Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חייב לשאול את כולכם, גם כדי לקבל עוד דעות וגם כי קבוצת האנשים שאותה שאלתי על הנושא הוכיחה את עצמה כחסרת תועלת אפילו יותר מבדרך כלל.

יש מישהו, נקרא לו איציק.

לאיציק יש רכב מליסינג, יונדאי איוניק שהוא קיבל באפריל 18. במרוצת השנתיים וחצי בקושי האלה, האיוניק הזו עברה כבר 175,000 ק"מ - רובן המוחלט בכבישים בינעירוניים במהירות יאה למהנדס בן 50+ (יעני "100-110, פעם הגענו ל-120").

בעקבות המשבר, פוטר איציק מעבודתו ועל כן הוא צריך להחזיר את הרכב. 

איציק החליט לקנות רכב חדש שיחליף את האיוניק - אופל קורסה בגרסת "לא זוכר, נו האמצעית שעולה 109 אלף" שתעלה לו 105 אלף ש"ח אחרי הנחה. 

עד כאן, די הגיוני וברור. איציק לא צריך רכב גדול יותר מהקורסה, הוא אהב אותה, הכל אחלה. 

אבל אז... טוויסט בעלילה. 

חברת הליסינג הציעה לאיציק לרכוש את האיוניק שלו, שטופלה במוסכים של חברת הליסינג (שנינו חושדים שבחלפים ברמה הנמוכה ביותר שידועה לאדם ועם ארגז כלים שכלל פטיש, וזהו) תמורת 50 ומשהו אלף שקלים - זה התחיל ב-57 וירד עד 53. בגלל זה ה"ומשהו".

עכשיו איציק עומד מול התלבטות - האם לקנות לעצמו את האיוניק שהוא מכיר, או לקנות את הקורסה החדשה.

אני כמובן - כמי שגוזר קופון שמן מכל רכב חדש שנמכר בישראל - מיד המלצתי לו לקנות אוטו חדש. כי אם הוא קונה את האיוניק היא מאוד בקרוב כנראה תתחיל לדרוש תיקונים הולכים ומתייקרים, ובסוף הוא גם יהיה היד האחרונה, כי הנסועה צפויה לרדת דרסטית, אבל עדיין תהיה סביב 10K בשנה.

אבל אז איציק אמר משהו ששבר אותי והותיר אותי ללא מילים.

הוא אמר... 

ואני מצטט...

"לא אכפת לי מהמכירה".

אחרי כמה שניות של הלם - ישראלי שלא מתעניין במכירה של הרכב?! - שמעתי את חלקו השני של המשפט שבדיעבד הבנתי שהיה "ב-50K הפרש בין האיוניק לקורסה, גם אם אני שופך כל שנה 10K שקל על תיקונים אני עדיין יוצר מורווח כי האיוניק יותר חסכונית". ותכלס הוא צודק, מה הסיכוי שהוא יצטרך להוציא כל כך הרבה כסף על תיקונים עד שהאוטו ילך לפח או שהוא ימכור אותו בכלום וחצי שקל?

מה אתם הייתם עושים? 

קונים את הקורסה (למרות שפבל לא באמת גוזר עליה קופון)?

נשארים עם האיוניק?

תנאים לתשובות:

• נא לא לתת ייעוץ כלכלי. איציק ילדה גדולה והוא יודע להתנהל. אם מבחינתו להוציא עוד 50K זה סבבה, זה סבבה. צאו לו מהכיס. אתם יודעים מי אתה...
  • קניית רכב משומש אינה אופציה. למה? כי הוא פאקינג מהנדס עקשן בם 50 פלוס. אני לא הולך להתחיל לחנך אותו עכשיו מחדש. תודה.
  • אם תהיה קניה של רכב חדש, זה הרכב שיירכש. לא אחד אחר, לא אחד שנותן תמורה טובה יותר, לא אחד עם הנעה אחורית וגג נפתח כי אם כבר אז כבר. לא. קורסה. זהו.
  • במילים אחרות - נא לבחור משתי האופציות שהוצעו, אלא אם כן יש לכם רעיון ממש ממש מקורי. לא, להחזיר את האיוניק שלו ולקנות אחת אחרת יוצאת ליסינג זה לא רעיון יצירתי. זה מטומטם.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

איציק צודק.

יותר ממה שיוציא על האיוניק בתחזוקה, הוא יוציא על הקורסה יותר, בירידת ערך ובצריכת דלק (למרות שב 10K בשנה ההפרש מתגמד).

• רעיון טוב! 1
:turn-l:
פורסם

אני מכיר מישהו שקנה קורולה 2009 אחרי שסיים להיות רכב ליסינג שלו בק"מ ממוצע. 

מה אני אגיד? עד היום, הרכב הזה עדיין אצלו בתור רכב שני, והוא מאוד מאוד מרוצה מההחלטה. 

פורסם

1-הרכב חדיש.

2-רק הוא נהג בו ויודע את מצבו.

3-כיון שהוא יודע את מצבו, הוא יודע כיצד הרכב "מרגיש".

4-אולי יהיו תיקונים יקרים/אולי לא.

5- בטוח תהיה ירידת ערך אגרסיבית.

אם קורסה היא רכב טוב יותר יש מה לשקול. אם לא הבחירה שלו נכונה בהנחה שהוא לא "מתלהב" לרכב חדש. 

פורסם (נערך)

רכב שעשה 175,000 ק"מ בשנתיים וחצי וקיבל  חיבוק דב ממוסכי הליסינג? לא, תודה. רכב שנסע 70,000 ק"מ בשנה כנראה שחוק לגמרי, קרוב לודאי שאפילו את מושב הנהג צריך להחליף.

מצד שני, המהנדס בן 50 ומובטל. כנראה שעדיף לו לשלם לפבל 500 ש"ח ולקבל ליווי בבחירת רכב.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 36 דקות, yuvk כתב:

איציק צודק.

צודק במה? הוא לא יודע מה הוא רוצה לעשות.

לפני 17 דקות, yd b-4 כתב:

אם קורסה היא רכב טוב יותר יש מה לשקול.

חד משמעית כן. הוא יותר נהנה ממנה, וכאמור בהתחלה לא באמת הייתה התלבטות.

לפני 15 דקות, sperial כתב:

רכב שנסע 70,000 ק"מ בשנה כנראה שחוק לגמרי, קרוב לודאי שאפילו את מושב הנהג צריך להחליף.

אני מסכים שיש שם פוטנציאל בלאי בלתי מבוטל (כאילו, ממש ממש בלתי מבוטל), אבל אני חושב שלהחליף את מושב הנהג זו הגזמה די פראית. אם נצא מנקודת הנחה של מהירות ממוצעת של 55 קמ"ש, הוא בילה באוטו 3 שעות ביום בסך הכל. לא זמן חריג בשביל אנשים שנוסעים 20-30 ק"מ ביום בפקקי גוש דן ושם אף אחד לא שוקל להחליף מושב נהג אחרי פחות משלוש שנים. מה גם שב-50K אפשר לתקן ממש הרבה בלאי.

פורסם (נערך)

נשמע שאיציק יודע... כל הטיעונים שלו הם לכיוון של האיוניק. ואני מסכים איתו.

יובל. מהנדס. בן 50. לא מובטל.

אגב, באיזה תחום עסק איציק? הוא מחפש עבודה? אם רלוונטי אפשר לשלוח קו"ח בפרטי...

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • רעיון טוב! 1
:turn-l:
פורסם

כמה זמן הוא נהג על האופל, יש מצב שיש רכב השכרה - אופל "משהו כזה מהאמצע"?

צריך לזקק את השאלה ליותר מה נוח לבנאדם, מה עושה לו טוב על הנשמה (לא בקטע כספי בכלל אלא רוחני גרידא), עם איזה ממשקים ברכב יותר נוח לו, האם הכפתור הזה או הדרך שבה מחליפים צמיג, נוח לו. האם בכלל הקטע הזה של המערכת אזעקה\סטריאו\רדיו\מחשב דרך נוחה לו או מציקה לו.

במהלך המאה ומשהו שנים השתנו צרכי הצרכן והגישה שבה היצרן פועל על מנת להתאים את המוצר לצרכן. בנקודת הממשק הזו נחה התשובה עבור הצרכן הנ"ל.

אך לפני זה צריך לעשות ניקוי בראש ולהבין מה הצרכים הבסיסיים והלא בסיסיים, מה התשוקה של הבנאדם כאשר הוא חושב על רכב (נצא מנקודת הנחה שאין לו רכב, לא האיוניק ולא אופל). לאחר מכן אפשר לעשות רשימת יתרונות\חסרונות בין הרכבים ולהחליט.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מושב הנהג כדוגמה, וגם מהתנסות קצרה עם איוניק מליסינג עם חצי הנסועה שציינת כאשר חיפשתי רכב לפני חצי שנה.

אז ב-50,000 ש"ח אפשר לתקן הרבה, וזמנו של המובטל שווה אפס, ועדיין לא הייתי רוצה היכרות כל כך קרובה עם המוסך.

כאמור, אני כותב תשובה ו' שבמבחנים האמריקאיים שעשיתי פירושה "אף תשובה לא נכונה".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא מבין מה פתאום העלית ענין שאין בו כלום מעבר לשאלה הרגילה שבה מתחבטים רבים וטובים, מה עדיף, אוטו משומש וזול יותר או אוטו חדש. העובדה שמדובר באוטו שהוא מכיר וגם נהג עליו שלוש שנים, לא משנה כלום לענין זה. השאלה כפי שהבהרת היטב היא שאלה של חשבון כלכלי, למרות שהבהרת שהכלכלה היא מחוץ לתחום כאן ושל כדאיות קניית רכב משומש, למרות שהבהרת שרכב כזה לא בא בחשבון. 

פורסם
לפני 24 דקות, yuvk כתב:

אגב, באיזה תחום עסק איציק? הוא מחפש עבודה? אם רלוונטי אפשר לשלוח קו"ח בפרטי...

אני קצת מתבייש כי אני אמור לדעת את זה, אבל אין לי מושג...

לפני 24 דקות, DareDevil כתב:

כמה זמן הוא נהג על האופל, יש מצב שיש רכב השכרה - אופל "משהו כזה מהאמצע"?

צריך לזקק את השאלה ליותר מה נוח לבנאדם, מה עושה לו טוב על הנשמה (לא בקטע כספי בכלל אלא רוחני גרידא), עם איזה ממשקים ברכב יותר נוח לו, האם הכפתור הזה או הדרך שבה מחליפים צמיג, נוח לו. האם בכלל הקטע הזה של המערכת אזעקה\סטריאו\רדיו\מחשב דרך נוחה לו או מציקה לו.

במהלך המאה ומשהו שנים השתנו צרכי הצרכן והגישה שבה היצרן פועל על מנת להתאים את המוצר לצרכן. בנקודת הממשק הזו נחה התשובה עבור הצרכן הנ"ל.

אך לפני זה צריך לעשות ניקוי בראש ולהבין מה הצרכים הבסיסיים והלא בסיסיים, מה התשוקה של הבנאדם כאשר הוא חושב על רכב (נצא מנקודת הנחה שאין לו רכב, לא האיוניק ולא אופל). לאחר מכן אפשר לעשות רשימת יתרונות\חסרונות בין הרכבים ולהחליט.

Confused Hanna Barbera GIF by Warner Archive

לפני 5 דקות, רועי5 כתב:

לא מבין מה פתאום העלית ענין שאין בו כלום מעבר לשאלה הרגילה שבה מתחבטים רבים וטובים, מה עדיף, אוטו משומש וזול יותר או אוטו חדש.

זהו, שככה בדיוק הסיפור התחיל מבחינתי. ממש No brainer. אין בכלל מה לחשוב על האיוניק הכתושה-עד-אבק הזו. במיוחד לאור העובדה שהקורסה מותק של אוטו. אבל זו מחשבה שיצאה מתוך נקודת הנחה כפולה: 1. הנסועה של האיוניק תהפוך את המכירה שלה לקשה מאוד על גבול הבלתי אפשרית, ו-2. "צפה-פגיעה" בכל הנוגע להוצאות על תיקונים. 

שתי נקודות שהוא שבר עם חוסר האכפתיות המוחלט שלו ממכירה עתידית של האיוניק, ועם פירוק ההפרש במחירים בין האיוניק לקורסה עם "גם ב-10K בשנה, זה עדיין שווה למשך 5 שנים לפחות". 

הרי במצב רגיל הקושי למכור היה בעצמו מוריד את קניית האיוניק מהפרק, כל שכן המחשבה המשתקת על הוצאה של 3000-4000 שקל במוסך על תיקון כזה או אחר. אבל פה הגישה שלו הרגישה לי מאוד שונה ממה שאני שומע ברגיל, ורציתי לראות מה אנשים אחרים חושבים.

פורסם (נערך)

שיישאר עם האיוניק שהוא כבר מכיר,

סוס מנצח לא מחליפים,

ומי כמוני יודע כמה קש אפשר לבלוע מרכב חדש, אז שוב ,שיישאר עם מה שהוא מכיר ותקין,

רק שאלה, לאיוניק אין אחריות מורחבת על הסוללה?

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
פורסם

לא נוגע באיוניק הזו, גם לא עם ריר של חילזון ממרחק בטוח. 

175000 קמ בשנתיים וחצי???

הלנדקרוזר שלי מ 2007 עשה את אותו הקמ.

האוטו של אישתי עשה פחות משליש מזה בשש שנים. 

אף אחד כאן לא היה נוגע באיוניק הזו. 

ולכן, בהינתן שתי האפשרויות - הקורסה, שהיא אבסולוטית רכב משובח, וחסכוני מאוד. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...