Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, פבל כתב:

אני לא חושב שהבעיה היא עם העובדה שהאוטו משומש, אלא עם לחפש רכב ו"להמר" על רכב שהוא לא מכיר. אני דווקא מבין את זה לחלוטין. 

רק שעם האיוניק הוא לא "מהמר", הוא יודע מראש שמדובר ברכב שחוק. אני מבין שאולי עדיף רכב ליסינג שאתה נסעת עליו גם אם יש לו 20K ק"מ יותר מפרטי שאתה לא מכיר, זה פשוט לא המקרה כאן (לפחות להבנתי).

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear
  • אהבתי 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אני נוטה להסכים עם זה, אבל אני יכול גם להבין את חוסר הרצון להתעסק עם חיפוש רכבים משומשים. לכן אגב עלתה האופציה לקנות, אבל רכב חדש.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)

מה שלא עשה הליסינג עשתה הקורונה? הכחידה את כל המיליארד איוניק ליסינג שזרוקות במגרשים?

אם כבר ליסינג שיוסיף עוד 20k איציק ויקנה איוניק ליסינג עם שליש קמ.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

שיעשה מה שבא לו. פשוט כך.

כלכלית שתי האופציות לא "נכונות" וגם לא מבחינות אחרות (מה הוא הולך לעשות בהמשך חייו? זה הרי גורם קריטי להחלטה), אבל אנחנו הרי מנותקים משיקול כלכלי, לא? אז פשוט, שיעשה סיבוב וילך אחרי הלב, עד הסוף. אם הוא נהנה מהנסיעה באיוניק ואוהב את העיצוב והתכנון, ואין לו חשק מיוחד להתרענן - שיקנה אותה. או בלשון חז"ל, שב ואל תעשה עדיף.

עריכה אחרונה על ידי פיני חד
פורסם

אני הייתי הולך על האיוניק, 175K זה לאו דווקא איום נורא, 50K שקל לא הולכים ברגל וערך הרכב למכירה לא רלוונטי.

עדיף השד שאתה מכיר.

• רעיון טוב! 2

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

אם כבר ליסינג שיוסיף עוד 20k איציק ויקנה איוניק ליסינג עם שליש קמ.

עם כבר קונים נבלת ליסינג, עדיף את זו שאתה מכיר ולא אחת שמישהו אחר חירע 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)

לא מסכים. ההיצע בליסינג עצום, בטח של הרכב הזה וצריך לנצל את זה. מעדיף רכב עם שליש מהקמ.
האחזקה שהם קיבלו היא אותה אחזקה.
מכאן קח את הרכב לבדיקה ותחליט לפי התוצאה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

175000 ק"מ בשנתיים וחצי זה ק"מ גבוה ואף אחד לא מבטיח,שלא יהיה בלאי גדול.

מספיק שהסוללה ההיברידית מחוץ לאחריות ,כפי שמצויין כאן: https://www.hyundaimotors.co.il/faq/#gref

והופ,הנה סיכון גדול לתיקון אופציונלי בן 5 ספרות.

עכשיו כל אחד יעשה את חישוביו אבל,האיוניק הספציפית הזו אופציה ממש לא טובה לטעמי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

יש כבר לא מעט איוניקים מחוץ לאחריות בגלל קילומטראז', ותיקון סוללה הולך ונהיה במחיר שווה לכל נפש. מחליפים את התאים הפגומים וממשיכים הלאה.

הסיכוי שאיציק יתחרט על רכישת האיוניק הוא נמוך. הוא מכיר את הרכב, ויודע מה הוא מקבל. דווקא עם הקורסה יתכן שהוא יתחרט אחרי זמן קצר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 51 דקות, zvit כתב:

יש כבר לא מעט איוניקים מחוץ לאחריות בגלל קילומטראז', ותיקון סוללה הולך ונהיה במחיר שווה לכל נפש. מחליפים את התאים הפגומים וממשיכים הלאה.

השאלה היא האם זה דומה לטויוטות,שלגביהן כבר פורסם כאן בפורום על כמה חלופות תיקון ללא צורך במוסך מורשה יבואן ?

אם זה מה שאתה רומז-אולי שווה סיכון.

ב 175000 יש בלאי עצום לרכב- גומיות/תושבות/חלקי פרונט ומתלה נוספים/מיסבים והסוללה היא כנראה התיקון היקר ביותר (אם תוחלף מקורית חדשה במורשה כנראה שחוץ מהמנוע היא התיקון היקר ביותר שעלול להיות).

אל תשכח,שהרכב כנראה לא טופל במוסכי היבואן ולך תדע אחרי הטיפול הזול שהוענק לו אילו הפתעות יחכו בדרך..

לא שולל על הסף אבל,לטעמי זה סוג של הימור.

ד"א (לא לפותח הנושא אבל כן לידיעה כללית) יש כאלו באוויס עם פחות ק"מ ובערך באותו טווח מחיר אם לא פחות.

אם מתעקש על הספציפית אולי לבקש עוד הפחתה קלה במחיר לכיוון ה 50K עגול.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

@zvit

לא זוכר איפה ראיתי את זה,

אך האיוניק נחשבת לאחת ההיברידיות הכי זולות להחלפת סוללה שבעצמה לא ממש זולה, אם אני לא טועה זה היה סביב ה17000.

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
פורסם (נערך)

אני הייתי בדילמה דומה, עם כמה הבדלים:

א) לא פוטרתי, פשוט הנסועה ירדה בצורה דרסטית בגלל קורונה + מעבר מגורים קרוב לעבודה

ב) האיוניק הייתה עם 45 אק"מ

ג) קיבלתי הצעת מחיר של 90 אלף (אם זה היה 60 - 60 ומשהו, הייתי לוקח בשתי ידיים)

ד) במקומה קניתי הונדה סיויק שנת 2002 ב6500 אש"ח, בשביל נסועה "לעבודה, סופר, הורים ובחזרה" של פחות מאלף ק"מ בחודש.

אבל במקרה של איציק יש מצב שהייתי לוקח את האיוניק. מצד אחד רכב שהוא כבר מכיר ורגיל אליו, מצד שני הקורסה זה עוד 50-60 אש"ח, שיישרפו על ירידת ערך תוך 3 שנים (כי זה עדיין אופל, מותג עם מוניטין אמינות ברצפה), 

מצד שלישי - למה אתם ישר מניחים שהרכב טופל אצל רמי לוי עם שמן קנולה ופטיש ממחלקת כלי בית? זאת שלי דווקא טופלה במורשה יונדאי כל 15 אלף על השעון (אוויס).

אני חושב שבמקרה של היברידי חברות ליסינג כן מעדיפות שלא להתעסק עם טיפולי עלא בבאלה, אלא לטפל במורשה.

כן דבר לשלילה אצל האיוניק - הרכב מורכב מכנית ואלקטרונית. יכולים להתחיל להתפגר דברים בגיר הדו מצמדי וחיישנים של מערכות בטיחות למיניהם, וזה כן יכול להיות פתח לבור ללא תחתית.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 56 דקות, wildlands2019 כתב:

@zvit

לא זוכר איפה ראיתי את זה,

אך האיוניק נחשבת לאחת ההיברידיות הכי זולות להחלפת סוללה שבעצמה לא ממש זולה, אם אני לא טועה זה היה סביב ה17000.

יש שפע סוללות מפירוק, וכבר יש ידע מספיק כדי להחליף תאים בודדים שסיימו את חייהם ולא את כל הסוללה, מדובר על אלפי שקלים בודדים במקרה הרע.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

ותקבל סוללה שלך תדע כמה היא תחזיק ולך תדע איזה מתח היא תוציא.

לפי מה שהבנתי, יש סדר מסויים בהחלפה שלהם. אתה לא יכול סתם לקחת תא גמור ולהחליף בחדש.

עוד משהו - אני לא יודע עד כמה זה תקף לסוללות של יונדאי. אפילו המצבר 12V מובנה שם בסוללה היברידית, ואי אפשר להחליף בנפרד. אז לא יודע עד כמה בכלל אפשרי לפתוח ולהחליף שם תאים בודדים.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...