Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח למעט הכוונה ברכישת רכב יד 2.

אנחנו משפחה קטנה (2 + תינוק) עם נסיעה שנתית הרבה מעל לממוצע (40000 ק"מ בשנה).

ביומיום הרכב משמש לנסיעה לעבודה במרכז הארץ (150 ק"מ יומי, עם ירידה/עלייה יומית של הרי ירושלים)

כיום אני נוהג ברכב ידני וחסכוני ללא שום קושי, אך הוא עשה את שלו (400K)...

שיקולים מרכזיים לפי חשיבות:

1. אמינות/בטיחות

2. חיסכון בדלק

3. ביצועים ומרחב אחסון

בשל הק"מ המשמעותי, חשוב שהרכב יהיה אמין, חסכוני ויחסית חזק (לא מחפש ביצועים, רק שלא יגמגם בעליות).

אין לי שום רתיעה מרכב ידני, אולי אפילו עדיף בשל אמינותם הגבוהה יותר

לאחר שיטוט ממושך בלוחות הרכבים יש לי שני כיוונים מרכזיים:

1- אוטומטית שתיתן נוחות יחסית ומרחב אך שאלת האמינות של התיבות האוטומטיות תמיד על הפרק (הרכבים שנכנסים לתקציב הם דגמי סטיישן כמו פג'ו 308, קיה סיד, רנו מגאן אסטייט ולחלופין רנו פלואנס )

2- ידנית שקשה מאוד למצוא (סיטרואן קקטוס ורנו קליאו יחסית קיימים בשוק. השאר ממש רכבים בודדים).

כרגע, מעדיף רכב לא היברידי (גם בשל נסיעה בינעירונית בעיקר וגם כי בתקציב ניתן למצוא רק את הדורות הראשונים והוותיקים)

אם אמקד את שאלותיי האם אחד הרכבים שהזכרתי עונה על דרישותיי ובאיזה שילוב הוא מומלץ (ידני/אוטומטי, בנזין/דיזל) ?

האם יש כיוון לרכב מומלץ אחר שלא חשבתי עליו?

מסיבות אישיות, רכבים מתוצרת גרמנית ושלוחותיו (כולל סקודה וסיאט) וגם פורד לא מתאימים לנו

תודה רבה

פורסם

נסה לחפש סיטרואן c3 פיקאסו דיזל ידנית. אולי גם טויוטה ספייס וורסו (גיר רציף) תוכל לענות לדרישות שלך. שתיהן קצת גבוליות מבחינת כח.

אם כי בנסועה כזו, הייתי כבר שוקל לעבור דירה...

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

נהגתי על הסיטרואן C3, לא התלהבתי בלשון המעטה (תנוחה מוזרה, גיר לא נעים).

לגבי הטויוטה, אבדוק. תודה

בהנחה ומעבר דירה לא על הפרק (-: , מה לגבי הדגמים והכיוונים שציינתי?

פורסם

מגאן אסטייט דיזל יכולה להיות אופציה טובה לדרישות שלך, אבל להבדיל מהפלואנס היא לא זמינה בארץ עם גיר ידני.

מנוע ומערכת חשמל אמינים מאוד, מרווחת, נוחה, סוחבת טוב, חסכונית, בטיחותית לזמנה (קח בחשבון שאין בטיחות אקטיבית כלשהי), בנסיעות כמו שלך אני מעריך שהגיר יאריך חיים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה על התגובה.

מגאן אסטייט עלתה כמובן כאפשרות אוטומטית. מה היתרונות/חסרונות ביחס למתחרות בקטגוריה? למה היא עדיפה?
פלואנס ידנית היא רכב די נדיר ואני לא יכול לבנות שאמצא כזו שתתאים (הק"מ מאוד גבוה לרוב, ממורי נהיגה וכו') 

פורסם

הנסועה שלך גבוהה מאד ולכן כדאי להעדיף דיזל ידנית.

פיג'ו 208 דיזל או סיטרואן C4 קקטוס יהיו אופציות מעולות - מאד חסכוניות, מנוע דיזל גיבור ומוצלח (לוודא שעברו קריאת שרות על החלפת מיכל אוריאה) בנוסף לנוחות נסיעה מצויינת. צריך סבלנות למצוא מכונית טובה, כיוון שלא נמכרו הרבה כאלו.

אם אתה עומד בפפקי הבוקר בכניסה לירושלים, אז מכוניות עם גיר רובוטי פחות ממלצות (מגאן סטיישן או קיה סיד), הפלואנס דיזל ידנית אופציה טובה אף היא (אם כי תצורת סדאן פחות שימושית ממבנה 5 דלתות).

אופציות נוספות - דאצ'יה לוגאן דיזל ידנית או סנדרו סטפווי דיזל ידנית (מנוע של רנו)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

פלואנס דיזל תעשה עבודה מצויינת,

תחפש בסבלנות (למרות שהיא נדירה) קקטוס דיזל או דאסטר דיזל ידניות גם שם הם יעשו עבודה מצויינת אמינה וחסכונית.

פורסם
לפני כשעה, menir1 כתב:

הנסועה שלך גבוהה מאד ולכן כדאי להעדיף דיזל ידנית.

פיג'ו 208 דיזל או סיטרואן C4 קקטוס יהיו אופציות מעולות - מאד חסכוניות, מנוע דיזל גיבור ומוצלח (לוודא שעברו קריאת שרות על החלפת מיכל אוריאה) בנוסף לנוחות נסיעה מצויינת. צריך סבלנות למצוא מכונית טובה, כיוון שלא נמכרו הרבה כאלו.

אם אתה עומד בפפקי הבוקר בכניסה לירושלים, אז מכוניות עם גיר רובוטי פחות ממלצות (מגאן סטיישן או קיה סיד), הפלואנס דיזל ידנית אופציה טובה אף היא (אם כי תצורת סדאן פחות שימושית ממבנה 5 דלתות).

אופציות נוספות - דאצ'יה לוגאן דיזל ידנית או סנדרו סטפווי דיזל ידנית (מנוע של רנו)

תודה על התגובה,

האם פג'ו 208 לא תהיה קטנה מדי? כסא בטיחות מאחור + עגלה.

לדאצ'יה יצא מוניטין בטיחות מאוד לא מחמיא, אני לא חושב בכיוון הזה

פורסם

מצד שני, תיקח בחשבון שאם אתה קונה משהו כמו מגאן III, מדובר על רכב שקיבל 5 כוכבים כשהושק.

לעומת זאת, גרסת ההצ'באק נבחנה שוב ב-2014 וגם לא זכתה לציון להיט:

https://www.euroncap.com/en/results/renault/megane/7889

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעתיים, דוד sus כתב:

האם פג'ו 208 לא תהיה קטנה מדי? כסא בטיחות מאחור + עגלה.

ה-208 מרווחת יחסית, לא רואה בעיה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 7 שעות, דוד sus כתב:

כיום אני נוהג ברכב ידני וחסכוני ללא שום קושי, אך הוא עשה את שלו (400K)...

איזה רכב זה?  בעיות מרכזיות שהיו בו? או שהמנוע והגיר עדיין עובדים המלוא המרץ

פורסם
לפני 3 שעות, dotan123 כתב:

איזה רכב זה?  בעיות מרכזיות שהיו בו? או שהמנוע והגיר עדיין עובדים המלוא המרץ

רנו מגאן דיזל ידנית, 2008. ללא בעיות משמעותיות. המנוע והגיר עובדים כמו שעון

פורסם

עד לפני מס' חודשים נהגתי על מגאן אסטייט, קיבלתי את הרכב כחלופי ומאוד נהנתי מהתקופה איתו, מנוע מדהים חזק מאוד וחסכוני, לא נתקלתי באף תקלה למרות ששמעתי שמחשבי גיר הולכים בדגם אבל לא משהו חריג לפחות מהרכבים שהיו אצלנו בחברה.  

בנוסף הרכב נוח ומרווח מאוד. 

אם יש עוד שאלות אשמח לעזור.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

• תוכן חדש...