Jump to content

almoniyot

  • הודעות

    44
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

צפיות אחרונות בפרופיל

צפיות הפרופיל האחרונות חסומות ואינן מוצגות בפני משתמשים אחרים.

הנקודות של almoniyot

נהג חדש

נהג חדש (2/14)

2

מוניטין

  1. אני מאוד מצטער לשמוע. היו לך מספיק כאבי ראש עם הרכב. אני חושב שהשמן שדולף מהגיר הוא בדרך כלל זה. זה לא חלק יקר, אבל אני חושב שצריך להסיר את הגיר מהרכב כדי להחליף אותו (10 שעות?). אם כבר שיפצת את הגיר ו/או החלפת מצמדים, היה צריך לעשות זאת באותו הזמן. העלות העיקרית היא עבודה, ואם אתה כבר משלם אותה, עדיף שתתקן הכל כשהגיר מחוץ לרכב. https://www.youtube.com/watch?v=AdmaYsUayZs
  2. קראתי את זה כי אני שוקל לרכוש גלקסי מאותו שנה. למרות שאני מבין את ערך הזמן שלך, אנא הפסק ללכת למוסך מורשה. זה שוד. היו לי מרצדס, וויקסוואגן ואאודי. הרכב הנוכחי שלי הוא אאודי. קניתי אותו בידיעה שלדגם הזה יש בעיית צריכת שמן. זהו פגם עיצובי ידוע. אני מניח שרמות צריכת השמן המטורפות שלך נבעו מטבעות בוכנה שנתקעו, ליתר דיוק מטבעות בקרת השמן. לפני החלפת המנוע הייתי מנסה משהו כמו שטיפת מנוע BG EPR ואולי השריית בוכנה עם קצף ים. כמו כן, החלפת שסתום אוורור ארכובה. השריית בוכנה אינה נטולת סיכונים, אבל אם כבר היית הולך להחליף את המנוע, אתה לא מסתכן כל כך הרבה. אני מבין קצת במכוניות ועשיתי את זה בעצמי. אולי מוסך עצמאי היה עושה את זה. אני לא יכול לומר. בוודאות, מוסך מורשה לא היה עושה את זה. הרבה יותר טוב בשבילם להחליף את המנוע. האם זה פתר את הבעיה לחלוטין? לא, אבל צריכת השמן ירדה משמעותית. זו לא בעיה גדולה מדי בשבילי, כי אני נוהג רק כ-5,000 ק"מ בשנה. אני מעריך שהרכב שלי, שנת 2011, שווה קרוב ל-30,000, ופשוט לא היה שווה להשקיע מעל 15,000 בשיפוץ המנוע. בכל מקרה, הנזק כבר נעשה, ואני מקווה שזה ייתן לך הרבה קילומטרים ללא בעיות.
  3. אני משתמש בגוגל תרגום. אוצר המילים שלי מוגבל במקצת, אם כי למדתי את השמות העבריים של חלקי מנוע רבים.
  4. האם להתבייש על כך שלא נולדתי בישראל ולמדתי עברית בהמשך החיים?
  5. זה לא שאני מחפש רכב שעבר התעללות... העניין הוא כשאתה קונה רכב ישן יותר בק"מ גבוה שהוא יד 03, רוב הזמן אתה באמת לא יודע איך הוא התחזק. וגם אם זה נשמר, לפעמים אין לך מזל. אז אני חושב שזו עלות פוטנציאלית שאני צריך לקחת בחשבון.
  6. אז קיבלתי טלפון חזרה מאחת החברות הגדולות שמייבאת מנועים. כמעט 21 אלף ללא מע"מ למנוע משומש עם פחות מ-80,000 ק"מ כולל כל העבודה. זה לא נראה לי ערך גדול. אני יודע שאפשר לשפץ פה מנוע בנזין אאודי בסביבות 15 אלף כולל מע"מ כולל כל העבודה. מישהו כאן יכול להמליץ על מישהו שמשפץ מנועי דיזל של מרצדס? יש הרבה מכלי הרכב האלה על הכביש כאן אז חייבים להיות כמה אנשים טובים, אני מתאר לעצמי.
  7. ה-OM646 הוא מנוע ישן בהרבה (הוחלף ב-OM651) כך שיש לו פחות סיכוי שנסע 80,000 מיילים. אבל באירופה אפשר לקנות בלוק ארוך משופץ (בלוק וראש צילינדר מורכבים) במעט יותר מ-2000 יורו. ייתכן שיהיה צורך לשפץ גם את מזרקי הדיזל. יש שם חברות שעושות את העבודה הזו בקנה מידה תעשייתי – כנראה יותר מקצועי מאשר כאן. באופן אידיאלי זה מה שהייתי רוצה לייבא, גם אם נעשה דרך חברה מקומית. עלות העבודה תהיה גבוהה יותר אם המנוע לא מגיע עם כל האביזרים מוברגים.
  8. אני מעריך את הדעה של כולם, אבל אף אחד לא באמת ענה על השאלה שבאמת שאלתי. אני מבין איך הדברים עובדים כאן. החיים מקשים על מנת שהאוליגופול המקומי יוכל לשמור על מיקומו הנוח. אני מכיר את הקושי כשאני קורא את הפורומים כמו כולם. הסיבה ששאלתי לגבי המיסים היא שרציתי לראות אם יבואני המנועים כאן גובים מחירים סבירים בהתחשב באילו מנועים נמכרים בחו"ל. אז אוכל להשוות את זה לעלות של מישהו שישפץ פה את המנוע הקיים (אולי אספק את כל החלקים). יש סיכונים בשתי הגישות - אין ערובה שאקבל מנוע הגון מחו"ל (איזו אחריות מציעות החברות האלה?), וגם אין ערובה שמישהו יעשה עבודה טובה בבניית המנוע מחדש. אני שוקל לקנות ואן מעל 10 שנים עם ק"מ גבוה (מעל 200k), ופוטנציאל החלפת המנוע הוא עלות שאני צריך לקחת בחשבון. מסתכל על מרצדס ויטו, ואולי ישקול גם את יונדאי i800 (שניהם דיזל). שאלה נוספת היא שבשני הרכבים הללו יש הבדל עצום במחירון של לוי יצחק ובמחירון של יד2. לוי יצחק נמוך בהרבה, אבל המחירים המבוקשים קרובים יותר ליד2. הניחוש שלי הוא שהמציאות קרובה יותר ללוי יצחק, אבל אני לא בטוח. יש דעות נחרצות?
  9. אני בוחן רכישת רכב עם ק"מ גבוה מאוד ואני רוצה לקחת בחשבון שאולי אצטרך להחליף (או לשפץ) את המנוע. מהו שיעור המס הכולל על מנוע מיובא (משומש) או מנוע משופץ (משומש) מחו"ל? תודה
  10. רציתי לפרסם עדכון... הזמין 4 סלילי הצתה NGK ($73) מ-RockAuto. קיבל ולא שילם מיסים.
  11. סליחה לא השפה הראשונה שלי
  12. אז להזמנת סלילי הצתה פשוט כתוב בחשבונית "סלילי הצתה"?
  13. אני מעוניין לקנות מרצדס ויטו לשימושי האישי (הובלת משפחה ודברים), אבל אני רואה שרוב הרכבים למכירה רשומים כמסחריים. האם ניתן לשנות את הרישום על הרכב לפרטי. מה כרוך לעשות זאת ומה זה עולה? האם עלי לשלם מע"מ אם אני עושה זאת? אם הרכב נשאר מסחרי, האם אני צריך רישיון נהיגה מסחרי? מה ההבדל בביטוח? תודה
  14. הייתה לי עוד שאלה אחת. אם מישהו אחר כבר מוכר בולם זעזועים מסויים בישראל (ראה אותו באינטרנט), האם משרד התחבורה עדיין צריך לעשות בדיקה?
  15. אז הזמנתי מ-RockAuto. משלוח באמצעות UPS. כל חבילה פחות מ-75$ אז אין מס מכס, אבל בסופו של דבר שילמתי 400 שקלים כל אחת על 3 חבילות. ברור שלא מרוצה מזה.
×
×
  • תוכן חדש...