ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בוקר טוב, כמה זה קריטי לדעתכם / מניסיונכם איפה הרכב הורכב? שמתי עין על קיה ריו קצרה אבל מסתבר שהיא מיוצרת במקסיקו. אני יודע שיש כאלה שמיוצרות בדרום קוריאה, שאני חד משמעית מעדיף אבל אם זה לא קריטי אולי חבל על ההמתנה? תודה ושבוע טוב!
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
שלום, אחרי הרבה חיפושים וקריאה בפורום וצפייה ביו טיוב הגעתי למסקנה שהרנו מתאים לי. מה שלא הצלחתי להבין זה את רמת האמינות שלו, לא ראיתי שום דבר שלילי בשום מקום, אבל זה בכל זאת רנו... מישהו מכיר בעיות ידועות עם דגמי 2016-2017? ובכל זאת אולי שווה לכתוב מה אני מחפש, אולי יש אלטרנטיבות שלא חשבתי עליהן: רכב עד 70K ש"ח, מרווח, בטיחותי, אמין, חסכוני, ומאובזר (מסודר לפי עדיפות) מבחינת צריכת דלק, לא חושב שאני יכול להתסדר עם פחות מ16 ק"מ לליטר (משהו פסיכולוגי) חשוב שיהיה מקום גם לכלבה גדולה וגם לתינוק שמגיע בקרוב לא חשוב שיהיה חזק במיוחד, נוסע רגוע בעיקר בינעירוני (80/20)
הודעה אחרונה מאת ALX, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 717 צפיות
ההתלבטות היא בין 2 הרכבים הנ''ל, עד כמה שאני מבין היתרון של היונדאי זה האמינות והטיפולים היותר זולים, היתרון של הסיאט שהיא קצת יותר מאובזרת כמו בקרת שיוט אדפטיבית ו keyless. שתיהן פלוס מינוס אותו מחיר. מה אומרים, אשמח לטיפים ועצות לגבי 2 הרכבים הללו.
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קבלתי הצעה לדאציה דאסטר שנת 2017 4X4 בנזין מנוע 1200 טורבו תכלס שמעתי הרבה על הדיזל X4 מנוע 1500 ואני מעונין ממישהו שמכיר את הבנזין איך הוא כמה קילומטר הוא מוכר על הכביש אני אחד שנוסע 40 אלף ק"מ בשנה לא מפריע לי הידני הצריכת דלק שלו קצת יותר גבוהה מהדיזל אבל מענין אותי לדעת איך הוא מי שמכיר את האוטו הזה אישי אשמח לשמוע את חוות דעתו בענין
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 752 צפיות
הברירה האולטימטיבית היא כמובן יונדאי I30 CW , רכב פופולארי זול ואמין יחסית, אך המראה השטוח והנמוך שלו מרתיע מעט את אשתי. שאלתי היא האם יש רכב מקביל אליו, אך מעוצב וגבוה יותר בתקציב הנ"ל? או שסטיישן זה סטיישן... (הנסועה שלי היא כ-15K בשנה וחשוב לי אמינות וחיסכון בדלק). תודה למגיבים!
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 466 צפיות
אני מחפש רכב אמין ויוכל לתת מענה כמו שיש בהונדה שלי בכוח.האם טיוטה קורולה 2014 יספק לי את זה? אשמח לשמוע מה הרכבים שייתן לי הנאה ותאוצה טובה.
הודעה אחרונה מאת אושרי29, -
היי אני מחפש רכב למשפחה אני רוצה לקנות חדש מהחברה כי אני מחזיק רכבים למשך הרבה שנים במשפחתיות חשבתי על הפורד פוקוס החדשה וברכבי הפנאי אני מתלבט בין הויטארה הסלטוס והאקסיד לאשתי חשוב רכב גבוה ואני בעצמי בחור די גבוה 1.87 אנחנו לא מטיילים בשטח הרבה יוצר עירוניים והתקציב הוא עד 135 - 140 אלף מה הייתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת ShahakM, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי, אני מחפש ג'יפון קטן (או שיותר מתאים להגיד רכב פנאי קטן). שנת 2021 עוד שניה וחשוב לי שיהיה מצוייד באבזור מתקדם: בקרת סטיה ושמירה על אמצע נתיב עם תיקון אקטיבי. בקרת שיוט אדפטיבית וכמובן בלימה אוטונומית שכבר הפכה לסטנדרט. אני רווק ולכן מעדיף "ג'יפון סופר-מיני". שמתי עין על קיה סטוניק 1.0 EX טורבו שאחרי מבצע יעלה באזור ה110K למודל 2021 טורבו. הרכב ממש לטעמי אבל כנראה שלא יכלול בישראל בקרת שיוט אדפטיבית אז דיי ירד לי ממנו. למרות שאני מעדיף לא להתעסק עם יד שניה אני פתוח לרכבים בני שלוש ומטה כדי לקבל את האיבזור שאני רוצה בג'יפון. קיה נירו 2018 גם עלה ברדאר. הוא מכיל את האבזור שציינתי והמחירון נע סביב K85-90K. קצת חושש לקנות היברי…
הודעה אחרונה מאת itamargs, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 7 תגובות
- 662 צפיות
אז בגלל שאני נכה שלא מצליחה לנהוג על הילוכים, אני והבן זוג שלי מחפשים רכב אוטומטי. אנחנו זוג סטודנטים ויכולים להוציא גג -גג 35 כשזה באמת כבר די גבוה לנו ויקרה רק אם תהיה התאמה מושלמת מחפשים רכב עם קילומטראז נמוך, סיני/יפני/קוריאני וכולי, שטוב למרחקים ארוכים. תכלס זה הכי חשוב, כי אנחנו גרים באמצע המדבר והנסיעה הכי קצרה שלנו לוקחת חצי שעה (ולחבר שלי גם חשוב מעל 80 כח סוס לפחות אבל מה אני מבינה בזה). בא לנו להיסגר על מספר מצומצם של דגמים ולהקדיש את החיפושים להם.. יש הצעות?
הודעה אחרונה מאת dorban3, -
-
- 5 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כמעט שבת שלום לחברים אודה לכמה מילים מהמומחים כאן לגבי תוצאות מכון בדיקה שקיבלנו. אבא שלי מעוניין לקנות רכב מאחת החברות המוכרות, פיאט טיפו 17' מליסינג, 90א ק"מ. אלה תוצאות הבדיקה, שלא אומרים לנו הרבה מבחינת עלויות תיקון (שהחברה אמרה שתתן שוברים לתיקון שלהם לאחר הקנייה), חשיבות התקלות והאם משהו בתקלות מצריך בדיקה מעמיקה על היסטוריית הרכב. בקיצור, נשמח לדעת כל מה שהתוצאות אומרות לאדם המבין. רוב תודות!
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 20 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מאחד מהמגרשים הגדולים (אופרייט): פיקנטו 2017 אחרי מתיחת הפנים, גרסת ה-LX 1.2 אוטומטית, עם 71000 ק״מ, מליסינג, עם אחריות לשנתיים של גיר, מנוע ועשר מכלולים. אחרי דין ודברים, לא מוכנים לרדת מתחת ל53000. בהנחה ומצב הרכב טוב, עד כמה זה סביר?
הודעה אחרונה מאת Benor, -
-
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים, מתלבט בין שלושת הרכבים האלה (אפשר להוסיף גם את הטויוטה אם כי נראה לי שהיא תהיה פחות רלוונטית) עד היום נהגתי בסיאט איביזה 2013 FR 1.2. רכשתי אותה חדשה מהסוכנות ונהגתי עליה 7 שנים. אהבתי: את אחיזת הכביש, את מושבי הספורט, את הפינוקים שהיו בFR בשנתון ההוא ואת זה שיכולתי להכנס לפניות ועיקולים במהירויות גבוהות. לא אהבתי: את נוחות הנסיעה (רכב ממש לא נוח), את בידוד הרעשים הגרוע ואת זה שחלקים רבים מדי בסלון הרכב היו פסלטיקים זולים. אז מה אני מחפש? כמו שאתם מבינים מאז עברו כמה שנים אני מחפש נוחות, שקט, שהרכב יתן בראש כשצריך, שיהיה יחסית חסכוני (12-14 ק"מ לליטר בנסיעה רגועה) מתכוון להחזיק אצלי את הרכב כמה שאפש…
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 769 צפיות
אני נהג חדש ומעוניין לקנות רכב ראשון שיהיה אמין חסכוני וחזק עד 10 אלף שקל , יש המלצות ?
הודעה אחרונה מאת Nico62, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 644 צפיות
שלום לכולם על איזה גירסה של הc4 אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 10 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שבוע טוב, מחפש בדחיפות רכב משפחתי התקציב כרגע לא משהו עד 17,000 (עדיף פחות) הדרישות: צריכת דלק סבירה אמינות, כמו כולם אין זמן כוח וכסף להתעסק עם תיקונים ותקלות... קצת חשוב המראה של האוטו למרות שאני יודע שבתקציב שלי אין לי כ"כ מה לצפות. אנחנו זוג + 2 פעוטות (שנה ושנתיים וחצי - 2 כסאות בטיחות+עגלה) נוסעים ביום יום כ - 40/45 ק"מ, כמעט ולא יוצאים מהעיר אני גבוה וקצת שמנמן וסובל ברכבי המיני.. עד עכשיו התעניינו בג'טה עד שנת 2009 (אין משהו שמור ובמחיר טוב) פאסאט (כנ"ל, וגם יקר לאחזקה ודלק) פוקוס 2012 סטישן (קשה למצוא פרטית שמורה במחיר שפוי) וקצת במאזדה 6 הצורה החדשה מ2008 (מחיר גבוה וגם בדלק לא וואו) ומונדאו טיטניום 2008 (ראיתי …
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 607 צפיות
מתלבט בין המאדה לסופארב מה עדיף בגדול? מבחינת אמינות,ירידת ערך,זריזות ואחזקה? הבנתי שלסופארב יש בעיות בגיר ?! תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
סיאט ארונה
מאת ניר14- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 773 צפיות
שלום לכולם הייתי מעוניין לקבל המלצות על סיאט ארונה ובאופן כללי חוות דעת על סיאט מבחינת אמינות רכב טיפולים ועוד כרגע אני עם סוזוקי בלנו 2017 ומעוניין לעבור לרכב קצת יותר גדול
הודעה אחרונה מאת ניר14, -
מרצדס c-class
מאת alon04- 5 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום חברים, הייתי רוצה לקבל חוות דעת על מרצדס c-class מודל 2001-2004 (לא מונית) מנוע 1.8-2.0 עלויות אחזקה שוטפות,אמינות,הנאה מנהיגה. התקציב הוא עד 45k. אם יש המלצות אחרות לרכב בסגנון אשמח לשמוע. אם מישהו יודע על מגרש בצפון שמתעסק ברכבים כאלה אז אני ישמח לקבל מידע, כי ביד 2 כל האקזמפלרים שם הם מעל 200000 ק"מ ומעל יד 4. תודה רבה מראש לכולם.
הודעה אחרונה מאת מרקוס, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 598 צפיות
היי, אני מחפש המלצה לרכב מיני - סופר מיני עד כ-25 אש"ח, לא לי, אך חשוב לי שיהיה הכי הרבה Value for money, הדרישות כאלה, - אמינות. - חסכון בדלק. - לוק "צעיר". - שנתון מתקדם ככל האפשר. - קילומטרז יחסית "נמוך" ככל האפשר. הרכב ישמש נסיעות יומיות, 99% מהזמן נהג יחיד ולא מעבר ל-3 האנשים לעיתים רחוקות. תודה!
הודעה אחרונה מאת akivas, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 665 צפיות
שלום לכולם. הגיע הרגע לקניית הרכב הראשון שלי ומיותר לציין שאני חסר ניסיון בתחום והייתי שמח לייעוץ. התקציב הוא עד 50K אבל אם תהיה מציאה גם בחריגה של עד 55K אני לא אפסול. חשוב לציין שאני בונה על הרכב לטווח ארוך יחסית. אני עם ראש מאוד פתוח, ובגדול מחפש את התמורה הטובה ביותר לכסף שלי, לא אכפת לי אם יהיה רכב מיני צעיר,משפחתי או ג'יפון רק חשוב לי שיהיה כמה שיותר אמין, שיהיה לו קצת כוח ושיהיה נוח לנסיעה. ממש לא אכפת לי ממראה הרכב. עדיפות לגיר אוטומט. חבר המליץ לי על ספארק (2018 ומעלה),אוקטביה,קורולה, וסיויק (שהכי מושכת אותי מההמלצות עד כה). אשמח לעזרתכם ותודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת חולה רכב#1, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 478 צפיות
המועמדים : אינפינטי q50 מודל 2015 מרצדס c200 מודל 2014 או .... פורסטר 2017 ??? מה דעתכם ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת חולה רכב#1, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 934 צפיות
אני מחפש פיג'ו 3008 משנת 2016. עבור רכב שראיתי המוכר הראה לי בדיקה שעשה לרכב לא מזמן. הרכב עבר כ 70 אלף קילומטר. מה אתם אומרים על התוצאות במנוע\תיבת הילוכים. צריך להדליק נורה אדומה?
הודעה אחרונה מאת יוסי באבא, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 638 צפיות
היי, החלטתי להתחדש ברכב. חשקה נפשי במאזדה 3 הצ'בק מנוע 2. מבחינת תקציב אני יכולה להרשות לעצמי שנת 2017 יד 2 או משהו כזה.... מה דעתכם? האם רכב מומלץ? ראיתי שאין הרבה הצ'בק למכירה והרוב הן סדאן. פשוט בעיני ההצ'בק הרבה יותר יפה. תודה, אוריאן
הודעה אחרונה מאת Benjy_1983, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 849 צפיות
שלום לכל החברים אני מחפש רכב 7 מקומות כבר כמה זמן מצאתי קיה קראנס 2015 עם 140.000 קמ ב 56 או פורד s max עם 74000 קמ שנת 2016 ב 45. אחרי החלפת גיר לא מזמן על מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת אלי91, -
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום התקציב לשידרוג הוא עד 60 אש"ח, אין אפשרות לחריגה אני נהג יחיד בן 27 , מבלה לא מעט בנסיעות קצרות בתוך העיר מחפש רכב מהנה, אמין, איכות חומרים גבוהה ושיתן תמורה מלאה. בסופו של דבר ההתלבטות היא בין שני הרכבים הנל, אני פחות פתוח לרעיונות חדשים. קצת מפחידה אותי עלות האחזקה של הבימר אבל ברור שמבחינת איכות החומרים אין מה להשוות הבנתי שבסה"כ אין מחלות רציניות ונסעתי על 2 הרכבים ושניהם הרגישו לי מתאימים אשמח שתשפכו אור אולי אני מפספס משהו כאן והאם יש רכב שלדעתכם עדיף תודה
הודעה אחרונה מאת dorgo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 441 צפיות
שלום! מתלבט בין 2 כלי רכב: 1. אלנטרה סופריים (גימור משודרג) שנת 2016 חודש 7. 117,000 ק"מ. ליסינג יד ראשונה. 52 אלש"ח. 2. קורולה סאן שנת 2015 חודש 8. 135,000 ק"מ. יד 2 פרטית כשהראשונה מליסינג. 54 אלש"ח. מה עדיף על פניו? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 772 צפיות
היי, יש לי טויוטה קורולה רכב יד ראשונה שנת 1998. בשנה האחרונה כבר לא מתניע כאשר קר וגשום ויש צורך להחנותו במקום מקורה. מעבר לזה, נוסע בצורה נפלאה. במוסך לא מצליחים להבין מה הבעיה ולמה לא מתניע כשקר וגשום. אשתי אומרת שהאוטו עשה את שלו וצריך למכור אבל אני חושב שזה אחד הרכבים הטובים ביותר שאי פעם עלו על הכביש. מה אתם אומרים? למכור או לשפץ?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 660 צפיות
חברים בעלי רכב סוזוקי סוויפט תרשמו בבקשה חוועת דעת שלכם על רכב מבחינת נוחות תחזוקה עלות טיפולים צריכת דלק עמיתית מתלבט עדיין בין סוזוקי לפיקנטו xline תודה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 733 צפיות
מחפש רכב זריז וכיפי, נסיעה בעיקר בסופי שבוע - משהו להנות ממנו התקציב הוא באיזור 60K אשתף את הרכבים שעלו לי לראש ומה הם הלבטים ברשותכם: Abarth - אפשר להביא אחת במצב טוב עם נתונים יפים, הבעיה היא השוק! הבנתי שהוא על הפנים לרכבים האלה, יש לי המון אהבה לרכב וכבר שנים שבא לי אברת' אבל גם יש בעיית אמינות בגיר ובדשבורד המתפוצץ וגם השוק בעייתי Peugeot 208 GTI - ההגה מדהים בעיניי והרכב חזק מאוד, הבעיות הן עלויות תיקון ושוק לא טוב, לגבי שיפורים אין לי מושג - כמה אפשר כבר לסחוט מנוע 1.6? אשמח לעוד הצעות תודה!
הודעה אחרונה מאת Tomer1992, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 482 צפיות
איך הרכבים מבחינת אמינות שמדובר במוניות לשעבר? אם יש מלא כאלה מוניות אני מניח שזה אומר משהו על האמינות שלהם ומאיזה שנים שמים תיבה רובוטית? מעדיף לא להתעסק עם רובוטיות
הודעה אחרונה מאת שליקו99,
-
מי מחובר 2 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 896 אורחים (הצג רשימה מלאה)