Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Seat Ateca vs Kia Sportage vs Nissan Qashqai (2018-2019)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

מתלבט בין שלושת הרכבים האלה (אפשר להוסיף גם את הטויוטה אם כי נראה לי שהיא תהיה פחות רלוונטית)

עד היום נהגתי בסיאט איביזה 2013 FR 1.2. רכשתי אותה חדשה מהסוכנות ונהגתי עליה 7 שנים.

אהבתי: את אחיזת הכביש, את מושבי הספורט, את הפינוקים שהיו בFR בשנתון ההוא ואת זה שיכולתי להכנס לפניות ועיקולים במהירויות גבוהות.

לא אהבתי: את נוחות הנסיעה (רכב ממש לא נוח), את בידוד הרעשים הגרוע ואת זה שחלקים רבים מדי בסלון הרכב היו פסלטיקים זולים.

אז מה אני מחפש?

כמו שאתם מבינים מאז עברו כמה שנים :)

אני מחפש נוחות, שקט, שהרכב יתן בראש כשצריך, שיהיה יחסית חסכוני (12-14 ק"מ לליטר בנסיעה רגועה)

מתכוון להחזיק אצלי את הרכב כמה שאפשר ולכן החלטתי ללכת על המנועים היותר גדולים עם 4 צילינדרים.

עשיתי אתמול נסיעת מבחן בקיה 1.6 טורבו והאמת קצת התאהבתי. לא ציפיתי שהוא יהיה כל כך נוח ומרווח. אהבתי גם את זה שהישיבה גבוהה.

אהבתי גם את הביצועים שלו, את מערכת הסאונד שלו והאמת שאהבתי הכל חוץ מהפלסטיק הקשיח לדש בורד התחתון של הנוסע.

בדיעבד אפשר לשאול "אז למה שלא תקח את הספורטאז' וזהו?". כי הבנתי שהרכב הזה שותה 8-9 ק"מ לליטר,

לא עפתי על מערכת המוטילמדיה שלו והבנתי שבאטקה, למשל, איכות החומרים גבוהה יותר, הרכב חסכוני יותר, חזק יותר, ומבחינת יכולות דינמיות גם כן יותר.

על הניסאן אין לי יותר מדי פרטים, כי לא הספקתי לחפור מספיק.

תאכלס? אני סה"כ מחפש להתפנק קצת, לקנות רכב יד 2 עם מקסימום אבזור וכך להנות גם מרכב מפנק ולנצל את ירידת הערך.

חשוב לי שהרכב יהיה אמין, שהטיפולים במוסך לא יעלו על 700-800 ש"ח לטיפול קטן ו1500 ש"ח לגדול.

בנוסף, אני לא מחפש להחליף רכב כל שנתיים. אני מעדיף לקנות משהו אחד טוב שאני יהנה ממנו לאורך שנים,

כך שבעוד 3-4 שנים אני כבר לא אצטרך לשלם על הרכב ופשוט להנות ממנו.

התקציב נע באזור ה-120K. רוב הנסיעות שלי הן מחוץ לעיר. אני גר בת"א ואין לי כל כך סיבה לנסוע עם הרכב לשום מקום בעיר הזו.

מה דעתם? אשמח לעצות.

עריכה אחרונה על ידי ilangrs
פורסם

לאטקה יכולות דינמיות לא רעות בכלל ועולות על אלה של הקיה,אבל מבחינת איכות החומרים וההרכבה ,בקיה ברמה גבוהה משמעותית משל הסיאט.

לדעתי הניסאן רכב טוב יותר מהקיה הבינונית והסיאט ,שמבחינת איכות היא על הפנים.

קח גם את הקוגה בחשבון,הוא יותר טוב בהרבה מהמוניטין שלו.

• מעניין 1
פורסם

במה הקאשקאי טוב יותר לדעתך? 

קוגה? סובל ממוניטין אמינות, צריכת דלק וסחירות הגרועה שבקטגוריה. 

אם כבר, הייתי ממליץ על 3008 מנוע 1600 פרימיום שעונה באופן הטוב ביותר לדרישות השואל (חות מצריכת דלק והצורך לרדת כנראה למודל 2017 בצקציב הנתון). 

• רעיון טוב! 2

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם (נערך)

היי מארק, תודה על תגובתך.

אני לא יודע במה הקאשקאי טוב יותר, פשוט אחרי כמה פוסטים פה בפורום הבנתי שכדאי לקחת גם אותו בחשבון.

אוקיי אני אבדוק את ה-3008. האם עדיף לחכות לתחילת השנה החדשה וכבר לקנות 2018ֿ?

או אולי לחכות למבצעי סוף השנה...

אגב, מפריע לי מאוד שההגה בפיג׳ו מסתיר את לוח המכוונים. אולי זה לא קורה ב-3008 כי הוא רכב גדול יותר מה-208 וה-2008.

אשמח אם תוכל להוסיף מילה לגבי זה.

עריכה:

הסתכלתי עכשיו ביד 2, אפשר למצוא את ה3008 שנתון 2018 גם ב120k

עריכה אחרונה על ידי ilangrs
פורסם (נערך)

אם בתקציב נכנסת אחת מ 2018 דגם פרימיום 1600 - זו בחירה מצויינת. 

לגבי תנוחת ישיבה והגה תצטרך לבדוק בעצמך. לי זה לא הפריע.

לא ציינת אם הרכב ישמש משפחה ואם אבזור בטיחות חשוב לך. כי אז הקאשקאי נופל בגדול. 

וכן, המחירון יורד כמעט כל חודש, אז כמה שתדחה את הרכישה - היא תהיה זולה יותר. 

עריכה אחרונה על ידי markb205

היום corolla cross 2022

פורסם

כן אני בהחלט חושב על הטווח הארוך וזה שבסופו של דבר תהיה לי משפחה. כרגע זה רק אני ואולי בת זוג.

מערכות בטיחות מאוד חשובות לי בלי קשר למשפחה.

קראתי פה בפורום איזה פוסט על תקלה שהייתה ב3008 (אמנם גרסת הדיזל) והיחס המחפיר שלקוח קבל מהמוסך של היבואנית.

התקלה חזרה על עצמה שוב ושוב ושוב עד שהחליפו לו מחשב רכב. קצר מפחיד אותי הדבר הזה. אולי זה לא קורה בד״כ והרכב אמין ברוב המקרים,

אבל מטרידה אותי העובדה שלא הצליחו לתקן את התקלה מהפעם הראשונה (גג פעם שניה).

יש לך מושג אם גרסת הדיזל גם כן מהנה לנהיגה ואמינה? או שעדיף לי לא להתעסק עם דיזל ופשוט ללכת על הבנזין בהנחה ואני בוחר ברכב הזה?

סתם דוגמא לרכב מהסוג הזה: https://www.oto.co.il/car.php?carRCCarNumber=28678701

אני מניח שהוא לא הכי מאובזר של ה-3008 אבל בטח אפשר למצוא את רמת האבזור הגבוהה בעוד עשיריה.

למה אתה חושב שעלי לרדת בכלל מהאטקה? 

תודה על העזרה.

פורסם (נערך)

האטקה קשיחה יחסית, אם זו היתה בעיה אצלך באיביזה, כדאי לערוך נסיעת מבחן לפני שאתה מחליט. הנוחה ביותר כאן היא ה 3008, גם הספורטאז' די בסדר, אם כי מרגישה עסוקה מעט יותר מדי על הכביש לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

פער המחיר בין אקטיב לפרימיום חדשה עומד על כמעט 20k. 

לא ממליץ על אקטיב, בטח לא מליסינג 

ה 3008 בעלת מוניטין אמינות מצויין. אין מחלות ידועות כמו לאטקה או הספורטאז טורבו (גיר רובוטי - שחיקת מצמדים). 

במצבך (רווק) הייתי מסתפק בג'יפון קטן יותר וחדש יותר (אפילו מגדיל תקציב למטרת רכישת רכב חדש לחלוטין) כמו פיג'ו 2008, סקודה קאמיק או סיאט ארונה. 

• רעיון טוב! 1

היום corolla cross 2022

פורסם (נערך)
בתאריך 14.11.2020 בשעה 14:27, markb205 כתב:

במה הקאשקאי טוב יותר לדעתך? 

קוגה? סובל ממוניטין אמינות, צריכת דלק וסחירות הגרועה שבקטגוריה. 

אם כבר, הייתי ממליץ על 3008 מנוע 1600 פרימיום שעונה באופן הטוב ביותר לדרישות השואל (חות מצריכת דלק והצורך לרדת כנראה למודל 2017 בצקציב הנתון). 

מוניטין או סחירות זה פקטורים שאולי חשובים לך,פותח השרשור לא ציין אותם כחשובים לו ולכן לא התייחסתי אליהם.

את האטקה אני לא מחשיב בכלל כרכב,תת איכות כזאת לא פגשתי ברכב חדש כבר הרבה שנים,הכל מרשרש ומקרקש כמו גרוטאה,מבחינתי זה לא רכב.

הקוגה נוח יותר,עם יחידת הנעה טובה יותר,וגם מהנה יותר מהספורטאז.

הקשקאי כרכב שתוכנן באירופה,יש לו מתלים שעושים עבודתם טוב יותר משל הספורטאז,שילוב מנוע גיר טוב יותר,,עיצוב תא הנוסעים,אחיזת הכביש גבוהה יותר משל הספורטאז,וזה נכון גם לגבי הספורטאז טורבו שמגיע עם צמיגים גדולים יותר,מה שבעיקר מוריד את רמת הנוחות .

ה3008 רכב מעולה ,לדעתי הכי טוב בסגמנט ובגלל זה רכשתי אותו ואני מרוצה מאד,העניין שב120000ש"ח אני לא יודע מה הוא ישיג,כי מודל 2008 פרמיום 1.6 בנזין ,העלות שלו היא סביב ה 140000ש"ח.

דרך אגב ,אני חושב שה2008 תתאים יותר להתנהלות עם חניות בעיר כמו תל אביב,ובסכום של 10K נוספים תקבל 2008 חדש לחלוטין.

עריכה אחרונה על ידי Ron.P
  • תוכן חדש...