Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, colauti 9 כתב:

ב 175000 יש בלאי עצום לרכב- גומיות/תושבות/חלקי פרונט ומתלה נוספים/מיסבים והסוללה היא כנראה התיקון היקר ביותר (אם תוחלף מקורית חדשה במורשה כנראה שחוץ מהמנוע היא התיקון היקר ביותר שעלול להיות).

לא חושב שב175 אלף קמ ש90 אחוז מהם בבינעירוני (כבישים שטוחים עד כמה שניתן במדינתנו) יש בלאי גדול למתלים. כנראה שגם לתושבות לא קרה יותר מדי, אחרי הכל זה רכב היברידי והרבה מהזמן הוא לא מעמיס על התושבות (שמעבר לבלאי בזמן עבודה, נשחקות גם בגלל זמן ואקלים.. מה שלא משחק פה תפקיד ברכב בסה"כ בן שנתיים)

פורסם

השאלה מי עובד על מי ...  המוסך עובד על חברת הליסינג? 

האם כל חברות הליסינג הן כאלה?

האם לא היו עדויות לרכבים פרטיים שטיפלו במוסך , שילמו ממיטב כספם ועדיין קיבלו פילטר שמן מזוייף? 

אם היינו מפחדים מכל פוסט בפייסבוק אז היינו חייבים לרכוש רק רכבים חדשים ולטפל בהם לבד (או במוסך רון /גבע /...) מהיום הראשון. 

פורסם

הוא מחפש ראש שקט ?
קורסה חדשה מהניילונים עם אחריות.

הוא מחפש הרפתקאות ?
איוניק בת שנתיים ו-8 ח' עם 175K ק"מ.

בני 50+ שלא מבינים כלום במכוניות ואין להם יצר הרפתקנות מוטורי - לרוב מחפשים ראש שקט, לכן עדיף ללכת על החדש מהניילון.

מי שמחפש הרפתקאות צריך להיות עם ידיים טובות שיוכל גם לטפל באוטו בעצמו (אחרת כל כניסה למוסך תעלה לו הון) ולהכיר אפילו באופן שיטחי את ענף הרכב בשביל *לדעת* שיש בכלל אפשרות (כדוגמא) לתקן סוללה של רכב הייברידי (כמו שצויין - להחליף תא למשל). ברירת המחדל שלו, בכל תקלה, תהיה המוסך המורשה - ושם ישחטו אותו ללא רחמים על כל תקלה  קטנה (ויש לזה תירוץ טוב: "האוטו עשה כבר כמעט 200K ק"מ... זה לא מחזיק לנצח").

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מרגיש לי שהשאלה קצת התפספסה והפכה ל"האם איוניק עם 175,000 הולכת להתפרק מחר בבוקר, כן או לא", כשבעצם השאלה היא "מה יעלה יותר להחזיק, איוניק בת שנתיים ושמונה מליסינג עם 175,000 ק"מ או קורסה מהניילונים".

אז לדעתי, בהנחות מסויימות (שציינתי קודם, איוניק כזו תחזיק 5 שנים בנסועה הצפויה, קורסה 10, לאיוניק יהיו תקלות שהן מעבר לטיפולים שוטפים במהלך 5 השנים האלו בסכום של לפחות 10K ש"ח) ההפרש ביניהן מספיק לא משמעותי כדי להעדיף את הקורסה. כשמוסיפים לזה את העובדה שהקורסה חדשה לגמרי, באחריות, והסיכוי לסבול איתה מתקלות כנראה נמוך משמעותית, זה בטח לא עושה חסד עם האיוניק הזו.

מצד שני, כל ההנחות האלו הן הנחות, ותקפות רק בהנחה שהן באמת מתממשות (ולא למשל, שאיציק מוצא עבודה מחר בוקר ומקבל שוב איוניק בליסינג, או שאיציק לא עושה טוטל לוס לקורסה שנה וחצי אחרי הקניה, או שאיציק באמת קונה איוניק נוספת בדיוק כזו בעוד חמש שנים, אחרי שגרט את הנוכחית).

או בקיצור, איציק צריך קצת יותר להסגר על מה קורה איתו בחיים כדי לקבל תשובה "נכונה".

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני שעתיים, korola כתב:

אם היינו מפחדים מכל פוסט בפייסבוק אז היינו חייבים לרכוש רק רכבים חדשים ולטפל בהם לבד (או במוסך רון /גבע /...) מהיום הראשון. 

זה פוסט מהקבוצה שלי במקרה, אז אני יכול להגיד שלא כותבים שם שטויות.

אני יכול להעיד על עצמי ש3 חודשים אחרי טיפול גיליתי שבכלל אין פילטר אוויר בקופסה, טענת המוסך 'מישהו גנב לך אותו' (ואו פילטר סיני של 20 שקל, מציאה של ממש.) מיותר לציין שזו הייתה הפעם האחרונה שהייתי במוסך כלשהו.

פורסם
לפני 11 שעות, EliC25 כתב:

אני יכול להעיד על עצמי ש3 חודשים אחרי טיפול גיליתי שבכלל אין פילטר אוויר בקופסה, טענת המוסך 'מישהו גנב לך אותו' (ואו פילטר סיני של 20 שקל, מציאה של ממש.) מיותר לציין שזו הייתה הפעם האחרונה שהייתי במוסך כלשהו.

אני חושב שדבר כזה צריך להיות פלילי. כי זה סכנת נפשות וסיכון חיי אדם, כי מוסך שמשאיר רכב בלי פילטר אוויר, זה מוסך שעלול לעזות לך איזה נזק בבלמים כשאתה בא לטיפול כדי להראות לך כמה עוד אתה צריך לטפל ולעשות, ושתחזור אליו מחר תגיד לו אמן ותודה 

mazda2 2008-> אצלי מ2017 ->עדיין אצל ההורים עם מעל ל200KKM
civic 2016 1.8-> נמכרה ->  שודרגה בשביל קצת יותר כח 

A1 192HP  2016 Sport 1.8T ->  נמכרה -> החזקתי חצי שנה נמכרה בשביל קצת יותר מרחב פנים.

A3 2.0T 190HP 2018 -> נוכחת חיה ובועטת.

פורסם
לפני 14 שעות, EliC25 כתב:

נכון ...  אבל זאת לא קבוצה של הגן או קבוצה של השכונה.. 

זה כמו להביא ציטוט "הבן שלי בן 17 קיבל חיסון ומת 3 ימים לאחר מכן"  מתוך קבוצה שנגד חיסונים. 

הקבוצה שלך (שאישרת לי להיות חבר בה)  היא קבוצה שמתנגדת לטיפולים במוסכים ..  

היא מרכזת את כל מי שחושב שכל המוסכים גנבים .. רמאים .. במקרה הטוב לא עושים כלום לרכבים 

במקרה הגרוע רק עושים להם נזק. 

מוסכי זבל יש בכל העולם.. לא רק אצלנו 

• תוכן חדש...