ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 493 צפיות
נניח ואני מעוניין לקנות את הרכב מחברת הליסינג לאחר תום תקופה של 3 שנים במקום לקחת רכב חדש מה התהליך ? האם מישהו התנסה?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 487 צפיות
שלום לכולם, שנים שלא כתבתי פה, אבל קראתי המון.. אני מחפש ייעוץ לרכב סופר-מיני בתקציב של עד 40K ש"ח, הרכב מכוון להיות של זוגתי (לי יש הסעות מהעבודה ביום-יום), לאחר שקנינו לא מזמן רכב שטח לטיולים (ניסאן פאת'פיינדר 2006). עד לא מזמן היא נהגה על גטס 2008 שהיא נורא אהבה ואני לא סבלתי (הבדלי הגובה שלנו די גדולים, היא 1.55, אני 1.90) מאז היא עברה לרנו מגאן 2004 שהייתה שלי כ-7 שנים, לאחרונה נמאס לנו מהתקלות הקשורות לרכב ישן - הגטס עברה החלפת מנוע פעמיים במוסך מפוקפק בירושלים (לא בעקבות המלצה שלי), ולרנו יש את הבעיות חשמל הרגילות - מנעול הגה, בית פיוזים, וכל מיני חיישנים למינהם וכבר אין לי כל כך זמן לטפל בה.. אחרי ההקדמה הארוכה, אנח…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 6 תגובות
- 21 אלף צפיות
שלום אנשים, אני מחפש רכב למשפחה עם שני ילדים קטנים ( 2 כיסאות תינוק מאחור). בעיקר נסיעות קצרות עבודה בית, ומיידי פעם בשבתות, נסיעות קצת יותר ארוכות. (כ10,000 ק"מ שנתי) חשבתי על שברולט טראקס ,הוא נראה לי ג'יפון נחמד ואמין בלי תקלות מיוחדות. בנוסף, ניתן למצוא שנת 2014 באזור ה40,000 שזה התקציב שלי. הבנתי שצריכת דלק שלו ממוצעת היא בין 11-12. אשמח לקבל דעה שלכם לגבי יתרונות/חסרונות של הרכב. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת O.R., -
-
-
- אחראי פורום
- 30 עוקבים
- 153 תגובות
- 24.3 אלף צפיות
אחרי נסיעת המבחן על הפוקוס ST-Line הזמנתי את הרכב, אך עדיין לא סגור על צבע. הכי יפה זה כחול מרוץ, אך אין במלאי וגם בהמלאי הבא עוד 3 חודשים, מה הייתם בוחרים? אני מעדיף צבע בהיר וזה מה שקיים כרגע בגדול. יד אדום ושחור, שלא בכיוון בכלל. נשאר. 1. לבן קפוא. 2. לבן קרמי מטאלי. 3. כסף מטאלי. מה הייתי בוחרים ולמה? אולי עצה כאן תעזור לי לבחור.
הודעה אחרונה מאת Aviv19, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 604 צפיות
שלום לכולם, אשמח לעזרה אני מרגיש אבוד. מחפש רכב לזוג צעיר עם ילדה בדרך , תקציב עד 60 אלף בערך , רוב השימוש של הרכב נסיעות בין עירניות של שעה וחצי/שעתיים ביום בנוסף לפקקי הצפון. חסכוני ואמין. כרגע יש ברשותנו סוזוקי סוויפט 2007 היא באמת אחלה מבחינת של חסכון אך לאור התרחבות הקרבה מחפשים רכב יותר גדול ועל הדרך נשמח גם לחסכוני ואמין יותר. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת grish, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 490 צפיות
אהלן, בעקבות החיפוש אחר הרכב החדש בדקתי רכב (שברולט טראקס 2014) שהבעלים הצהיר שנכנסו בו מאחור והוחלפה הדלת האחורית אבל לא היה נזק לשלדה. לפני שאני לוקח רכב כזה לבדיקה - מה המשמעות של פגיעה כזאת (בהנחה שבאמת לא הייתה פגיעה בשלדה)? האם פגיעה שהצריכה החלפת דלת היא פגיעה משמעותית שמורידה בערך הרכב הן מבחינת מחירון והן מבחינת בטיחות? תודה מראש
-
שלום לכולם, אנחנו זוג צעיר, מתקרבים לשנות השלושים לחיינו, כרגע בלי ילדים, אך יתכן והמשפחה תתרחב בעוד כשנה-שנתיים. אני מציינת את הפרטים הללו כיוון שהנתונים הללו עשויים להשפיע על הבחירה הסופית שלנו (בעיקר בכל הנוגע למרחב רצוי). אני ובן זוגי הגענו למסקנה כי סוג הרכב שיתאים לצרכים שלנו יותר מכל יהיה רכב סופר מיני (היינו מסתפקים במיני, אך האפשרות שהמשפחה תתרחב גורמת לנו לנטות לכיוון של סופר מיני). בעקרון, יש לנו תקציב לרכב סופר מיני חדש מ0 ק"מ או לרכב סופר מיני משומש חדש יחסית (עד גיל 3 או 4) [נניח עד 80K]. נסועה צפויה היא הנסועה של בן זוגי לעבודה (כ-40 ק"מ ביום) ובסופי שבוע נסיעות לטיולים ולעיתים להורים בצפון הארץ. מבחינת דרישות מרווח-היינו רוצי…
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 832 צפיות
בחיפושיי אחר פיג׳ו gti, 99% מרכבי היד שניה לא יודעים להציג ספר טיפולים כי הפסיקו לטפל במוסך מורשה. מה דעתכם בנושא? האם בדיקה מספיקה או לוותר לחלוטין כדי למנוע בעיות עתידיות? יש אוטו מסוכנות מוכרת יד ראשונה עם מעט מאד ק״מ מ2016 אבל ספר טיפולים רק עד 2019 ששם עשה טיפול 20,000 ק״מ. שנה האוטו לא טופל לכאורה, בערך 13,000 ק״מ ללא רישום. היו כמה תקלות ותאונה אחרי 11 ק״מ שהוחלפו בה כל הפלסטיקה מקדימה(לפי הרישום גם בביטוח, לא פגיעה בשלדה או במנוע). מצד שני, אני יודע שכן טופל עד 2019... אוטו נוסף הוא אותה שנה יד שניה עם 60,000 ק״מ, הבעלים אומר שאין ספר טיפולים אבל הוא טיפל והאוטו עבר יישור קו לאחרונה. רוב בעלי הרכבים לא יכולים להציג ספר טיפולים, במיוחד…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 442 צפיות
היי מה האופציות שיש בארצנו לרכב קבריולט + ידני+ 4 מקומות. מה שקופץ לי לראש. 1. מיני קופר jcw ( יהיה קשה עד בלתי אפשרי למצוא ). 2. קאמרו ( ייבוא אישי ) 3.מוסטנג. 4. מרצדס , במוו, אודי - לא מעניין. נגיד עד סכום של 200,000₪ משנתון 17 ומעלה. תודה
הודעה אחרונה מאת רק מיאטה, -
נוחות ורק נוחות
מאת Dubi-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 455 צפיות
אני צריך לבחור רכב צמוד לעבודה. העבודה כוללת המון נסיעות והקריטריון הכי חשוב בשבילי הוא נוחות הנהג- תחושה בכסא, בידוד רעש, ובכללי מאיזה רכב אצא הכי פחות עייף בסוף היום. מגבלת מחיר- עד כ 150000 שח גג- לא משנה לי אם זאת משפחתית או ג'יפון , העיקר הכי נוח לנהג . כמובן שאלך להרגיש פיזית את המועמדות, אבל אודה מאוד לחוות דעתכם בכל עזרה.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 8 עוקבים
- 27 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אהלן, אשמח לשמוע חוות דעת על תוצאות הבדיקה לרכב הנ"ל האם התוצאות סבירות בהתחשב בגיל הרכב ובקילומטראז' (110,000)? האם יש כאן משהו חריג? *שאר הסעיפים היו תקינים בבדיקה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 542 צפיות
שלום אני עם קארוק סטייל 2018 ורוצה להחליף בתג המחיר של הסטייל אפשר לקבל גם אטקה אפ אר , השאלה מה באמת עדיף ומה באמת ההבדל ? אני מודע לזה שהם כמעט זהים , השאלה בגרסה של 2021 האם יהיו שינויים ? האם יש הצעות באותו תג מחיר משהו עדיף ?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מתלבט אם לקנות סוזוקי איגניס. אני נוסע הרבה והוא בהחלט מתאים לצרכיי. המבנה הגבוה חשוב לי מאוד והוא היחיד שמציע מבנה כזה במחיר כזה אבל בנסיעת המבחן התרשמתי שהוא לא כל כך סוחב בעלייה ומרעיש המון - ואני חי בעיר עם עליות. אבל מצד שני זו הייתה נסיעת מבחן ואולי שפטתי לחומרה. בעלי האיגניס - כדאי או לא כדאי?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 802 צפיות
חברים שלום, אשמח לעזרתכם להחכים קצת ולבחור ברכב המתאים יותר לצרכים והיכולות שלי. הצרכים: רכב שני במשפחה (כרגע מסתדרים עם אחד) שיעשה נסעיות יומיות של 4 ק"ם ביום, וטיולי שבילים בסופ"שים - כולל שטח טיפה מאתגר פעם ב.. היכולות: תקציב של 30K עם יכולת למתוח ל35K (בלחץ) , הייתי גם מעדיף שהרכב יעבוד בשבילי ולא אני בשבילו, כמו כן אין לי לחץ לקנות רכב ברגע הזה אז אני יכול לחכות עד שמשהו טוב יופיע. לאחר קריאת אינסוף מאמרים החלטתי שאני רוצה להתחדש בגראנד ויטרה (שמורה ומטופלת) בין 2002 ל 2007. לאחרונה בדקתי קצת ביד2 וראיתי שאם אני יהיה מספיק סבלני אני יכול למצוא ג'יפ ליברטי באזור 2004 בתוך התקציב. רציתי לשמוע מבעלי הנסיון למה בעצם לא לקחת את…
הודעה אחרונה מאת MichaelB, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, שמעתי רעות על צריכת הדלק של הקיה, עד רמה של 12 ל100 (יש מי שאמרו). הרכב מיועד להרבה נסיעות ארוכות ולכן זה משמעותי. בנסיעת מבחן - יציאה מהרמזור מקפיצה את הסל"ד בצורה הזויה ל3000 או 4000 i10 - יש את הגיר הרובוטי הלא מומלץ, ידני כרגע לא הגיע אבל מבחינת צריכת דלק שניהם הרבה יותר טובים. כמה סל"ד כזה סביר ברכב אוטומאטי? כמה צריכת הדלק משמעותית גרועה? בנסיעת המבחן בכל זאת בסוף עשה בערך 7 ומשהו קמ לליטר אבל בלי כמעט פקקים.
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 923 צפיות
שלום לכולם ותודה לראש לכל העונים! מעוניין להחליף את הרכב הקיים לרכב משפחתי גדול. יש לי 2 ילדים בני 4.5 ו 3, ועוד תינוקת קטנה בדרך. התקציב בין 80-90 אלף, חשוב לי מרווח, לאוו דווקא 7 מקומות, שייכנסו כל הכסאות ילדים. המחשבה הראשונה היא אקווינוקס שנת 2018-19 כי היא המרווחת בקטגוריה אבל מפחד מכל הסיפורים על שברולט. שיקולי דלק ותחזוקה כמובן שחשובים. אשמח לעצת המנוסים כאן..תודה!
הודעה אחרונה מאת Someone82, -
הונדה סיוויק
מאת icc- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 477 צפיות
ערב טוב, אני מחפש רכב בתקציב 6-7 אלף שקל אמין ופשוט לתחזק המליצו לי על הונדה סיוויק 1999 (אוטומט) גיששתי מעט באתר יד 2 והתפלאתי למצוא דוגמאות של רכבים אלה עם 450-500 אלף ק''מ שעדיין רצים לא חשוב לי שכלולים טכנולוגים אני צריך אוטו פשוט ואני מאמין שאוטו זה יענה על צרכיי ויחזיק לפחות שנתיים-שלוש
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 7 תגובות
- 595 צפיות
אהלן כולם אשמח לעזרה... אני צריכה לרכוש רכב לטובת נסיעות לעבודה ופיזור הילדים בבוקר והתקציב שלי מאוד מוגבל. כמו כן אני רוצה שהרכב יהיה לטווח ארוך ולכן יחסית חדש.. מדובר על רכב שני ולכן נסיעות משפחתיות ארוכות יהיו מעטות בלבד. יש לי 3 ילדים ובגלל שהנסיעות הארוכות מעטות (אחת ל להורים שלי כ140 קמ) אין בעיה שהגדולה תשב ליד הנהג על בוסטר. אני נוסעת מדי יום עבודה כ64 קמ פחות או יותר. אשמח לדעת אם רכב קטן כדוגמת קיה פיקטנו או יונדאי 10 יוכלו להתאים או שבגלל הגודל ונפח המנוע הם יהרסו יחסית מהר.. תודה
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 485 צפיות
מתלבט עם לקנות קיה ספורטאז' שנים בין 97-03, עושה הרבה נסיעות בשבילי עפר. כן, לא ולמה? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 456 צפיות
שלום, אבא שלי רוצה להחליף את הרכב שלו מסוג ספייס ורסו. הוא מאוד אוהב את הרכב - גבוה (גובהו של אבי 1.90), מקום מרווח מאחור לנכדים אבל רכב מספיק קטן כדי לחנות בקלות באיזור המרכז. מכיוון שכבר לא מוכרים רכבים כאלו בארץ אשמח לשמוע על חלופות. המחיר הוא פחות שיקול מבחינתי, מבחינתי ככל שהרכב יותר מאובזר ובטיחותי - עדיף. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 456 צפיות
אם מישהו מכיר וממליץ, תודה.
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 891 צפיות
שלום לכולם ! אני מחפשת לבת שלי רכב פשוט, זול ואמין. התקציב עד 10,000 ורצוי כמה שיותר חדש. חיפשתי בלוחות והתייעצתי בבן משפחה שמבין ושהתנדב לעזור לי - להלן "היועץ". הוא הציע לחפש פיאט פונטו או פנדה ידנית כמה שיותר חדש בתקציב הנתון. המחיר יחסית נמוך מול השנתון כך שלרכב יהיה אפילו בקרת יציבות. הראנו לבתי בלוח ובאינטרנט דגמים אפשריים. היא לא רצתה פנדה שנראית לה קוביה קטנה מדי וננעלנו על פיאט מדגם גרנדה פונטו שנראית נאה, מודרנית יחסית ולא ממש בגודל מיני. היועץ אמר שננצל את העובדה שלבת יש רישיון על רכב ידני ונלך רק על דגם עם גיר רגיל כי לדבריו בגרנדה פונטו האוטומטי יש גיר אוטומטי לא טוב - רובוטי ובשנתונים כאלו מועד לתקלות יקרות. הבת לא מ…
-
שלום לכולם מחפש לקנות רכב עד 15K, עדיף עם מרווח מאחורה לבוסטרים של הילדים. נועד בעיקר לנסיעות בתוך המושב ובאזור, ומדי פעם לטיפולים וטסט (גרים בערבה). חייב להיות אוטומטי בשביל שגם אשתי תוכל לנהוג. עדיפות לרכב עם מנוע אמין, שיחזיק כמה שיותר זמן. עד כה חשבתי על מאזדה 3 אבל קשה למצוא משהו מעבר ל-2009, ואין כאלה עם ק"מ נמוך יחסית. מישהו שאני מכיר מוכר סיטרואן C3 פיקאסו דיזל, שנת 2012 ב-10K, אבל ק"מ סביב ה-250. מה דעתכם?
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן, אשמח לשמוע חוות דעת על תוצאות הבדיקה לרכב הנ"ל. לגבי הדלתות נאמר לי מהבודק שזה ברגים בלבד הורידו דלת שמו אחרת. הכיפוף באוזן קצה שילדה הראו לי ולמוכר יש ניתוק ב2 פינות של האוזן שהתכופפה בעקבות המכה.
הודעה אחרונה מאת amir k, -
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 36 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
היי חברים, מתלבט בין קניית שני הרכבים הנ"ל. את הקמארו אפשר להביא רק ביבוא אישי. מתלבט בנוגע לחוויית הנהיגה, שהיא שונה מאוד, אבל עיקר ההתלבטות היא לגבי האפשרות לטפל ברכב כזה בארץ, שאינו מיובא ביבוא סדר (מנוע 6.2). כיום יש לי מאזדה מיאטה 2008. אשמח לעזרה.
הודעה אחרונה מאת Daniel.K, -
-
סיטרואן c3
מאת shay150691-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, אני מעוניין לקנות רכב חדש וחשבתי על הסיטרואן אבל אני קצת חושש בגלל "השם " שיצא למותג מבחינת אמינות ולא בא לי להתחיל לבלות זמן במוסכים, יש פה מישהו שיצא לו לנהוג על הרכב אולי ? ( נוסע בערך 20000 ק"מ בשנה ) חשוב להגיד שאני מחפש רכב לטווח ארוך ולהרבה שנים, ופחות קריטי לי הירידת ערך של המחירון.
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אהלן חברים, אני מתעניין באאודי A4 שנת 2014, מנוע 1800 טורבו עם 120 כוחות סוס. אשמח לדעת מהאנשים שכן מכירים את המנוע המורכב ברכב הזה, האם הוא אמין, האם יש בו בלאי מואץ של חלקים, ובגדול חוות דעת שלכם עליו. היה לי לפני יונדאי i-35, לפחות עליו אני יודע ש"לא ראה מוסך" בכל התקופה שהיה אצלי.. תודה!
-
פג׳ו 508 - 2018 1 2
מאת BenBatsir-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום רב, אשמח לחוות דעתכם המלומדת. מצאתי את הרכב הנ״ל בגירסת פרימיום על קעלומטראז נמוך ממש (פחות מ 20000) בטרייד מוביל - נאמר לי שהמחיר הוא בסביבות ה 136000 ויש מה לדבר על המחיר. לעומת זאת, חשבתי פשוט לרכוש את הפג׳ו 2008 או סיטרואן ספייסטורר חדשות מהיבואן. אני יודע שמדובר ברכבים שונים למדי מבחינת קטגוריה. הרכב אמור לשרת משפחה קטנה (שני הורים + שני ילדים). ... אז, מה דעתכם? שווה לקחת רכב מנהלים יד שניה או ללכת על חדש? תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי חברי פורום יקרים , אשמח לקבל חוות דעת מקיפה על שברולט מאליבו 2011-2012 אמינות , מחירי טיפולים , מחיר טסט שנתי וחוות דעת כללית על הרכב והאם הקנייה כדאית לבחור בן 25 פלוס תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 444 צפיות
לאחרונה אני נצרך לנסוע הרבה מר"ג לתל אביב וחושב על קניית רכב. רוב הנסיעות הם בקו ר"ג- ת"א (בין רבע שעה לחצי שעה) ובתוך העיר. פעם בחודש בערך נסיעה ר"ג ירושלים. מחפש רכב אמין, אוטומט, שלא יתקע לי גם בנסיעות ארוכות. ושישרוד פעם בתקופה גם נסיעה לצפון וכדומה . עם תא מטען בינוני (+-) ומקום ל2 בוסטרים וסלקל מאחורה. תודה!
הודעה אחרונה מאת llaavvii,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 899 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Or05230
- אלי122
- om2
- NTL83
- danbr
- itzik123
- mikyl
- SlowRide
- פינדר
- Israeli-rn
- yohai71
- ארז 1