ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,624 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 537 צפיות
היי, אשמח לקבל המלצות לגבי רכב משפחתי. חשובה לנו נוחות נסיעה, אמינות. הכוונה להחזיק ברכב כמה שנים טובות. נסיעה ממוצעת שנתית של 10,000 ק״מ. מאחר ומגיעה לנו הנחה של עולים חדשים, מתלבטים בין גמה אפשרויות כרגע: תקציב 80-120 קורולה בנזין חדשה 1.5 ליטר שאמורה להיות יוצר חסכונית משנים קודמות -120 אלף שח קורולה היברידית יד 2 2019- 120 אלף שח. פריוס 2018- 100 אלף שח. הונדה ג’אז היברידית חדשה-100 קיה ספורטאז - 120 למרות שאני קורא שיש הרבה בעיות בגיר בפקקים ועליות ומערכת מולטימדיה לא משהו. אשמח להמלצות/ הארות נוספות. תודה
הודעה אחרונה מאת Actually, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 670 צפיות
היי, אשמח לעזרה לגבי בדיקת רכב שבוצעה לפיקנטו 2016. הבדיקה תקינה ומומלץ לרכוש? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 961 צפיות
שלום לכולם, ראיתי היום הונדה סיוויק שנת 2013 עם 91000 ק״מ. בבדיקה יצאו כמה דברים שלא הבנתי והשאלה אם הם אמורים להטריד אותי בקניית הרכב או שהם בעלי תיקון ולא יהרסו את הגיר או המנוע. מצורפת תמונה של הבדיקה, אשמח מאוד לקבל עזרה בנושא. תודה!
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 563 צפיות
מישהו יכול להמליץ על רכב אחר סופר מיני או משפחתי שנותן תחושת בטחון בנסיעה, בדגש על הגה קשה ומתקשר כמו ה208. נסעתי על ה208 ומאוד אהבתי את תחושת היציבות וההגה שמתקשה בנסיעה מהירה. הסיבה שלא רכשתי אותו בגלל כל עניין הרצועת תזמון המתפוררת. היה לי שברולט קרוז, שהכניסה לי חרדות נסיעה מרוב שההגה שם היה רך ולא מתקשר. כאילו נוסע על אוויר
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכל החברים, שמי אורי אני בדרך כלל בחור של גרמניות לגמרי קנצורן VW . אבל ראיתי רנו Clio 2020 שממש תפסה לי את העין, וזה בא בזמן ממש טוב כי ממש כרגע מחפש לקנות רכב. אז אני מדבר על רמת גימור RS-line שנת 2020, כל מי שיודע איך התיבה הרובוטית בקונצרן הנ''ל ולגבי אמינות של מנוע אשמח שיגיב ויחדד לי את הידע תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
-
פיג'ו 3008 מנוע 1.2 1 2
מאת TZR84- 11 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אני מנסה לעזור להוריה של אשתי בקניית רכב והם נעולים מאוד על הפיג'ו 3008 ברמת גימור פרימיום ובמנוע 1.2 יש זמן אספקה די ארוך ממה שהבנתי מהם לכן הם שמו כבר מקדמה להזמנה אבל נסיעת מבחן נקבעה להם רק לאחרי פסח (לא יודע למה, מאוד מוזר) אני גם אצטרף ואתן חוות דעתי. הבנתי כבר שהמנוע הזה די אמין ואין בעיות מיוחדות איתו מאז נפתרה בעיית הרצועה המתפוררת. רציתי רק לדעת ממי שמחזיק ברכב הזה או במנוע הזה זמן ממושך האם אחרי תקופה של שימוש מתחילות רעידות בגלל היותו 3 צילינדרים? (כשהוא חדש לגמרי הבנתי שלא מורגש) השאלה מה קורה אחרי תקופת שימוש של כמה שנים או עשרות אלפי ק"מ (לפני כמה שנים נסעתי ב308SW מהעבודה עם ק"מ גבוה והיא רעדה מאוד בעמידה) בנוסף רק לוודא שהמנוע הזה יספק…
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אהלן חברים פעם ראשונה פה, חייב עזרה, אני בהתלבטות קשה מה לעשות אני נוסע 12,000 ק"מ בשנה לרוב נסיעות קצרות עם פעם בשבועיים מבקר אצל ההורים בגולן (גר בהרצליה). בן 29, רווק. תקציב של 45,000 ₪. אני מחפש רכב שיתאים לי קודם כל בתזרים: אחרי ניקויים שכר דירה וכו' חיי מתזרים של 2500-3000₪. אני מציין את זה כי אני חייב רכב סופר אמין (כרגע נוסע על סיריון 2008), זה לא הכסף כמו זה שהתזרים הוא בעייתי ואני לא רוצה להיכנס למצב שנופל עלי פתאום 1500₪ צמיגים, 2500₪ טיפול וכו' רכב פשוט. אני רגע לפני רכישה של Yaris sky 2015 150,000 קמ ב45,500. חברים אמרו לי שזה טעות ושבמחיר הזה עדיף i35 או שעדיף משהו אחר אבל יאריס לא. מה דעתכם?
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם הגיע הזמן להחליף את הרכב מה אתם הייתם בוחרים חשוב לציין כל הרכבים מגיעים עם דלקן ככה שדלק זה לא פונקציה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מחפש לקנות רכב ויצא לי להיתקל בדגם שבכותרת רציתי לדעת איך הרכב מבחינת צריכת דלק, כוח הרכב,עלות תיקונים ואיך הרכב בכללי והאם שווה את ה30k שהוא עולה בנוסף אשמח גם חוות דעת על פולקסווגן גולף Highline אוט' 5 1.4 (160 כ''ס)
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 629 צפיות
יש לכם המלצות לרכב בסביבות 15+-. יש לכם רעיונות מומלצים? מחפש רכב משפחתי לא צפוף מידי ולא שותה מידי ויחסית אמין. יש מישהו שיכול להיכנס במחיר הזה עם קילומטראז' הגיוני?
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 29 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
מחפש לבת שלי שחסכה כמה לירות רכב קטן ואוטומט. מיועד לנסיעה של 3-4 פעמים לתל אביב מרמת גן, לעיתים רחוקות נסיעה לירושלים. אינה מעוניינת ברכב משוק המשומשות, אבל אין לה התנגדות לקנות מליסינג חדש 0 ק"מ. אני הרשיתי לעצמי לפסול את כל הצעצועים מסוג פיאט 500 או סיאט או קיה. לא מאמין באמינות המותגים האלו (אשמח לשמוע אם אני טועה). אשמח לקבל תובנות והמלצות.
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, מחפש רכב ידני עם חווית נהיגה טובה. כרגע יש לי אימפרזה 2006 ידנית 1.6 אני מאוד נהנה ממנה במיוחד מלהעביר הילוכים ורוצה להתקדם למשהו יותר מעניין אני מבין שמדובר בהשקעה כספית וגם בבעיות טכניות של רכב ישן אבל אני חושב שזאת דרך טובה להשתפתף ולצבור קצת נסיון טכני וגם להשתפר בתור נהג כרגע שמתי עין על e36. שראיתי שעם תיבת הילוכים אוטומטית יש במתחת ל20 אלף ולשנות לידני לא יחסית מסובך (יש לי זמן וסבלנות לחפש את החלקים) שואל אתכם עם יש רכב כזה בסדר גודל של 20-25 אלף שמציע נהיגה מהנה. לא מתכנן לעשות דריפטים או לעשות פתיחות אשמח לשמוע מה דעתכם פתוח להצעות ואשמח לשמוע כמה שיותר דעות
הודעה אחרונה מאת quzzaa, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 450 צפיות
שלום חברים, אני עובד בחברת הייטק ואמור לקבל רכב מהעבודה כאשר עד דרגה 3 מגולם בשכר. למרות שזהו רכב עבודה, הוא גם יהיה רכב המשפחה (משפחה בת 4 נפשות). אני נוסע כל יום כ 200 ק"מ !! אני מעדיף רכב הצ'בק או סטיישן. חברים מה אתם ממליצים? תודה ענקית לעונים
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם אני מתעניין ברכב 7 מקומות משומש, וכרגע על הפרק יש מיצובישי גרנדיס 2009, (הרכב עשה 190k ויש לו מערכת גז) יש בעיות מוכרות בדגם? החשש הגדול שלי מהגיר שלו שהוא רק 4 הילוכים, איך הוא מרגיש? בשביל לעלות לירושלים לדוגמא במהירות נורמלית כ120 קמ''ש כמה הרכב מתאמץ? הטורים לא מטפסים מעבר ל3k? לאיזה מהירות הרכב מגיע ללא מאמץ במישור, ומה צריכת הדלק הממוצעת בנסיעה רגועה? תודה מראש לכל העונים!
הודעה אחרונה מאת דניאל., -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
חשבתי גם לקנות אאודי q2 אז אשמח שתספרו לי קצת על הרכב לגבי אמינות חווית נהיגה וכו׳...
הודעה אחרונה מאת guybenza, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני מחפש אוטו לזוג + 1, התקציב הוא עד 25,000. על איזה רכב הייתם ממליצים? ובאופן כללי איפה אתם ממליצים לחפש? מה חובה לבדוק לפני שקונים? טיפים? תודה!!
-
POLO 1.2 TSI ידני
מאת icc-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 567 צפיות
איך המנוע? עדיין מונע רצועה או שרשרת ב2009-2014? בעיות מסוימות בטורבו? מחלות?
הודעה אחרונה מאת icc, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 524 צפיות
היי אז ככה, אני עובד ברעננה וגר ברמת גן כלומר שאצטרך רכב שיוכל לקחת אותי הולך חזור לעבודה בכיף בלי שאקרע אותו, כמובן שמידי פעם יכולות להיות נסיעות ארוכות מאלה. לא היה לי ניסיון קודם עם מכוניות מהקטגוריה של המיני\סופר מיני ואני תוהה איזה רכב כדאי לי לבחור. עד עכשיו נסעתי על גולף שנת 2003 (2.0, 120 כח סוס), אבל היא כבר באמת ישנה ועושה לי בעיות ואני רוצה להחליף אותה. אני בן 27 עם בת זוג וללא ילדים באופק הקרוב ככה שהגודל של הרכב או המושבים מאחורה לא מאוד קריטיים לי, חשוב לי שתיבת ההילוכים תהיה אוטומטית. האם יש המלצות לרכבים? רכבי מיני ישרתו אותי למטרה שלי או שעדיף לחפש יותר בכיוון של הסופר מיני?
-
- 8 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי, ידוע מתי יגיע הטוסון החדש לארץ? מישהו אולי יודע איזה מנועים ורמות גימור יגיעו, ומה טווח המחירים?
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 847 צפיות
היי צריך להחליט על מחליפה לאוריס סטיישן. החסרונות הנוכחיים באוריס: תנוחת נהיגה ונוחות של המושב מקום לנוסעים מאחור הבנתי שהמושב בקורולה החדשה כבר טוב יותר, אבל עדיין לא משתווה לשל הקוריאניות. יתרונות של הקורולה: א. מקום ב. זהו יתרונות של הקוריאניות: א. נירו - שווי שימוש עדיף, חסכון של 3000 שקל בשנה. ב. יותר זריזות ג. נוחות מושב נהג ד. שדה ראייה חסרונות של הקורולה: א. נוחות של המושב חסרונות של הקוריאניות: א. אין חשיבות לפלאג אין כי אין עמדת טעינה בבית. ב. מרווח לנוסעים מאחור (עדיין טוב משל האוריס) ג. תא מטען בנירו הרכב ישמש אמא+2 נערות. …
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 576 צפיות
היי, אני מתחיל ללמוד בקרוב ומחפש רכב שיסע ביום יום בעיר עם קטעים קצרים בדרך נמיר/איילון (בדרך כלל בפקקים). לעתים נדירות בכבישי 2/4 מצאתי מיצובישי ספייס סטאר ושברולט ספארק. עכשיו אני לא יודע איך באמת להבדיל בינהם או אופציות אחרות בטווח (פיקנטו I10 ומיקרה) ואשמח לעצות אגב רכבים ב105-115 כבר יקרים מדי אבל אשמח לשמוע אם תהיה לי סיבה להימנע מהמיני ולשרוף עוד כסף בשבילן אני יודע שעדיף לקנות יד 2 אבל אין את האופציה כרגע.
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 694 צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות רכב 7 מקומות מרווח עם תא מטען רחב. הציעו לי את הרודיוס. למי מכם יש נסיון איתו מכירים את הרכב? לצורה החדשה שלו, נראה לי החל משנת 2013, יש שני סוגי מנוע 2,000 (עד 2015) ו-2,200 (מ 2016 ואילך) האם יש הבדל ביניהם? הרכבים המוצעים למכירה ביד 2 עם ממוצע של 250,000 ק"מ, האם יש מה לחשוש? המלצות בבקשה ותודה רבה לכולם.
הודעה אחרונה מאת משה100, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 702 צפיות
בוקר טוב. אני עומדת לרכוש רנו קדגר 2017 ונתקלתי בכתבה על התביעה נגדם. אשמח לשמוע מה דעתכם.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
ברשותי יאריס 2012 שקיבלתי לפני 3 שנים אחרי שאבא שלי ז"ל הלך לעולמו. ואני חושב שהגיע הזמן להתקדם...אני אפילו לא יודע להגיד מה התקציב שלי. יש לי חסכונות, מרוויח סבבה, אבל משלם שכירות תל אביבית וכל השאר. רכב חדש נראה לי מיותר לגמרי כרגע, אז נגיד ואמכור את היאריס באיזור ה30 אלף ש"ח ואני מוכן להוסיף עוד 40 פלוס מינוס. מה הייתם ממליצים לי? מעוניין ב2017 ומעלה. מאזדה 2? עוד יאריס? או אפילו קטנה יותר כמו הi10. שגרת הנסיעה שלי היא נסיעות עירוניות ובינעירוניות..אין משהו מוחלט. כרגע אני נוהג ממש מעט בגלל עבודה מהבית פרט לנסיעות בינעירונית צפונה למשפחה כל סופ"ש שני. אגב אם לדעתכם בכלל כדאי לי לשמור על היאריס (היא במצב נהדר, לא עברה את ה75 אלף ק"מ עדיין) ולוותר ע…
הודעה אחרונה מאת aviram84, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
הי, האם מישהו יודע האם מדובר בפגיעה בתחתית המרכב או בשלדה?דוח בדיקה אלדן.pdf האם מוריד מערך הרכב?
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מאזדה 2 דינמיק 2018, 17 אלף קילומטר, נקנה מחברה, אבל מפורסם כיד 1. זה לא אמור להיות יד 2 כבר? בכל מקרה המחיר הוא 83 אלף. וכל מחירון שבדקתי זה לא עובר את ה70. יותר באיזור ה66. מה אני מפספס?
הודעה אחרונה מאת rannyz, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 704 צפיות
אני מעוניין לקנות xc40 (חדש), נהגתי ברכב ואני ממש מרוצה מהכל. הדבר היחיד שמפריע לי זה שכנראה בשנה\שנתיים הקרובות הוא יקבל עדכון ל-android automotive (חלק מהדגמים האחרים של וולוו כבר אמורים לקבל את העדכון הזה ב-2022 https://uk.motor1.com/news/493375/new-volvo-vehicles-android-infotainment/ ) מה אתם אומרים? לקנות עכשיו או לחכות שנה?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 489 צפיות
היי שלום, אני בחיפושים אחרי רכב ועומדים בפניי 2 רכבים ואני לא מצליח להבין מה ההבדלים ביניהם והאם יש אחד שעדיף על השני. רכב 1: יונדאי i20 2018 inspire 1.4 קילומטראז 62000 יד ראשונה מליסינג פרטי רכב 2: יונדאי i25 inspire 2017 1.4( יש להם אותו מנוע ממה שהבנתי) קילומטראז 40000 יד ראשונה מליסינג פרטי שני הרכבים באותו תג מחיר של כ60 אלף ואני לא מבין האם יש ביניהם הבדלים מהותיים חוץ מהגודל. מטרת הרכב היא שימוש כרכב מספר 2 במשפחה שישמש בעיקר לנסיעות קצרות לעבודה/סידורים, בשאר הזמן יש רכב מהעבודה לשאר הנסיעות הארוכות יותר. יש שוני בין הרכבים בנוחות הנסיעה? צריכת דלק? רמת אבזו…
הודעה אחרונה מאת phatc, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אני מעוניינת לרכוש רכב יד 2 ומתלבטת איזה רכב כדאי לי לקנות. יש לי נסיעות בינעירוניות מרובות. כל יום 100 קמ מרחובות לירושלים. אני רוצה מכונית משפחתית עם צריכת דלק נמוכה, מנוע חזק, ביצועים טובים בכביש, שתתמודד טוב עם העליות בכביש 1. בנוסף שיהיה לה תא מטען גדול מאחור ומושבים מרווחים מאחור. אני רוצה גם מכונית בטיחותית עם חיישנים לשמירת מרחק וסטייה מנתיב. חשוב לי רכב שקט, אחזקה לא יקרה מבחינת רכיבים, אמינות המנוע. התעניינתי בטויוטה קורולה היברידית 2019 ראיתי שיש לה צריכת דלק מאוד נמוכה ושהיא מאוד בטיחותית. מתלבטת לגבי יכולות המנוע שלה האם 122 כ"ס מספיקים? התעניינתי גם בטויטה קורולה 1600 גרסה לא היברדית. אני לא יודעת אם כדאי ללכת על ההיברידית א…
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום אבא שלי רוצה לקנות רכב יונדאי איוניק היברידי חדש הצעתי לו לשקול לקנות רכב 0 קמ מאחת מחברות הליסינג. אשמח לשמוע איזה חסרונות יש ברכב 0 קמ לעומת חדש. ההבדל במחיר הוא בערך 15-20 אלף שח. אני יודע שהאחריות קצרה יותר, ושמחירון הרכב יהיה נמוך יותר לקראת מכירה. הוא לא מתכנן למכור בשנים הקרובות אז לדעתי זה שיקול פחות חשוב. אשמח לשמוע את דעתכם. האם האחריות שמקבלים מחברות הליסינג שונה מאחריות היבואן? מעבר לזמן האחריות שיכול להפוך מ5 שנים אצל היבואן לשנתיים אצל 0 קמ אשמח לשמוע עוד טיעונים לפה או לפה תודה
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 387 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- llaavvii
- tomerR
- SlowRide
- Pavlik
- yohai71
- nechmya
- danbr
- ניקו פ.
- garicho
- asix
- falou
- גולדן191