Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בראיה שלי, אוטו חדש הוא תמיד כאב ראש - הפחד משפשופים, פגיעות, מלתת למישהו אחר לנהוג..

פה יש לו רכב שהוא כבר מכיר, שהוא לא באמת ישן, שחוסך לו את הבלאגן הלא נעים של חיפוש אוטו יד שניה (אני מאמין שזאת הסיבה שנמנע מיד שניה), ובמחיר שלו אפשר יהיה להתפשר על תקלה פה תקלה שם.

פורסם (נערך)

ציטוט
  • נא לא לתת ייעוץ כלכלי. איציק ילדה גדולה והוא יודע להתנהל. אם מבחינתו להוציא עוד 50K זה סבבה, זה סבבה. צאו לו מהכיס. אתם יודעים מי אתה...

זה מה שנקרא באידיש, WTF? כל השאלה היא כלכלית, לא? כאילו, השאלה היא לא "מה יצא לאיציק יותר זול"? אם 50K לפה או לשם לא כל כך משנים לאיציק, פשוט שיקנה מה שבא לו.

ציטוט
  • קניית רכב משומש אינה אופציה. למה? כי הוא פאקינג מהנדס עקשן בם 50 פלוס. אני לא הולך להתחיל לחנך אותו עכשיו מחדש. תודה.

סבבה לו, באמת. אבל כאילו, איוניק יוצאת ליסינג עם 175,000 ק"מ כן, רכב משומש מפרטי בן 3 עם פחות מ-50,000 ק"מ לא. וואחד עקשן האיציק שלך.

ציטוט
  • במילים אחרות - נא לבחור משתי האופציות שהוצעו, אלא אם כן יש לכם רעיון ממש ממש מקורי. לא, להחזיר את האיוניק שלו ולקנות אחת אחרת יוצאת ליסינג זה לא רעיון יצירתי. זה מטומטם.

רעיון ממש מקורי: לשכור רכב עד שהוא ימצא עבודה ויקבל איוניק אחרת.

מעבר לזה, אני בכל זאת אניח שמדובר בשאלה כלכלית, כי אני לא מצליח להבין את השאלה אחרת.

במקרה כזה, זו פשוט שאלה לקורס במימון - יש לך תזרים מזומנים (שלילי במקרה הזה, אבל מה זה משנה) לשני המקרים, פשוט צריך לחשב (לנחש) מי יהיה גבוה יותר.

כאן זו כבר שאלה של איזה הנחות אתה לוקח. אם תניח למשל שאת האיוניק אפשר להחזיק בצורה סבירה במשך חמש שנים ואת הקורסה עשור, ושתיהן יהיו שוות בערך כלום אח"כ (נניח, 10,000 ש"ח), אז ירידת הערך לאורך עשור (קורסה אחת מול שתי איוניק) תהיה ב-10,000 ש"ח לטובת האיוניקים (פעמיים ערך גרט מול פעם אחת לקורסה), צריכת הדלק של האיוניק כנראה תהיה עדיפה (לא בטוח שבהרבה, תלוי במצב הסוללה) אבל הטיפולים כנראה יהיו זולים משמעותית בקורסה.

בהנחה כזו, השאלה העיקרית היא כמה יעלו הטיפולים בשתי איוניק כאלו במשך עשור, והאם הם יהיו יקרים יותר או פחות מההפרש התאורטי בירידת הערך + ההפרש בכמויות הדלק.

מצד שני, אתה גם יכול להניח שאיוניק כזו תחזיק שבע שנים, ואז כל החישוב מתהפך.

אתה גם יכול להניח שאיציק ימצא עבודה בעוד חודש וימסור את הרכב במורד השרשרת, אבל אז הוא למעשה מאבד את כל ירידת הערך בחודש, ואז אולי קצת (הרבה) חבל לקנות קורסה חדשה בשביל חודש או אפילו איוניק עם 175,000 ק"מ.

בסוף אנחנו לא יודעים כלום וצריך לקחת ניחוש מחושב, לייצר תזרים מזומנים צפוי בשתי האלטרנטיבות ולחשב.

לדעתי ההפרש (בתחזוקה לעשור) לא יהיה עצום (בהנחה שהאיוניק הזו לא תהיה אמינה באופן מושלם, ואפילו באופן די כואב לעיתים), ואז הקורסה כנראה תהיה הבחירה העדיפה, גם כי תזרימית היא הרבה יותר צפויה, גם כי היא חדשה ויותר מתאימה לצרכים, וגם כי מעבר לכלכלה, עדיף רכב חדש מהניילונים על רכב ליסינג עם 175,000 ק"מ.

לפני 6 שעות, פבל כתב:

חברת הליסינג הציעה לאיציק לרכוש את האיוניק שלו, שטופלה במוסכים של חברת הליסינג (שנינו חושדים שבחלפים ברמה הנמוכה ביותר שידועה לאדם ועם ארגז כלים שכלל פטיש, וזהו) תמורת 50 ומשהו אלף שקלים - זה התחיל ב-57 וירד עד 53. בגלל זה ה"ומשהו".

זה אולי הפרט הכי מטריד בסיפור הזה. חברת הליסינג לא תציע לאיציק את הרכב ותיתן לו הנחה יפה רק בגלל העיניים היפות שלו. אם הרכב היה שווה שמהו קרוב למחיר המבוקש חברת הליסינג כנראה היתה מוצאת פראייר לא נורמלי אחר למכור לו את הרכב ולא משתינה בכלל לכיוון של איציק.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

בראש שלי ההפך , זה NO BRAINER להשאר עם האיוניק . 
אם נסתכל שנייה על המכירה
במידה והנסוע הולכת לרדת משמועיתי , במעמד המכירה שזה יהיה עוד כמה שנים במקרה הטוב , הקילומטראג' השנתי הממוצע ירד , בגלל הנסוע המועט שהולך להיות על האוטו . 
ב' בהנתן שזה הרכב היחיד מאיך שזה נשמע שהוא בגודל אמיתי של רכב בבית אחרי כל הסופר מיני , אני חושב שיהיה נחמד שיהיה רכב אחד שהוא קצת יותר גדול מרווח ועם תא מתען מכל ה 208 למיניהן . 
כן זה אולי קילומטראג' גבוהה , אבל זה אוטו היברידי ומהנדס בן 50 נינוח . המנוע פה לא עבד קשה , כנראה גם לא שאר מערכות ההנעה . 
יש הבדל בצבירת קילומטראג' , רכב חדש נוטה ( לפחות לפי ההבנה שלי ) להיות יותר חסין לקילומטרים . אז אם אין לו תלונות על איך הרכב נוסע אין סיבה שהוא יצטרך לעשות איתו הרבה.

מישהו פה זרק להחליף מושב . נו באמת , כמה מכוניות שעברו קילומטראג' כזה , לא משנה בני כמה הם אתם מכירים שעברו הלחפת פאקינג מושב ?! 

כן , הוא יצטרך לעשות איזה יישור קו , של להוציא אותה מליסינג , להחליף את כל השמנים , הנוזלים , והצמיגים , כי כל אלה סביר להניח היו לא ברמה הכי גבוהה , אבל עדיין , אנחנו מדברים פה על רכב בן שנתיים וחצי בכמעט שליש מחיר מהמחיר שלו חדש ... 
( מהנדס בן 30 לא לא מובטל )

mazda2 2008-> אצלי מ2017 ->עדיין אצל ההורים עם מעל ל200KKM
civic 2016 1.8-> נמכרה ->  שודרגה בשביל קצת יותר כח 

A1 192HP  2016 Sport 1.8T ->  נמכרה -> החזקתי חצי שנה נמכרה בשביל קצת יותר מרחב פנים.

A3 2.0T 190HP 2018 -> נוכחת חיה ובועטת.

פורסם (נערך)

יש פה תגובות ממש קיצוניות, מי ישמע כאילו 175 אלף קמ כשרובם המוחלט ננהגו בבינעירוני זה מיד להגיד קדיש על הרכב... כאילו אין רכבים (וגם היברידים, וגם יונדאי...) שנמכרם עם 300-400 אלף ק"מ וצפונה. אני אישית תכף סוגר 300 אלף כבר בפעם השלישית, ובמיוחד הפעם אין סימני עייפות. לא במושבים ובטח לא במנוע.

לשם השוואה זה יכול להיות בדיוק כמו רכב 'בובה' עם 45 אלף ק"מ אך שעשה כל יום פתח תקווה-רמת גן הלוך חזור.

אני הייתי לוקח את האיוניק.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם

@pooh-bear - הכנסתי את נתוני הרכב למחשבון באפליקציה של לוי יצחק, יצא משהו מתחת 55,000 ש"ח. לפיכך ה"הנחה" של חברת הליסינג למעשה לא קיימת.

@ninickname אתה מדבר על "מהנדס בן 50" כעל ערובה לכך שהרכב ננהג בנינוחות. אני מסופק אם מישהו ששורף 70,000 ק"מ בשנה יכול לעשות זאת בנינוחות, המרחקים שהוא עובר גדולים מדי, והוא לא יכול להמנע מכניסה לערים, בסופו של דבר יש להניח שעיקר לקוחותיו נמצאים בהן.

בסופו של דבר החלטתו של המהנדס צריכה לנבוע ממצבו הכלכלי הכללי, מהסיכוי שלו למצוא עבודה בקרוב, מהאופי של העבודה הצפויה ומהצורך העתידי ברכב. מובן שאם הוא צופה שבתוך חודשיים הוא יקבל ליסומטית חדשה ההתיחסות שלו צריכה להיות שונה מאשר אם הוא צופה תקופת אבטלה ממושכת או שינוי קריירה להופך המבורגרים במקדונלד.

להשלים את שכתבתי קודם: סביר להניח שרמת חיים של אותו מהנדס מצריכה הוצאה של לפחות 20,000-500,000 ש"ח בשנה. השאלה היא האם החסכונות שלו מספיקים כדי לקיים רמת חיים כזו או קורבה לה לאורך שנים. אם כן - הוא יכול להיות די חופשי בהחלטותיו. אם לא - אז לפחות עד שימצא עבודה יציבה הוא צריך להצטמצם, זה כולל גם את הרכב. וב-50,000 ש"ח כנראה יוכל למצוא רכב פחות שחוק מהאיוניק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לבקשתו של פבל בלי להיכנס לחיים הכלכליים של המוהנדס,

הוא נשמע לי אדם מחושב ולכן הייתי הולך על האיוניק כי בשורה תחתונה לאורך ה4 שנים הקרובות בסיכום היא תהיה (כנראה) זולה יותר לאחזקה.

פורסם

צריך ללכת בגישה ההפוכה.
בהינתן ויהיו תקלות מה יעצבן את איציק יותר.

הרי לאיציק לא אכפת "לבזבז" 50 אלף יותר על קורסה, לכן אני שם את זה בצד.

אבל את איציק ממש יעצבן תקלות באיוניק, כי אז הוא ממש יכעס וה-50 אלף האלו שהוא גם ככה נכון לבזבז יראו קטנטנים אפילו יותר.

לכן אני ממליץ לאיציק שיקנה את הקורסה, הוא כבר לא ילד והוא לא בנוי להרפתקאות.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 12 שעות, פבל כתב:

שאלה טובה. לא שידוע לי. אבל גם קשה לי להאמין שרכב ליסינג יקבל אחריות מורחבת לסוללות (אם יונדאי בכלל מציעים כזו, אני לא יודע), כל שכן אם היא תעבור לרוכש.

מתכנן למצוא עבודה, אבל גורל הרכב לאחר מכן לא קריטי. הוא לא יימכר אלא ירד בשרשרת ירושת המכוניות המשפחתית, והמכונית הישנה ביותר תצא למכירה תמורת חופן בוטנים או שתלך לגריטה. 

רכב היבריידי בלי אחריות זה יכול להיות בור ללא תחתית,

מכיר את זה לפחות מניסיון של שכן עם פריוס,

אז כנראה שהייתי הולך על האופל, תכלס, הוא גם כך לא יסע הרבה, אז ההבדל בדלק לא יהיה גורם כזה משמעותי.

פורסם

קודם כל על הקורסה הוא לא "מבזבז" יותר כי בניגוד לאיוניק עוד 5 שנים יההיה לה ערך גרט שאין לאיוניק (בין אם היא תעבור הלאה ובין אם תימכר. הערך הוא עדיין ערך).

שנית, אם הוא יכול להרשות לעצמו למה להישאר עם רכב ישן וגדול לנסיעות של 10K בשנה?

עלויות אחזקה זה לא רק כסף אלא גם זמן והביעה הכי קשה עם רכב שמחזיקים עד שהוא מת זה מתי מחליטים להרים ידיים וכמה שופכים בחודשים האחרונים עד שמגיעה ההחלטה הזו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני הייתי הולך על האיוניק, צריך להסתכל על הדרישות שלו:

הוא צריך רכב ל-5 שנים הבאות שיסע כ-10,000 בשנה.  יש מצב שהאיוניק  תעשה את ה50,000 ק"מ האלה בלי שום בעיה רצינית. 

תוסיפו עוד את הוצאות הביטוח + טסט + דלק .. בכלל עלות אחזקת האיוניק  ב 5 שנים הבאות צפוייה להיות משמעותי נמוכה מהקורסה. 

אני מכיר קורולות משנות ה 2000 המוקדמות שעברו את ה 250,000 ק"מ בלי בעיות (אולי הייתה תקופה של משולשים טורקים שהחולפו על שנתיים - אבל גם זה עבר).

פורסם

ומה הקשר בין קורולה משנות ה-2000 שהיא רכב מאוד פרימיטיבי ביחס ליונדאי איוניק שהיא מכונית הרבה יותר מורכבת? (או ביחס לכל רכב מודרני)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אני לא הבנתי כמה זמן "איציק" מתכוון לנסוע ברכב הזה, ומה בעצם איציק רוצה מאיתנו?

מה השאלה? איזה רכב יהיה יותר נוח? יעלה פחות כסף במשוקלל? יתקע אותו פחות באמצע הכביש?

"איציק" צריך לנסח את השאלות שלו באופן ברור כדי לקבל תשובה א' או ב'.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם
לפני 12 שעות, pooh-bear כתב:

זה מה שנקרא באידיש, WTF? כל השאלה היא כלכלית, לא? כאילו, השאלה היא לא "מה יצא לאיציק יותר זול"? אם 50K לפה או לשם לא כל כך משנים לאיציק, פשוט שיקנה מה שבא לו.

הבקשה התייחסה לייעוץ כלכלי סטייל "הוא צריך X כסף כדי לחיות בחודש, אז הוא צריך לחשב כמה כסף יש לו, וכמה כסף אין לו, וכמה כסף הוא הולך להרוויח, ומתי הוא הולך להרוויח אותו, ואז להכפיל את כל זה במקדם המדד של הריבית בבנק באיסלנד, ולפי זה להחליט שהוא צריך להצטמצם". 

השאלה כמובן כלכלית, הבקשה היא לא לתת ייעוץ כלכלי כללי כמו שלפעמים ניתן בשרשורים כאלה.

לפני 12 שעות, pooh-bear כתב:

סבבה לו, באמת. אבל כאילו, איוניק יוצאת ליסינג עם 175,000 ק"מ כן, רכב משומש מפרטי בן 3 עם פחות מ-50,000 ק"מ לא. וואחד עקשן האיציק שלך.

אני לא חושב שהבעיה היא עם העובדה שהאוטו משומש, אלא עם לחפש רכב ו"להמר" על רכב שהוא לא מכיר. אני דווקא מבין את זה לחלוטין. 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תוכן חדש...