Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברים,

בתכנון לשנה״ל הבאה להתחיל ללמוד בכרמיאל - ומגורים בגולן ככה שנצטרך רכב שני - התקציב דיי מצומצם (ועדיף אפילו פחות..) ואני קצת מבולבל עם ההיצע שיש.

ראיתי שיש פורד פיאסטה, יונדאי קטנות, אפילו קליאו טורבו, פיאט פנדה, אלטו, סיטיגו, ועוד ועוד.

בתור זוג סטודנטים אני מעדיף רכב שאולי ישתה עוד כמה ליטרים, אבל יהיה אמין למופת. בנוסף, בגלל הזמן והמרחק המרובים שאני הולך לעבור ברכב, חשובה לי הנוחות במידת האפשר. (ואם יש דגם עם קצת מומנט לעליות של הגולן, בכלל טוב)

צפי אחזקה של הרכב כ4 שנים, לאורך כל התואר הראשון, ואולי יותר.

אודה לכל עזרה, הכוונה ורעיון.

תבורכו.

עריכה אחרונה על ידי Obgel
פורסם

אתה תתחיל ללמוד בבראודה?

אם כן ובהנחה ששנה הבאה הלימודים יחזרו להיות כרגיל אני ממליץ לשקול שוב את הרעיון. לפי גוגל מפות זה בסביבות ה-60 ק"מ כיוון אחד, הנסיעה הזאת תוציא ממך את כל האנרגיה והזמן שאתה זקוק בשביל הלימודים.

מתנצל אם אני לא בדיוק עונה לך על השאלה.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בתקציב נמוך ולאור נסועה לא נמוכה, הייתי מחפש מיני ידנית, למשל פיאט פנדה שנחשבת לאמינה וחסכונית, גם הנוחות די טובה.

עוד אופציה זה פורד פיאסטה או קליאו ידניות, צריכת דלק תהיה בערך 1/16/17. נוחות נסיעה טובה.

לפיאסטה יתרון של 7 כריות אוויר ואיכות חומרים עדיפה.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה חברים,

אז פיאט פנדה, פיאסטה וקליאו.

יש דגשים מסויימים לאחד מהדגמים? מחלות ידועות/דברים שחשוב לדעת?

פורסם

אני חושב שכדאי להוסיף את הקורסה 1400 לרשימה. גם סופרמיני אירופאית נוחה ואמינה יחסית. הצד החזק שלה הוא מנוע 1400 עם 100 כ"ס שזאת תוספת מבורכת במיוחד בעליות.

מעבר לבדיקה כללית ומצב הרכב אני לא חושב שיש משהו מיוחד לשים אליו לב.

• אהבתי 1
פורסם

הסטיגו 60 כ"ס ידנית (אמנם יד ראשונה) עדיין שורדת אצל השכן וחצתה מזמן את ה200K ק"מ ללא תקלות משמעותיות, טיפולים לפי הספר.

חסכונית ואמינה, סה"כ היום אצל הבן והוא מרוצה מאוד.

פורסם
לפני 3 שעות, TT כתב:

סקודה סיטיגו/סיאט מי. איכות גרמנית אך פשטות ואמינות. רכב איכותי במחיר נגיש וזול.

הרכבים ציינת בעלי פלסטיק קשיח וחלול כמו בשאר הקטגוריה.

מעבר לזה אפילו אין כיסוי מלא של הדיפונים, וגם בתא המטען יש פח גלוי.

קח שאיכות גרמנית או איכות בכלל, דילגה על הדגמים הקונים שלהם.

• אהבתי 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רכב נוח, כדי לחפש ברמת אבזור הגבוה אקטיב.

צריכת דלק טובה, למנוע יש בעיה עם רצועת טיימינג שיכולה להתפורר, לכן כדאי לבדוק האם הוחלפה, במידה ולא, להחליף.

• אהבתי 1

פורסם

היה לי הרבה מכוניות מיני.
קנה לך פיאט פונטו איבו , היא מאובזרת מספיק, חסכונית מאוד, מנוע 1400 שנוסע בסדר סך הכל.
וזולה מהמתחרות.
עשיתי על רכב כזה כ10,000 ק"מ (רכב בן 10 עם מעל 160 אלף קמ) ויכול להגיד שצריכת הדלק בנסיעות בין עירוניות (קרית אתא-טבריה) הייתה בן 16 ל17 קמ לליטר.
בנסיעות משולבות 14 קמ לליטר.
שיכוח מהמורות מצוין.
הנאה מנהיגה לא תמצא בה. אבל להתנייד ממקום למקום בנוחות בהחלט כן.
ממליץ בחום.
אחד היתרונות של הפיאט שהיא פשוטה לטיפול, אני מטפל ב"מוסך מדרכה" כבר שנים אצל אותו מכונאי.
כשקניתי את הרכב עשיתי יישור קו, והתפלאתי לגלות שהחלפים של הרכב הזה פשוט עולים חצי משל רכבים יפנים/גרמנים.
ממליץ בחום

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 15.2.2021 בשעה 18:27, yulianx כתב:

הרכבים ציינת בעלי פלסטיק קשיח וחלול כמו בשאר הקטגוריה.

מעבר לזה אפילו אין כיסוי מלא של הדיפונים, וגם בתא המטען יש פח גלוי.

קח שאיכות גרמנית או איכות בכלל, דילגה על הדגמים הקונים שלהם.

גם מחסור של תריסי מזגן במרכז. יש רק תריסים בצד.

זה חיסרון די גדול לדעתי במדינה חמה כמו שלנו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 17 שעות, Obgel כתב:

חברים תודה על התגובות.

מה בדבר פיג׳ו 208 שנת 2013? מנוע 1.2, 82 כ״ס - ידנית כמובן.

לא תיכנס בתקציב שלך. 208 במצב טוב עולה באזור ה25 אלף שקל

• מעניין 1
  • תוכן חדש...