ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,622 נושאים בפורום הזה
-
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי מחפש בעיקר חוות דעת מבעלי רכב ויטרה . אני לפני קבלת רכב מהעבודה או ויטרה 1.4 או אוקטביה אמבישן . ממש אובד עצות
הודעה אחרונה מאת ntd, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם היום בדקתי רכב מסוג הונדה סיוויק האצבק שנתון 16', על פניו חיצונית ופנימית הכל נראה בסדר גמור, ביקשתי מהבעלים להוציא דוח סליקה, מבקש את סיועכם להבין האם יש מה להתקדם לבדיקה פיזית במכון בדיקה או להגיד שלום ולהתראות. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 793 צפיות
לאחר שהסניק הלכה לעולמה עקב מפגש עם שוחת ביוב גבוהה שגרמה לכריות להיפתח , אני מחפש רכב שני, שיהיה אוטומטי, גבוה, עם מושבים נוחים וזול לקנייה ולאחזקה, בעיקר לנסיעה עירונית, ראיתי שהרכבים האלה נכנסים לי בתקציב שעומד על סביבות 30000 שקל, אני מבין שהגיר הוא הגיר הישן עם 4 הילוכים, והמנוע הוא המנוע שבא לפני ה THP, יש בו שרשרת טיימינג ? איך הרכב בכללי ? אשמח לשמוע ממי שהחזיקו את הדגם.
הודעה אחרונה מאת FixTrics, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי בהמשך לשרשור התיעצות, הלכתי לראות פיג'ו 308ws שנת 2018 מחברת ליסינג. הרכב עבר 78000 ק"מ, מצבו הכללי לא רע והוא נוסע טוב. יש כמה ליקויים שהם הבטיחו לתקן וכמה שריטות שאני שוקל להשאיר ולחסוך את איכות הצביעה הירודה שלהם. הרכב טופל במוסך מורשה כל 15 אלף ויש תיעוד, לא היו תאונות לפי הגילוי נאות. יש שתי חששות עיקריות בנוגע לרכב: 1. בטיפול 30 אלף כתוב שהייתה נורת מנוע דלוקה (קוד 20120 שאני לא מצאתי לו זכר באינטרנט) וכתוב שהחלפת שמן ופילטר שמן פתרו את הבעיה. האם זו סיבה לדאג? למיטב ידיעתי דגם 2018 אמור להיות נטול בעית רצועת הטיימינג המתפוררת, אני צודק? מצד שני כל נורת מנוע בגיל צעיר מעלה אצלי חשדות. 2. כשנכנסתי לרכב, השמשה הקדמית הייתה …
הודעה אחרונה מאת YURI, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 891 צפיות
היי, אני מחפש רכב קטן שיהיה הרכב הראשון שלי. הולך לשמש אותי בעיקר בנסיעות לעבודה 40 ק"מ ביום וקצת נסיעות עירוניות, עדיפות אוטומט/ רובוטי אבל יכול להתפשר על ידני, לא הולך להסיע אף אחד אז אין צורך ברכב גדול, בנוסף חשוב לי בטיחות. תודה
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, זמן רב אני מחפש לקנות rs3 סדאן שנת 2018. אני מעוניין אך ורק בדגם הסדאן. אשמח לעזרתכם במציאת הרכב-אנא כיתבו לי בפרטי אם אתם מכירים או יודעים על רכב כזה. מבטיח לעדכן לאחר הרכישה ובניית הרכב. תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
אופל קורסה
מאת jaromr-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 776 צפיות
מתלבט בקניית רכב חדש אופל קורסה, מה דעתכם האם שווה להוציא 110-120 אלף על רכב כזה ?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 480 צפיות
בהמשך להתייעצות פה איתכם, התקדמתי עם מוכרת של מיקרה 2016 ידנית, 72K ק"מ. הרגישה לי טוב, אם כי הרגשתי שידית ההילוכים נעה קצת בחופשיות מדי ומרגיש שלא נכנסת "חלק" להילוך. ככה בד"כ תיבת ההילוכים שלה? אני אביא אותה למוסכניק שלי שיעבור עליה, אבל בינתיים - יש דברים מסוימים שחשוב לשים לב אליהם בדגם הזה? "מחלות"? יש עניין של החלפת רצועת טיימינג בקרוב או משהו? שתי כוכביות עם הרכב הספציפי: 1. נורת חיישני לחץ אוויר בצמיגים דולקת גם אחרי מילוי אוויר. צריך בדיקה 2. עקב פנצ'ר הוחלף צמיג אחד בלבד. הבנתי שמאוד חשוב להחליף לפחות גם את הצמיג המקביל? אם לא את כולם? תודה
הודעה אחרונה מאת Cycleman, -
ליסינג 0 ק"מ
מאת akak123- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 785 צפיות
אני רוצה לקנות רכב (אאוטלנדר במידה וזה משנה) מאדם פרטי שקנה את הרכב מליסינג 0 ק"מ. אשמח לחוות דעתכם לגבי אבדן הערך בגלל הרישום הזה. אם הצלחתי להבין את לוי יצחק זה אמור להפחית 13% מהמחירון ולפי מחירון יד2 רק 5% מהמחירון. מה דעתכם? רק כדי לסבר את האוזן נניח ואקנה ישירות מחברת ליסינג ב 0 ק"מ. איזו הנחה בדר"כ מקובל כנגד מחירון היבואן?
הודעה אחרונה מאת avi 1234, -
- 7 עוקבים
- 19 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברים, מחפש המלצה לרכב עבור אחותי וגיסי, להם שלושה ילדים בגילאי כל סוגי הכיסאות בטיחות (בוסטר, כסא וסלקל(?)). הדרישות העיקריות: אמינות בטיחות יחסית לשנתון תא מטען גדול או סטיישן עדיף אך לא הכרחי: צריכת דלקת טובה יחסית נוחות אבזור מנוע חזק יחסית אם זה ממש יעזור אפשר קצת לחרוג מהתקציב. הכיוון העיקרי הוא יונדאי i30cw מ 2010-2011. האמנם הוא הכי מתאים? עוד אפשרויות: i25, פורד פוקוס, קיה סיד משנתונים דומים, או כל רכב אחר שהכי עונה על הדרישות. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 652 צפיות
שלום ולילה טוב לכולם , בשעה טובה חסכתי קצת כסף בשביל קניית רכב , אני בהתלבטות בין שתי רכבים שהם שונים אחד מהשני לגמרי , הכיוון של השנתון הוא 2008-2012 תלוי ברכב , אשמח לשמוע המלצות/דיסים על אלפא רומיאו 159 , 2.2 (185 כס) מחלות בעיות ואם שווה בכלל להתקרב לרכב הנ״ל בשנתונים 2008-2010 והרכב השני שאני בהתלבטות עליו הוא הונדה סיוויק הטובה והמוכרת (2009-2011) מנוע 1800 , 140 כס (רק למצוא אחת שמורה) אני יודע ששתי הרכבים שונים אחד מהשני פשוט בלבלו אותי מכל כך הרבה כיוונים שהחלטתי לפנות למומחים פה אשמח להמלצות נוספות לרכב שיהיה בעיקר חזק , לא ענק מדי , מראה לא כזה אכפת לי העיקר להנות מהרכב ושיהיה אמין (עלויות תחזוק וטיפולים לא כזה קריטי אבל גם שלא יה…
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
מוצע לנו מהחברה לבחירה את אחד מהרכבים הבאים: סיאט ארונה או סקודה סקאלה, מהניסיון של מי מכאן שיש לו במקרה את אחד מהרכבים,וגם באופן כללי בלי קשר לזה, אשמח לחוות דעת.
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
באיזה מחירון עליי להשתמש.? הבדל של לא פחות מ17 אלף שקלים לאותו רכב עם אותו שיקלול איך זה ייתכן??
הודעה אחרונה מאת arieme, -
- 11 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם.. הגעתי להחלטה שאולי הגיע הזמן להשתדרג קצת ולהחליף את הרכב ברכב חזק יותר. כרגע נוהג על קורסה OPC, חייב להגיד שמאוד נהנה איתה, מהירה, מתנהגת טוב ואוחזת מדהים. חשבתי להחליף ברכב עוד יותר חזק ולא יודע במה לבחור במיוחד שהמבחר קטן מאוד בארץ למי שאוהב ידני בלבד! חשוב לי ברכב קודם כל התנהגות! בסופו של דבר זה הכיף הגה מתקשר, אחיזה גבוהה וגם לא יזיק רכב חזק בקו ישר שזה הכי פחות מעניין אותי. (הקורסה עושה סביבות ה 7, רכב שיהיה באזור ה 6 יהיה מצויין) כרגע חשבתי רק על המגאן RS, מנוע 2 ליטר עם 265 כח, כל הביקורות עליו רק טובות אז נראה לי אחלה אופציה, הבעיה ממה שראיתי הוא יקר מדי.. איזה עוד אופציות אתם מציעים סביב ה 80 אלף ש"ח…
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 665 צפיות
הי כולם, אז הפיג'ו 206+ הגיעה לסוף חייה והגיע הזמן להחליף. תקציב כ-25K מעדיף את סגנון הסופר-מיני מבחינת גודל, אבל פתוח להצעות אחרות, בעיקר אם יש דברים משתלמים במיוחד... רוב הנסיעה בעיר, אבל פעמיים בשבוע עושה נסיעה של כ-60 ק"מ (פעם הלוך ופעם חזור). סה"כ בסביבות 150 ק"מ בשבוע. עדיף אוטומט אבל ממש לא חייב היברידי יתרון המליצו לי על הניסן מיקרה? השמועה אומרת שיש דילים טובים בתקופה הזו מחברות ליסינג. זה נכון? מלכתחילה מעדיף לקנות מפרטי אם יכול, וקילומטרז' לא גבוה עדיף כמובן המון תודה! 🙂
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 582 צפיות
היי אני חושב על קניה של פיאט 500s(דגם של ה105 כוח סוס ידני ) ורציתי לשמוע ביקורות, נראה שהרכב פחות נפוץ במדורי יד 2 ובכלל
הודעה אחרונה מאת liav12, -
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 571 צפיות
אהלן חברים, חבר טוב מחפש לקנות רכב, תקציב של עד 70 אלף שקל (ניתן טיפה למתוח), הוא ינהג לרוב לבד ומדי פעם עם עוד 1-2 אנשים כך שאין צורך לרכב גדול אך האופציה אפשרית, עדיפות לידני אבל גם אוטומט בא בחשבון. הדרישות הן: צריכת דלק- לא מחפש רכב חסכוני ברמות, לא חובה חסכוני מאוד אבל גם לא זללן כוח- רצוי רכב עם כוח שיהיה מהנה לנהיגה נוחות נסיעה- אפשרי להתפשר בטיחות- לא דיל ברייקר, אבל כן חשוב רמת בטיחות סטנדרטית. אמינות- חשוב, אפשרי לשקול איטלקיות\צרפתיות אם ידוע שרמת האמינות גבוהה. כרגע הכי קורץ לו גולייטה שנתון 13-14, אני מנסה להרחיק אותו משם כי שמעתי דברים לא טובים על הגולייטה מבחינת אמינות, חשבתי על הקליאו הידנית rs מהדור היוצא (ידוע לי שהיא ל…
הודעה אחרונה מאת גיא123, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 512 צפיות
שלום. מחפש רכב לנסיעות בינעירוניות בעיקר, (בין רחובות לרעננה כ-50 ק"מ לכיוון). התקציב כפי שרשום הוא כ- 30,000. מחפש רכב שיהיה נוח לנסיעות ארוכות יחסית וחסכוני לדלק ולטיפולים. פתוח גם לאוטומט וגם לידני. לאחר נבירה בשרשורים קודמים עלו האופציות הבאות: פיג'ו 208 1.2 ידנית בגרסת האקטיב - שנים 2013-2015. רנו קליאו 0.9 ידנית (מה ההבדלים בין הגרסאות?) - שנים 2014-2016. פורד פיאסטה 1.25 ידנית - שנים 2012-2015. לגבי הפיג'ו הבנתי שיש לתת דגש בחיפוש על רכב שעבר כבר החלפת רצועת טיימניג. לגבי הרנו לא יודע מה עקב האכילס שלה, אבל היא יקרה מהאחרות. הפורד זולה משמעותית מהאחרות אבל הבנתי שהחסרון שלה הוא רעשי מנוע ור…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
המלצה על רכב
מאת ariel007-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 499 צפיות
אשמח להמלצה על רכב לעבודה העבודה היא בגינון
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 942 צפיות
שלום, ברצוני לרכוש גיפון קטן\בינוני עקב הגדלת המשפחה. הרכב מיועד בערך 20 אלף ק"מ - הרוב עירוני, פעם בשבוע תל אביב חיפה הלוך חזור. במעבר על האופציות אני כרגע בין ניסאן קשקאי 1.3 (160 כ"ס) לבין סקודה קאמיק ? השיקולים העיקריים זה בטיחות, צריכת דלק סבירה, נוחות וכמובן תא מטען שיספיק למשפחה הקאמיק יותר קטן - אבל התא מטען יחסית גדול ושמעתי שמועות על בעיות גיר אפשריות, הניסאן סבירה אך לא זולה בקטגוריה שלה.. מה מומלץ? האם יש רכב אחר שאתם ממליצים? האם מומלץ לקנות 0 קמ?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 735 צפיות
הי אנשים, אני שוקל לקנות 208 אוטומטית שנתון 2015 פלוס או מינוס... אם יש בעיות משמעותיות שצריך לקחת בחשבון? האם הגיר האוטומטי אמין? איך העלויות האחזקה, וצריכת הדלק? המון תודה, איתן
הודעה אחרונה מאת מתלבט 100, -
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום, האם הייתם פוסלים רכב בעל נתונים טובים (יד ראשונה, 60 אלף קילומטר) בגלל סמל הגה מתקלף? אני משקיע סכום לא קטן של כסף, קצת מרתיע אותי לקבל רכב עם סמל מתקלף. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 492 צפיות
היי, אני לפני קניית רכב והמועמד בינתיים הוא פורד פוקוס 2014 לפני מתיחת הפנים. היא עם 130 אלף קילומטר, והבעלים אומר שלפני שבוע הוא עשה טיפול גדול שכולל החלפת גיר במוסך של החברה ורצועת טיימינג. אני יודע שהדגם הספציפי הזה עם בעיות גיר רציניות וניתנת החלפה ללא תשלום ואחריות על ידי החברה. האם אחריי ההחלפה יש ממה לחשוש? יש משהו נוסף לבדוק בדגם? תודה רבה!
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 434 צפיות
אני מעוניין ליקנות רכב, הבנתי שעדיף ליקנות יפני או קוראני. מה אומרים אנשים איזה סוג רכב מומלץ עד תקציב של 20 אלף שקל?
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לפני כמה זמן פתחתי הודעה להתייעצות, עשיתי שיעור בית, גיבשתי יותר נתונים ומה אנחנו מחפשים. תקציב עד 65 אלף. בשנים האחרונות נוהג על 308 שנת 2009 (מרוצה מהכוח והנוחות, בסה"כ שירתה אותנו יפה אבל בשנתיים האחרונות בילתה הרבה במוסך). שימוש: זוג+תינוק בדרך. נוסעים כ10 אלף בשנה. נסיעה משולבת. דרישות: בטיחות, אמינות, נוחות מושב אחורי עם כיסא תינוק (ותא מטען סביר לעגלה).חיישני\מצלמת חנייה דיי חיוני (חנייה צפופה באזור המגורים). המטרה להחזיק את הרכב 4-5 שנים. נוטה לבחירה עם הראש. לא רלוונטי: עיצוב, צריכת דלק, כוח (ה308 מרגישה סבבה להשוואה) התלבטויות: 1. סובארו אימפרזה 2017 מנוע 1.6 סדאן- נראת מודרנית, ביקורות משבחות נוחות נסיעה, קראתי על בעיות…
הודעה אחרונה מאת blacklabel, -
-
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 548 צפיות
היי חברים, בכוונה רשמתי רכב למשפחה ולא רכב משפחתי, כרגע אנחנו עם מאזדה 3 ספיריט 2015, הרכב משרת אותנו בצורה מדהימה ואנחנו מרוצים מאוד - אבל החודש הדרישות השתנו עם ילדה חדשה. הסט-אפ: זוג פלוס 3 ילדים - מתוכם סל-קל, כסא בטיחות וילד נוסף. הדרישות: רכב מרווח מאוד במושב האחורי, בגאז גדול. הנסיון שלי להבין איזה רכבים יענו לדרישות הביאו אותי בעיקר לטויוטה ורסו וסובארו פורסטר - פסלתי את הסיטרואן פיקאסו, וגם על המרווח של הסובארו שמעתי בעיקר מאנשים שמחזיקים באחת בחנתי בעצמי. כמובן שאנחנו מבינים שכל רכב כמעט יהיה ירידה ברמה ביחס למאזדה- שמגיעה עם מנוע מעולה עם "כח", הנעה ללא מפתח, מערכות ביטחות מובנות, סאנרוף ועוד - אבל הייתי שמח לרדת במינימום. אין בעיה עם תיבה ידנית, א…
הודעה אחרונה מאת קאליבר, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 649 צפיות
אהלן, אני מצרף תוצאות של בדיקה לרכב מאזדה 3. מצורף סליקה של תביעות. שנה 2015 35,000 ק״מ יש היסטוריית טיפולים במאזדה. הבנאדם היה גלוי ואמר שהוחלפה שמשה קדמית. לפי דו״ח סליקה של ביטוח אין ירידת ערך. מה דעתכם? לא לקנות?
הודעה אחרונה מאת yossizakin, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 450 צפיות
שלום לכם אני מעוניין לקנות רכב 7 מקומות ולהסב אותו לגז התקציב שלי 30 - 40 אלף שקל שימוש בעיקר משפחתי מה הכי מומלץ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת עפולאי, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 479 צפיות
חבר,נהג מונית ,מעוניין לקנות את הרכב הזה-מונית לשעבר ,400,000 קמ מסוחר,טורבו דיזל 1600, מחיר מבוקש 43,000, הרכב מסוחר. הנתונים לא נשמעים משהו וגם המלצתי לו להתרחק אך בכל זאת- איזה גיר מותקן ברכב הזה (DSG 6 או DSG 7 ועד כמה מוצלח המנוע או בעייתי ?
הודעה אחרונה מאת MiG, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 462 צפיות
מחפש לקנות רכב עד 30 אלף ש"ח היתרשמתי מהרנו מגאן או רנו קליאו סטישן. הרכבים הנ"ל מוצעים למכירה בחברות הליסינג עם שנתים אחריות . אני עושה בשנה 15 אלף ק"מ .
הודעה אחרונה מאת baras,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 417 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- kalmangar
- SlowRide
- ofralon
- baer
- Tal7
- שביט
- Shay Shd Dave
- avi 1234
- menir1
- lanosforce
- נירו72
- sperial