ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,624 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 634 צפיות
איזה רכב יותר אמין?,איזה רכב הייתם לוקחים
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
היי האם כדי לקנות פיג׳ו 208 2016 85,000 ק״מ - לא הוחלפה רצןעת טיימינג אבל המחיר של הדרישה שלה מאוד סביר (כמובן שאעביר בדיקה ואשלח פה) והמוכרת תוריד לי 2500 שח מעלות ברכב ואעשה זאת בעצמי? Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 623 צפיות
הי, הבת שלי מחפשת רכב ראשון, צעירה (לא זקוקה למשפחתית), נוסעת גם בעיר וגם מחוץ לעיר (אחת לחודש 120+ ק"מ לכיוון), הכי חשוב לה נוחיות סבירה ואמינות!! הרכב יבדק כמובן (עד כמה שהבדיקות נותנות מידע...). מעדיפה אוטומט (אלא אם יהייה יהלום תשקול ידני), הנחת יסוד שאם לא יהייה מולטימדיה, היא תחליף כדי שיהייה לה דיבורית סבירה ווייז (לא סגורה עדיין על זה). מספר התלבטויות: I10 / פיקנטו / בלאנו / מיקרה / ספארק ? יד 1 2 3 , מאוד מתלבטים לרכבים מהשנתונים הללו האם חשוב? 50 80 100 אלף, עד כמה משמעותי (ברור שנמוך זה טוב אבל נמוך מדי..?) בתודה, יהודה
הודעה אחרונה מאת ydyehuda, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם, מנסה לעזור לאחותי עם החלפת הרכב למשהו יותר מרווח ל-5 נפשות ובתקציב שלה נראה שמתאים שברולט אקווניקס 2018 LT. יש לי מספר שאלות על הרכב: האם מערכת המדיה תומכת באנדרואיד אוטו? שמעתי שיש בעיות אמינות במנוע 1.5 טורבו? האם זה נכון? כנ"ל לגבי אמינות תיבת ההילוכים? האם ההילוכים עוברים חלק? אני אקח אותה לנסיעת מבחן שבוע הבא אבל אשמח לשמוע חוות דעת על הכיוון מבעלי הרכב. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת ZvikH, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי חברים , אני מעוניין לרכוש סיאט איביזה ידנית שנתון 2017 -2016 . האם הייתם ממליצים ? מה רמת האמינות ? עליות של תחזוקה וטיפולים ? "מחלות" ידועות ? רוצה לציין שאני מעוניין בדגם הבסיסי reference . (אגב האם הוא עם טורבו ? )
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
הציעו לי מאזדה 3 2008 150000 יד שניה פרטית היד הראשונה ליסינג רכב שמור ומטופל בזמן ונבדק ומצבו טוב לגילו(דברתי עם מומחה שראה את הבדיקה היא אינה בידי) מבקשים 13000 שח נא חוו דעתכם על כדאיות העסקה בבקשה
הודעה אחרונה מאת boaz909090, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 991 צפיות
לאחר שמרבית חיי התנגדתי לקנות רכב ישירות מהחברה קיבלתי הצעה לקנות רכב בסך 200 אלף שח מהחברה כאשר אני מקבל 13% הנחה(מקסימלית) ואשלם 174 אלף שח סהכ. התחלתי להתעניין ברצינות לאחר ההנחה הזאת מפני שההנחה הזאת בעצם "חוסכת" לי את ירידת הערך הראשונית של הרכב שמורידים מהניילונים. ואז כמובן שכל שנה ערך הרכב יירד באחוז דומה לכל רכב אחר. הרעיון הוא כזה: מוכר את הרכב שלי בסך 120 אלף שח ומפקיד אותו בקופת גמל להשקעה (תשואה של 7% שנתית ממוצע) לוקח הלוואת בלון בסך 100 אלף שח ל5 שנים ונותן כמקדמה לחברה מימון מהחברה ל60 חודש על שאר הרכב בתשלום חודשי של 1000 שח לחודש סוף התקופה יישאר 43 אלף שח. ממוצע אני מוכר רכב כל 3 שנים ואשמח לדע…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שבת שלום מעונין לשמוע האם מישהו מכיר או שמע על החברה הזאת ? יש להם מגוון רכבים שאני מתלבט עליהם, רכבי יד 2 שכתבתי בפורום הזה לא מעט https://www.new-car-lease.co.il/ אולי יש צדיקים
הודעה אחרונה מאת tulik, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 549 צפיות
קיבלתי הצעת מחיר לקנות רכב יונדאי i20 שהיה בליסינג - עשה כ-36000 ק"מ, מודל 18 (עלייה לכביש בינואר), גימור אינספייר במחיר 64000 ש"ח - האם העסקה שווה?
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום מה דעתכם על דציה סנדרו 2016 2015 ככה ידני 1.1 ליטר . הרכב הזה לא מוכר כל כך עדיין בשוק מה דעתכם בבקשה ?
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום :) אני מחפש כרגע רכב לרכישה, אני סטודנט ועושה כל יום נסיעה בינעירונית של 15 קמ לכיוון, בהתחלה חיפשתי רכב קטן ואמין, כרגע אח שלי הציע לי את הרכב של אשתו, שרבולט סוניק 2013 1.4 עם 97 אלף קמ, אני יודע שהרכב מטופל טוב ולפני שהוא יביא לי אותו הוא ידאג לכל הטיפולים ולטסט, סיכמתי איתו על 8 אלף שקל, השאלה שלי האם זה שווה? אני לא כל-כך מבין ברכבים, הרכב נראלי יפה וכשנסעתי בו לא שמתי לב לשום בעיה, מה דעתכם? :)
הודעה אחרונה מאת Dekelzz, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 724 צפיות
שלום חברים, אני מתלבט לגבי קניית רכב בתקציב של עד 55,000 שקל. מחפש רכב לצעירים בסגנון של פולקסוואגן פולו או הונדה סיוויק האצבק משהוא בקטגוריה של סופרמיני או משפחתית האצבק חשוב לי הנקודות הבאות: 1. שהאוטו לא יהיה חלש. 2. יהיה כיף לנסוע עליו. 3. כמה שיותר חדש. 4. אמין. 5.חסכוני. אשמח להמלצות שלכם(: אני חשבתי על פולו 2014 1.2 TSI או הונדה סיוויק האצבק 2103-2014 פתוח להמלצות
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אודה אם מישהו יוכל לעזור לי במחיר מחירון של יונדאי I35 דגם סופרים, 2015 עם 110 אלף ק"מ. אני יד 2 מליסינג.
הודעה אחרונה מאת cars123456, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 488 צפיות
היי, מחפש לרכוש את הרכב הראשון שלי, אני לא כל כך מבין בתחום או בדגמים השונים של רכבים, ואשמח לעצות. בגדול, השימוש של הרכב: נסיעות לעבודה ובחזרה במהלך השבוע (ראשון-חמישי), בערך 20 ק"מ לכיוון (40 ק"מ ביום) נסיעות מהמרכז לצפון ובחזרה בסופי שבוע, בערך 100 ק"מ לכיוון ומדי פעם נסיעות לטיולים (בקטנה, לא משהו מטורף, בלי נסיעה בשטח או משהו כזה) סה"כ נשמע קילומטראז' שנתי של בערך 20-25 אלף ק"מ. (אם זה משנה?) עד כאן אני מאמין שאלו דרישות די ממוצעות, וכנראה שכמעט כל רכב יוכל לעמוד בהן. אנחנו גם נהיה לכל היותר 2 אנשים ברכב, ככה שאין צורך ברכב גדול או משהו כזה. אבל העדיפות שלי היא לרכב שעלות האחזקה שלו תהיה נ…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 796 צפיות
אני מתעניין ברכישת אופל גרנדלנד X (גרסת Innovation / Enjoy) בנזין שנתון 2018. ברשותי אפליקציית לוי יצחק ל-IOS שבה אני בודק את המחירון. הבחנתי בפערי מחיר פשוט בלתי נתפסים בין השנתונים. לדוגמא: גרנדלנד Innovation שנתון 2021 מתומחר ב-170K. גרנדלנד Innovation שנתון 2018 מתומחר ב-87K. הפערים הם בלתי סבירים בעיני מה שמוביל אותי לחשוב שמדובר בבאג באפליקציה (אינדיקציה נוספת לבעיה היא העובדה ששנתון 2019 מתומחר ב-83k, נתוך יותר מ-2018). 1. כיצד תמליצו לי לבדוק את מחיר המחירון? 2. בשנת 2018 הגרנדלנד נמכרה ישירות דרך ״שלמה״ ולא דרך לובינסקי, האם יש לכך משמעות כלשהי עבורי כרוכש? עדכון: ישנו באג באפליקציה. סגירה ופתיחה שלה פתרה את הבעיה. …
הודעה אחרונה מאת itziks, -
- 7 עוקבים
- 6 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מנסה לעזור לחבר שמתחבט בין השתיים (חדש מהסוכנות) קרא סקירות ועשה נסיעת מבחן, ועדיין לא הגיע להחלטה לעונים אודה
הודעה אחרונה מאת The Greek Freak, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 775 צפיות
אהלן, ביקרתי היום בקרסו טרייד וקיבלתי הצעה על הרכב הנ'ל. הבדיקה מצורפת מטה : שתי שאלות קטנות : מה הכוונה באחריות של קרסו טרייד ? הם אמינים? האם ההצעה נראית טובה / כדאית? מבחינת פרופיל - התקציב הוא 30-40, עדיפות לרכב מיני ידני תודה רבה!
-
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 942 צפיות
התקציב הוא 60 אלף לפי חיפוש ובדיקה שעשיתי זה שנתון 2013-2014 כמובן שחשבתי על הגירסאות המפוארות של הרכב כולל מנוע 2000 ומבחינת דלק לא הכי חשוב כי אני נוסע בשנה 10 אלף קילומטר אשמח לשמוע חוות דעת?
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם אשמח לעצתכם, מה הייתהרוכשים בין 2 המכוניות במידה והדרישות היו 1.נסיעה בטוחה לאורך זמן (להחזיק את הרכב כמה שנים מעל 4) 2.חסכון בדלק (נסיעה של 100 קמ ליום כמעט 30 בחודש) 3.אילו תקלות נפוצות יש ברכבים אלו ( כמו שקראתי ברנו יש בעיה עם הגיר ? (עלות גבוהה) האם הרנו עם אוראה ? והאם ב IONIQ יש בעיות מצברים ? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי בעל רישיון אוטומט יש לי תקציב של 35 אלף ככה אני מאוד רוצה לקנות סיאט לאון בתקציב הזה אני רואה שנתונים 2011 2012 אני אשמח לחוות דעת על הרכב המון חברים ממליצים לי פשוט לקנות איביזה תודה!
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
הי, על פניו, לפני נסיעת מבחן ה-MG החדש נראה שמתאים לנו מכל בחינה: ג'יפון מרווח והיברידי באיזור ה160K. אני רק חושש שעוד 4-5 שנים לא יהיה למי למכור אותו כי אין שוק. מה דעתכם? עדיף לחכות שייכנס לחברות הליסינג ולעשות ליסינג ובכך להמנע מהתעסקות במכירה? אודה לחוות דעתכם
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם כדאי לקנות קורולה שנת 2006 עם 17000 קלומטר ב-15000
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מתעניין ומתלבט לגבי נירו פלאג אין במחירי המבצע של היבואן מול 0 קמ הפער במחירון הרשמי כ 3000 שח אבל בפועל יש פער של כ 10 אלפי שח בין רכב מהדגם EX המאובזר יותר לבין הדגם לליסינג ב 0 קמ למי שיש ניסיון כמה משמועתי ההבדל בין EX ל LX? והאם זה בעיקר פתח המיזוג מאחור? מה ההערכה - האם אחרי שימוש של 5 או 7 שנים תהינ המשמעות להבדלים או שהמחיר של השניים במכירה יהיה כמעט זהה?
הודעה אחרונה מאת tde, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 722 צפיות
שלום לכולם, אני צריך את עזרתכם בבחירת רכב בתקציב של 70k-80k. הרכב צריך להיות אוטומטי, לרוב אני אסע בו לבד, ובגג עם עוד מבוגר או שניים. מבחינת סגנון אני מתחבר למכוניות האצ'בק היותר גדולות (סגנון סיאט לאון, מאזדה 3, הונדה סיוויק, אופל אסטרה וכו), אך אני פתוח בראש גם לגיפונים הקטנים (2008), ולסופר מיני (איביזה, 208..) חשוב לי שהרכב יהיה מהנה לנהיגה עם התנהגות כביש טובה, אמין, ומאובזר ברמה גבוהה (גם בטיחות וגם מולטימדיה וכו). הנסועה השנתית תהיה עד בסביבות ה15k. תודה🙏
הודעה אחרונה מאת ik3, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בוקר טוב, אני גר בירושלים ונוסע לראשון לציון פעמיים בשבוע לעבודה. היה לי סקודה פאביה 1400 סמק שעבדה לא רע בכלל וסחבה את העליות אבל לצערי עשיתי תאונה והרכב מושבת. אני מעוניין לרכוש רכבה אחר במקום, האם קיו ריו 2015 עם 1248 סמק זה מספיק מבחינת העליות לעיר? תודה
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 617 צפיות
שלום, אני מתעניין ברכב אשר נטען שהוא יד 2 אפס ק"מ. יש פער של כחצי שנה בין מועד העליה לכביש לבין מועד הבעלות הנוכחי. ברכב שלי, לדוגמה, שהוא גם כזה, הפער הוא חודש בלבד. הסבר? דעתכם?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום מבקש את עצתכם לגבי הרכב הזה שאני עומד לקנות. מצורפת בדיקת הרכב. קונה מחברת ליסינג והשכרה גדולה ומוכרת. אני מוטרד מהסעיף הנוגע לשילדה (מס. 19). האם זה אומר שהשילדה ניזוקה או לא? אציין שאמרו לי שהחליפו דלת וכו' אבל לא ברור לי מה מצב השאסי מכאן? אודה לעצתכם.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
פיג'ו 208 GTI
מאת a41-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם האם הרכב שבכותרת אמין? תודה
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 959 צפיות
שלום. ברשותי שברולט ספארק 2014, 1 ליטר ידנית. נרכשה כ"יד שניה 0 קמ". אני מאוד מרוצה מהרכב והוא עונה על כל צרכי היטב. עם זאת, אני מעוניין להחליף לרכב אוטומט, מאחר ובת הזוג, אשר הוציאה רשיון, תתחיל להשתמש גם ברכב. בגלל שבת הזוג רק מתחילה לנהוג, בנוסף לשיקולים כספיים (הרכב שלי שווה גרושים...), אני מעדיף לא לקנות רכב חדש. אחד השיקולים שנוספו לי כרגע זה עניין הבטיחות. זה שיקול שמבחינתי כרגע הוא חשוב יותר מאשר צריכת דלק, לדוגמה. באופן עקרוני אני מאוד מרוצה מתצורת המיני, זה מספיק לי, וזה מאוד נוח במקום מגורי - גבעתיים. עם זאת, רכבי מיני כגון ה 108, כנראה לא מתאימים כרגע (מנוע חלש באוטומט, ובטיחות נמוכה). הפרמטרים שלי לבחירה הם כדלהלן, …
הודעה אחרונה מאת Ido.G, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אשמח לייעוץ ברכישת רכב עד 60000 שח יפני או קוריאני נסיעה של 30 דקות לכל כיוון צריכת דלק נמוכה חשוב תודה
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 968 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Supertigre
- Giant_TA
- אהרן ג
- גולדן191
- T_A
- orsh99
- gadik6
- עוזי ל
- הדיין
- Igalz
- lanosforce
- David32