ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 577 צפיות
היי חברים, בודק אופציות לרכישת פאסאט בשנתונים 2011-2013 או ספציפית 2010 לא יורד מתחת לזה. גם הCC עלה כאופציה אבל פחות מושך לשם הוא קצת שופוני לי מידי האם הרכב מומלץ? מסתכל על רכבים שלא עברו את ה120א קילומטר וטופלו במורשים ( יש לי חבר עם מורשה שיכול לוודא את זה) האם הרכב מומלץ? האם יש משהו ספציפי לבדוק? אם יש לכם אינפוטים נוספים לגבי הדגם הזה אשמח לשמוע תודה על העזרה ♥
הודעה אחרונה מאת Gil Kovalchuk, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 702 צפיות
שלום! אשמח מאוד מאוד להיעזר בנסיונכם/דעתכם. האם הייתם רוכשים פיאט פנדה שנתון 2010 או 2011 (ה2010 עם מנוע חדש, והשנייה עם 180 אלף קילומטר) בידיעה שאתם הולכים לגור בערבה ולעשות נסיעה למרכז ולאילת פעם בחודש. אני חוששת בגלל השם הנורא שיש לפיאט אבל הדגם הזה והמחיר שלו מאפשרים לי לנסוע על רכב בשנתון חדיש יחסית לתקציב שלי ואני גם מתלהבת מצריכת הדלק המעולה שלו. איך הם מבחינת עלות חלפים, טיפולים וכו? מה דעתכם? תודה על כל עצה 😋
הודעה אחרונה מאת sook, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 909 צפיות
היי רציתי לדעת אם יש פה מישהו שהתנסה בקיה ריו החדשה? איך המרווח שלה? האם יתאים למשפחה צעירה פלוס 1? הבנתי שהורידו את כוח הסוס של המנוע ל100, האם מורגש? תודה
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 552 צפיות
שלום, מחפשים רכב משפחתי, אוטומטי, אסייאתי, מקום ל-3 כסאות מאחורה, כמה שיותר חסכוני, תקציב עד 55000. הרכב מיועד לאשתי לנסיעות לעבודה (30 ק"מ ביום). תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש לקנות רכב ראשוני מסוג מאזדה 3, לאחר חיפושים באינטרנט וקריאת מאמרים על רכב מיד שניה הבנתי שיש הרבה סוחרים בשוק ואני ממש לא מעוניין להתבאס על רכישת הרכב, החלטתי להיכנס לטרייד מוביל כי ראיתי הרבה רכבים ביומיום עם מדבקה שלהם והיא רשת בפריסה ארצית והחלטתי לבדוק את העניין. לאחר שיחה עם נציג לגבי דרישות הרכב, הוא הסביר לי שהרכבים שהם קונים הם מחברות הרכב שאנשים פשוט מחליטים להשדרג לרכב חדש ולא כי יש בעיות ברכב, הוא טוען שהם לא מוכרים רכבים ללא ספר טיפולים ממוסך מורשה, רכבים עם יותר מיד 3, רכבים עם פיגעה בשאסי. האמת, שזה נשמע ממש טוב השאלה אם כל זה נכון? כששאלתי אותו אם אפשרי לקחת את הרכב לבדיקה, הוא אמר שאין בעיה אפשר ללכת לכל מקום שמעביר בדיקה…
הודעה אחרונה מאת Galat, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, איזה רכב עבור משפחה זוג + 2 ילדים (גילאים 6 ושנתיים). עד תקציב 80 אלף ש"ח בלחץ (עדיך לכיוון 60 אלף במידת האפשר) חשיבות בטיחות (עבור נהג חדש), אחזקה שוטפת נוחה וזולה ככל שניתן חשבתי על הרכבים הבאים שנתון 2016-2017 האם קיימות אלטרניטובת טובות יותר / משתלמות יותר 1. suzuki vitara 2. kia sportage 3. subaru xv תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, אני לקראת קניית סוזוקי קרוסאובר 2017 מטרייד אין. משום מה המוכר אומר שיש להם רק מפתח אחד. ברכב יש התנעה ללא מפתח, זאת אומרת כפתור שצריך להצמיד אליו את המפתח וללחוץ על הכפתור בשביל שהרכב יניעץ הרכב מגיע מהסוכנות רק עם מפתח אחד, זה יכול להיות? או שהם פשוט איבדו את השני? הבנתי ששכפול של שלט נוסף כזה הוא עסק לא זול.
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 481 צפיות
שלום לכולם למישהו יש סאניונג טיבולי ויכול לספר איך הרכב ? עלויות טיפולים וצריכת דלק ?
הודעה אחרונה מאת Roy i, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני רוצה להחליף את הרכב שלי ומתלבט בין מרצדס דיזל 2013 מונית לשעבר, לבין אוקטביה דיזל 2016 גם מונית לשעבר אשמח להמלצות
הודעה אחרונה מאת ziononon, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 542 צפיות
היי, בנתיים ממה שראיתי הכי אהבתי סוזוקי ויטארה שנת 2016-2017 וסיטרואן קקטוס 2016-2017, אשמח לחוות דעת על הרכבים האלה והמלצות גם על רכבים אחרים תודה חשוב לי שהרכב יהיה נוח ועיצוב נחמד מבחוץ ומבפנים. תקציב עד 70 אלף
הודעה אחרונה מאת Alexkuz, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
קבלתי דוח תביעות של רכב דייהטסו סיריון שנת 2008 כעת יד 3 אבל אני לא יודע לקרוא אותו וגם לא מבין את המשמעות של התביעות שכן היו? הבעלים הנוכחי כמובן לא יודע, כי הרכב לא היה בבעלותו ב-2010 אשמח לעזרה תודה
הודעה אחרונה מאת הלוחש למכוניות, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 525 צפיות
היי חברים, אשמח לקבל ממכם יעוץ בנוגע לרכב פיאט פונטו איבו, 2012. אני מחפש רכב באיזור ה15k ועליו המליצו לי. אני סטודנט אז חשוב לי שיהיה חסכוני. מבחינת יתרונות לדעתי הוא נראה טוב, מאובזר יפה, וחסכוני מאוד (הכל בהתאם לעלות כמובן). אבל יותר מהכל אני מפחד מלהיתקע כל יומיים במוסך ולשרוף שם ים כסף. מישהו יודע מה החסרונות שלו? האם יש לרכב מחלות ידועות? האם בכללי הטיפולים יקרים? כנל לגבי תחזוקה כללית. מתי בערך הרכב מתחיל לגסוס?(הכוונה בכמה קמ בערך? אני יודע סתם נגיד שדייסטו סיירון ב200 אלף קמ כבר מתחיל לעשות בעיות) אני לא ממש מבין בתחום, כל מידע שיוכל לעזור לי, או לשפוך אור על הנושא ברכישת רכב ראשון אני אשמח.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 645 צפיות
שלום, קראתי פה בפורום בחיפוש אחר רכישת רכב על מיקרה ובעיות בגיר אוטומט בדגמים הישנים. הבנתי שבמהלך 2013 עשו מתיחת פנים לדגם ונפתרה הבעיה עם הגיר. מצאתי ביד 2 מיקרה מודל 2013, איך אפשר לדעת אם זה הדגם הבעייתי? יש שם לדגם? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת royban, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לקנות רכב חדש אחד אחרי שאני נוהג במיצובישי לאנסר מסוף 2006. הצורך שלי הוא להסיע את אשתי ואת שני הנכדים מאחור. בקבוצת הסדאן מתלבט בין קורולה לסנטרה. לא פוסל גם ג'יפונים - מתלבט בין קרוסאובר ל-ASX עשיתי טבלאות השוואה על פי מגזין אוטו והוספתי נתונים נוספים לנוחותכם מבקש ייעוץ גם בקבוצת הסדאן וגם בקבוצת הג'יפונים תודה השוואה קרוסאובר-איי-אס-אקס-סוברו אקס-וי.pdf השוואה קורולה-סנטרה-אימפרזה.pdf
הודעה אחרונה מאת katz007, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 615 צפיות
אהלן, בעבר בזכותכם והמלצותיכם קנינו טויוטה קורולה. עכשיו, אני מחפש רעיונות לרכבים עד 25k בתור רכב שני, שיסע לא יותר מ 10Kkm בשנה במקרה הגרוע. סופר מיני או משפחתיות. תודה רבה
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
לא אוהבת רכבים ענקים כמו סיטרואן 4 וזה אוהבת רכבים כמו i20 נגיד וגיפונים , התקציב שלי זה 15 אלף איזה רכב כדי שהןא גם יפה וגם חסכוני בדלק וגם אמין
הודעה אחרונה מאת A900, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 539 צפיות
הי חברים, אני מתכנן רכישת רכב סופר מיני משומש, באזור של עד 40 אלף ש"ח, משנתון 2014 ומעלה. אודה לכם על המלצה לרכב כזה, שיהיה אמין, חסכוני ובטוח. יונדאי I 20 / קיה ריו / מאזדה 2 / סיאט איביזה או כל רכב אחר. המון תודה, איתן
-
רכב מיני ליחיד 1 2
מאת natitan-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
ערב טוב, אני מחפש רכב ראשון, יד שנייה, בתקציב סביבות 16 אלף, בעיקר כדי לנסוע פעם-פעמיים בשבוע מהצפון למרכז (בערך 60-70 ק"מ לכיוון) אבל גם לכל מיני נסיעות קטנות מידי פעם. הדרישה היחידה שלי מהרכב זה שיהיה אוטומטי/רובוטי. יש לכם המלצות?
הודעה אחרונה מאת natitan, -
-
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 777 צפיות
הי, מחפשים לרכוש רכב SUV חדש ומעוניינים בהמלצה: משפחה עם 3 ילדים. חשמלי מלא או חלקי. סביבות ה 250 אלף ש"ח. כרגע נוסעים על RAV 4. בטיחותי ברמה גבוהה. תודה
הודעה אחרונה מאת janiv, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי חברים, יש לי כמה שאלות כלליות על תהליך קניית רכב מכיוון שרכב אחרון שלי קניתי לפני 10 שנים במגרש ב 35000 ואז שילמתי הכל במזומן וזהו. היום אני מחפש רכב ב 60-70K במגרשים אין בעיה לשלם עם אשראי או צ'ק פרטי במקום :הם שומרים לי רכב כמה ימים ואז באה לקחת. אבל דווקא ראיתי כמה רכבים טובים מפרטי ואני שואל איך מקובל לסגור עסקה : משלם הכל רק מזומן ? צ'ק בנקאי ? (זה לוקח כמה ימים), צ'ק פרטי ? (לא כולם מסכימים), כרטיס אשראי לאדם פרטי ? (לא יודע איך), עברה בנקאית ? (גם לוקח יום או יומיים). ואיפה יהיה רכב כמה ימים האלה ? לכתוב זיכרון דברים ? האם מוכר יכול להשתמש ברכב כמה ימים האלה בין תשלום ועברת בעלות ? איזה ביטחון יש …
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ערב טוב אני קונה רכב חדש ומתלבט אם לחכות ולקבל את הרכב בינואר 201 או לקבל אותו בחודש דצמבר הקרוב לא נראה לי שיש משמעות היום לשנת דגם אלא לחודש העלייה לכביש מה גם שמבחינת קילומטרים, רכב שאמכור אותו בעוד כ3 שנים ועלה לכביש ב12/20 יהיה אם קליומטראז נמוך יותר יחסית מאותו קלימוטראז לרכב שיעלה על הכביש ב1/21 כי את ממוצע הקילומטרים מחלקים בשנים ולא בחודשים מה דעתכם?
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 489 צפיות
שלום לחברי הפורום. ראיתי אתמול סיאט איביזה יד ראשונה 2016 בצבע "אפור פלדה". בתחילת הבדיקה שלי היה מעונן וצבע הרכב היה ניראה בבירור כאפור. לקראת סוף הבדיקה שלי יצאה השמש והייתה שמש ישירה על הרכב, ולפתע הצבע ניראה כנוטה לסגול. הרכב במצב מצוין והכול לפי הספר אבל אם לומר את האמת די התבאסתי על הצבע. אני מודע לכך שתמונה שמעובדת על ידי המצלמה והמחשב לא משקפות את הצבע המקורי אבל בכל זאת מאמין שיצא לכם לראות את הצבע הזה על הכביש. מה דעתכם על הצבע? גברי, נשי? (לרכב בתמונה אין קשר לנאמר, התמונות להמחשת הצבע בלבד). תודה
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 466 צפיות
נניח שיש לכם אפשרות לקנות רכב חדש. בטוח שרבים התלבטו בשאלה הזאת. מצד אחד ראש שקט, אחריות ורכב חלופי (אצל יבואן הנכון), תהליך רכישה יחסית פשוט, אתה יודע מה אתה קונה (פחות או יותר). וריח ניילונים (. מצד שני מישהו במקומך כבר ספג ירידת ערך של השנים הראשונות, אפשרות לרכוש באותו מחיר רכב יותר טוב, אבל יחד עם זאת ריצות אחרי המוכרים, קניה במידה מסוימת של חתול בשק, שנים על הכביש וקילומטרז'. הייתי רוצה לשמוע את השיקולים שלכם ולמה החלטתם כך או אחרת.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, אני חושב לקנות ממישהו רכב אופל קורסה 1.4 ליטר שנת 2014 יד שניה ורציתי לשמוע חוות דעת לגבי הממצאים, האם יש משהו חמור במה שלא תקין והאם שווה לקנות את הרכב תמורת 20K.. תודה. מצרף תמונות מהבדיקה. תודה.
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 582 צפיות
מישהו יכול להמליץ על מכון בדיקה לפני קנייה באזור אשקלון? תודה מראש על העזרה
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
- 13 עוקבים
- 34 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אהלן חברים ביצעתי בדיקת רכב לאיביזה קופרה שאני מעוניין לקנות. הבדיקה יצאה קצת מעניינת ואני מעלה לכם ואשמח לשמוע תגובות וטענות לפני שאני קונה הרכב עבר 80,000 קמ, ידני מנוע 1.8T
הודעה אחרונה מאת בן עמרם, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מישהו יכול להמליץ על מכון בדיקה לפני קנייה מומלץ באזור קניון איילון? תודה מראש לכל המגיבים
הודעה אחרונה מאת Audi-T, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 974 צפיות
היי, אני סטודנט בן 22, מחפש רכב שישמש בעיקר לנסיעות קריות-כרמיאל(כל יום) התקציב שלי באזור ה15k. מאוד חשוב לי רכב חסכוני ואני פוחד ליפול על רכב שאני אצתרך לסוע כל יומיים למוסך ולשפוך שם ים כסף. אשמח לשמוע על איזה סוגי רכבים הייתם ממליצים לי לחפש. (פחות מעניין אותי הפוזה, מעניין אותי האמינות וחסכוני בדלק.) נ.ב אין לי בעיה אפילו ידני. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Crazy motorcycle, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות