Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני בכיוון של רכבי מיני, הרכב הולך לשמש אותי לנסיעה מהמשרד וחזרה (כ-8 ק"מ לכל כיוון).

כיום אני נוהג על i20 שנת 2012, הרכב ישן.. הוצאתי המון כסף על טיפולים ותיקונים בחודשים האחרונים וזו הסיבה שאני רוצה להחליפו.

אני מתלבט בין כמה חלופות, והדבר היחיד (כמעט) שמעניין אותי זה המחיר - וזאת בשל השימוש המועט שלי ברכב.

(אציין כי לאשתי יש את הרכב המשפחתי שלנו, הרכב הזה משמש אותי רק לצורך נסיעה למשרד בכל יום).

חלופה ראשונה - לקנות רכב יד ראשונה (ספייס סטאר או i10).

חלופה שנייה - ליסינג.

חלופה שלישית - לקנות רכב יד שנייה.

אני קצת נרתע מלקנות רכב יד שנייה שוב, כי אני ממש שונא את כאב הראש בהתעסקות איתו.. יכול להיות שזה כי קניתי רכב לא טוב, אבל אין לדעת.

2 שאלות על הפרק שהתשובה שתשובה של האחת תלויה בשנייה:

איזו חלופה תהיה הזולה ביותר, בהתחשב בפרק הזמן המשתלם ביותר להחזיק את הרכב?

לדוגמה, חלופת רכב יד ראשונה ל-7 שנים וכו'.

רכב יד שנייה המוחלף כל 3 שנים וכן הלאה.

תודה על המענה 🙂

פורסם

לדרישות הצנועות יספיק רכב מיני משומש בן שלוש. 

הייתי ממקד את החיפוש על פיקנטו 2017 דגם ex שלאחר מתיחת הפנים שהוסיפה בלימה אוטונומית, מולטימדיה ואיכות נסיעה משופרת. 

מחיר סביב 55k שקל. 

רכב מאוד אמין וזול לאחזקה. שומר ערך ויגיע אליך עם עוד 4 שנות אחריות על מנוע וגיר (הרכב הגיע במקור עם 7 שנים). 

שים לב שרק רכבים פרטיים קיבלו אחריות מורחבת. 

ניתן לאתר רכב כזה בטריידמוביל - הטרייד הרשמי של קיה. או בלוח יד2. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

וואו נשמע מצוין !

כמה שאלות של בורות.. :

1. איך אני יודע שהדגם שאני קונה הוא לאחר מתיחת הפנים שדיברת עליה? 

עצם זה שזה דגם Ex בהכרח אומר שזה כולל את אותה מתיחת הפנים?

2. מה הכוונה ברכבים פרטיים?, כלומר שיד ראשונה היא פרטית ולא ליסינג / השכרה?

פורסם (נערך)

רכב פרטי הוא רכב שבעליו הראשון הוא לקוח פרטי ולא גוף מסחרי (ליסינג, השכרה, חברה). 

ב 2017 כמעט ואין מהדגם הישן שנראה כך: 

הורדה.jpeg

הורדה (3).jpeg

לעומת החדש שנראה כך: 

הורדה (1).jpeg

הורדה (2).jpeg

עריכה אחרונה על ידי markb205

היום corolla cross 2022

פורסם

תודה רבה !

קבעתי פגישה אצל טריידמוביל.

הם אמרו לי שמחירון על רכב כזה הוא 65,000 ש"ח ושהם גמישים במעמד הרכישה.

נראה לך סביר?

עוד 5000 ש"ח ואני קונה SpaceStar חדשה..

על איזה מחיר להתפשר?

נכון שזה תלוי בק"מ וביד, אבל בגדול..

פורסם

מצרף את המחירון הבסיסי לדגם. 

על זה יש להוסיף חודשי עליה לכביש ויד/קילומטראז' נמוך בהתאם לרכב המוצע. 

כל מקרה לגופו,. וכן, אם הם מתעקשים על המחיר שנקבו בטלפון, יש חלופות טובות באפס קילומטר. כמו ספייסטאר וספארק. 

Screenshot_20201102-184031.png

היום corolla cross 2022

פורסם

הייתי בודק גם את שברולט ספארק, היא נוחה וזריזה מהפיקנטו, אך עם תא מטען קטן יותר, אפשר לחפש את רמת אבזור הבכירה ltz.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 45 דקות, Spadez כתב:

תודה רבה !

קבעתי פגישה אצל טריידמוביל.

הם אמרו לי שמחירון על רכב כזה הוא 65,000 ש"ח ושהם גמישים במעמד הרכישה.

נראה לך סביר?

עוד 5000 ש"ח ואני קונה SpaceStar חדשה..

על איזה מחיר להתפשר?

נכון שזה תלוי בק"מ וביד, אבל בגדול..

הרבה מהסוכנויות טרייד הללו מחפשות פראיירים. כבר ראיתי רכבים במחירים הזויים ומנותקים לגמרי. 

כמו שאמרת, ב-65 אין לגמרי מה לדבר כי ב-70 אתה קונה חדשה...

בכול מקרה אחת כזאת בת 3 אפשר למצוא סביב ה-50 אלף לפני מיקוח וניראה לי באמת תהיה האופציה הטובה ביותר

פורסם

האם כל הכסף שהוצאת בחודשים האחרונים על טיפולים ותיקונים לא מהווה יישור קו? האם הרכב לא מסוגל לנסוע 16 ק"מ ביום אחרי כל הטיפולים והתיקונים?

דווקא עכשיו אחרי שטיפלת ברכב נסה לחשוב האם שווה למכור.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 22 דקות, dorondoron כתב:

האם כל הכסף שהוצאת בחודשים האחרונים על טיפולים ותיקונים לא מהווה יישור קו? האם הרכב לא מסוגל לנסוע 16 ק"מ ביום אחרי כל הטיפולים והתיקונים?

דווקא עכשיו אחרי שטיפלת ברכב נסה לחשוב האם שווה למכור.

יש לו בעיה בחשמל..

כל פעם שמתקנים, משהו אחר צץ.

לדוגמה, נכון יש את הכפתור הזה שמקפל ופותח את המראות הצדדיות באופן אוטומטי?

אז מראה אחת 'תקועה', ולא משנה מתי (אפילו עכשיו שהרכב חונה בחניה בלילה) היא 'מתקתקת'.. עושה רעש של מנסה להתקפל / להיפתח ולא מצליח.

תאר לך מה זה להעביר נסיעות שלמות עם התקתוק הזה, כל מי שעובר ליד הרכב לא מבין מה נסגר..

אקח אותו למוסך בכל מקרה ביום שישי, אראה מה אומר המוסכניק.. אם יש אופציה 'להציל' אותו או שחאלס..

פורסם

אני גם חושב שבנסועה כ"כ נמוכה כדאי להישאר עם הרכב הנוכחי. 

תקלה במראה לא נשמע עסק כ"כ מורכב, גם אם תחליף קומפלט את כל המראה זה עדיין יהיה יותר זול מלהחזיק רכב חדש יותר. 

אגב, יונדאי i20 נחשב רכב מאוד אמין.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

שמונה ק"מ לכיוון (בהנחה שזה למשל לא כולל לעלות את פרויד בסוף היום ממת"מ) אפשר לעשות בכיף באופניים חשמליות. בכמה ימים בשנה שיורד גשם רציני קח מונית במקום, עדיין יצא לך הרבה יותר זול מלהחזיק רכב.

• רעיון טוב! 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לגבי המראה אתה יכול לבקש מחשמלאי שינטרל את הקיפול החשמלי של המראה זה יפסיק את התקתוק ויכול לעלות 100 שח.

פורסם

בשביל 8 קמ' לכיוון כמו שאמרו מעלי לא הייתי משקיע 50K ש"ח, או מתקן את היונדאי ומישר אותה, ואם נמאס לך (ואתה חייב רכב), קונה איזה אלטו או 108 ב25K מקסימום.

פורסם
לפני 10 שעות, daniel204 כתב:

אני גם חושב שבנסועה כ"כ נמוכה כדאי להישאר עם הרכב הנוכחי. 

תקלה במראה לא נשמע עסק כ"כ מורכב, גם אם תחליף קומפלט את כל המראה זה עדיין יהיה יותר זול מלהחזיק רכב חדש יותר. 

אגב, יונדאי i20 נחשב רכב מאוד אמין.

לפני 8 שעות, pooh-bear כתב:

שמונה ק"מ לכיוון (בהנחה שזה למשל לא כולל לעלות את פרויד בסוף היום ממת"מ) אפשר לעשות בכיף באופניים חשמליות. בכמה ימים בשנה שיורד גשם רציני קח מונית במקום, עדיין יצא לך הרבה יותר זול מלהחזיק רכב.

לפני 6 שעות, itzikfr כתב:

לגבי המראה אתה יכול לבקש מחשמלאי שינטרל את הקיפול החשמלי של המראה זה יפסיק את התקתוק ויכול לעלות 100 שח.

לפני שעתיים, llaavvii כתב:

בשביל 8 קמ' לכיוון כמו שאמרו מעלי לא הייתי משקיע 50K ש"ח, או מתקן את היונדאי ומישר אותה, ואם נמאס לך (ואתה חייב רכב), קונה איזה אלטו או 108 ב25K מקסימום.

תודה רבה לכם על התגובות 🙂

לא פוסל את דעתכם בכלל, אני אלך למוסך ביום שישי ואתייעץ איתם לגבי האם הרכב הוא בר-תיקון או שזה הזמן להיפטר ממנו.

אני אגיד לכם מה מטריד אותי.. 

עכשיו זה המראה וזה עוד 100 ש"ח, לפני חודש זה היה המצבר, לפני חודשיים זה היה הקודן, לפני 3 חודשים אלו היו הבלמים (כולל בלם יד), לפני 4 חודשים זו הייתה צינורית הדלק, לפני 5 חודשים זו הייתה הנורה של ה-ABS שלא ניתנת לכיבוי (ועד היום זה חוזר לפעמים)..

יש רעש מהמנוע, שזה הזוי בהתחשב בעובדה שכל חודש אני במוסך ומתקנים משהו.

כאילו אחרי כל תיקון אני אומר לעצמי 'די, הנה תיקנת.. זה התיקון הגדול, עכשיו יהיה לך שקט' - וזה פשוט לא קורה.. חודש אחרי חודש אחרי חודש אני מוצא את עצמי במוסך עם תקלה אחרת הזויה.

לגבי אופניים חשמליות,

לא בא בחשבון, אני כבר לא ילד..

לפעמים אני נוסע לפגישות עם לקוחות, לא נראה טוב אם אבוא עם אופניים חשמליות.

ובכלל, רוב הנסיעה שלי היא על כביש 4, אז זה קצת בעיה בכל מקרה.

• תוכן חדש...