Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

@Ido12כמו שנכתב ממש מעליי, 10 אלף בלאי בשנתיים זה או חוסר מזל קיצוני, או שזה באמת אשמת הנהג באופן הנהיגה ו/או בתחזוקת הרכב.

הלאון שלי בת 3 ומעל 60 אלף ק"מ ולעולם לא ראתה מוסך מלבד טיפולים. לאון אחרת של חבר טוב, בת כמעט 6 שנים ולמעלה מ100 אלף ק"מ וראתה מוסך רק פעם אחת וגם זה בגלל תאונה קלה ולא בגלל הגיר.

גיר ה-DSG לא רחמן כלכך, זה כן. הוא יעניש נהג שלא ידע לתפעל אותו, בבלאי גבוה ואפילו בצריכת דלק גבוהה והתנהגות לא רצויה של הרכב. אבל השד לא כלכך נורא למי שמתנהג אליו יפה.

עריכה אחרונה על ידי motek
לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

פורסם

הרכבים מתוחזקים ברמה הכי גבוהה לרכבים מהסוג הזה,שמני מוטול/קאסטרול כל 10 אלף קמ,פלטר שמן מקורי,מסנני אוויר נקנה חליפי איכותי באוטוסטור. 

ככה שהבעיה לא בתחזוקה. 

פלגים של החברות המובילות,שמן בלמים מוטול...מה שתרצה. 

הלוואי והרכבים בארץ היו מתוחזקים ככה. 

הרכב פשוט ננהג גם בתוך העיר בקצב מהיר. ומתנהגים עם הגיר כאילו זה גיר פלנטרי רגיל.

למה להתנהג לגיר בצורה מיוחדת?למה וואג התקמצנו ולא שמו את הגיר הרטוב גם בלאון(בלאון 2020 הגיר רטוב)ואז לא היה שום בעיה... 

גם מאזדות בנות 10 יש לי בבסיס ביחידה ודיי מוזנחות,וחיות ואמינות. 

לאחותי יש יונדאי בת 8 לא מטופלת בעליל,ו0 תקלות ב3-4 שנים ויש לה עבר ליסינג של 3 שנים. 

עם סיאט זה לא קורה...

כן יש בעיות בכל רכב,מעדיף רכב שפעם אחת צריך לסדר את הסגירה של המראות וזה לא חוזר יותר. 

או כריות בולם פעם ב4 שנים. 

למה לקחת רכב עם גיר רגיש,זה לא מובן. 

לפרוטקול,רכב הבא שלי זה קופרה. לא משוחד בשום צורה שוב,רק זה מה שקורה לחברים.

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, Ido12 כתב:

הרכב פשוט ננהג גם בתוך העיר בקצב מהיר. ומתנהגים עם הגיר כאילו זה גיר פלנטרי רגיל.

למה להתנהג לגיר בצורה מיוחדת?

מסכים לגמרי. ויותר מזה, גרוע שאין הוראות מהיצרן איך להתנהג עם הגיר, אלא צריך לחקור לבד, להבין ממה נובעת הבעיה ולהסיק איך לנהוג בו (או לשאול אדם אחר שיודע). בקיצור כן זה דפוק. אבל מתרגלים די מהר לנהוג כך, ואני גם חושב שההרגלים שקיבלתי מהנהיגה על הגיר הזה הפכו אותי באופן כללי לנהג יותר טוב, שיותר קשוב לרכב והרבה יותר חוסך בדלק (על כל רכב עם תפעול אוטומטי שאנהג בו בעתיד), ומה שיפה זה שזה כבר הפך להרגל ולא באמת מצריך התעסקות ומחשבה על זה בכל נסיעה, כמו שזה בטח נשמע. ואגב, אם מתעלמים רגע מעניין האמינות של הגיר, לדעתי זה הגיר הכי כיף ונוח שנהגתי עליו עד היום. ונהגתי על עוד כמה אוטומטיים וכן רובוטיים, חד וכפול מצמדים.

בכל אופן, לי אישית הגיר הזה שווה את החוויה של הרכב.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, Ido12 כתב:

גם מאזדות בנות 10 יש לי בבסיס ביחידה ודיי מוזנחות,וחיות ואמינות. 

לאחותי יש יונדאי בת 8 לא מטופלת בעליל,ו0 תקלות ב3-4 שנים ויש לה עבר ליסינג של 3 שנים. 

תשווה בבקשה תפוחים לתפוחים ולא תפוחים לתפוזים.

עם כל הכבוד למאזדה בת 10 או ליונדאי בת 8, הן לא רלוונטיות להשוואה מול סיאט שמצוידת במנוע טורבו וגיר רובוטי כפול מצמדים. 

גם סיאט וסקודות מלפני עשור עם מנוע 1.6 אטמוספרי וגיר אוטומטי פלנטרי מציגות אמינות מצוינת.

למישהי שעובדת איתי יש פאביה כזו (1.6 אטמוספרית עם אוטומט פלנטרי 6 הילוכים) והרכב בן יותר מעשור ונוסע מצוין.

באופן כללי זה ידוע כשילוב אמין.

מה שכן מעניין זה איך יזדקנו המקבילות מהמזרח, כמו למשל i20\ריו\סטוניק שמגיעות עם גיר רובוטי כפול מצמדים ומנוע טורבו קטן (וכן, אני יודע שהסטוניק זמינה עם שילוב אטמוספרי ופלנטרי), מול מכוניות כמו האיביזה, הפאביה וכו'.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בהנחה זהירה מהכירות עם קהל בעלי הסיאט לאון רובם משודרגות עם ציפים כאילו ואחרים , ומה שאתה קורא לו נהיגה מהירה היא פשוט קריעה של הרכב עם האצות אגרסיביות וקיק דאון תמידי ...

רכבים אשר ננהגים באגרסביות כה רבה מיועדים לתקלות והמוצא באמת לא משנה.

• אהבתי 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

ממש לא בא לי לפתוח עוד דיון על ה DSG אבל בבקשה תפסיק להאשים את המשתמשים, ובטח על ידי טענה שכל מי שהלך לו מצמדים אז הוא קורע את הרכב או אפילו "שידרג" אותו.

הבעיות ב DSG הם לא רק בסיאט ולא רק אצל חולגנים ולמרות שהטענות כלפי הגיר בפורום ירדו עם השנים עדיין הגיר הזה פחות אמין מגיר פלנטרי רגיל.

טסלה 3 2022

פורסם (נערך)

אני טוען שאפשר להאיץ את הבלאי של הגיר באופן משמעותי מאוד, גם בנהיגה מאוד איטית ורגועה. זה לא בהכרח קשור לקצב הנהיגה או ללחיצות. דוגמא קלאסית תיהיה נסיעה בפקק עם רגל הברקס באופן קבוע, כשהוא חצי לחוץ. דבר ששוחק את המצמדים מאוד מהר.

דרך אגב, גם בלי קשר לבלאי הגיר, זו נהיגה לא נכונה ששוחקת גם את הברקסים ועלולה לגרום להם להתחממות יתר לאורך זמן והסוף כבר לא עלינו.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

פורסם

למה לו וולוו s40 עם מנוע 1.6 טורבו? רכב מעולה נראה שזה התקציב בערך עם אמינות מצויינת.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

• תוכן חדש...