Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי חסר פה נתון נוסף: מה הן התוכניות של איציק לעתיד? האם הוא נשאר בתחום ומחפש מקום עבודה חדש שמספק רכב ליסינג?
אם איציק הוא מהנדס מוכשר, סביר להניח שהוא יצליח למצוא עבודה תוך זמן קצר יחסית ובייחוד שרואים את סוף הקורונה מעבר לפינה.
ואז מה? איציק יפרסם "למכירה קורסה חדשה בשל קבלת רכב מהעבודה".
במקרה הזה, עדיף לקנות את רכב הליסינג כרכב גישור.

אם איציק מתכוון לקחת פסק זמן ולהנות מההון שצבר במהלך השנים, אני ממליץ לקנות את הרכב החדש והמהנה ביותר שהתקציב של איציק מאפשר - אופל קורסה.

S60 Rdesign

פורסם

לפני 24 דקות, wildlands2019 כתב:

רק שאלה, לאיוניק אין אחריות מורחבת על הסוללה?

שאלה טובה. לא שידוע לי. אבל גם קשה לי להאמין שרכב ליסינג יקבל אחריות מורחבת לסוללות (אם יונדאי בכלל מציעים כזו, אני לא יודע), כל שכן אם היא תעבור לרוכש.

לפני 1 דקה, banji man כתב:

לדעתי חסר פה נתון נוסף: מה הן התוכניות של איציק לעתיד? האם הוא נשאר בתחום ומחפש מקום עבודה חדש שמספק רכב ליסינג?

מתכנן למצוא עבודה, אבל גורל הרכב לאחר מכן לא קריטי. הוא לא יימכר אלא ירד בשרשרת ירושת המכוניות המשפחתית, והמכונית הישנה ביותר תצא למכירה תמורת חופן בוטנים או שתלך לגריטה. 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

מתכנן למצוא עבודה, אבל גורל הרכב לאחר מכן לא קריטי. הוא לא יימכר אלא ירד בשרשרת ירושת המכוניות המשפחתית, והמכונית הישנה ביותר תצא למכירה תמורת חופן בוטנים או שתלך לגריטה. 
אם כך התשובה היא אופל קורסה.
נראה שיש לאיציק את התקציב, אין סיבה טובה שעבורה איציק צריך לסבול עם רכב שחוק.

• אהבתי 1

S60 Rdesign

פורסם
לפני 55 דקות, פבל כתב:

Confused Hanna Barbera GIF by Warner Archive

המחשבה שלא תבין קפצה אחרי זמן מה אז אנסה שוב לשכתב את התשובה

במהלך המאה ומשהו שנים השתנו צרכי הצרכן והגישה שבה היצרן פועל על מנת להתאים את המוצר לצרכן. בנקודת הממשק הזו נחה התשובה עבור הצרכן הנ"ל.

אך לפני זה צריך לעשות ניקוי בראש ולהבין מה הצרכים הבסיסיים והלא בסיסיים, מה התשוקה של הבנאדם כאשר הוא חושב על רכב (נצא מנקודת הנחה שאין לו רכב, לא האיוניק ולא אופל). לאחר מכן אפשר לעשות רשימת יתרונות\חסרונות בין הרכבים ולהחליט.

צריך לזקק את השאלה ליותר מה נוח לבנאדם, מה עושה לו טוב על הנשמה (לא בקטע כספי בכלל אלא רוחני גרידא), עם איזה ממשקים ברכב יותר נוח לו, האם הכפתור הזה או הדרך שבה מחליפים צמיג, נוח לו. האם בכלל הקטע הזה של המערכת אזעקה\סטריאו\רדיו\מחשב דרך נוחה לו או מציקה לו.

"לזקק את הרצון של הלקוח בייעוץ המתאים\המוצר המתאים" הרי ייעוץ לא יכול להיות ככה סתם בסיטואציה שנתת (עם כל הסייגים שנתת), לפעמים הרגשה שהלקוח נותן או מה שהלקוח אומר יכולים להשפיע לכאן או לכאן כשבאים לתת ייעוץ. הלקוח לפעמים לא יודע מה הוא רוצה וגם אחרי שבחר מה הוא מעוניין הוא לא ידע מה הוא בחר או לא ירצה את המוצר אחרי שבחר. לכן שלב הייעוץ חשוב לזקק את הרצונות והתחושות של הלקוח בנוגע לרכב המתאים לו.

שורה תחתונה לדעתי איציק הוא Boomer קלאסי ולכן לא משנה מה תייעץ לו הוא בסוף יתבאס ולכן עדיף לייצר לו תחושה של חיזוק חיובי בנוגע לבחירה, כמובן שיש לציין בפניו מה הוא יצטרך לעשות על מנת להגיע למצב שהרכב לא יעשה לו בעיות לפחות לשנה הקרובה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 4 דקות, DareDevil כתב:

שורה תחתונה לדעתי איציק הוא Boomer קלאסי ולכן לא משנה מה תייעץ לו הוא בסוף יתבאס ולכן עדיף לייצר לו תחושה של חיזוק חיובי בנוגע לבחירה, כמובן שיש לציין בפניו מה הוא יצטרך לעשות על מנת להגיע למצב שהרכב לא יעשה לו בעיות לפחות לשנה הקרובה.

אוקיי, אני אסביר יותר טוב.

איציק הוא קרוב משפחה של אשתי, וזו לא פעם ראשונה שהוא נעזר בי. בפעמיים האחרונות נקנו למשפחה שתי 208 והם מאוד מבסוטים עליהן למרות שאחת נתקלה בנושא רצועת הטיימינג (ולמען האמת אני אפילו לא יודע איך היא נגמרה. כלומר אני יודע שבלי נזק למנוע, אבל אין לי מושג מה היה מבחינה כספית). 

הפעם הדיון בכלל התחיל מזה שהוא ביקש ממני לעזור לו להחליט בין 4 סופר מיני שיחליפו את האיוניק - קורסה, 208, יאריס וקליאו. ואחרי דין ודברים (ואחרי שאני בעצמי נהגתי בקורסה), החלטנו שהיא תהיה לו הכי מתאימה. 

הרעיון לקנות את האיוניק בכלל הגיע מ-Left field ולא נשקל קודם, אבל פתאום קפץ לאיציק לראש כבחירה לא רעה, שקשה להצדיק למולה הוצאה של עוד 50K עבור הקורסה.

למען הסר ספק, כאמור בכותרת, הדיון הוא אקדמי גרידא. איציק כבר החליט להסתכן ולקנות את האיוניק אחרי שלעסנו את הנושא מכל הכיוונים. פתחתי את השרשור כדי לראות מה אנשים אחרים חושבים על האפשרויות האלה, בהינתן העובדה ששמירת ערך וקלות מכירה עתידה לא משחקת שום תפקיד - דבר נדיר במחוזותינו.

לפני 11 דקות, banji man כתב:

נראה שיש לאיציק את התקציב, אין סיבה טובה שעבורה איציק צריך לסבול עם רכב שחוק.

לחלוטין יש, אבל 50 אלף שקל הם עדיין 50 אלף שקל...

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, פבל כתב:

אוקיי, אני אסביר יותר טוב.

פילוסופי אבל לא קריטי. לגבי הנחת העבודה שלי בסוף היתה רק הנחת עבודה - לא בכוונה לפגוע.

שורה תחתונה - נוחות השימוש - אם זה לא היה ברור מההודעות שלי. בכל אופן הייתי מברר בנוגע להרחבת אחריות מול היבואן.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

175000 קמ זה המון לרכב כזה, אם היתה לו מרצדס דיזל כנראה שלא היתה בעיה. רכב שטופל כל חייו בליסינג - וחתיכת חיים היו לו, לא יימכר בעתיד בקלות, ואת זה גם חברת הליסינג יודעת טוב. רכב חדש עם ריח של רכב חדש, טיפולים במוסך אמיתי, אחריות, כל המכלולים חדשים - נשמע לי הכי טוב לנסוע ברכב כזה חדש.

כשיימצא עבודה יוכל להחליף,

למכור, לתת מתנה ומה לא.

בקיצור את הבעיות של הליסינג שלא יביא הביתה

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 7 דקות, DareDevil כתב:

לא בכוונה לפגוע

לפגוע? בי? פףףףף כלבא במטותא. אני בלתי פגיע :D אני גדלתי באינטרנט (כמעט, לפחות בגילים שזה היה משמעותי). עוצבתי על-ידיו. אם אתה חושב שמילים באינטרנט יכולות לפגוע בי... 

הכוונה שלי באמת הייתה להסביר יותר טוב את המקרה מתוך חשש אמיתי שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך. 

הכל טוב. 

לפני 5 דקות, Michazzz כתב:

לא יימכר בעתיד בקלות

אחחח, איך אני מת על האינטרנט....

כל הפואנטה של השרשור זה שהבנאדם לא מעוניין למכור את הרכב אח"כ ואתה אומר לי "לא ימכר בעתיד בקלות"...

• מצחיק 1

פורסם

תיקונים זה לא רק כסף.

זה לחזור הביתה מאירוע(כשיהיה) ולהתקע בצד,לחכות לגרר ב1 בלילה.

לבזבז על זה את שישי,אם אין את החלק במלאי או התיקון מסובך להיות בלי רכב עד ראשון,בראשון במקום ללכת לעבודה לסוע למוסך.

לשבת שם לחכות להצעת מחיר ובתקווה ששם זה ייגמר.

אם יילך משהו במערכת ההיברידית שיש רק במחסן המרכזי התיקון יכול לקחת גם שבוע.

מעדיף לתת כמה שלא יעלה רכב חדש ולא להמר על המזל הטוב שלי,בעיקר שהכסף קיים.

• רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

הנושא של הפסד של 5000 ש"ח על תיקון או במכירה הוא לא מה שירתיע אותי מהאיוניק. מה שירתיע אותי הוא שהרכב הזה עבד בקילומטראז' של מונית ואני בכלל לא בטוח שהוא בנוי לחיים של מונית דיזל, ובנוסף קיבל תחזוקה של חברת ליסינג שקרוב לודאי משתמשת בחלפים הזולים ביותר (אבל, מי יודע, אולי כיוון שמדובר בהיברידית היא מקבלת יחס קצת יותר טוב בגלל צורך בטיפול במוסכי היבואן). מה שהכי מרתיע אותי ברכב ישן ובעיקר שחוק הוא הסכנה להתקע בדרך, להמתין שעתיים לגרירה ואחר כך להתעסק עם התיקון במקום בעבודה (שזה כנראה שיקול פחות משמעותי אצל המהנדס המבוטל, אלא אם יש לו 4 ראיונות עבודה בשבוע).

ודרך אגב, כבר הכרתי בקצרה, לפני כחצי שנה חיפשתי רכב. איזה מכיר ששותף בחברת ליסינג הציע לי איוניק, עשיתי נסיעת מבחן של פחות מ-2 ק"מ שהוציאה לי את החשק לגמרי, לפחות מאותו אקזמפלר, שהיו לו הרבה פחות מ-175,000 ק"מ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למי ששאל על האחריות על הסוללה היא 7 שנים או 150000 ק"מ (גם לרכבי ליסינג) ולכן האחריות כבר לא בתוקף.

@Potato מאז השקת האיוניק בדצמבר 2016 נמכרו קרוב ל-40000(!) יחידות מהדגם. מתוכן כ-400 כבר פורקו לחלקים. אם יש דגם שאין ולא תהיה בעיה של זמינות חלפים בעתיד הנראה זה היונדאי איוניק.

זאת מעבר לעובדה שהוא חולק את חטיבת הכוח והמערכת ההברידית עם רב-מכר אחר שקוראים קיה נירו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

175 אלף ק"מ בשנתיים וחצי זה ממש לא מעט (זה המון), אבל מצד שני, אני משער שהרכב נסע בעיקר מחוץ לעיר, מה שאומר בלאי קטן יותר להרבה מכלולים ברכב.

כיוון שהשוק לא מהווה מכשול (אם כי גם בקורסה הוא היה עלול להקשות בעתיד, לו היה מעניין אותו נושא הסחירות העתידית) והרכב יעבור במשפחה, דווקא נשמע שהיונדאי לא קניה כזו גרועה.

כן, הרכב נסע לא מעט, אבל ננהג רגוע, הוא יודע מה הוא קונה.

מקסימום אפשר לעשות יישור קו רציני, אם חוששים מאחזקת הרכב שביצעה חברת הליסינג.

בעיניי, לגיטימי לגמרי להכניס את הרכב לאחר הרכישה לאיזה מוסך טוב שיחליף מה שצריך וסביר להניח שכדאי גם להחליף את הצמיגים למשהו נורמלי, כי אני משער שחברת הליסינג שמה את הצמיגים הסיניים הזולים ביותר שהיא מצאה.

@zvit יחידת הכוח לא משותפת רק עם הנירו, אלא גם עם היונדאי קונה ההיברידית כמדומני, כך שממש אין מה להיות מוטרד מנושא החלקים. האיוניק מכונית מאוד נפוצה בלי קשר לנירו ולקונה. זה רק נועד לחזק את דברייך.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני כשעה, zvit כתב:

@Potato מאז השקת האיוניק בדצמבר 2016 נמכרו קרוב ל-40000(!) יחידות מהדגם. מתוכן כ-400 כבר פורקו לחלקים. אם יש דגם שאין ולא תהיה בעיה של זמינות חלפים בעתיד הנראה זה היונדאי איוניק.

זאת מעבר לעובדה שהוא חולק את חטיבת הכוח והמערכת ההברידית עם רב-מכר אחר שקוראים קיה נירו.

זה עדיין לא מבטל את מה שכתבתי בשום צורה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

כולם יוצאים כאן מתוך הנחת יסוד גורפת כי הרכב לפני מסכת תיקונים משמעותית, ולא היא: הרכב חדיש ומטופל ורכבים של יונדאי בחברות שמירה הגיעו גם למליון ק"מ.

אם נלך למקרה הקיצון: נתקע באמצע הלילה ומזמין גרר. לא נורא. הוא לא זקן ולא חולה, רק מובטל.

האיוניק רכב טוב ונוח בהרבה וכלכלי בהרבה בשבילו.

למרות שהמכירה אינה פקטור כאן, הרי שגם ללקוח המתכנן להחזיק את הרכב 4-5 שנים זו עסקא משתלמת: אם הנסועה היא 10 אלף בשנה הרי שבעוד 5 שנים הרכב יהיה בן 7.5 שנים ועם 225 אלף - היינו 30 אלף לשנה, עדיין הרבה מאוד אבל יימצא הקונה.

פבל, שלח לו את החיזוק הזה באהבה...

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...