Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן c3

shay150691
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני מעוניין לקנות רכב חדש וחשבתי על הסיטרואן אבל אני קצת חושש בגלל "השם " שיצא למותג מבחינת אמינות ולא בא לי להתחיל לבלות זמן במוסכים, יש פה מישהו שיצא לו לנהוג על הרכב אולי ? ( נוסע בערך 20000 ק"מ בשנה )

חשוב להגיד שאני מחפש רכב לטווח ארוך ולהרבה שנים, ופחות קריטי לי הירידת ערך של המחירון. 

פורסם

הסיטרואן מספקת נוחות נסיעה כניראה הטובה בקטגוריה, אך זה מגיע על חשבון דינמיות.

מאחור המרווח בינוני, אך האבזור טוב וגם הביצועים.

לי הפריעו רעידות בכביש בין עירוני עקב סלד נמוך מידי במהירות של 70-80 קמ״ש.

מה התקציב המירבי שלך?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תתחיל בנסיעת מבחן ותראה שהרכב מתאים לך.

אני חושב שהיא נותנת תמורה לא רעה למחיר, בהתחשב בעובדה שלא אכפת לך מהשוק ומירידת הערך, היא יכולה להתאים לך.

מצד שני, אחותה מצד פג'ו (208) זכתה לדור חדש לא מזמן, שהוסיף אבזור בטיחות שאין ב-C3, גיר עם שני הילוכים נוספים וכו'. אם התקציב נתון למתיחה, אולי הייתי הולך לכיוון של 208.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 41 דקות, yulianx כתב:

הסיטרואן מספקת נוחות נסיעה כניראה הטובה בקטגוריה, אך זה מגיע על חשבון דינמיות.

מאחור המרווח בינוני, אך האבזור טוב וגם הביצועים.

מה התקציב המירבי שלך?

ראיתי במוטודיל את הרכב ב-80 אלף וזאת גם אחת הסיבות שהוא קרץ לי. ( אני מתכוון להשקיע מחצית מהסכום ואת השאר במימון בתשלומים, אני יכול למתוח את התקציב עד 90 אלף )

איך המערכת מולטימידיה ?חיפשתי קצת מידע באינטרנט וראיתי תגובות שאומרות שהיא מסורבלת ( את המזגן מפעילים גם דרך המערכת ? זה לא מפריע ? )

מרגישים את הרעידות בצורה משמעותית ? ומה לגבי אמינות הרכב ? קראתי תגובות בעד ונגד הסיטרואן והאמינות של היצרנים הצרפתיים.

פורסם

אם כך יש לך את אחותה התאומה ה208 מדור קודם מהיבואן ב89K, שם תרשם כיד ראשונה (למרות שאם אתה מתכוון להחזיק את הרכב הרבה שנים זה לא כ"כ משנה).

פורסם

שים לב שמה שקיים במוטודיל זו כנראה רמת גימור נמוכה יותר ממה שתקנה אצל היבואן וגם לא תקבל כנראה את האחריות הארוכה שאפשר לקבל דרך היבואן.

את מערכת המולטימדיה כדאי שתבדוק בעצמך במסגרת נסיעת המבחן.

אני מציע שתעזוב את כל התגובות שתקרא בכל מיני קבוצות פייסבוק או תגובות שתשמע מכל מיני "מבינים", כי חלק ניכר מהן יהיו תגובות שלא רלוונטיות ל-C3.

לא מכיר בעיה מיוחדת ברכב, הייתה בעיה בעבר עם רצועת הטיימינג של המנוע הזה, אבל החל מ-2017 היא הוחלפה ברצועה חדשה ונכון לעכשיו לא שמעתי על בעיות. לא שמעתי על בעיות חשמל ולא על בעיות בגיר.

נהגתי על ה-208 החדשה עם מנוע 1.2 בעל 130 כ"ס, שונה מזה שקיים ב-C3, אבל עדיין 3 צילינדרים, הרעידות קצת יותר מורגשות (על מנוע שעשה איזה 800-1000 ק"מ) מאשר ב-1.0TSI שלי (שכבר צבר קרוב ל-17 אלף ק"מ), אבל לא משהו בלתי נסבל. שוב, כדאי שתבצע נסיעת מבחן ותחליט בעצמך אם זה יפריע לך או לא.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לי המערכת הייתה נוחה, אמנם צריך קצת להתרגל אך היא בסדר גמור בין המעבר למזגן, ניווט..

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, yulianx כתב:

ערכתי שתי נסיעות מבחן על C3 (דגם 2019 וגם על הנוכחי). ב-2019 לא שמתי לב לשום רעידה כי "חיפשתי" אותה בזמן נסיעה אבל בנסיעה האחרונה על דגם 2020 הרגשתי שהרעידה קיימת רק בזחילה, כלומר בהתקדמות בפקק כאשר משחררים את דוושת הבלם והמכונית זזה במהירות הליכה. בכל מהירות אחרת לא היו שום רעידות, אפס, כלום.

מפתיע אותי שהרגשת רעידות במהירות 80-70 קמ"ש כי גם בהילוך הגבוה ביותר הסל"ד אמור להיות לא יותר מסביבות 1,500-1,600 ובמהירות כזו יהיו תנודות מעצם הנסיעה עצמה, אלא אם רעידות המנוע ממש משמעותיות. לא קיבלתי תחושה שמנוע ה-C3 ממש רועד, למרות שהוא לא חלק בסגנון V6.

The older you get, the better you used to be

פורסם

הרעידות מורגשות כאשר אתה במהירות הזאת ומאיץ קלות.

פורסם

תלוי בהרבה דברים גם בטוואי גם בסגנון הנסיעה.

אני מכיר את המנוע הזה טוב מאוד הרעידות שלו מורגשות בעיקר באזור ה1900 סל"ד כאשר אתה דורש ממנו כוח וגם באזור ה800-1200 סל"ד אלו שתי נקודות שהן מרגישים את וויברציות במנוע.
אם אתה נמצא בעליה וצריך להאיץ ולוחץ בעדינות על דוושת הגז הגיר לא ממהר להוריד הילוך ואז אתה מרגיש את אותן רעידות באזור ה1900 סל"ד אם אתה לוחץ חזק יותר אז הרכב מוריד הילוך וב2200 סמ"ד אתה כבר לא מרגיש רעידות.

מה שכן הרעידות בC3 וב208 מורגשות יותר מרכבים יותר גדולים (C4 או 308)

• תוכן חדש...