ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 647 צפיות
אשמח למעט הכוונה ברכישת רכב יד 2. אנחנו משפחה קטנה (2 + תינוק) עם נסיעה שנתית הרבה מעל לממוצע (40000 ק"מ בשנה). ביומיום הרכב משמש לנסיעה לעבודה במרכז הארץ (150 ק"מ יומי, עם ירידה/עלייה יומית של הרי ירושלים) כיום אני נוהג ברכב ידני וחסכוני ללא שום קושי, אך הוא עשה את שלו (400K)... שיקולים מרכזיים לפי חשיבות: 1. אמינות/בטיחות 2. חיסכון בדלק 3. ביצועים ומרחב אחסון בשל הק"מ המשמעותי, חשוב שהרכב יהיה אמין, חסכוני ויחסית חזק (לא מחפש ביצועים, רק שלא יגמגם בעליות). אין לי שום רתיעה מרכב ידני, אולי אפילו עדיף בשל אמינותם הגבוהה יותר לאחר שיטוט ממושך בלוחות הרכבים יש לי שני כיוונים מרכזיים: 1- אוטומטית שתיתן נוחו…
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
-
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
אני קצת מתלבט, על מה כדאי ללכת ? מצד אחד הבנתי שתלת גלגלי יותר יציב נוח ובטיחותי ביטוח יותר זול, מצד שני עלויות של תקלות יותר יקרות ובעיה שהוא רחב יותר ולכן קשה לעבור בפקקים בכבישים צרים. האם זה נכון שקטנוע 125 סמ"ק 14 כוח סוס לא יוכל להגיע לאותו מהירות של אופנוע 125 דו גלגלי 14 דו גלגלי בגלל שהוא יותר כבד? מה המהירות המקסימלית שאפשר להגיע עם 125 סמ"ק?
הודעה אחרונה מאת X9500, -
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
הבת זוג שלי מוציאה רישיון בשעה טובה, אבל לצערי רק על אוטומט, מה שמאלץ אותי לחפש מחליפה לקשקאי הידנית... היא מתעקשת על רכב קטן כדי שיהיה יותר קל לחנות ליד הבית (עם הקשקאי הרבה פעמים הייתי צריך לחנות רחוק כי פשוט הרכב לא היה נכנס בחניות קטנות) ואני כמובן לא חובב הכי גדול של הפחיות שימורים האלה דוגמת פיקנטו וכו... המחשבה הראשונה הייתה לרכוש יאריס או ג'אז (למרות שהן לא באותה קטגוריה של הפיקנטו, אבל מה אכפת לי, היא לא מספיק מבינה ברכבים בשביל לשים לב להבדל) אבל פתאום היום התחלתי לפזול לכיוון של המיני קופר... כי אם כבר רכב קטן, לפחות שלא יהיה משעמם מדי... בתקציב של 60-70 יש מיני קופר one מנוע 1.2 שנתונים 14-16 פלוס מינוס, אבל באמת ובכנות אני לא מכיר את …
הודעה אחרונה מאת shakedi, -
- 5 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, אני בתהליך חיפוש סדרה 3 משומשת לקניה מהשנים 2013-2015 ומחפש את המפרט של הדגמים מאותן שנים, בדגש על הבדלי רמות איבזור (ביזנס ולקשורי) כמון כן האם יש הבדלים באיבזור בהתאם למנוע? (316 מול 320 באותה רמת איבזור) תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת WarDog669, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום, אני בחור צעיר בן 23 חייל משוחרר, חסכתי כסף לאוטו סכום של בערך 65 אלף שקל אחרי שקרעתי את עצמי בעבודה מועדפת. אני רוצה להתפנק להנות מהכסף שעבדתי בשבילו. אני רוצה לקנות אוטו להנות מהנהיגה, מהאיכות של האוטו (נכון אין פרארי אבל עד כמה שאפשר...) ולא להצטער שקניתי ולחפש משהו אחר... בעיקרון חשבתי על מאזדה 3 מנוע 2.0 רמת גימור Spirit שנת 2014 הבנתי שהוא אוטו אמין עם אבזור נאה, והרבה צעירים קונים אותו (ממה שראיתי ביחס לרכבים אחרים), אז נראה לי אופציה טובה. אופציה נוספת זה יונדאי אלנטרה מנוע 1.6 רמת גימור Inspire שנת 2017 רציתי לשאול מה ההבדל בין הרכבים? היונדאי שנתון גבוה יותר אבל היא מציעה פחות... ההבדל במנו…
הודעה אחרונה מאת Dushane, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 472 צפיות
מה הולך? רוצה להתייעץ בנוגע לקניית רכב, אני מעוניין לקנות רכב שישמש אותי לנסיעות משו כמו פעמיים בשבוע, פעם בשבוע נסיעה של איזה 200 ק"מ. יעני גג בחודש אלף קילומטר. התקציב לא גדול ומצאתי פיז'ו 407 שנת 2008 עם 120 אלף קילומטר במחיר סביר יחסית בין 7 ל9 אלף. נסעתי עליו קצת והרכב מרגיש טוב הלכתי לבדוק אותו במכון לפני הקנייה ונאמר לי שיש נזילות שמן (לא חמורות) וצורך לתקן את המתלה הקדמי (כיונון, תותב פגום ונקישות יתר בבלימה). עכשיו השאלה שלי היא כמה זה קריטי לתקן את זה עכשיו? כמה זה צורך ביטחותי (ברור לי שאם היו אומרים לי שמע הבלמים על ערש דווי לך תטפל הייתי רץ לטפל) יותר מאשר צורך תיקון כי זה ילך מתישהו ועדיף לתקן עכשיו? הכוונה שלי היא, אני קונה רכב …
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 480 צפיות
שלום ברשותנו ניסן טיידה 2010, אני בחור גדול , היתרון דל הטידה שיש לה כניסה ויציאה נוחה מהדלת ,ישיבה קצת גבוהה אנחנו רוצים להתקדם 3-4 שנים ומחפשים רכב דומה ולא יקר וחסכוני , הנסיעה היא בעיקר עירונית , נשמח להמלצות תודה
הודעה אחרונה מאת ysh11, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן כולם אשמח לעזרה... אני צריכה לרכוש רכב לטובת נסיעות לעבודה ופיזור הילדים בבוקר והתקציב שלי מאוד מוגבל. כמו כן אני רוצה שהרכב יהיה לטווח ארוך ולכן יחסית חדש.. מדובר על רכב שני ולכן נסיעות משפחתיות ארוכות יהיו מעטות בלבד. יש לי 3 ילדים ובגלל שהנסיעות הארוכות מעטות (אחת ל להורים שלי כ140 קמ) אין בעיה שהגדולה תשב ליד הנהג על בוסטר. אני נוסעת מדי יום עבודה כ64 קמ פחות או יותר. אשמח לדעת אם רכב קטן כדוגמת קיה פיקטנו או יונדאי 10 יוכלו להתאים או שבגלל הגודל ונפח המנוע הם יהרסו יחסית מהר.. תודה
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 23 תגובות
- 3 אלף צפיות
קצת רקע - לפני חודש מכרתי בצער את הפיג'ו 206xs שרכשתי בעצתכם לפני 7 שנים וסיפקה את כל אשר הבטיחה. נשארנו עם רכב אחד (מאזדה לנטיס 2004) כאשר אשתי והתינוק שבדרך כבר לא מוכנים לנסוע ברכב ישן, לא בטיחותי שאי אפשר לסמוך עליו ב100% (אני סומך עליו, היא קצת פחות). בקיצור, עכשיו צריך לקנות רכב אוטומטי חדש והכיוון הוא משפחתית שתשאר הרכב היחיד בבית. הדרישות בסדר חשיבות יורד: 1. רכב לא מבאס - לא רוצה להתבאס כל פעם שאני נכנס לאוטו או יוצא ממנו (הלנטיס קצת מבאסת מבחינתי). 2.בטיחות - מבחינתי זו הסיבה העיקרית לשדרוג. 3.אמינות- בזכות ה206, קצת מיציתי לתקן דברים לבד והבילוי במוסכים הוא לא הבילוי האהוב עלי. 4.נוחות כי כיף כשנוח.…
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
-
- 7 עוקבים
- 18 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי : ) יוצא לי לראות ביד 2 שהם נמכרות במחירים ממש נמוכים גם אם נראים שמורים ועם ק''מ נמוך, יש אנשים שאומרים שהם אמינות יש כאלה אומרים שלא, בפועל ביד 2 אני רואה גם כאלה עם 300 אלף ק''מ ויותר, מדובר במנוע 1.6/1.5 אשמח להבהרה נוספת ופירוט ככל הניתן מבחינתי אם זה אומר לשלם 15 אלף פחות מאשר לקנות הונדה/טויוטה במחירים מופקעים, עם אמינות סבירה אז זה יותר משתלם, צריכת דלק לא הכי מעניין אותי כי אני נוסע יחסית נסיעות קצרות
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הי חברים אני חושב לקנות סובארו XV 2017 עם 105000 קמ שהיה בהשכרה אשמח לקבל חוות דעת על הבדיקה המצורפת שלמטה תודה!
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 498 צפיות
שלום, אני מחפש רכב ואשמח להבין)אחרי הרבה חיפושים בפורום(אחת ולתמיד מה כתוב ברשיון ואיך ניתן לאמת: 1-ליסינג מימוני לאדם פרטי 2-ליסינג תפעולי ששימש חברה 3- 0 ק"מ-הבנתי שלא רשום כלום,רק יורדת יד. 4-רכב חברה 5-השכרה סליחה על החפירה,אבל מוכרים מספרים כל מיני סיפורים. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Ronen4343, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 509 צפיות
ערב טוב, מעוניין לרכוש שברולט ספארק אוטומאט 2016 לאשתי לנסיעות קצרות עירוניות בעיקר. מה שווי שוק של הרכב בשנתון הנל? ראיתי הבדלים משמעותיים בין מחירון יד 2 ללוי יצחק. יש הבדלים במערכות מכניות או בטיחוטיות בין lt ל ltz lt+? ההפרש מחירים מאוד גבוה ההבדלים שהצלחתי לראות במחירון הם:הגה עור,פנסי ערפל,חישוקים ומערכת מולטימדיה. ההפרש מצדיק?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 22 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
אחרי הרבה חפירות באינטרנט, קריאת אינספור פוסטים, הבנתי שאין מנוס מרכישת רכב רחב ממשפחת הsuv בעל מושב אחורי רחב-חייבת דחוף להחליף את הטויוטה קורולה 2017 שלא נכנסים בה 2 בוסטרים צרים עם חגורה רגילה וכיסא תינוק צר (שלא לדבר שפשוט אי אפשר לחגור את המושבים עם האיזופיקס). מכיוון שהתקציב חייב להיות נמוך מ100k ואנו מחזיקים רכבים קרוב לעשור, אני מחפשת רכב אמין. חשבתי על הדגמים הבאים, תוך התייחסות לדרישות של מושב אחורי רחב, מינימום תקלות וצריכת דלק סבירה: 1. אופל גרנדלנד x - שנתון 18 2. שברולט אקווינוקס 1.5T - שנתון 17-18 3. סיאט אטקה - שנתון 17-18 4. סקודה קארוק - שנתון 18 ישנן הצעות נוספות שלא שקלתי? תודה קרן
הודעה אחרונה מאת yd b-4, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 976 צפיות
האם ניתן להשיג בקלות חלקי חילוף של דייהטסו סיריון? אני שואל בגלל שהפסיקו לייצר אותו ב-2011, האם זה משפיע משהו על שוק חלקי החילוף? במידה וקשה להשיג חלקי חילוף, אני צריך לקחת את זה בשחבון כשקונים את הרכב, את העלות האחזקה של הרכב.
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני די חדש לכל עניין שוק הרכב והייתי מאוד שמח לייעוץ. אני מתעניין בדגמים ההיברידים יונדאי איוניק וקורולה. א. מה לדעתכם הרכב היותר מוצלח מבחינת שקט, נוחות וחיסכון בדלק? ב. מה עדיף? 1. ליסינג פרטי תפעולי 2. ליסינג פרטי מימוני 3. ליסינג עסקי תפעולי 4. לקנות 5. אחר? ג. לכל רכב מהנ"ל יש רמת גימור בסיסית ורמת הגימור מעליה (לדוגמא סאן וסאנס בקורולה). יכול להיות שיהיה הבדל בגימור בפועל לאותו דגם ותת דגם ספציפי(לדוגמא קורולה סאן) בין משווקים שונים? רמת הגימור הגבוהה יותר שווה את זה? (ראיתי הבדלי ענק במחירי הליסינג החודשי בעוד שבמחירון הבדלים המחיר היו מינוריים) ד. האם יש שו…
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי, ברכב שאני רוצה לקנות ההבדל העיקרי בין הדגם הבסיסי לדגם היקר יותר הוא 2 מערכות בטיחות שחסרות: זיהוי רכב בשטח מת (נורית חיווי במראות) התראה על רכב חוצה מאחור עד כמה מערכות אלה לדעתכם חשובות ובאמת שימושיות? אציין שאשתי היא נהגת חדשה. ההבדל במחיר הוא מאד משמעותי כי דגם הבסיס קיים ב 0 ק"מ.
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
היי, החלטתי לקנות סוזוקי sx4 crossover (יד 2) אבל לא יודע איזה דגם כדאי יותר - עם מנוע 1.6 או 1.4 טורבו? בכלל, אם מישהו מכיר טוב את האוטו הזה אשמח אם יוכל להמליץ או להסביר על היתרונות והחסרונות של הדגמים או שנתון מסויים... ראיתי שיש הבדל במראה של השנתונים ... ובמה מתבטא ההבדל בין GLX ל GLS? כל מידע יתקבל בברכה תודה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אפשר חוות דעת של אמינות לגבי פיגו/סיטרואן 301/c אליזה מנוע 1.6 הוא מגיע עם הגיר al4 השאלה האם בשנים 2012-2013 הגיר הזה שופר ונהיה אמין או שהוא צרה צרורה כמו בעבר?
הודעה אחרונה מאת Carlover2000, -
-
אני חייב לשאול את כולכם, גם כדי לקבל עוד דעות וגם כי קבוצת האנשים שאותה שאלתי על הנושא הוכיחה את עצמה כחסרת תועלת אפילו יותר מבדרך כלל. יש מישהו, נקרא לו איציק. לאיציק יש רכב מליסינג, יונדאי איוניק שהוא קיבל באפריל 18. במרוצת השנתיים וחצי בקושי האלה, האיוניק הזו עברה כבר 175,000 ק"מ - רובן המוחלט בכבישים בינעירוניים במהירות יאה למהנדס בן 50+ (יעני "100-110, פעם הגענו ל-120"). בעקבות המשבר, פוטר איציק מעבודתו ועל כן הוא צריך להחזיר את הרכב. איציק החליט לקנות רכב חדש שיחליף את האיוניק - אופל קורסה בגרסת "לא זוכר, נו האמצעית שעולה 109 אלף" שתעלה לו 105 אלף ש"ח אחרי הנחה. עד כאן, די הגיוני וברור. איציק לא צריך רכב גדול יותר מהקו…
הודעה אחרונה מאת korola, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני שוקל לקנות S60 T5 שמכיל מנוע ה B5244T5. רוצה לדעת כל דבר חיובי ושלילי על הרכב אם הוא אמין , כיף לנהוג בו ....
הודעה אחרונה מאת K7alil, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי אבא שלי צריך לחדש חוזה ליסינג בעבודה, והאפשרויות שלו הן קיה סטוניק או סיאט ארונה, שתיהן 1000 סמ"ק ואני מניח שאלה הגירסאות בסיס שמגיעות בליסינג. אשמח לשמוע איזה אופציה יותר עדיפה?
הודעה אחרונה מאת FireStar, -
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב, אשמח לשמוע דעתכם ובעיקר ממי שמבין בדגמי וולוו. מעוניין לרכוש XC60 שנות 2014 הדגם עם המנוע 245 כ"ס . לא הצלחתי להבין איזה סוג גיר ישנו ברכב הזה האם רובוטי או פלנטרי ? והאם ישנם דברים שחשוב לבדוק ברכב כזה ? האם ידוע על מחלות מסוימות של הנדגם הנ"ל .
הודעה אחרונה מאת banji man, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
האם ידועה בעיה לגבי מכוניות סופרב עם המנוע החדש 1.5 שיצא לאחרונה והחליף את מנוע 1.4? שמעתי על בעיות שדווחו בחו"ל לגבי אותו מנוע שהותקן בשנה האחרונה במכוניות אחרות של קונצרן וולקסווגן כמו סקודה קרוק, גולף, סיאט.
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חשבתי לקנות אופל קרוסה משנת 2010 עד2013 אבל איך הרכב ? מומלץ?
הודעה אחרונה מאת לעולם לא תדעו, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אהלן! בודק את האופציה להחליף את הרכב המשפחתי לרכב מנהלים מפנק אמנם מיושן יותר אולם מפנק יותר מטויוטה קורולה או מאזדה 3. התלבטתי קצת לגבי הפאסאט אולם הבנתי שיש בעיות עם ה DSG ואילו דגם הדיזל מאוד נדיר כאשר לרוב מוניות לשעבר. צדה את עיני האופציה של וולבו - S60 או S80. אשמח לשמוע מאנשים האם יש הבדל מהותי בין 2 הדגמים? האם הגודל מורגש? וכן איך האמינות של הרכב? צריכת הדלק? הבנתי שהבטיחות מאוד גבוהה.
הודעה אחרונה מאת tepic, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 452 צפיות
הבנתי שיש עליית מס בראשון לינואר. אני חושב לקנות סופרמיני חדשה בחצי השנה הקרובה. לא סגור עדיין אם בנזין רגיל או היברידית. האם יש טעם למהר ולקנות עכשיו או שאין סיבה?
הודעה אחרונה מאת traveler1, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, דגמים מלאים: 1) Suzuki Belano GLS 1.2 אוטומט 2017 2) Hundai i20 Inspire 1.4 אוטומט 2017 יש לי את האפשרות הנוכחית לשדרג את הרכב הנוכחי (Hundai i35 Elantra Inspire 2012), לאחר משתי האופציות שלמעלה עם תוספת של סכום כלשהו. האופציה של הרכישה הנוכחית היא די נוחה וחוסכת יחסית כאבי ראש (Trade In). לאחר הגעה למקום, ההתלבטות היא בין 2 הדגמים, שניהם יד ראשונה כרגע (שימשו כרכבים להשכרה), ולאחר סיבוב ניסיון מרגישים די אחלה. אשמח להמלצות מהמומחים כאן, אני לא מבין יותר מדי בנושא תודה!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות ספורטאז' 0 ק"מ וצצו לי בחיפוש כל מני אתרי כמו CARCOST, Motodeal, CarClick, Wheel וכו' לא ראיתי שיש לחברות האלה סניף פיזי כמו חברות הליסינג ה"רגילות". מישהו התנסה בקניה מהם או יודע האם זה בטוח? תודה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 489 צפיות
שלום, יכולים לעזור לי בבקשה להכיר את הדגמים של סקודה ראפיד או סקודה אוקטביה? ראיתי שיש כל מיני סוגים אין לי בעיה מנוע 1200... אנחנו זוג +1 ואני מתכוון לנסוע כל יום בינעירוני, חשוב לי הבטיחות והחיסכון בדלק ובגאז גדול... מישהו יכול לעזור לי מה ההבדלים מבחינת הדגמים? איזה מערכות בטיחות יש? מה מומלץ? תודה
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 899 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Or05230
- אלי122
- om2
- NTL83
- danbr
- itzik123
- mikyl
- SlowRide
- פינדר
- Israeli-rn
- yohai71
- ארז 1