Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעתיק את הפוסט שכתבתי מפורום אחר נישתי של ג'יפים.
הפוסט כנראה יהיה ארוך אז אבקש להיות סבלניים, תודה.

אחרי שרוב שנותיי הייתי דתי, במשפחה שלא חובבת רכבים, לא יצא לי לנסוע ברכבי שטח לטיול סופ"ש ארוך ומהנה. בתקופה האחרונה, כשאני גר אצל ג'יפאי ותיק עם 2 דיפנדרים בחניה, וכשהחבר הטוב ממול קנה לנד קרוזר 120, יצא לי לחוות קצת מהעולם המדהים הזה.
אני מאוד מתחיל בתחום, רק לאחרונה למדתי הרבה מונחים שהיו זרים לי (אע"פ שעולם המכונאות קרוב לי, אך בעיקר מפרייבטים).
אני לא מחפש לטפס על סלעים אלא יותר להיכנס לשטח 'בינוני' על מנת לראות נופים וליהנות מהטבע, ופחות למתוח גבולות של כלי הרכב.

עכשיו להתבלטות שלי:
כרגע אנחנו מחזיקים 3 רכבים: רכב אספנות שלי, רכב פרטי שלי (עממי, אך אני קשור אליו והוא בין הבודדים שנותרו בארץ) ורכב פרטי של זוגתי. כל אחד מהרכבים שווה בהערכה גסה 15-20 אלף ש"ח.
כידוע, רכב שטח הוא חור בכיס בהרבה היבטים: מכאני, הוצאות דלק, לעיתים ביטוח וגם טסט.
זה מביא אותי לדילמה בין 2 תרחישים (אני די נעול על תרחיש א' לצורך שקט נפשי, גם אם הוא יהיה יקר יותר במעט):

1. רכב האספנות יוצע למכירה, ובכסף+תוספת נקנה ג'יפ ותיק שיעמוד רק לטיולים. הרכב הפרטי של שנינו ישמש אותנו  לאורך השנה, ומהג'יפ נהנה בטיולים (עלות ממוצעת בחודש של כל אחד מהרכבים שלנו - 700-900 ש"ח)
    מצד אחד - נחסוך בדלק, טיפולים ואפשרי גם ביטוח של הג'יפ (מאחר ואפשר לבטח לפי ק"מ) וגם ירידת הערך שלו תהיה פחות משמעותית, אולי. מעבר לכך, במידה והג'יפ יזדקק לטיפול, הוא לא ישבית לנו יום עבודה ונוכל להשתמש ברכבים הפרטיים לנסיעות היום יומיות שלנו.
    מצד שני - להחזיק עוד רכב (אחד מהפרטיים) זו בהכרח הוצאה, וכנראה היא גבוהה יותר מההפרש בתחזוקת הג'יפ בין שימוש שלו ביום יום+טיולים, לבין שימוש שלו בטיולים בלבד.
    כאן נכנסת הבהרה: יהיה לי קשה מאוד רגשית לוותר על הרכב שלי, ומנגד זוגתי לא קופצת על הרעיון לנהוג כל יום לעבודה בג'יפ גדול ומגושם (למרות שאמרתי לה שאחרי שהיא תעלה על אחד, היא לא תוכל לרדת...)
  2. וזה מביא אותנו לתרחיש השני : מכירה של רכב האספנות + אחד מהפרטיים, ובכסף הזה+תוספת, לקנות ג'יפ קצת יותר 'חדיש', בטיחותי יותר ושיהיה גם פחות מועד לתקלות מזדמנות. במצב כזה כנראה שהג'יפ יהיה חייב להיות אוטומטי, כי הוא ישמש את בת זוגתי (אין לה בעיה לנהוג בידני בטיולים בלבד)

1. תקציב  30-60 אש"ח (בהתאם לאחד התרחישים שציינתי) כולל תיקונים ולא רכישה בלבד.

2.  5 דלתות, צריך להכיל 3-4 נוסעים, בהם לפחות 2 מבוגרים. יש צורך במקום למטען מאחר והטיולים יכולים להיות למספר ימים.

3. ישנה הערכה גסה שהרכב יסע כ6000 ק"מ בשנה לטיולים. ובמידה וישמש כרכב יומיומי - 15-20 אלף בשנה.

א. גיר אוטומטי/ידני - יש העדפה לגיר ידני.
ב. מנוע דיזל/בנזין - העדפה לדיזל
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...) - ארוך
ה. רכב לא מבוקש אצל גנבים, מאחר והוא יחנה ברחוב.

6. כרגע כבר 'ננעלתי' על חיפוש של טרופר בנזין 3.2 או דיזל (אוטומט או ידני). בנוסף פג'רו Q. אשמח לשמוע על דגמים נוספים.

תודה רבה למי שקרא עד כאן, מתנצל אם שכחתי משהו ומקווה שלא דיברתי שטויות על דברים שאני לא מבין בהם במהלך כתיבת שורות אלו (ואם כן, אשמח שתתקנו אותי!)
פורסם

לא הייתי מכניס את בת הזוג לכל הסיפור הזה. 

הייתי משאיר אותה באיזור הנוחות שלה. 

אם הרכב שלך הוא הרכב שבחתימה (מאג'נטיס). אז נכון, הוא נדיר. אבל לא מיוחד כמו רכב אספנות (ואני עדין בניסוח כי לכל רכב ניתן להתחבר). 

משאיר את רכב האספנות בגלל הרגש והסיפוק שבהחזקת רכב כזה. במיוחד שעלות אחזקתו אפסית. 

מוכר את הקיה ורוכש ג'יפ (רצוי ידני) שאיתו תתנייד ביומיום וגם בטיולים. 

ואז נשאר רכב אספנות - בשביל הכיף. 

רכב שטח - לטיולים. 

רכב פרטי קטן - לנוחות של בת הזוג. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

הי אני במצב דומה לשלך

,אני מחזיק טראנו בתור רכב שלישי. רכב לא פחות אמין מטרופר או פאג'רו עם מחיר רכישה נמוך מה שמאפשר למצוא אקזמפלר שמור יחסית .

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
לפני 4 שעות, markb205 כתב:

אם הרכב שלך הוא הרכב שבחתימה (מאג'נטיס). אז נכון, הוא נדיר. אבל לא מיוחד כמו רכב אספנות (ואני עדין בניסוח כי לכל רכב ניתן להתחבר). 

משאיר את רכב האספנות בגלל הרגש והסיפוק שבהחזקת רכב כזה. במיוחד שעלות אחזקתו אפסית. 

שום מצב.. אין לי פנאי להמשיך לתחזק רכב אספנות + ג'יפ

פורסם

נראה ש- 1. אתה לא נפרד מהמג'נטיס, 2. אתה נפרד מהפג'ו. השאלה היא רק האם בת הזוג בתמונה או לא.

אישית, הייתי משאיר אותה בחוץ. משאיר אותה עם הרכב שלה ומתחזק את רכב הסופ''שים המזדקן כרכב שטח בלבד.

יותר רוגע נפשי כשהדיילי רכב 'נורמאלי' וגם לא תאכל קש כשהיא לא תוכל לצאת לעבודה/קניות וכו' בנוסח: 'אתה והשטויות שלך גם כן, חבל שלא החלפת את הרכב שלך'.

• אהבתי 1

Today is a great day!

Just like every day...

• תוכן חדש...