Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאנשי הפורום שלומות.

ראשית, תודה רבה על כל התובנות והייעוץ בשוטף. נעזרתי בכם בעבר בתור משתמש מהצד.

כיום, אני פונה אליכם בחבר בפורום ובפעם הראשונה.

רכשתי אתמול מאזדה 2 דינאמיק (הצורה ישנה) שנת 2015, 90,000 ק"מ. יד 3 (אני יד 4) עלתה לכביש 01/15. כל הידיים פרטיות.

הרכישה בוצעה ממגרש בראשון לציון בשם "יס קאר" (לפי מה התגובות בגוגל נשמע לי אמין)

הרכישה בוצעה בסכום סופי של 41,000 ש"ח.

סכום ראשוני היה 44,500 ש"ח.

מחירון יד 2 - 39,600 ש"ח.

מחירון לוי יצחק - איני יודע.

איני  שלם עם עצמי (שוקל לבטל את העסקה) וחושב שאולי הייתי יכול להוריד משמעותית במחיר הרכב (לסביבות 35,000) בהתאם לרשימה הבאה :

1. אוטוטו טסט 01/21.

2. פנס אחורי שבור ונדרש להחלפה.

3. מצ"ב טופס בדיקה שעשיתי בקומפיוטסט ראשון מזרח (אגב שלדעתי לא משדרים אמינות)

4. חיישני רוורס לא עובדים.

5. מערכת מולטמידה שאני עדיין עומד על טיבה.

6. מצבר שנת 2018.

*רק אציין כי הייתי מאוד לחוץ על רכב כבר תקופה ארוכה (עשיתי תאונה לפני כשלושה חודשים), ובקיזוז הפסדי

ימי חופשה עקב היעדרות ויציאה מוקדמת מהעבודה לבדיקת רכבים לפני כן, החלטתי לחתום ולסיים כבר את הסאגה הזו.

שאלות נוספות:

כיצד אני יכול לדעת כי כל הידיים אכן היו פרטיות ?

כיצד ניתן לדעת האם הרכב עבר תאונה ?

מה הכוונה בבדיקה ל "בעל משמעות נמוכה" כאשר הבוחן אמר לי במפורש בע"פ כי השאסי נקי ?

הרגישו חופשי להעיר ולהאיר.

אשמח לחוות דעתכם.

20201225_095451.jpg

פורסם

תבדוק אם אתה יכול לבטל בכלל את העיסקה, כי הרכב עבר לבעלות שלך כבר, היד של הרכב גדלה.

ואם כן, תבדוק בהסכם מה זה כולל.

תוצאי דוח תאונות ממרכז הסליקה של חברות הביטוח.

כנס לאתר שלהם, זה עולה 10 שקל.

לפי הבדיקה אכן אין נזק לשילדה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הבדיקה יפה מאוד.
משמעות נמוכה זה אומר שהם כותבים כל שטות כמו למשל סימן מפתיחת דלת ודברים כאלה, אין נזק לשלדה ולא נראה שהרכב עבר תאונה...
ואגב, אם הרכב מתישהו בחייו היה השכרה/ליסינג זה היה מצוין ברישיון רכב

פורסם

לגבי בעלות אתה יכול גם להיכנס לאזור האישי במשרד התחבורה, שם רשום יש לך היסטורית בעלויות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הבדיקה נראית טוב מאוד.

מחירון לוי יצחק היית יכול לבדוק באפליקציה.

אתה יכול לבטל את העסקה בכלל? אם הרכב עבר לבעלותך כנראה שלא יאפשרו לך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

כפי שכתבו כאן תוכל לקבל דוח תאונות ממרכז הסליקה של חברות הביטוח בלינק זה 

https://www.slika-ins.co.il/קבלת-מידע-על-רכב-משומש/מעוניין-לשלם-באשראי/

בכדי לקבל תמונה מלאה לרכב שרכשת  ניתן לבדוק תאריך ייצור הרכב לפי מספר השילדה . הרכב עלה על הכביש ב- 01/15

אז ככל הנראה יוצר בשנת 2014 ..השאלה מתי בדיוק .יש לזכור היבואן יכול לשווק מכונית כחדשה

עד 12 חודשים מייצורה  ( היום  תקנות משרד התחבורה מרשה  18 חודשים  ) 

עריכה אחרונה על ידי arieme
פורסם

השאלה למה אתה מבואס? כי שילמת מעל המחירון? אנשים קונים רכבים ממגרשים ואחכ מגלים שהם אובדן להלכה אני רואה שאצלך זה לא עד כדי כך גרוע..

היית בלחץ, קנית רכב שחשבת שמתאים לך, מאמין שראית לא מעט רכבים אם נמאס לך כבר.

לומדים מטעויות ותמיד עדיף להימנע מעסקים בלחץ לא משנה אם זה רכב או משהו אחר, לפי דעתי ביטול עסקה לא יתאפשר בגלל שהרכב עבר יד אז לכל הפחות תלמד מהטעות להבא ותנסה לא לקחת את זה קשה.

פורסם (נערך)

תתחדש, כנס לפורום של  אסתטיקה לרכב, נקה את האוטו יפה, שים ריח טוב, שים מוסיקה טובה ותהנה ממה שקנית. חבל סתם על המחשבות, יש לך רכב - זה מה שחשוב. תתחדש 🚗

עריכה אחרונה על ידי Michazzz
  • רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

אני לא רוצה לקלקל. אבל המחירון של הרכב הוא 32000 שקל. ולאחר שקלול יורד ל 30750.

Screenshot_20201226-212419.png

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

השאלה אם בתוך ה-39 אלף ש"ח האלו, שוקללה גם איזושהי עסקת מימון? אולי זו הסיבה למחיר הגבוה?

אם זה אכן המצב, הריבית שלקחו על העסקה גבוהה מאוד (מעל 25%).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 10 שעות, markb205 כתב:

אני לא רוצה לקלקל. אבל המחירון של הרכב הוא 32000 שקל. ולאחר שקלול יורד ל 30750

כן זה המחיר במחירון. רכבים במצב דומה נמכרים בפחות כי היד והק"מ גבוהים לשנה ולא חסר היצע.

לפות"ש: יש לך עוד סכום של הטסט להשקיע ואתה לא יודע מה יתגלה בטסט + פנס להחליף. זה לפחות 1500 ש"ח. חישבתי את זה לפי 1200 ש"ח טסט + 96 ש"ח בדיקה + 200 ש"ח פנס מפירוק (השערה. אולי יותר)

לא רוצה לבאס אותך, אני לא יודע במה כרוך הביטול או אם ניתן בכלל אבל שילמת 11,000 ש"ח מעל המחירון והרבה יותר מעל מחיר השוק על רכב שאם נתונים לא משהו,. אומנם לא לאחר תאונה (לפי הבדיקה) אבל עדיין, זה לא המחיר שלו.

הייתי מבטל את העיסקה.

אם לא ניתן לבטל, אז לפחות תהנה מהרכב, תתקן את הליקויים ותיסע בו. זה שכר לימוד ששילמת ואין מה לעשות. לא צריך להתייסר.

פורסם

לא מבין איך אנשים קונים אוטו בלי לבדוק מחירון. 

עד לפני כמה חודשים זה היית צריך לקנות את המחירון או לשלם שקל או שתיים על שיחת טלפון בזמן גלישה במחירון. היום זה חינם! 

הסוחר פשוט תמחר את הרכב לפי מחירון של מאזגה 2 החדשה (ב 2015 בדיוק התחלפה הצורה) אבל גם המחירון שלה הוא 41000 שקל. אז ביקש 44500 והשאיר מרווח למיקוח, בלי להתייחס לנתוני הרכב ומצבו. 

תרגיל פשוט שמרבית הלקוחות לא ישימו אליו לב. והפער בין המחירונים מניב רווח עצום לסוחר. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

ראשית כל תתחדש.

להבא, כל רכב שאתה חושב לקנות, דבר ראשון ברר את המחירון שלו. לא רק מה שכתוב בספר המקודש

אלא מחיר שוק אמיתי (זה שונה לא פעם בפועל) ורק לאחר מכן תעשה סבב קניות.

לפני שבוע קניתי רכב נוסף לבית, למרות שלא היה מושלם (אין דבר כזה ביד שנייה) הדבר שווידיתי  היה מחיר שוק שלו

כלומר לא היה מצב שאשלם מעל המחירון, אלא פחות.  זהו כלל בסיס לפני חיפוש רכב, מעבר לבדוק הבדלים בין רמות גימור (להעדיף תמיד רמת גימור גבוה)

שינוי דגם באותה שנה, כמובן בעיות אופייניות. 

פורסם

תתחדש לרכב הנוסף לבית שרכשת לאחרונה .להתרשמותי אתה מבין איך לרכוש רכב יד שניה ..אשמח לדעת האם הוצאת דוח תאונות ממרכז הסליקה של חברות הביטוח ?

האם בדקת תאריך ייצור הרכב על פי מספר השילדה ? 

פורסם

את כל זה עשיתי ברכב הקודם שהיה יקר יחסית. הרכב הזה זול ונקנה ממגרש, שם קיבלתי מסמך חתום על ידם

שהרכב לא מעוקל, אין עליו שום חובות, לא עבר תאונה משמעותית (כתוב) לאחר בדיקה שלי, רכשתי את הרכב..

ברכבים יותר יקרים, אני מוציא לפני קנייה היסטוריה על הטיפולים מיומו הראשון של הרכב, דוח סליקה, ורק לאחר מכן לוקח לבדיקה.

העניין זה לא רק להבין בקניית  רכב יד שנייה, כמו בן שיש יתרון שיודעים לסנן רכבים כבר בשיחת טלפון. אני למשל מסנן כבר בשיחת

טלפון לפני שאני בכלל מגיע, האם הדגם זה מה רשום (שוב, בגלל שאני עושה שעורי בית, אני יודע את ההבדלים בין דגם פשוט, למאובזר)

לפעמים מבקש תמונות (שללתי גם רכבים אחרי תמונות של מכות חנייה) ורק לאחר מכן מגיע פיזית לרואת את הרכב בידיעה שנאי יודע בדיוק מה מחיר השוק שלו. 

זה עניין של ניסיון, יחד עם זה לא מוציא בכלל אפשרות שגם אם נוקטים בכל אמצעי הזהירות, עדיין יכולים ליפול על רכב לא טוב.

זה הרבה עניין של רגש ותחושה מה כדי לעשות. 

• תוכן חדש...