. על מה ממליצים? נסעתי על רנו קליאו לא אהבתי את הנסיעה שלה, מאזדה 3 אהבתי את הנסיעה..מה לגבי סיאט? אולי אופל? פתוח להצעות רצוי שיהיה גם יד נמוכה וקילומטר נמוך ** עוד שאלה האם עדיף לקחת רכב ליסינג מחברה או לקנות מזומן יד 2?
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן חברים, בתכנון לשנה״ל הבאה להתחיל ללמוד בכרמיאל - ומגורים בגולן ככה שנצטרך רכב שני - התקציב דיי מצומצם (ועדיף אפילו פחות..) ואני קצת מבולבל עם ההיצע שיש. ראיתי שיש פורד פיאסטה, יונדאי קטנות, אפילו קליאו טורבו, פיאט פנדה, אלטו, סיטיגו, ועוד ועוד. בתור זוג סטודנטים אני מעדיף רכב שאולי ישתה עוד כמה ליטרים, אבל יהיה אמין למופת. בנוסף, בגלל הזמן והמרחק המרובים שאני הולך לעבור ברכב, חשובה לי הנוחות במידת האפשר. (ואם יש דגם עם קצת מומנט לעליות של הגולן, בכלל טוב) צפי אחזקה של הרכב כ4 שנים, לאורך כל התואר הראשון, ואולי יותר. אודה לכל עזרה, הכוונה ורעיון. תבורכו.
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 709 צפיות
היי מתלבט ברכישת קנו קליאו 2014 עם 90000 קמ רציתי לדעת איך הרכב מבחינת אמינות וצריכת דלק ? אם יש למישהו נסיון עם הרכב או שמע מאנשים אחרים? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Nevizelik, -
-
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 651 צפיות
היי חברים אשמח לשמוע את דעתכם בהינתן הצרכים המפורטים מטה. הדגשתי את עיקריי הדברים למי שאין סבלנות להיכנס לפרטים. קהל היעד: אנחנו והילד כרגע על מה נוהג היום: כרגע הרכב שלנו הוא i10 שנתון 2015 והוא קטן מאוד הכסא בטיחות של הילד גורם לכסא של מי שליד הנהג להתכווץ ברמה גדולה, אוטו סופר חסכוני אבל לא חזק ברמת בטיחות כמובן שבגרסא שאני נוהג עליה אין אפילו כיוון מראה חשמלי או הורדת מראות חשמליות אחורה שזה קצת סבל, ומנוע קטן כמובן שמספיק שמדליקים מזגן ואוטו סובל . תקציב: כרגע אין צפי לתקציב מדויק כי אם אנחנו מוכרים את הרכב שלנו וקונים חדש התקציב הוא בסביבות 80 לדעתי ואם לא אז 50/70 לפחות אני מקווה שנגיע לתקציב צרכים: …
הודעה אחרונה מאת dkn1, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 476 צפיות
יש המלצות ?
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 625 צפיות
זה רכב ראשון שאני קונה. ראיתי רכב במצב וקילומטראז מצוין ניראה בונבונירה. בעלים נורמטיבי ואכפתי לרכב - כמעט כמו רכב מרופא איפה הפואנטה? במחיר.. המחירון משוקלל( קמ"ש ובעלות ) לפי יד 2 -44 לפי לוי יצחק- 48 והבעלים מבקש 50 . יש סיטואציה שמשלמים על רכב יותר מהמחירון?
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
- 8 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מחפש רכב משפחתי בתקציב שבין 30 ל40 אלף. מתלבט בין יונדאי (i35 ,i25) לבין הקיה פורטה. או יונדאי i30 לעומת הקיה סייד (דגמי הסטיישן ) איזה חברה יותר אמינה? משום מה הלב שלי הולך עם יונדאי ניראה לי שגם יש לה יותר שוק
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
אני מנסה להבין מה המחיר מחירון שאני צריך להתבסס עליו לדוגמא אני לוקח הונדה ג'אז שנת 2018 עם 20 אלף ק"מ מליסינג במחירון הרכב של יד 2 יוצא לי 73,000 (דומה למה שמפורסם ברוב המודעות ביד 2) באפליקציית לוי יצחק יוצא לי 67,000
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 589 צפיות
שלום לכולם, הוצע לי רכב I20 שנת 2010, יד ראשונה מזוג מבוגרים דרך סוכנות רכב (כלמוביל, טרייד מוביל, אוויס וכו') עם 41 אלף קילומטר. לדעתכם אפשר לסמוך על סוכנויות כאלה? מבחינת קילומטרז' ( שלא זוייף), חלקים שהוחלפו, תיקונים וכו'?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 511 צפיות
שלום לכולם, החלטנו להשתדרג בכל הקשור לרכב וקיבלנו את ההצעה הבאה מאוטו סנטר: יונדאי איוניק 2017, יד ראשונה פרטית, 66600 קמ, רמת גימור supreme. מחיר מחירון 94000 מחיר סופי 80000. הסתכלתי על הבדיקה וכאחד שלא הכי מבין ברכבים לא ברור לי מה קריטי וחשוב ומה פחות. כמובן שהנציג אמר לי שהכל שטויות ויטופל אבל אני לא סומך על זה. אם מישהו יכול להכווין אותי או פשוט לומר אם הבדיקה נראית טובה אשמח מאוד. לינק לבדיקה: https://ibb.co/F39N9sD תודה, גל ספוילר
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 949 צפיות
שלום לחברי הפורום הנכבד התלבטות חדשה: מתכוונן למיצובישי אאוטלנדר,רצוי 7 מקומות 2017-2018 (בקיצור: זוג+4 אבל נדיר שנוסעים בהרכב מלא אז יכול להסתדר גם עם 5 מקומות). האם יש תתי דגמים להזהר מהם? דגש על אמינות הרכב. בניקוי קורונה נוסע כ 20K בשנה. משהוא מיוחד לבדוק ברכב הזה? ועוד עניין אחד: האם זה מעשי/אפשרי לקנות 5 מקומות ולהוסיף מושב אחד מאחורה? אודה לכל תובנה שלכם. תקציב: כ 90-100 K תודה רבה
הודעה אחרונה מאת llaavvii,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 370 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- mikyl
- urich
- itaimoto
- beastmodeisr
- srool
- bigfoot7375nadav
- WideFocus
- David32
- needforcs
- discoTD5
- meir_gi
- yossiaviel