Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

הרכב המדובר נראה מאוד שמור, ק"מ נמוך (31 אלף). ממש לפני שנכנסנו למכון לבדיקה עלתה נורה של check engine ולכן אמרתי לה שאם תרצה שנמשיך שתיקח לבדיקה ותגיד לי במה מדובר.

היא לקחה למוסך, במוסך אמרו שהריקול לא נעשה כמו שצריך, לכן הלכו ללובינסקי. לובינסקי אמרו שהכל תקין ואין שום בעיה והנורה לא חזרה. הם איפסו את הERROR ולטענתם הכל תקין.

המוכר הסביר שלובינסקי לא החליפו רצועה אלא רק עשו עדכון תוכנה. צריך לדאוג? לחפש רכב אחר? אני כבר חודשים מחפש רכב נורמלי, ממש אשמח לעזרה בעניין....

פורסם

נדלקה נורית ועדיין לא החליפו רצועה ?
אמרו במקרה מה היתה התקלה מאחורי הנורית ? האם זה לחץ שמן ?
כי זו תקלה שיכולה "להבהב"

פורסם
לפני 1 דקה, save כתב:

נדלקה נורית ועדיין לא החליפו רצועה ?
אמרו במקרה מה היתה התקלה מאחורי הנורית ?

אמרו שזה ככל הנראה לחץ שמן נמוך (מה שנשמע כמו הריקול). אכן לא החליפו רצועה, רק עדכון תוכנה שקרה ממש לפני שנה (מאז לא היה כלום לטענת המוכר וגם לטענת המוסכניק שלו שדיברתי איתו)

חוץ מזה הרכב ממש מלוקק, המחיר לא גבוה במיוחד (51 אלף)

למה זה משנה?

פורסם

כי כבר נתקלתי בסיפור שמרגע שנדלקה נורית לחץ שמן ועד להשבתת כל המנוע לא עברו יומיים. המנוע היה כמובן עם פירורי רצועה. הנורית נכבתה לסירוגין.
אם הרכב באחריות אז בסדר. נרשם שנכנס למוסך עם נורית תקלה והם עשו מה שראו לנכון. פשוט תמשיך לטפל שם עד שתוחלף.

פורסם
לפני 18 דקות, save כתב:

כי כבר נתקלתי בסיפור שמרגע שנדלקה נורית לחץ שמן ועד להשבתת כל המנוע לא עברו יומיים. המנוע היה כמובן עם פירורי רצועה. הנורית נכבתה לסירוגין.
אם הרכב באחריות אז בסדר. נרשם שנכנס למוסך עם נורית תקלה והם עשו מה שראו לנכון. פשוט תמשיך לטפל שם עד שתוחלף.

הוא לא באחריות, זו הבעיה שלי כרגע. דיברתי עם לובינסקי והם מתנערים. אין שום אחריות וגם בריקול צריך לעדכן רק את העדכון תוכנה ולא להחליף רצועה.....כמה אני צריך לחשוש?

פורסם

אני חושב שמישהו צריך להעיף לחבר'ה האלה סטירה שיתעוררו כבר,

יש להם מנוע כל כך מוצלח שהפשלה היחידה שלו זו הרצועה הארורה הזו, ואפילו שיש התראה וניתן להציל את המנוע בכך שיוכל להוכיח אמינות מרשימה, הם מחליטים לאפס להתנער וטחון את המנוע עד פירורים!

ריבונו של עולם, את מי צריך להעיר שם כדי שיתחילו לחשוב ישר!

• אהבתי 1
פורסם
לפני 1 דקה, wildlands2019 כתב:

אני חושב שמישהו צריך להעיף לחבר'ה האלה סטירה שיתעוררו כבר,

יש להם מנוע כל כך מוצלח שהפשלה היחידה שלו זו הרצועה הארורה הזו, ואפילו שיש התראה וניתן להציל את המנוע בכך שיוכל להוכיח אמינות מרשימה, הם מחליטים לאפס להתנער וטחון את המנוע עד פירורים!

ריבונו של עולם, את מי צריך להעיר שם כדי שיתחילו לחשוב ישר!

מסכים איתך, אני לא מבין למה להתנער מזה.

השאלה אם להתרחק מהרכב (שחוץ מזה הוא בובה של רכב), או לא....

פורסם (נערך)

אם עד כה לא הוחלפה הרצועה אז להחליף נקודה!

הרכב לא באחריות הפוטנציאל נזק הוא גבוהה, במיוחד שמדובר בפעולה לא כזו יקרה(עלה לי 1700בערך-סביר לגמרי לטיימינג שצריך לפרק לא מעט חלקים ברכב בשבילו) עדיף לעשות וזהו.

רצוי שתלך לאחד המוסכים הממומחים- גבע או אורן.

הייתי אומר לך תציג את הבעיה הזאת מול המוכר ותסכים אותו על פרשה מסויימת בנוגע למחיר.

פרט לזה במיוחד אם הרכב שמור טוב-קח אותו,  זה אחלה של רכב ומאוד מהנה.

עריכה אחרונה על ידי ik3
  • רעיון טוב! 1

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

אני לא יודע מאיזה אזור אתה,

אך אם יש מוסך נורמלי שבאמת מבין בפיג'ו כמו מוסך גבע למשל בתל אביב,

הייתי נוסע עם הגברת אליו שיבדוק אם יש פירורים שיכולים לגרום נזק ואיך מצב המנוע בכללי, שהוא כבר לא טחון.

אם זה במצב שאפשר להציל, הייתי מחליף רצועה יזומה וזהו.

פורסם (נערך)

אני אישית הייתי מוותר.

זה בדיוק המצב שבו פירורי הרצועה גורמים לסתימת שמן והעניין מטופל בצורה רשלנית ויכול לגרור נזק מצטבר.
אם נדלקה נורת מנוע ובמקום לטפל בתקלה להחליף רצועה ולנקות את הפירורים פשוט איפסו נורת מנוע ושלחו את הרכב לדרכו אז התקלה לא טופלה והמנוע ממשיך לעבוד במצב הזה מה שבמוקדם או במאוחר כנראה יגרור נזק במנוע מהרעבת שמן ואתה לא תראה את זה ממש כרגע אבל תראה את זה אחרי כמה שבועות או חודשים.

כרגע בגלל שהרכב ממשיך לנסוע במצב הזה אחרי שנורת המנוע נדלקה אי אפשר לדעת אם כבר נוצר נזק מצטבר וגם שום מוסך לא יכול לתת לך דיאגנוסטיקה מדוייקת ללא פירוק המנוע או לפחות פתיחת אגן שמן לכן אישית הייתי מוותר על הרכב.

חפש רכב שעוד לא החליף רצועה ולא נדלקה לו נורה ותחליף מיוזמתך או שחפש רכב שכבר החליף רצועה או ביוזמתו או ישר עם הדלקות התקלה במקרה של הדלקות נורה הייתי מחפש רכב שכבר עבר פרק זמן סביר מאז החלפת הרצועה כדי לשלול נזק מצטבר (בדר"כ אם יש נזק אז הוא מופיע מיד או בתווך של כמה חודשים לאחר תיקון התקלה).

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם
לפני כשעה, Gavrik כתב:

אני אישית הייתי מוותר.

זה בדיוק המצב שבו פירורי הרצועה גורמים לסתימת שמן והעניין מטופל בצורה רשלנית ויכול לגרור נזק מצטבר.
אם נדלקה נורת מנוע ובמקום לטפל בתקלה להחליף רצועה ולנקות את הפירורים פשוט איפסו נורת מנוע ושלחו את הרכב לדרכו אז התקלה לא טופלה והמנוע ממשיך לעבוד במצב הזה מה שבמוקדם או במאוחר כנראה יגרור נזק במנוע מהרעבת שמן ואתה לא תראה את זה ממש כרגע אבל תראה את זה אחרי כמה שבועות או חודשים.

כרגע בגלל שהרכב ממשיך לנסוע במצב הזה אחרי שנורת המנוע נדלקה אי אפשר לדעת אם כבר נוצר נזק מצטבר וגם שום מוסך לא יכול לתת לך דיאגנוסטיקה מדוייקת ללא פירוק המנוע או לפחות פתיחת אגן שמן לכן אישית הייתי מוותר על הרכב.

חפש רכב שעוד לא החליף רצועה ולא נדלקה לו נורה ותחליף מיוזמתך או שחפש רכב שכבר החליף רצועה או ביוזמתו או ישר עם הדלקות התקלה במקרה של הדלקות נורה הייתי מחפש רכב שכבר עבר פרק זמן סביר מאז החלפת הרצועה כדי לשלול נזק מצטבר (בדר"כ אם יש נזק אז הוא מופיע מיד או בתווך של כמה חודשים לאחר תיקון התקלה).

טכנית כל רכב ע הרצועה הנל יכול לנסוע בלי לדעת שיש בעיה. אני צודק? לפי מה שאתה אומר, כל 208 שלא הוחלפה לה ישר רצועה היא בסיכון מוגבר.....אז אולי שווה בכלל לא להתעסק עם 208?

אני גם מנסה להבין איך לובינסקי אומרים שהכל טוב ושאין בעיות

פורסם
לפני 26 דקות, Evyatar Shtern כתב:

טכנית כל רכב ע הרצועה הנל יכול לנסוע בלי לדעת שיש בעיה. אני צודק? לפי מה שאתה אומר, כל 208 שלא הוחלפה לה ישר רצועה היא בסיכון מוגבר.....אז אולי שווה בכלל לא להתעסק עם 208?

אני גם מנסה להבין איך לובינסקי אומרים שהכל טוב ושאין בעיות

טכנית כאשר יש התפוררות ובעיה אז נדלקת נורת מנוע בשביל זה היא קיימת.

כל עוד לא נדלקת נורת מנוע אין אינדיקציה לבעיה.

אבל ברגע שנדלקה נורת מנוע ויש אינדיקציה לבעיה וממשיכים לנסוע ככה בלי לטפל בה אז זה יכול לגרום לבעיות נוספות.

סה''כ אם תחפש רכב שלא החליף רצועה ותחליף מיוזמתך לפני שהבעיה הופיעה אתה פותר את הבעיה מהשורש או שאם תחפש רכב שביצע החלפה בזמן (מיוזמתו או אחרי הידלקות הנורה) אז גם כאן אני לא חושב שיש סיכון.

כרגע הרכבים ששמענו עליהם שהמנוע שלהם ניזוק עקב בעיית התפוררות הרצועה אלו רכבים שהמשיכו לנסוע אחרי הדלקות נורת מנוע הרכבים שהחליפו בהם רצועה בזמן לא מראים סימנים לבעיות.

לובינסקי אומרים שהכל טוב כי הם לא רוצים לקחת אחריות ברגע שהם מודים בתקלה הם יצתרכו לשלם להרבה מאוד אנשים.

פורסם (נערך)

מניח שלא אקנה את האוטו. לדעתכם זה תאונה רצינית? הוא אומר שהייתה מכה קטנה וזה לא תאונה

image.png.7961b72ada8df3baab7a061e56593de7.png

image.png

עריכה אחרונה על ידי Evyatar Shtern
פורסם

חוזר שוב לאקזמפלר מתחילת השרשור: מכיוון שהוא שמור ובהנחה שיש הסיטוריית טיפולים מלאה : הייתי מחליף רצועה מיד ביבואן ולפחות עד גיל 5 שנים ממשיך לטפל אצלו למקרה שיגיע הנזק הגדול. אז איפוס נורה כבר לא יעזור ויצטרכו להכיל רצון טוב.
מצד שני , אם הרכב שרד שנה שלמה בלי נורה, בלי איבוד שמן זה אומר שלא נגרם עכשיו נזק. כי מעבר לנקודה הזו : הרכב טוב.
זה סיכון שצריך לשקלל במחיר.

• תוכן חדש...