ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 660 צפיות
אהלן, אשמח לשמוע הצעות לדגמי רכבים מומלצים בתקציב של עד 55 אלף שקל. השימוש היום-יומי ברכב יכלול נסיעות לעבודה וחזרה לבית ומדי פעם נסיעה לצפון/אילת. בעיקר מה שחשוב לי ברכב שיהיה זריז, מאובזר ובטיחותי. תודה !
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 887 צפיות
מעוניין לקנות SUV יד שניה בתקציב של כ100-120K מבחינת צרכים: ת"א מטען גדול שיספיק לעגלה+כלב גדול. חסכוני - נוסע כל יום מת"א לירושלים, כ40k ק"מ בשנה. חשבתי על RAV4 הייבריד/ מיצובישי אאוטלנדר phev. השאלה מה הצריכה האמיתית של רכבים אלו מחוץ לעיר. אציין שאין מקום טעינה במקום העבודה. אשמח לכל המלצה אחרת.
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
היי אנשים, אנחנו בדרך לרכוש רכב משפחתי חדש מודל 2021, היברידי עם מספיק מקום בתא הנוסעים בעיקר בשביל לחבר שני כסאות בטיחות. חשוב לנו גם האיבזור מבחינת מערכות הבטיחות. כרגע ההתלבטות היא בין יונדאי איוניק וטויוטה קורולה (הדגמים היקרים יותר עם כל מערכות הבטיחות). בינתיים הנטיה לכיוון איוניק עקב מתיחת הפנים המוצלחת מאד שנעשתה לא מזמן. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 707 צפיות
שלום לכולם, מחפש רכב עד 60k לרוב נסיעות קצרות בעיר, סופ"ש נסיעות מחוץ לעיר. לרוב נוסע לבד ובממוצע 10k ק"מ בשנה. חשוב שיהיה לו 120-140hp. מעדיף לא קוריאני ושיהיה סביר בצריכת הדלק. הייתי מאוד רוצה רכב מקבוצת וואג אבל מפחד מ dsg ראיתי טולדו 2015 1.4 עם 45k קמ ורוצים עליה 40k אבל שוב dsg וגם ויש לה ירידת ערך גדולה ואין לה שוק... מה הייתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת SergDru, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 745 צפיות
אני שוקל אופל אינסגניה יד 2 שמצאתי באחת מסוכנויות הליסינג. שנת 2018. 85000 ק"מ. האם זה שווה את הסיכון. האוטו נראה מפנק ומרווח אבל אין לי שום נסיון או מושג לגביו. אשמח לקבל את חוות דעתכם.
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 536 צפיות
שלום לכולם. מחפש רכב משפחתי, עד 25k. שימוש העיקרי בתוך העיר, עם נסיעות בין עירוניות מדי פעם. חשוב שיהיה אמין ובטיחותי. צריכת דלק לא משנה יותר מדי בק"מ הנמוך יחסית שאנחנו נוסעים בשנה. תודה לכולם. Sent from my SM-G980F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מחפש רכב ידני בין 35/40 אלף שיסע בעיקר בכבישים מפותלים ומידי פעם נסיעה עירונית עם אפשרות לגרור עגלה. מבחינת סדר עדיפויות - אמינות דלק נוחות נהיגה עלויות אחזקה חשבתי על דאציה דאסטר2015, ניסאן ג'וק וסוזוקי קרוסאובר 2014 הלב מאוד רוצה לקחת את הדאסטר בשביל להיכנס טיפה לשטח ובנוסף שנתון למעלה. מצאתי דאסטר 2015 עם 55 אלף קילומטר. או לחלופין אחד עם קילומטרז גבוהה הג'וק גם נראת אופציה מעניינת ויש לה הרבה יותר אבזור מהדאסטר ו5 כוכבי בטיחות. הרכב הולך לנסוע 20/30k בשנה אז חשוב לי שהמנוע ושאר המכלולים יתאימו לזה. אשמח לתובנות ודעות
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הגיר אמין? 5 הילוכים פלנטרי שומע כאלה אומרים כן חלק אומרים גיר רגיש
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 642 צפיות
צריכה לקנות רכב חדש. סופר מיני אבל לא פצפון. אוטומטי רגיל (לא רובוטי). לא היברידי ולא אירופאי. רצוי קוריאני/יפני. כרגע יש לי יונדאי אקסנט אוטומטי 2007 שהייתי מאד מרוצה ממנו אבל הזדקן מאד והגיע הזמן להתחדש. גם צריכה אוטו קצת יותר קטן בגלל בעיות חנייה. אודה לעצות-רעיונות מה לחפש
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 531 צפיות
היי רציתי לקבל בבקשה חוות דעת (מאנשים שהיה להם רכב כזה) על אופל אסטרה 2012-2013 מבחינת איכות הרכב נסיעתו צריכת דלק מחירי אחזקה כללים ואמינות (גיר מנוע וכדומה)
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 579 צפיות
אשמח לעצת בעלי הניסיון בתחום בנוגע לרכב מסוג: סיאט טולדו שנת 2004 מנוע 1.9טורבו גיר רגיל דגם STELLA 425K ק"מ מנוע הוחלף לפני שנתיים לדבריו יש היסטוריית טיפולים יד 1 ---------- המחיר הנדרש על הרכב 6.5K אני צריך רכב למעט נסיעות איזוריות (לא יותר מ- 20ק"מ ביום) וכמובן לכשאצרך נסיעות ארוכות (לעיתים רחוקות). אין הרבה דרישות מהרכב חוץ מנוחות בסיסית, שקט לטווח ארוך, חסכון בדלק, ובונוס יהיה אם יישמר את הערך ואוכל למכור אותו תוך שנה עד שאחסוך עוד כסף. אשמח לדעת פרטים כגון: - בעיות ספציפיות בדגם (אם יש) - רמת החיסכון בדלק - מה לשים לב לבדוק (כמובן בהסתמך על העובדה שאני לא מכונאי)…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 460 צפיות
שלום , מעוניינים לרכוש רכב שני . הרכב לא אמור לנסוע הרבה ( ייתכן ואסע בו יומיים לעבודה מרחק של 35 ק"מ לכיוון) ובעוד שנה ישמש את הבן הבכור לאחר שיוציא רשיון :-). הציעו לנו שני רכבים : רנו קליאו 2017 כ-50,000 שח ואופל אסטרה 2017 כ-54,000 שח. עם קילומטראז של כ-80k בנוסף ראיתי בשלמה סיקסט רכבי אופל קורסה במחיר נמוך-מה מסתתר מאוחרי מחיר נמוך שכזה? מה דעתכם על רכבים אלו? האם הם אמינים? מה אתם ממליצים כרכב שני ,בתקציב של עד 50,000 ש"ח? תודה לעוזרים.
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 830 צפיות
מחפש רכב יחסית חדש (17 ומעלה) שיהיה אמין נוח וחסכוני, לאחר שהפיזו 208 נפסלה (חשבתי עליה שרציתי לקנות בתקציב קטן יותר) נשארו היונדאי I10 הדגם של 2020 (משומש) או סיטרואן C3 הדגם של 17 ומעלה, הסיטרואן נראית יותר מרווחת ונוחה, איך היא מבחינת אמינות והאם המזגן מקרר ?( קראתי תלונות על מזגן חלש באיירקרוס). אם יש המלצה על רכב אחר באותו סדר גודל של תקציב אשמח לשמוע, הרכב הוא לשימוש של הבן שלי. תודה,
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 488 צפיות
איזה אתרים מומלצים לקבל מידע על שעבוד רכב , תאונות וכו'
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 513 צפיות
אשמח לדעת למי שיש ניסיון עם קיה פלאג אין. האם יש בעיות מיוחדות שנובעות כתוצאה מיכולת החיבור הזו. איך ניתן להטעין בחניון מתחת לבניין. ומי עושה את זה? הבנתי שיש אפשרות לחיבור לשקע ולא חובה עמדת הטענה
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 786 צפיות
שלום רב, בהמשך לעצות של חברי הפורום מצאתי לי קיה פורטה 2010 שנראית שמורה עם פחות מ-150,000 ק"מ. לקחתי לבדיקה ואלו התוצאות (מצורף בקובץ) - אודה לחוות דעת של מומחי הפורום בנוגע לתוצאות: במיוחד הבעיות שמופיעות בסעיף המנוע ובסעיף של מערכת מתלה קדמי: תושבת מנוע שקועה, ויבראציות מתושבות, נזילת השמן בין מנוע לגיר,, רטיבות שמן והבוצה/משקעים שנמצאו האם מדובר בבעיות חמורות? עד כמה? האם רלוונטי לקחת ולתקן? אם ממליצים לקחת לתקן - מה סדר גודל העלויות של התיקונים הללו ? תודה מראש לכל המבינים והעונים 🙂
הודעה אחרונה מאת noiriko, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 811 צפיות
אהלן, אני שואל בשביל חבר. הוא מתלבט האם לקנות רכב מרצדס A180 שנתונים 2014 או 2015 בקרוב. בגדול הוא רווק כרגע ואפשר לומר שרוצה את הרכב בעיקר בשביל המותג מרצדס. אשמח לשמוע את דעתכם על הרכב ומה עליו לדעת לפני רכישה של רכב זה. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 523 צפיות
אחרי התלבטויות החלטתי לקנות רכב חדש מחברה יונדאיi20 דגם supreme plus 2021 אשמח להמלצות האם זה משתלם ב102897 שח או שכדאי רכב אחר ואיזה אבזרים לבקש לתוספות לרכב אשמח לעונים
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 607 צפיות
תכננתי לקנות את רכב הליסינג שברשותי (הונדה ג'אז) אך לצערי לא שמתי לב לעמוד נמוך שהיה מימיני כשבאתי לצאת מחניה ומעכתי חלק מדלת ימין עם פגיעה במרכב בצד ימין. הבנתי מקצין הרכב שהיתה פגיעה בשילדה ולכן אני מתלבטת אם כדאי לי לקנות אותו. מצד אחד הרכב עם ק"מ מאוד נמוך, נותנים לי הנחה בגלל שאני לקוחה (ההנחה עוד לפני התאונה) וגם זה רכב שאני מכירה ואני מתקשה למצוא רכב דומה לקניה מליסינג. מצד שני חוששת שיהיה קשה למכור. אין לי דו"ח שמאי (בחברת ליסינג טוענים שאי אפשר לתת). עד כמה משמעותי הנושא של פגיעת שילדה? האם באמת סביר להניח שיהיה לי קשה למכור אותו? אני מתכננת להחזיק ברכב סדר גודל של 2-4 שנים. תודה
הודעה אחרונה מאת michal.cohen, -
-
- 6 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב, השאלה שלי תתחלק ל-2. תחילה, אני מחפש בזמן האחרון SUV, באיזור ה-50 אש"ח שיהיה יחסית זול וקל לתחזוקה, סחיר, גדול (לא בהכרח 7 מושבים, אבל כן גדול ומרווח) וחסכוני במידת האפשר. בחיפושים עלה סנטה פה דור 2 (2007-2012). הבעיה, שהוא בא עם מנוע 2.4 שאני משער, מאוד לא חסכוני. ראיתי שיש גרסת דיזל שהיא חסכונית יחסית, אבל רוב המוחלט של הרכבים עם 220+ אלף ק"מ, ואין כמעט היצע. https://www.yad2.co.il/vehicles/4X4?manufacturer=88&model=579&year=-1-2013&engineType=2,3 כמובן שגרסת הדיזל יקרה בהרבה. עכשיו, עלו לי מס' שאלות לגבי כדאיות של רכישה כזו: 1) רוב הרכבים שהחזקתי הם בני 1-5 שנים, מה המשמעות התחזוקתית של קניית רכב דיזל עם מנו…
הודעה אחרונה מאת soulman, -
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 672 צפיות
הי חברים, אודה לעזרתכם, אני מתלבט בין פריוס 2015 עם 200000 ק"מ, מול אוריס עם 160000. [כמו שאתם בטח מבינים אני מחפש רכב טוב, נוח, ובעיקר חסכוני, אבל התקציב, אוי התקציב...] ובכלל אני מנסה להבין, האם יש כלל לכל כמה זמן דרושה החלפת סוללה? האם במבחן במכון לפני קניה בודקים את מצב הסוללה? מהי האינדיקציה לסוללה טובה? כלומר מהי הדרך להיות רגוע שחודש (יותר או פחות) אחרי הקניה לא אדרש להשקעה של 10K? (אני מדבר במצב שאין ביטוח סוללה) תודה.
הודעה אחרונה מאת ארי 0, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 530 צפיות
ספורטאג 2018 תת דגם GT PREMIUM יד 00 105,900 ק"מ להלן תוצאות הבדיקה : מנוע- סימני שריפת שמן קירור- תקין דלק - מחשב מערכת דלק לא נבדק מערכת הזרקת דלק לא נבדקה מגדש טורבו לא נבדק הצתה - תקין פליטה - תקין היגוי וסרן - שחיקת צמיגים * כיוון זווית היגוי קפיצים- תקין שילדה ומרכב- תיקון פגושים * לחיצות פח ושריטות בצבע (משמעות נמוכה) בלמים- צלחות שחוקות לפרק גלגלים ולבדוק צמיגים- צמיג ימני קדמי פגום מצבר - תאריך 10/20 העבתר כוח : תיבת ההילוכים אוטומטית נבדקה בנסיעה בלבד (סומן כלקוי לא ברור למה) וצויין שאין אחריות למערכת אלקטרונית בתיבת ההילוכים מחוונים - תקין כמו כן לבדיקה מצורף דוח מנוע ממוחשב שיצ…
הודעה אחרונה מאת SeazeR, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 20.1 אלף צפיות
שלום, לאחרונה מאוד התעניינתי באופל אסטרה 2013-2014 1.4 טורבו. הייתי מעוניין לדבר קצת ולדעת את דעתכם בנושא: 1. האם הרכב מומלץ לבחור בן 25 ? 2. האם הרכב חזק כמו שהוא נשמע ? 3. האם יש בעיות במנוע שלו ? (למיטב הבנתי זה מנוע רגיל ,לא ממשפחת הDSG וכו'..) 4. אפשרי להחזיק כזה רכב במשך 3 שנים ? (מבחינת החזקה וכו') ועוד כל מיני דברים שאתם חושבים שאפשר לציין ויכולים לעזור לי בהחלטה. תודה לכולם, המשך יום טוב.
הודעה אחרונה מאת דני1234, -
-
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 987 צפיות
שלום לכולם, יש לי הזדמנות לרכוש אודי A6 2.8 שנתון 2009 יד 1 עם 100K קילומטראז'. אני מודע לזה שהרכב ישן ושיש עלות אחזקה לא זולה אבל מצד שני מדובר ברכב מאוד שמור עם קילמוטראז' יחסית נמוך ואחרי טיפול 120K. נכון להיום אני נוסע בסביבות ה-6000 ק"מ לשנה כך שאני לא טוחן נסיעות ברכב. אני אדם די גדול מימדים וחשוב לי שהרכב יהיה גדול, מפנק וחזק. הרכב השני של המשפחה כיום הוא סובארו אאוטבק 2015 והאודי אמור לשמש כרכב שני ואותי בעיקר. רציתי לדעת אם כדאי לרדת מעסקה כזו כי הטיפולים באמת יהרגו לי את הכיס או שבגלל שאני לא נוסע הרבה והרכב מלכתחילה שמור ועם ק"מ נמוך אז זו יכולה להיות עסקה לא רעה. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Tomer1992, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 457 צפיות
היי חברים מה דעתכם על הבדיקה הזו? 2017 , יד 00 , 58 אלף קילומטר. 1 . רעשים במנוע + מגלגלות ואביזרים , חוסר שמן במנוע , לתקן קורוזיה וסימני נזילה , לנקות/לתקן מערכת קירור ,תשובות מנוע פגומות ,לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה. 2 . חופש תותבים ציר קדמי , חופש במערכת היגוי , לתקן זוויות היגוי . 3 . פגיות פח ופגמים בצבע , מעכות בתחתית מגן שבור , פגוש קדמי שבור , תיקון או החלפה פגושים-קדמי / אחורי. 4 . צלחות שחוקות , לפרק גלגלים לבדיקה. 5 . צמיגים אחוריים שחוקים. 6 . תאריך מצבר 2018. 7 . רעידה בתחילת נסיעה. מה רציני מה לא? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 903 צפיות
שתי שאלות: 1) יוצא לי לשלם על הרכב רק שווי מס וזה יוצא 1000 שקל מהנטו.. האם זה משתלם? 2)יש לי אפשרות לקחת איוניק,נירו,קורולה הייבריד מה הכי מפנקת? חשוב להדגיש כי אנחנו משפחה של 5 (3 קטנים ו-2 מבוגרים) תודה
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום רב, התעניינתי לאחרונה ברכב מפנק לאשתי שלא יהיה יקר, הפאסאט קרצה לי ושמתי לב שהיא מאוד זולה ביחס לתמורה שלה. אני מכוון לשנתון 2012 עד 100 אלף ק"מ. האם אתם מכירים תקלות מוכרות/מחלות וכל מיני בעיות למיניהן שחוזרות על עצמן? זכור לי שמנועי 1.8 טורבו בשנים האלה זללו שמן ובנוסף הקלאצים היו בעייתים. אם אני מוודא בבדיקה אישית לפני קניה שהרכב לא רועד ומחליף הילוכים כמו שצריך ומוודא בנוסף שאין פיח מעל הטמבון שמרמז על זלילת שמן, חוץ מהדברים שנאמרו האם יש דברים נוספים שאתם מכירים? אשמח להתייחסותכם.
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 497 צפיות
שלום חברים, משהו שחשבתי עליו בזמן שחיפשתי אחר רכבי הראשון (לפני כשנה). בכל האתרים למכירת רכב שנחשפתי אליהם, אחד הנתונים הוא: 'בעלות קודמת'. תהיתי, האם לא יותר מעניין את הקונה אם הייתה בעלות כלשהי שאינה פרטית. כי הרי בדרך כלל הבעלות שאינה פרטית היא היד הראשונה. אם כן, כשהרכב הוא יד שלישית ומעלה, הקונה יגיע לנתון הזה רק אחרי שיחה עם המוכר, במקרה הטוב... מה דעתכם? האם לא יותר רלוונטי סעיף: 'בעלות שאינה פרטית'?
הודעה אחרונה מאת itzik123, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום זקוק ליעוץ ברכישת רכב מיני קטן ואוטומטי עד 40 אלף שח. היה לי i10 2014 גיר אוטומטי עם נתונים טובים אבל לפי מה שהבנתי היא לא חסכונית בדלק סביב ה12 ליטר? אשמח להצעות תודה
הודעה אחרונה מאת renault5, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 531 צפיות
שלום רב אנו מתכוונים לרכוש רכב מסוג רנו טראפיק . הסוכן אמר שזה מגיע בצבע כסוף ללא עלות צבע ואם וכאשר אבחר צבע אחר לצורך העניין אפור עכבר מטאלי או שחור זה יעלה לי בתוספת של בערך 3400 ש"ח. האם זה באמת כפי שאמר או שמא יש אפשרותלקבל את הצבע שבחרתי אפור עכבר ללא שום תוספת מחיר?? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת MarcNL, -
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 885 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Matanb1998
- 318i
- guy.a
- Shay_u
- doodg
- falou
- yahaga
- yuvk
- שביט
- נולד לליסינג
- Avia
- לירון .ה.