ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,626 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 519 צפיות
מישהו יודע אולי האם שווה לקנות אותה בארץ? שמתי לב שנגיד Capital Motors וכאלה שמייבאים את רב המכוניות החזקות לא מייבאים אותה ואני תוהה איפה מטפלים בה, מה העלות טיפולים וביטוחים וכל זה. תודה.
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 832 צפיות
שלום לכולם, כפי רשום בכותרת אני לפני קנייה של פיג'ו 3008. עד היום כבר כ-8 שנים אני עם קיה, ומבחינת השירות הייתי מרוצה מאוד. בעברי (לפני כ- 15 שנה) היתי הבעלים של פיג'ו 206 קטנה והשירות לא זכור לי לטובה, הרבה טיפולים , תקלות למיניהן, והכל ביוקר דרך שירות מורשה. למעשה השאלה שלי נחלקת לשנים: 1. בנוגע לאמינות של הרכב - קראתי עד כה בעיקר דברים טובים אבל אשמח לחוות דעת נוספת. 2. בנוגע לרמת השירות - מה דעתכם? אני מתגורר בחולון ועובד בהרצליה, להיכן כדאי לי לקחת את הרכב לטיפולים? אשמח לשמוע כל דבר נוסף בנוגע לרמת השירות של פיג'ו בישראל כיום. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת nba, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 539 צפיות
שלום, במסגרת חיפושי רכב מצאתי מאזדה 3, שנת 2017, דגם האצבק פרימיום, יד 1 מפרטי. הרכב עבר 55,000קמ ונדרש עבורו 87,000 שח. רציתי לשמוע המלצות או דיס-המלצות על הרכב, והאם מומלץ בתקציב של 80,000 רכב אחר בסגנון? (משפחתית האצבק/סופר מיני מרווחת, מהנה לנהיגה, אמינה, ברמת גימור גבוהה) כפי שציינתי, התקציב שלי הוא 80, אך אם המאזדה שווה את זה, אני מאמין שאוכל למתוח מעט (ולהוריד קצת את המוכר) תודה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי מסתיימת תקופת הליסינג של ה קיה ספורטאז של ההורים שלי כל ההצעות מחיר של ליסינג נוסף על קיה ספורטאז חדשה נוספת יקרות ב 500 שקלים לפחות מהמחיר שהם משלמים היום זה ממש מוזר לי אבל זה המצב אחרי סקר שוק גם שהם עשו בירור על להישאר עם הרכב לשנה נוספת ביקשו מהם להוסיף כסף הם היו מאוד מרוצים מהרכב אבל ההצעות מחיר של היום פשוט מחוץ לתקציב והם יצטרכו ללכת על רכב אחר איזה רכבים דומים וזולים יותר אתם מכירים ? אשמח שתרשמו כמה מילים על חסרונות ויתרונות יחסית לספוטאז האם המחיר של הליסינג של גם שאר הרכבים הדומים התייקר ב 500 שקל ? מאוד חשוב שבדגם הבסיס של הליסינג יהיה מצלמת רוורס
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מתלבט כבר תקופה די ארוכה אם ללכת על רכב שהוא לא יפני במחיר אטרקטיבי יש לי ברשימה חוץ מהיפניות רק את השברולט קרוז עם 140 כ"ס שהיא נראית לי אחלה אופציה ב 38K 39K יש אחד עם ק"מ אפסי כמעט שדורש קצת יותר מהמחירון וזה מובן השאלה שלי היא איך כל נושא האמינות עם המנוע והגיר בדגם הזה? ידוע לי שהדגמים הראשונים היו זוועת עולם אבל הבנתי מחוות דעת שונות שהטורבו ממש טוב ואמין למרות זה אני עדיין מפחד לקנות אותו האם יש מישהו עם ניסיון ברכב או עם ידע על כל נושא האמינות שלו?
הודעה אחרונה מאת AMITHUX, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 882 צפיות
שלום לכולם, תקציבי עד 58K ש"ח ומתעניין ברכב הנ"ל משנתונים 14-15 דגם T5. בפורום מייחסים לשילוב המנוע והגיר של וולוו אמינות גבוה ביחס לאלו של פורד, משיטוט ברשת נראה שיש בעיה די גדולה של צריכת שמן עם המנועים עד אי שם בשנת 2015 שמצריכה החלפת בוכנות. אשמח לשמוע מידע נוסף על הבעיה הנ"ל והאם כדאי להימנע מהרכב. אין לי בעיה להתעסק מידי פעם בבלאי שוטף (בולמים, תושבות בלמים וכו) אבל לא בא לי למצוא את עצמי עם מנוע מת. תודה מצורף שרשור מחול בנושא: https://www.cargurus.com/Cars/Discussion-t45326_ds1070232
הודעה אחרונה מאת Krd, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום חברים, ברשותי איביזה, אני נשוי עם ילד אחד כרגע ורוצה להשתדרג. השימוש הוא בעיקר נסיעות עירוניות הרכב נוסע גג 10 אלף בשנה. תקציב עד 150 אלף. הסתכלתי על: 2008 חדשה 3008 יד 2 2019 יונדאי קונה היברידי חדשה סקודה קמיק חדשה אשמח לשמוע את דעתכם לטוב או לרע. אציין שהכל הנראה אני יורד מהסקודה עקב חווית אמינות לא מרשימה באיביזה והתנהגות פחות נוחה של הגיר בנסיעה עירונית. ביונדאי מצד אחד אני קצת חושש מהמצמד הכפול למרות ש5 שנים אחריות דיי סוגרות את הפינה מצד שני היא היחידה שהיברידית והכל הנראה תהיה יותר חסכונית מהשאר בהפרש גדול במיוחד בנסיעות העירוניות.
הודעה אחרונה מאת Fubo, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יונדאי טוסון יבוא מגרמניה אם יש כדאיות כי הרכב הנ"ל לא מייבאים לארץ והצעה לדילר אמין טוסון החדש מגיע ב-19/04/21 לאולמות התצוגה ,את הדגם הזה הם לא מייבאים תודה סליחה פרסמתי קודם בפורום לא מתאים Hyundai Tucson Hybrid SEL Convenience 2022 https://www.ccarprice.com/de/hyundai-tucson-hybrid-sel-convenience-2022-price-in-germany-6592
הודעה אחרונה מאת Ehud Tood, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 468 צפיות
היי ברשותי קיה סיד בנזין 2018 לדעתי צריכת הדלק גבוהה מדי. אני מחפש סופר מיני רצוי מרווחת חסכונית ואמינה. דגש על חסכונית. ממה שבדקתי התקציב דיי גבולי, מעדיף רכב חדש לשקט הנפשי או רכב משומש אבל ממש אמין חסכוני כבר אמרנו? 🙂 תודה
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 489 צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב עם גיר אוטומט מצאתי ג'אמפי אוטמטית אבל NV200 ראיתי רק ידנית האם יש כזו אוטומטית ? תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 460 צפיות
אני קונה עגלת לרוכלות מזון במשקל כולל של 2.2 טון. אני מחפש המלצה לרכב מספיק חזק ואמין לגרור אותה. מתלבט בין סוואנה/f350/סיירה/סילברדו חיסכון בדלק לא יהיה פה 😂 אבל כן חשוב לי רכב עם פחות נטייה לתקלות ואם כבר אז מי יותר זול לתיקון ועם זמינות חלפים גבוהה יותר
הודעה אחרונה מאת hadarts, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, 1. ייתכן שבחודשיים הקרובים אקבל הצעה ממקום העבודה לרכב חברה. מניסיונכם - האם זה באמת כדאי? אני רווק שגר בת"א והמשפחה שלי באזור המרכז ומאמין שבשנה ממוצעת אסע מקסימום 10K ק"מ ((וזה גם אולי יותר מידי). האם יש הצדקה לרכב חברה (או שעדיף לקבל את ההטבה כבר כתוספת ברוטו למשכורת שהיא בסביבות 3000 ש"ח)? . יש איזה כלל אצבע שאני יכול לקחת בחשבון מתי זה כדאי ומתי זה לא כדאי? 2. אני במקביל נמצא בשלב של חיפוש רכב (מתמקד ברכב מסוג מיני) והתחלתי לחשוב ברצינות על רכב עם גג נפתח. האם זה משהו שאחרי כמה זמן מייצר בעיות? (רטיבות מהגג לתוך פנים הרכב, חלון גג שנתקע פתאום ועוד בעיות אחרות שלא חשבתי עליהן?) . בנוסף, באיזה דגמים של רכבים יש גג נפתח? עד עכשיו ראיתי שיש את זה…
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
פורד פוקוס טרנד סטיישן 1600 סמק 125 כס שנת 2013 יד שניה מליסינג פרטי (בחמש השנים האחרונות אצל משפחה). טוענים ששמורה מאד ומטופלת אך ורק במוסך מורשה בהתאם לדרישת חברת הליסינג. דורשים מחיר מחירון יד 2 (15,900₪). אף אחת מהמערכות לא חודשה או הוחלפה. הקילומטראז' הגבוה קצת מטריד אותי: 220 אלף (כמעט 30 אלף ק"מ לשנה). מה דעתכם? האם בקילומטראז' כזה זה כבר ימיו האחרונים של הרכב ואני מכניסה ראש בריא למיטה חולה שתסחוט ממני הוצאות בהמשך?
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן, לא מצאתי כלכך מידע בפורומים באנגלית, אני יודע שאופל עברה לקבוצת PSA וקורסה החדשה היא בעצם 208 החדשה. חיפשתי מידע על אמינות הדגם ועל בעיות ידועות ולא מצאתי, ידוע למישהו פה בפורום אם יש בעיה ידוע כרגע בקורסה/208 החדשות? הדגמים יצאו ב2019 אז אני מאמין שכן יש חוות דעת לגבי הרכב והאם יש בעיות אמינות. תודה
הודעה אחרונה מאת bodovg, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 536 צפיות
אהלן, צריך מכם המלצות לרכבים כדאיים לקנייה עם הדרישות הבאות: מודל: 2013 לפחות יד: מקסימום 2 מחיר: עד 45 אוטומט עדיפות לדגמי האצ'בק אבל לא בכל מחיר (למשל אין מצב ליאריס הן מכוערות) ובכללי לרכבים לא ארוכים מדי. וגם חשוב: מתאימה לבחור בגובה 2 מטר 😅 תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Moonlight Theory, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 454 צפיות
היי מעוניין לקנות רכב, אין לי מושג מאיפה להתחיל. סכום שמעוניין להוציא מהכיס 50K (סטייה של 10% כלפי מעלה במידת הצורך). אשמח לקבל המלצות לרכבים שמתאימים לדרישות החיפוש שלי: א. שני ילדים ברכב, כלומר 2 כיסאות בטיחות לכן חשוב לי מרווח ב. לא מחפש רכב "מפונק" זאת אומרת שתיקונים וטיפוליפ יהיו יחסית זולים תודה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 9 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום פורום ייעוץ. קצת רקע: בחורה צעירה, נוסעת רעננה-הרצליה ביום יום ובערך פעמיים בשבוע תעשה נסיעות רעננה-אשדוד. לצורך העניין יש תקציב של 40 אש"ח, כאשר המטרה היא להשיג את הכי הרבה VFM (מבחינת טכנולוגיה, אבזור, נוחות נסיעה, זריזות). כרגע מבחינת אופציות ניסינו לחפש 308 Active שיושבת דיי במדויק על כל הפרמטרים. חלקן אכן נכנסות בתקציב אבל קשה (מאד) למצוא רכב עם היסטוריית טיפולים מסודרת עם מנועים שלא נשברו מטיימינג מתפורר. אני מאד משתדל להימנע מהבחירה הארצישראלית הטיפוסית (פיקנטו, i10 וכו') כי אני כן רוצה ערך מוסף לכסף. הרכבים צריכים להיות שנתונים 2015 ומעלה, בתקווה עם פחות מ90 אלף ק"מ על השעון. אוטומטיים כי נמאס לה לנהוג על האלפא הידנית …
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 705 צפיות
אני צריך המלצות על רכבים משנת 2017 שמספיק מרווחים לילד בגודל של מבוגר ו-2 ילדים על בוסטר. התקציב הוא עד 70 אלף. תודה מראש 🙂
הודעה אחרונה מאת MaoRЯ, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, מתלבט בין שני רכבים קיה ריו 2021, או יונדאי I20 (יש בדיוק דגם מתחלף). מחפש רכב אמין מבחינת תחזוקה, לא גדול במיוחד. ההתלבטות היא בין שני הרכבים האלה, בנוסף מבחינת סחירות אני מבין שיונדאי I20 הרבה יותר סחיר מקיה ריו, מצד שני לקיה יש אחריות ל-7 שנים. אשמח לשמוע תובנות בין הדגמים, אחרי כל הפוסטים על קבוצת VW, החלטתי לצערי לוותר על רכב מכל הקונצרן הזה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 453 צפיות
מבחינת צריכת דלק, זריזות, אמינות אשמח שתביאו לי היבטים שונים מכל רכב ומי מתעלה בסך הכל כרכב מוצלח יותר שניהם אוטומט במנוע 2000 (הסובארו ב2.0R)
הודעה אחרונה מאת שליקו99, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בעוד כאשר מחפשים מאזדה 3 או קורולה מוצאים כמות מודעות במספר עם 3 ספרות לאימפרזה בקושי יש 4-5 מודעות
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מחפש לקנות רכב ואחרי בדיקה יש את הסיכום הבא, סובארו אימפרזה 2015 אוטומטית. 22 אלף קמ. הייתי שמח לשמוע לדעתכם. תודה
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
-
Golf R
מאת Car Enthusiast-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי אהיה ישיר, מעוניין לקנות את הרכב שבקישור הבא (גולף R שנת 2015) אשמח לשמוע חוות דעת לגבי המחיר, בנוסף לגבי הסבה לידני כמה יעלה הסיפור, האם שווה וכו'. תודה!
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ערב טוב, מה דעתכם על סיכום הבדיקה? יש משהו שנראה חריג? תודה!
הודעה אחרונה מאת idanva7, -
-
- 8 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מחפש רכב לבן אדם צעיר. חשוב שהרכב לא יהיה חלש ולא יהיה סיאט. שנתון 2014 ומעלה. מחפש חווית נהיגה. התקציב מגיע ל85 אלף שח. יש דגמים מומלצים?
הודעה אחרונה מאת dorgo, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אשמח לעזרה במציאת הרכב הבא שלנו: כרגע יש לנו i20 ואני מחפש רכב משפחתי טיפה יותר חזק, בטיחותי (קצת מסה לא תזיק) ושישאר אמין. זוג נשוי + 1. אנחנו עושים כל שבוע 2-3 נסיעות בין עירוניות (ירושלים-מודיעין/חיפה). אז.. מה שאנחנו רוצים לפי סדר חשיבות: 1. בטיחות, 2. אמינות, 3. גודל בינוני+ (מאזדה3 היא לצורך העניין המינימום הנדרש מבחינת הגודל), 4. צריכת דלק. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת הלוחש למכוניות, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי חברים, אשמח להיעזר בחוכמתכם ונסיונכם. אני מתעניין ברנו קליאו 2017 ברמת גימור Life (הבסיסי ביותר, ללא מולטימדיה ומצלמת רוורס) יד ראשונה, אך משהו לא מסתדר לי איתה. היא נראית בלויה מאוד מבפנים, למרות שעברה רק דרך נהג אחד ונסעה "רק" 68K ק"מ. הייתה בליסינג תפעולי. ציפיתי לבלאי, אבל לא לזה. היא שווה רק ממש מעט מתחת למחיר המחירון? האם הבלאי שניתן לראות בתמונות המצורפות + מעט קרעים בריפוד המושבים האחוריים שנתפרו ע"י החברה. מצדיק הפחתה במחיר? נוסף על כך, הוחלפו מכסה מנוע ופגוש אך הדבר לא מתועד בניירת הרכב (ישנן רק קבלות שלקוח הליסינג החזיר לחברה + בדיקת מכון של חברת הליסינג שהעביר את הרכב). מצד שני, אין לרכב ליקויים מכניים.
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רב לכולם מועדים לשמחה. מתכנן לקנות רכב (לא חדש), מעוניין בסופר מיני. לאחר סקר שוק קטן צמצמתי את האפשרויות שלי ליונדאי i20, בלנו ואולי גם יאריס. התקציב הוא עד 60k. אני לא נוסע יותר מדי, מהעבודה הביתה והפוך. כרגע אין ילדים אבל כנראה יהיו מתישהו בזמן הקרוב אשמח לשמוע מהחברים פה על חסרונות, יתרונות והמלצות נוספות אם יש. תודה ושבת שלום וחג שמח לכולם.
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי חברים,אשמח להשתמש בחוכמתכם כדי לקבל חוות דעת נוספת לגבי הבדיקה של הרכב שאני מתכנן לקנות. מנקודת המבט שלי הבדיקה לא רעה בכלל בהתחשב בשנתון ובנתונים (שנת 2015, 114,000 ק״מ, 1.2 טורבו אוטומטית) אך כאמור,אשמח לשמוע את דעתכם המלומדת תודה רבה!
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לך, שוקל לרכוש פינקטו לעצמי (יש לנו כמה במשפחה עם 0 תקלות, מרוצים) וקראתי באתר אחכ (ישראלי) כתבה על פיקנטו מעודכנת ל2021. שמתי דגש במיוחד על תיבת 5 הילוכים רובוטית שמחליפה את תיבת ה-4 הילוכים האוטומטית עם הדגם היוצא. התקשרתי לקיה היום לקבל יותר פרטים אך הם לא מכירים על זה שום דבר. הדגם הנוכח הוא 4 הילוכים הרגיל והם לא מכירים בדגם חדש שהולך להכנס בקרוב. האמנם? אולי זה יצא בחו"ל ולא יגיע לארץ בקרוב?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 1,046 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- meir_gi
- EliC25
- Coresh
- pasat04
- IsraCar
- Zion Shoshani
- yoav911gt2
- daniel.asu
- itsik170
- FROGIE
- asix
- gadik6