ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 640 צפיות
אשמח לשמוע, בעניין הנוחות, אמינות, שימושיות, ועוד..
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 617 צפיות
אני חושב אולי לקנות הונדה אינסייט ישנה (2009/2011) אשמח לשמוע מה אתם אומרים על הרכב, מומלץ?יש תקלות ידועות? מה כדאי לשים לב, עד כמה קילומטרז' מומלץ לקנות, ובאופן כללי, אין לי ניסיון ברכבים היברידים, מה צריך לבדוק ברכבים האלו? אשמח לכל מידע רלוונטי בעניין. תודה. אגב, ראיתי פרסום של סוכן לג'ז היברידי 2011 יד 3 150000 קמ היה ליסינג ב20000 שקל. מה אומרים? (גם על הרכב הזה אני לא יודע הרבה)
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- 5 עוקבים
- 3 תגובות
- 549 צפיות
שלום לכולם, מחפש רכב 7 מקומות באזור 100K שח עם אפשרות למתיחה נוסעים 25-30K ק"מ בשנה, הדברים שחשובים לנו לפי הסדר הם: בטיחות אמינות שמירת ערך חיסכון בדלק או אבזור (חשובים באותה מידה) מקום בבאגז / רכב מרווח עקרונית כבעלים די מרוצים של פריוס הייתי די מוכוון לפריוס פלוס שעומד ברוב הפרמטרים אבל די נופל באבזור (ובסעיף 6 פחות או יותר כמו כל הקטגוריה). ראיתי היום פיג'ו 5008 דיזל פרימיום ודי נדלקתי (2018, מבקשים 150K שח... הגיוני??) בקיצור בגדול בא לי משהו קצת יותר מפנק אבל בלי לדמם כסף על ירידת ערך / אחזקה (הצרפתיות לדו' צריכות להיפסל פה??) / דלק. כמה שאלות: איך הפיג'ו 5008 דיזל / סורנטו / קודיאק / אקסטרייל לעומת הפ…
הודעה אחרונה מאת waxd8, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 792 צפיות
איך הבדיקה ??
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 910 צפיות
היי, על הנייר האוקטביה נראית מושלמת במיוחד דגם הבנזין שיגיע בסביבות ינואר. היא מאוד אלגנטית -משהו שאני מאוד מתחבר אליו . היא פרקטית. נראה שחשבו על הכל כולל- בידוד רעשים ,כיסאות גדולים ותומכים. היושבים מאחור לא ירגישו מקופכים -יש גם מיזוג וגם טעית גדג'טים וזה מעולה. אתמול יצאה סקירת ווידאו בעברית על דגם הדיזל ושמתי לב לכמה חסרונות די בולטים מבחינתי- א.המידות שלה גדלו , אני מעדיף רכב מעט קטן יותר מבחוץ שיהיה יותר קל להחנות בתנאי חניה צפופה (גם בבית וגם בעבודה ובמרכז הארץ באופן כללי). ב.המולטמדיה בנויה כמו טאבלט - מצד אחד משרד התחבורה מזהיר על שימוש בטלפון וגם קונסים על כך ,ובצדק מצד שני , משווקים מכוניות בהן על מנת להעלות טמפרט…
הודעה אחרונה מאת Octavia-TSI11, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 466 צפיות
שלום, מחפש לקנות רכב יד שניה ידני. מתלבט בין סוזוקי איגניס 2017 ידנית לבין סוזוקי בלנו 2017 ידנית ( הבנתי שאינגיס יותר מאובזרת). אשמח להמלצות ולהצעות על רכבים נוספים, אני מחפש אמינות וחיסכון בדלק. התקציב הוא באזור ה 40. תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת אלעד 123, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 535 צפיות
אחרי 4 שנים וחצי מעוניין לעשות עסקה הוגנת על מרצדס סדרת E שנים 2018-2020 או סדרת S שנים 2016-2018. בחברה קיבלתי 15% על חדש אך ללא טרייד. לא מצליח לקבל מהם עסקה שווה. יש המלצות על גורם אמין עם רכבים טובים ומחיר שווה? הקאדילק יד ראשונה ללא תאונות כחדשה.
הודעה אחרונה מאת asherya, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 18 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, אני בכיוון של רכבי מיני, הרכב הולך לשמש אותי לנסיעה מהמשרד וחזרה (כ-8 ק"מ לכל כיוון). כיום אני נוהג על i20 שנת 2012, הרכב ישן.. הוצאתי המון כסף על טיפולים ותיקונים בחודשים האחרונים וזו הסיבה שאני רוצה להחליפו. אני מתלבט בין כמה חלופות, והדבר היחיד (כמעט) שמעניין אותי זה המחיר - וזאת בשל השימוש המועט שלי ברכב. (אציין כי לאשתי יש את הרכב המשפחתי שלנו, הרכב הזה משמש אותי רק לצורך נסיעה למשרד בכל יום). חלופה ראשונה - לקנות רכב יד ראשונה (ספייס סטאר או i10). חלופה שנייה - ליסינג. חלופה שלישית - לקנות רכב יד שנייה. אני קצת נרתע מלקנות רכב יד שנייה שוב, כי אני ממש שונא את כאב הראש בהתעסקות איתו.. יכול להיות…
הודעה אחרונה מאת Spadez, -
-
סיאט אלהמברה
מאת David@M-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מתעניין ברכישת הרכב הנ"ל משנתון 13 14 15, אשמח לקבל קצת חוות דעת על אמינות, נוחות, שימושיות בגזרת 7 נוסעים, ועוד פרטים חשובים ומעניינים למי שיש. וגם כמה הבדל יש בין 2 רמות הגימור. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת David@M, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 647 צפיות
שלום לכולם, חייל משוחרר בן 21 קניתי לפני חודשיים גולף קומפורטליין פלוס חדשה והיום מכרתי אותה (הגעתי להחלטה בדיוק בזמן ומכרתי נטו 2000 שח פחות ממה שקניתי). עכשיו אני מחפש בנרות וולוו v40 r design plus. הבנתי שהרכב הזה מאוד זריז ראיתי שהוא יחסית זול במחיר ולא ניתן להשיג במחיר שלו רכבים יותר טובים.. גם יש אותו לאמא של חבר בגלל זה התלהבתי אבל בגרסת הt4 190 כוח. קיבלתי הצעה על אחת 2015 עם 90 אלף קילומטר במצב טוב .. המוכרת דורשת 92 אלף אני מנסה להוריד אותה ל90-88 .. מישהו יכול להמליץ לי? האם מחיר שווה ? הבנתי שגרסת הt5 לv40 יחסית נדירה. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Danieli55011, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 484 צפיות
שלום לכולם, אני צריך לבחור רכב מהעבודה, קיבלתי שלוש אופציות: טויוטה קורולה, מיצובישי ASX ויונדאי אלנטרה. אני נשוי בלי ילדים, ילדים יהיו בהמשך (נגיד עוד שנה) אז כן לקחת קצת בחשבון, גר בחיפה ואני נוסע 2-3 פעמים בשבוע מטעם העבודה לירושלים ככה שיש יחסית הרבה נסיעות. הכי חשוב לי זה נוחות נסיעה, שהנהיגה לירושלים לא תהרוג אותי. דלק ותחזוקה מן הסתם לא מעניינים אותי בכלל. כרגע אני נוטה לבחור בקורולה אבל רציתי בכל זאת לבדוק אם יש אולי למישהו דעה אחרת.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
(עד כה נסעתי בברלינגו, אך בגלל הגחון הנמוך הוא ניזוק)
הודעה אחרונה מאת avivr, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 597 צפיות
אהלן חברים, אשמח למידע על קדילאק XT5 מבחינת אמינות ואחזקה, אם יש כאן מישהו שיודע כמה בערך עולים טיפולים, האם יש מחלות מוכרות לרכב, מה לבדוק לפני קנייה וכו'.. תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Menro, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 477 צפיות
אהלן צריך ייעוץ בקניית רכב ראשון לאיש קבע: מחפש רכב יד שניה לכמה שנים הקרובות, אני עושה בערך 600 ק"מ בחודש בדרכים בינעירוניות. חשוב לי 1. שהרכב יהיה ידני 2. שיהיה כיף לנהוג בו בהיבט של כוח תמרונים ונוחות 3. שכמה שפחות יהיו לו תקלות (ואם תקלות אז דברים מכאניים פשוטים). וחסכון בדלק זה בונוס, מעבר לזה לא מחפש חיישנים, מסכי מגע ומצלמות. בתכלס מחפש סופר מיני בכיוון יאריס(נדלקתי מהדגם ספורט אבל לא מצאתי משהו נורמלי), פיג'ו 206, מאזדה 2, איביזה אבל פתוח לשמוע אם מישהו חושב על רכב מתאים מקטגורייה אחרת התקציב שלי נע באזור ה 15-20 אלף אבל שוב אשמח לשמוע על הצעה מתאימה שחורגת מזה מוזמנים לשאול שאלות שיכולות …
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
3 דלתות כבר לא ממש מספיקות לי. הגיע הזמן להתברגן או להתבגר ולעבור לרכב 5 דלתות. התנאי ל5 דלתות הוא עקב צורך ברכב פרקטי שבתנאי היום-יום לא חייב להיות בעל תא מטען גדול, אבל במידת הצורך ניתן לקפל בו מושבים וליצור נפח הטענה גדול. לכן האצ'בק או סטיישן (ליפט בק גם הולך). צריך להיות מרווח באופן מספק - לרוב לזוג + כלב גדול. לעיתים 4 מבוגרים. "נעים" - הכוונה לא לאחד שעושה לך נעים 😉. שיהיה נוח, שקט ומאובזר יחסית (אחרי שמתרגלים לבקרת אקלים ובקרת שיוט, קשה לחזור אחורה). חשוב שהרכב יהיה בעל עלויות אחזקה סבירות. גם אם יש מחלות ילדות, שיהיו ידועות ופתירות בסכומים הגיוניים. למשל שרשרת תיזמון שנמתחת בוואגיות או טיימינג מתפורר בצרפתיות זה הגיוני ואפשר לחיות עם זה. לעומת…
הודעה אחרונה מאת deltaHF, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 452 צפיות
רנו מגאן קופה 1200 טורבו ידני 2014 איך האוטו מישהו מכיר ?
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 550 צפיות
אבא שלי הציע לי לרכוש קראוון ולגור בשטח אצלו, בתנאי שזה קראוון על גלגלים (קרה לנו שהגיע הדוש התורן והלשין לרשויות הנכונות על קראוון שנבנה שם, סיפור לא נעים - המטרה כאן היא האפשרות להזיז את הקראוון ממש ברגע ההתראה. הייתי שמח לשמוע אם יש דבר כזה של קראוון נייד (כמו בארה״ב) שמגיע ריק/כולל חדר עבודה שאפשר יהיה לשים שם מחשב עם 2-3 מסכים תודה.
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 471 צפיות
איזה רכב עדיף לדעתכם חדש ולמה? מדובר על אוטומט. תודה לעונים.
-
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 457 צפיות
היי עזרה בבקשה הורדתי רכב מהכביש שנת 2003 ( רכב שהמנוע והגיר תקינים ולא עבר תאונה ) הורדתי בגלל שהייתה לו תקלה במשאבת הברקס ולא היה שווה לי לתקן . אני עכשיו רוצה למכור את הרכב כדי שהעירייה לא תתן לי דוחות . (נ.ב הלוחות הצהובות נגנבו והודעתי למשטרה ) פרסמתי באינטרנט על מכירת הרכב ופונים אלי כל מיני אנשים /סוחרים . אני חוששת למכור כאשר במצב כזה אין העברת בעלות ויכול להיות שכאשר יקנו את הרכב במקום לא טוב תבוא שוב העיריה ותתן דוחות או שבמקרה יותר גרוע ישמישו את הרכב ויסעו בו . אודה לעזרתכם
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 474 צפיות
היי, אני מתכוון לקנות את הרכב הזה, והנה תוצאות הבדיקה. האם מומלץ לקחת או לא?
-
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מסתכל על שני הרכבים ולא מבין את ההבדלים אשמח להערות והארות ומה ידוע עליהן מבחינת תקלות ידועות ??
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם . מחפש רכב שני לבית . נסיעה בסביבות 20 אלף בשנה . תקציב עד 80 אלף שח . מתעניין מאוד בהונדה סיוויק שנת 2017-18 1 ליטר טורבו או יונדאי איוניק . אשמח לקבל חוות דעת לגבי הרכבים הנ"ל ואיזה רכב יותר מומלץ. הבנתי שמבחינת ההונדה סיוויק יש בעיה של צריכת שמן אשמח לקבל הארה בנושא . דרך אגב ראיתי הונדה סיוויק מליסינג 2017 50 אלף קמ ב73 אלף שח וגם הונדה סיווויק 2018 מפרטי 50 אלף קמ ב83. תודה
הודעה אחרונה מאת Bagtoshop, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכל חכמי הפורום אני חובב רכבים ידניים, הפיקנטו החביבה שלי נגנבה בערב ראש השנה מה שהוציא אותי לחיפוש אחר רכב חדש, התקציב: 30,000₪ שנתון 2015 ומעלה אני מתלבט בין פיג'ו 208 ידנית לבין יונדאי i10 ידנית משנתון 2015-2016 היונדאי מרגיש כמו ללכת על בטוח, אבל הפיג'ו זולה יותר ונראית נוחה ומרווחת יותר. קראתי על פיג'ו 208 פה בפורום (בעיקר על הבעיות החוזורת ברצועת טיימינג ובממיר הקטליקטי וגומיות שמתייבשות), אבל רוב הפוסטים הם ישנים שהפיג'ו עוד הייתה חדשה על הכביש ולא ברור איך היא שורדת חמש שנים אחרי האם יש בחכמי ציון פה בעלי ניסיון עם הפיג'ו? עד כמה היא מועדת לפורענות? המנוע שקיבל ציוני שבח כאשר יצא שורד גם לאחר 5 שנים באותה ר…
-
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 770 צפיות
שלום רנו קליאו החדשה ברמת גימור ZEN , מנוע 1.0 טורבו וגיר רציף . מישהו מכיר את הדגם ?את השילוב של מנוע גיר הנ"ל? סוחבת?עד כמה רועשת?.....הציעו לי בליסינג ואני מתלבט ....
-
סיטרואן גמפי
מאת ח 100- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מעונין לקנות סיטרואן גמפי התקציב שלי 40000 שח רציתי לשאול עד כמה אפשר להתפשר בשנתון ובקילומטראג או שחיבים להגדיל את התקציב תודה מראש
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם ותודה מראש עלונים. ברצוני לקחת רנו קליאו שנתון 2016 עם ק"מ של 70000 לבדיקה, אך הרכב לא טופל מעולם במורשה. החשש שלי שאולי עשו לרכב טיפול כלשהו גדול שהוא לא רשום, לדוגמה שיפוץ או חריטה של המנוע. האם מכוני בדיקה יכולים לעלות על סוגייה שכזו? והאם יש מה להתקרב לרכב כזה שלא טופל במורשה?
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני צריכה להזמין רכב מהעבודה, ליסינג תפעולי 7 מקומות. בגדול רצינו להמשיך עם סקודה קודיאק שהיתה לנו מ 2018 אבל לצערנו אין במלאי כעת. הציעו לנו במקום את האופציות הבאות: פיגו 5008 ניסאן אקס טרייל סיטרואן גרנד- פיקאסו בכל האופציות אנחנו יכולים לקחת את הגרסאות הפשוטות או המשודרגות יחסית ( סקודה- עד סטייל, פיגו- עד פרימיום וכדומה..) לציין כי העבודה נמצאת כ 100 קמ מהבית ( בתקופה שנוסעים לעבודה..) ושהדברים שחשובים לנו לפי הסדר הם: 1. בטיחות 2. נוחות נסיעה, אבזור 3. מקום בבאגז. השורה השלישית פחות קריטית כי כרגע אנחנו משפחה של 5, אבל יש 2 בוסטרים וכסא תינוק. בנוסף, אנחנו אנשים נמוכים…
הודעה אחרונה מאת TomerLL, -
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי עשיתי בדיקת לרכב מסויים שנת 2008 אז אני יודע שיהיו מכות ותאונות לשעבר יש כמה דברים שאני חושש מהם יש מכה בפח האחורי ממש בקצה מימין משהו קטן שישרו ויש מכה בפח הקדמי שישרו איפה שהכנף עד כמה זה קריטי ?
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 476 צפיות
למישהו יש בניסיון עם כיסאות רכב בסיויק 2017 האצבק ? המושב האחורי יכול להכיל 2 כיסאות או לכל הפחות בוסטר וכיסא ?
הודעה אחרונה מאת Isaac Razabi, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי אני מתעניין בקניית רכב זול ומספיק חזק לדריפטים, חשבתי על BMW 530i e60 2006 הרכב מגיע עם מנוע 3.0 ו 260 סוסים השאלה האם זה רכב מומלץ לדריפטים? הבנתי שצריך גם דיפרנציאל מוגבל החלקה, מישהו יודע האם זה מגיע ברכב הזה? האם יש מקומות שמתקינים לרכב הזה? או שזה נדיר למצוא את החלק? יש דברים נוספים שאני צריך לדעת בכללי על רכב לדריפטים?
הודעה אחרונה מאת O.R.,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 956 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- sperial
- ArikB
- גולדן191
- natco
- ישה
- Alberrto
- yoav911gt2
- davemustaine87
- itzik123
- TZR84
- eladts
- itaysamurai