ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,624 נושאים בפורום הזה
-
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כתבתי כבר כמה פעמים בקשר לייעוץ ברכישת רכב למשפחה עם 2 תינוקות. בהתחלה חיפשתי גרמניות ג'טה פאסאט ואוקטביה וכו' ולא יצא מזה כלום. ביפניות המחירים די גבוהים לתקציב שלי (15-16 אל"ש) כעת אני בודק ברצינות לגבי פוקוס 2011 הצ'בק טרנד מנוע 1.6 שנסעה 150K, יד שנייה (פרטיות) נקייה ושמורה ומטופלת המחיר הוא באיזור ה15K רציתי לדעת מה דעתכם על האוטו, אנחנו נוסעים בעיקר בעיר, וסובלים ממחסור חניה באיזור המגורים. בקשר לגיר המוכר אמר שפעם בשנה הוא בודק\מעדכן וכו' במוסך מורשה (בנאדם רציני, רופא ) האם המחיר סבבה ? (עוד לא התמקחנו) והאם האוטו יתאים מבחינת גודל (2 בוסטרים מאחורה, עגלה ומזוודה בסופשים, אני גבוה יחסית 1.82) תודה
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 538 צפיות
מכון בדיקת רכבים מומלץ באשקלון?
הודעה אחרונה מאת Adani, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי אני כרגע על סקודה פאביה ידנית שמתקרבת ל150 א' ואני שוקל לקנות רכב חדש (יותר גדול ומתחיל לחשוש מבעיות אמינות למרות שב"ה היא בסדר בסה"כ). בגדול זה רכב שאמור לעמוד בפקקים ואמור להספיק למשפחה של 2-3 ילדים. כרגע אני נוטה ללכת על הסיאטה ארונה אבל עניין הגיר קצת מטריד אותי בגלל הנסיעה בפקקים. אותו שיקול יש לי לגבי הקיה סטוניק. מועמדת נוספת זו היונדאי ויניו אך לה תא מטען קטן קצת(350 לעומת ה400 של הסיאט) ואני לא מצליח למצוא אותה במבצעי 0 ק"מ. יש לציין שהאמינות פה קריטית כי אני נוטה להחזיק את הרכבים שלי שלי באיזור ה10 שנים... תובנות ? הצעות ?
הודעה אחרונה מאת פבפ, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 440 צפיות
שלום לכם:) חברה שלי מעניינת לקנות רכב יד 2 במחיר של עד 30000. אנחנו מחפשים רכב אמין שיוכל לסחוב את העליות לאוניברסיטת חיפה! אנחנו לא כל כך מבינים בזה וכל אחד ממליץ על משהו אחר. וגם, מאיזה רכבים להמנע?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 478 צפיות
איך הוא שונה מגיר ה-MMT הישן והידוע בהיותו מאוד לא אמין וקופצני? האם האמינות שלו שופרה?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 634 צפיות
היי אז מדובר בפולו gti מנוע 1.4 180 כ״ס אוט׳ שנת 2011 קצת ירד לי החשק לקנות אותו אחרי מה ששמעתי אבל רציתי גם לנסות פה. אני הבנתי שמשנתון 11-15 המנועים הולכים וכדאי להתרחק מהרכב הזה אשמח לשמוע דעות על ה11-15 וגם על ה2015 ומעלה שזה המנוע 1.8 192 כ״ס (אוט׳)הייתי רוצה לשמוע את דעתכם תודה!
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 483 צפיות
אבא של אשתי רוצה לקנות את הואן הזה רישיון ג' דיזל, אתם מכירים אותו? האם הוא אמין? יש בעיות ידועות? איכות ברמה גבוהה? אשמח לחוות דעת, תודה
הודעה אחרונה מאת bati357, -
יעוץ במכירת רכב
מאת I.G- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 823 צפיות
שלום לכולם לחמותי (מבוגרת) יש רכב יחסית ישן (שברולט קרוז בת 7) שעם החוסר נסיעות בכל הסגרים האלה, החלטנו למכור (לקחה רכב קטן יותר, גם ככה נוסעת 99 אחוז מהזמן לבד) הרכב לא במצב טוב במיוחד, עוד מעט גם נגמר לו הטסט, צמיגים כנראה גמורים, לא בטוח שעשה טיפול בשנתיים האחרונות, וכנראה שלא ראה מכון שטפה מבפנים 3 מערכות בחירות אחורה. אני מתלבט מה לעשות איתו המחירון באזור ה10 אלף, אני לא יודע אם שווה לי להתעסק עם לתקן הכול כדי שיהיה שווה את זה, או לנסות מראש למכור ב7 אלף בנוסף, אני מתלבט לאן למכור אותו- פרטי זה סיפור בהמשכים שאין ממש זמן להתעסק איתו כרגע, וסוחר לא ישלם יותר מ2000-3000 שח כי הם סוג מסויים מאוד של אנשים. יש הצעות כלשהן לגבי זה?
הודעה אחרונה מאת I.G, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מישהו מהקהל יכול לתת חוות דעת על האצ׳בק שנתון 09׳ נמכרות הרבה פחות מאח התאום הסדאן בשנתונים האלה.
הודעה אחרונה מאת mikyl, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 594 צפיות
היי, אני בן 18 ומחפש לקנות רכב ואני רוצה לקנות את השברולט קרוז 2009 ומעלה. כדאי או שלא?
הודעה אחרונה מאת I.G, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 558 צפיות
היי לכולם. כרכב שני במשפחה, הראשית נירו מעולה. מחפש רכב ספורטיבי/חמים/ הנאה מנהיגה. חייב להיות מיני /סופר מיני אוטומטי, האישה מתעקשת. חייב להיות אמין ברמה טובה, התלונות עלולות להיות קשות. הנסועה נמוכה כ 9 אלף בשנה. לא מוצא משהו מדהים, אולי כבר אין כאלה? אשמח לעצה רעיון.. Sent from my SM-G985F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 664 צפיות
האם חבילת קודן + כספת ברזל + מרימי שמשות יעזור לי לקבל הנחה בביטוח הרכב, או שכיום זה פחות רלוונטי?
הודעה אחרונה מאת Nissan Skyline GTR, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 733 צפיות
שלום, חבר מעוניין ברכישת רכב אשר נגמר לו טסט לפני חודש וחצי לערך, האם ניתן להעביר בעלות לרכב ללא טסט ? ואם כן כמה עד כמה זמן ללא טסט ומה ההשלכות ?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מחפש חוות דעת על הונדה סיוויק סדאן החדשה 2010 או האצבק 2010 מבחינת אמינות וכו'?
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 582 צפיות
שלום לכולם, אודה להמלצתכם לרכב לנסיעה בין עירונית ירושלים - תל אביב. חשוב לי שהרכב יהיה אמין מאוד, מינימום תקלות ונוח. כמו כן שיהיה ניתן להכניס כסאות ילדים מאחור. תקציב - 70,000.
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בהמשך לשאר הפוסטים שנפתחו פה כחלק מההתלבטות בדבר רכישת רכב חדש, רציתי לשמוע את דעתכם בדבר כדאיות הרכישה של רכב היברידי לעומת רכב בנזין. ברשותנו שני רכבים, היינו מוציאים על דלק כאלף שח בחודש (קצת קשה לכמת בתקופת הקורונה והסגרים ולהגיע להוצאה חד משמעית). אחד מהם נמכר ונותרנו עם השני, רכב בבעלות פרטית ולא ליסינג. לאחרונה שינינו מקום מגורים וסביבת נסיעה ועברנו מחיפה (עליות) למרכז (מישור+פקקים). הרכב החדש אמור לסוע כ-25\30 ק"מ ביום (חמישה ימים) ועוד נסיעה של 200 ק"מ פעם פעמיים בחודש. בנוסף עוד נסיעות קטנות כמובן כחלק מהחיים השוטפים. בסה"כ נסועה חודשית מוערכת ברכב זה של כאלף ק"מ, קרי כ-12 אלף בשנה. לאור הנתונים הנ"…
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 508 צפיות
בנסיעה בתוך העיר. תודה
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 832 צפיות
אהלן, רציתי לשמוע חוות דעת על הטיוטה קורולה 2020-2019 דגם excite. המטרה היא נסיעה בעיקר עירונית מדי פעם בין עירונית אך בעתיד זה ישתנה. מתלבט אם כדאי להשקיע ברכב כזה או דומה לטווח ארוך. אם מישהו פה יודע להמליץ על רכב 2016+ שיתן גם חווית נהיגה( לא הכי קריטי) גם אבזור גבוה וגם אמינות אני פתוח להמלצות.
הודעה אחרונה מאת Therabrab, -
- 5 עוקבים
- 3 תגובות
- 454 צפיות
ראיתי הרבה שממליצים לקחת את הרכב המשומש לבדיקה גם במוסך וגם במכון לפני קניה. בשביל מה גם וגם? אני בכלל רוצה לקנות רכב באזור ה-15K ונראה לי מיותר להחמיר ככה, רק מוסך לא אמור להספיק?
הודעה אחרונה מאת beamvelavan, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 536 צפיות
מחפשים 7 מקומות חדשה. חשבנו על סקודה קודיאק ביזנס או אמבישן והיום ראיתי את הרכב הזה ונראה שמקבלים הרבה בעד פחות כסף. שהכיוון עד סביב ה 160 אלף שח. מה דעתכם עליו? לא מצאתי ביקורות מהזמן האחרון. תודה.
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 869 צפיות
שלום לכולם, אני מעתיק את הפוסט שכתבתי מפורום אחר נישתי של ג'יפים. הפוסט כנראה יהיה ארוך אז אבקש להיות סבלניים, תודה. אחרי שרוב שנותיי הייתי דתי, במשפחה שלא חובבת רכבים, לא יצא לי לנסוע ברכבי שטח לטיול סופ"ש ארוך ומהנה. בתקופה האחרונה, כשאני גר אצל ג'יפאי ותיק עם 2 דיפנדרים בחניה, וכשהחבר הטוב ממול קנה לנד קרוזר 120, יצא לי לחוות קצת מהעולם המדהים הזה. אני מאוד מתחיל בתחום, רק לאחרונה למדתי הרבה מונחים שהיו זרים לי (אע"פ שעולם המכונאות קרוב לי, אך בעיקר מפרייבטים). אני לא מחפש לטפס על סלעים אלא יותר להיכנס לשטח 'בינוני' על מנת לראות נופים וליהנות מהטבע, ופחות למתוח גבולות של כלי הרכב. עכשיו להתבלטות שלי: כרגע אנחנו מחזיקים 3 רכבים: רכב אספנות שלי, רכב פרט…
הודעה אחרונה מאת GR8Day, -
רכישת ראב 4
מאת יוסי באבא- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 905 צפיות
שלום לכולם החלטי לקנות ראב 4 היבירידי, ראיתי בכל מיני אתרים שמבצע של טיוטה יש הנחה 3 אלף שח ועוד 7 אלף שח על אבזור הגעתי לסוכנות בצפון, קבלתי אבזור, אמבטיה לתא המטען, קישוט קדמי אחורי, קישוט לתא הב מטען במתנה, עולה בסוכנות 2000שח, בחול בטוח שלא עובר 700 שח, וגם קבלתח כספת וקודן ב 800 שח במקום 1500.וגם ההנחה של 3000 שח. שלמתי מקדמה 2000 שח , האם הייתי אמור לקבל הנחוה נוספת בסוכנות אחרת?
הודעה אחרונה מאת niv, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 563 צפיות
אשמח לקבל המלצות על רכב סופר מיני טוב ואמין, לא מידי קטן כמו ניסאן מיקרה, אלא יותר בגודל של i20 או מזאדה 2. וכן חסכונית בדלק. התקציב שלי באזור 15 אל"ש. בעקרון הייתי קונה קורולה משנת 2007-2006, כי אני שומע שזה רכב שלא רואה מוסך ואמין מאד, רק שאני מעדיף יותר קטן, השאלה האם יש רכב סופר מיני אמין כמו קורולה, בתקציב כמו שלי? תודה
הודעה אחרונה מאת בן עמרם, -
-
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 506 צפיות
אם אני קונה מכונית יד2 מאדם פרטי כאשר הרכב עדיין באחריות יבואן (למשל ספארק 2019), אין לי בעיה לנצל את האחריות אחרי זה בתור קונה אחר מהקונה המקורי? מה אני צריך לוודא או לקבל בעת הקנייה בשביל להבטיח זאת? למשל, אני מניח שאני צריך לוודא שהטיפולים נעשו בזמן ורק במוסך יבואן. שאלה אולי טפשית, אבל שיהיה לי יישור קו של ידע עולם.
הודעה אחרונה מאת dli, -
אהלן! אני הולך לראות מחר דאצ'יה דאסטר 2019 שעשתי 60K קילומטר, זה די הרבה לרכב מאפריל 2019 - אז רציתי להתייעץ איתכם אם עדיף לי למצוא משהו אחר? למרות שמדובר במנוע דיזל, רציתי לדעת כמה משמעותי בעיניכם נסועה כזאת בתקופה של שנה וחצי. בנוסף - אשמח להמלצה על מכון בדיקה בראשל"צ
הודעה אחרונה מאת WE988244, -
אהלן חברים, אני עדיין מחפש רכב (די קשה באזור שלי) בתקציב צנוע (עד12-13) חיפשתי וראיתי הצעה שנראית לי די משתלמת ההצעה היא פולקסווגן גולף 2007 טרנדליין 1.6 102 כס המצב הקוסמטי שלה מצויין וגם מבפנים אחלה יש מסך ומצלמת רוורס הרכב יד 03 180 קמ המחירון שלו לפי יד 2 12.7 והמגרש מוכר אותה ב11 מה אתם חושבים שזה עקיצה או שמציאה ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 552 צפיות
אז ככה לאחר יעוץ שלכם סגרתי על דאציה דאסטר 4X4 דיזל 2017 אני צריך מכון בדיקה באשדוד אמין שיפור על האוטו מכל הכיוונים ולא יותר על כלום, שפשוט יעבור ויחפור על האוטו מכל כיון אפשרי אשמח לחוות דעת ממי שמכיר תודה רבה
הודעה אחרונה מאת WE988244, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 545 צפיות
אהלן סוזוקי סוויפט לא "ההיברידית" אוטומטית חדשה . אני רוב הזמן נוסע לבד 80% מהזמן נסיעות עירוניות … פעם ב מחוץ לעיר . ביום יום אני לבד , בסופשים לא . אז לגבי האמינות - זה סוזוקי הנראות של הרכב....ככה בסדר מחסור במערכות בטיחות ..... חשוב לי בעיקר בלימה אוטונומית - סטייה מנתיב ותיקון וזה... אני נוסע בעיר. המנוע 1.2 ללא טורבו יסחוב בנסיעות סופ"ש ? גם חוסר באפל קאר פליי , מבעס. או עדיף להימנע מהרכב לגמרי ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 505 צפיות
שלום וברכה. אני מחפש כעת רכב רנו גרנד סניק, טורבו דיזל רובוטי. תקציב 50K/ אני רואה ביד2 כמה רכבים - בשנתונים 2015/2016 שנמצאים פחות או יורת בתקציב. כמובן שה2016 מעט יותר יקר. אשמח ואודה לדעתם המלומדת של חברי הפורום: האם שווה להשקיע עוד מעט עבור 2016? האם, בכלל ישנם הבדלים כלשהם בין 2015 ל-2016? מישהו אמר לי שישנם הבדלים קלים, לא הצלחתי לראותם בשיטוט ברשת. תודה מראש למגיבים.
הודעה אחרונה מאת יוסף אלף, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 455 צפיות
אהלן, מחפש רכב ראשון לבחורה, קריטריונים חשובים: אוטומט, בטיחות, אמינות, צריכת דלק. האופציות שכרגע אני שוקל: סוזוקי סוויפט, טויוטה יאריס (הדגם הישן יותר, לא הרובוטית), ניסאן מיקרה, יונדאי i10. שנתון באיזור 2008-2009. אשמח לשמוע מנסיונכם על הדגמים מהשנים האלה.
הודעה אחרונה מאת Albetx,
-
מי מחובר 13 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 952 אורחים (הצג רשימה מלאה)