ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,622 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 491 צפיות
אני מחפשת להוציא רכב בליסינג, מחפשת רכב עם הדרישות הבאות: 1. נוח לנהיגה וישיבה ליד הנהג. אחרי ניתוח גב, כניסה קלה ופשוטה לרכב 2. בטיחות, הרכב ישמש גם לנהגים ממש צעירים... 3. חסכוני יחסית - למשפחתי. 4. רצוי שקט ומאובזר. צריך להספיק ל5 בוגרים, ובאגז של משפחתית
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מהשיטוטים שלי בפורם קיבלתי את הרושם שכל מה שרשום פה זה כסת"ח. אני רק רוצה לוודא שאכין אין לי מה לדאוג. שווה לציין גם שאני מקבל שנתיים אחריות על המנוע והגיר(בין היתר) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה עדיף? אינפיניטי q50 היברידי עם מנוע 3.5 v6 או אינפיניטי q50 3.0 t עם 400 כ״ס? במיוחד מבחינת אחזקה ואמינות?
הודעה אחרונה מאת איניגו, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אוטלנדר 2015 עם 350K ק"מ, שמורה ולא מכוסחת. קונים או לא ?
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
עשינו הזמנה אצל קאיה לפני ראש השנה לרכב שלא היה קיים במלאי בארץ בהזמנה כתוב שיש לשלם את מלוא מחיר הרכב תוך 7 ימים מהמועד שהיבואן מודיע שניתן להכין את הרכב למסירה. היום היבואן שלח הודעה שהרכב יגיע לארץ ב 25 לאוקטובר ושאפשר להתחיל להסדיר את התשלום. השאלה שלי אם ה7 ימים נספרים מהיום או מה 25 לחודש ?
הודעה אחרונה מאת kalda01, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 521 צפיות
מבקש יעוץ על הרכב הנ"ל כמה הוא אמין (מנוע 1600) ואם לו מחלות שצריך לשים לב בשעת קניה תודה לכול העונים
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- 8 עוקבים
- 9 תגובות
- 675 צפיות
היי, אני מחפש כבר זמן מה אקסמפלר טוב של פוקוס MK3.5 משנתונים 2016-2018 ברמת הגימור הבכירה 'טיטניום' שהן לא סטיישן. מעל שנה שאני מחפש פעם בשבוע בלוחות השונים ובקושי יש מודעות רלוונטיות עם נתונים מקובלים על דעתי, בצבע ומרכב מועדפים עליי וכו'... השבוע בחנתי 2 רכבים שנראים טוב חיצונית ופנימית ולא שמתי לב לדברים חריגים במהלך הנסיעה. עוד לא לקחתי לבדיקה אף אחד מהם. 1. שנתון 16, 47000KM, יד 1, צבע פחות מועדף עליי, 53 אש"ח 2. שנתון 17, 70000KM, יד 1, צבע מועדף עליי, 63אש"ח בהנחה שאני הולך להחזיק את הרכב לפחות 4 שנים, נסועה של כ4000-7000KM בשנה, באיזה כדאי לבחור?
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
הולך לבדוק מחר מיצובישי אטראז מליסינג מה חשוב לבדוק
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 803 צפיות
לא מעוניין בחדש {בעיקר בגלל ירידת הערך הגדולה } , ולכם מחפש שנתון 2018 פלוס . חושב על משפחת טויוטה פריוס , קורולה , C-HR . האם דגמים אלה הגיעו לארץ שנתון 2018 עם מערכת בלימה ? האם לדגמים אוקטביה , פגו׳ 2008 , שנתון 2018 + יש דגמים עם מערבת בלימה ? איזה אופציות קימות מלבד יונדאי , קיה . תודה
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
שלום לכם. ברשותי כרגע הונדה סיוויק 2016 מנוע 1800 אוטומט באמת שזה אחלה רכב אבל צריכת הדלק שלה הורגת אותי (נשבע לכם שאני מתגעגע לתקופה של רנו מגאן דיזל שהייתי מגיע ל 1000 קמ למיכל) אז ככה, ההונדה שלי צורכת 1:10- 1:8 ובשבילי זה יותר מידיי (בערך עושה בין 340-380 ק"מ על מיכל מלא) והמנוע שלו עצל וזה מבאס, אני איתה כבר 4 שנים וחושב למכור אותה או בשוק הפרטי או בטרייד אין ואז אני יוסיף קצת כסף מעצמי תלוי מה יותר משתלם. עכשיו נכון לעכשיו אני מעוניין ברכב חסכוני בדלק שצריכת דלק של 1:20 או יותר לא תיהיה רק על הנייר , מפנק , נוח , אמין כי אשאר איתו לפחות 4-5 שנים אולי יותר , תלוי עם עידן החשמליות יתפתח בארץ. חשבתי ללכת על אוקטביה החדשה מנוע 2000 דיזל, כי גם יש כח זמין , הדיזל …
הודעה אחרונה מאת ramos7626, -
- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הי מעוניין לקנות רכב יד ראשונה שהבעלים קנה במימון מהיבואן ומופיע ברישיון הרכב שעבוד לחברת האשראי וגם ברשם המשכונות מופיע כרגע כפעיל. הבעלים אמר לי שמדובר ברישום ישן שעדיין לא התעדכן, ושלח לי לאחר מכן , לאחר שעשה טלפון, מסמך שכותרתו "אישור ביטול רישום משכון" עם לוגו רשות התאגידים/רשם המשכונות ועם התיאור "בוטל לפי בקשה הנושה רישומו של משכון..." מופיע בו תאריך בקשה מהיום. האם זה מספיק?
הודעה אחרונה מאת MiG, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 748 צפיות
שלום, אבא שלי נוסע הרבה בכל יום הוא עובד בחלוקת עיתונים. כיום הוא משתמש בסוזוקי קרוסאובר 2015. הוא רוצה להחליף את הרכב מטעמי דלק ונוחות. חשבנו על קיה נירו אבל מסתבר שאחרי מאה אלף קילומטר אין אחריות על הסוללה. והמחירים של משומשת עם קילומטרז' נמוך גבוהות באופן יחסי. אבקש את עזרתם במציאת רכב עד 100 -110 אלף משומש כמובן. מה שחשוב זה שיהיה גבוה , חסכוני ואמין.
הודעה אחרונה מאת netanel1014, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 473 צפיות
שלום חברי הפורום הנכבד מעוניין לרכוש רכב ראשון במזל"ט בתקציב של עד כ 20,000 ש"ח אני גר בפריפריה נשוי + 2, אז חשוב לי רכב עם בגאז' גדול ומרווח בפרט בשורת הספסלים האחורית. היות ואני נוסע נסיעות ארוכות מספר פעמים בחודש חשוב לי גם שיהיה חסכוני. אשמח לעזרתכם איזה רכב מומלץ למפרט שאני צריך, וכן על מה מומלץ להשים דגש שנתון/ק"מ/היסטורית טיפולים וכו' וכן כדי ליפול כמה שפחות בפח (האגדה אומרת שכל נהג נופל עם הרכב הראשון😉) מה חשוב לדרוש מהמוכר ואיזה בדיקות לעשות. תודה ויום טוב
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, פעם ראשונה שלי... אחרי שנה + עם גולף 2006 (מאוד נהניתי ממנה) נכנסתי די במהירות בגדר בטיחות, בקיצור 90 אחוז נזק וטוטאלוס. למזלי היה לי ביטוח מקיף ואני אמור לקבל עליו מחירון (12K בערך) וי לי עוד כמה אלפים להוסיף. אשמח לשמוע על מה ממליצים כאן. אציין שיש לי רישיון לרכב אוטומט בלבד. בינתיים חשבתי על פולסווגן גטה\סקודה אוקטביה\מאזדה 6 (צורה חדשה ל 2008 ואילך)\ניסאן קשקאי (ראיתי אחד 2008 155K ק"מ ב22 אלף ...) אה ועוד פרט חשוב אני נשוי + 2 תינוקות
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום אני מחפש רכב חדש ולפני כמה חודשים אתחלת לראות דברים על הפורד החדשה שהיגעה לארץ לאחר חקירה ראיתי שיש בעיות במנוע שלהם אני עכשיו די מפחד לקנות את הרכב למרות שהמחיר ממש טוב ביחס לביצועים ולמה שמקבלים יש מישהו עם ניסיון עם הרכב שיכול להגיד לי איך הוא תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת Olegis, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 584 צפיות
הסתכלתי במחירון של לוי יצחק וראיתי שיש פג'ו 3008 ו-3008 החדשה. אני משווה באתר ICAR רכבים ומכיון שחשבתי גם על קנית קיה נירו, השוויתי בין קיה נירו 2018 EX ל-3008 1.2 בנזין פרימיום והפג'ו די מנצחת אותה (חוץ מבצריכת דלק שזה ברור כי הנירו היברידי אבל זה פחות משנה לי). הקטע שאני לא יודע להתאים את הרכב הזה שהשוויתי ב-ICAR למה שיש בלוי יצחק כדי לבדוק מה המחיר שלו. ראיתי שיש משהו דומה בלוי יצחק שאני לא בטוח אם זה הוא ב-3008 רגיל, לא החדשה, יש דגם שנקרא "פיג'ו 3008 החדשה פרימיום [1200] 130 כס אוטו". לפי הנתונים של ICAR זה נשמע דומה אבל אני לא בטוח. גם מוזר לי למה בחרתי 3008 רגיל אבל בשם של הדגם הוא עדיין כותב על זה "החדשה". על איזה מהם הייתם ממליצים עבורי שאני…
הודעה אחרונה מאת יהונתן84, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 509 צפיות
שלום מעוניין לקבל המלצות על מכוני בדיקת רכב אמינים באיזור ראש"לצ, אני מהצפון ויש רכב שעניין אותי בראשון לציון, אבל איך אני אדע שמכון בדיקה מסוים אין לו קומבינות עם מגרש מכוניות באיזור?? האם יש לכם פתרון לסוגייה הנ"ל.. ומה לשים לב בתוצאות הבדיקה (משהו שאסור להעלים עין ממנו) אני שואל כי הרכב שעניין אותי עם קילומטרז' נמוך וזה נראה לי מוזר שמוכרים רכב עם קילומטרז' כזה נמוך כשעוד מדובר בליסינג
הודעה אחרונה מאת שגיא 601, -
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ערב טוב איזה רכב מבין הבאים הכי פחות רואה מוסך: (שנתונים 2012-3) - יונדאי אי 25/30 - קיה פורטה - מיצובשי לנסר תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת דודקל, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי אשמח להמלצות לרכב סופרמיני חדש. הרכב יהיה רכב שני, מחפשת גיר אוטומטי במחיר של עד 125 אלף ש״ח. נשללו: מאזדה 2, אופל קורסה, סיטרואן סי 3, טויוטה יאריס, קיה פיקנטו. כרגע מתלבטת בין: פולקסווגן פולו, רנו קליאו ופג׳ו 208 החדשה. סיאט איביזה ויונדאי i20 גם אופציה. חשוב לי שיהיה רכב חסכוני (יחסית) בדלק, עם שוק טוב ע״מ שאוכל למכור אותו במידה ואראה שלא משתלם להחזיק בו. כמו כן חשוב לי שיהיה מאובזר מבחינת מערכות בטיחות, רצוי בקרת שיוט ומערכת סטייה מנתיב עם היגוי אקטיבי. אשמח לשמוע המלצות או דיס המלצות ואופציות נוספות. תודה
הודעה אחרונה מאת Tjan, -
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 504 צפיות
שלום רב, אני מחפש רכב 7 מקומות, ומשום מה ננעלתי על הרכב הזה. מדובר על הדגם האחרון. מהי רמת האמינות שלו? ראיתי ביד 2 רכב שנראה לי עם הנתונים מתאים, אבל מנוע דיזל. האם יש מניעה לרכוש מנוע דיזל אם הנסועה השנתית היא נמוכה? תודה
הודעה אחרונה מאת naftali, -
רכב עד 10 אלף
מאת Roy998-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 491 צפיות
אהלן, אשמח להתייעץ איתכם לגבי רכב פרטי עד 11 אלף, רכב קטן אוטומט.. והבנתי שכדאי להימנע מdsg על מה הייתם ממליצים להסתכל ומה עדיף לפסול? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת אליה, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 904 צפיות
שלום תכננתי להחליף רכב שנה הבאה, לקראת הטסט. מדובר ברכב מיני שנקנה חדש ויהיה בן 5. חשבתי ששוק הרכב בבעיה כרגע ואולי שווה להתאמץ להחליף עכשיו בחדש/אפס קמ'/ליסינג תפעולי כי ישנן הנחות יפות. דיברתי עם נציג מדאצ'יה ונציג מאלבר ודי זילזלו בי(אולי כי אני מחפש מיני זולה?) היתכן שטעיתי והשוק במצב מצויין?
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מתעניין ברכב הנ"ל, אשמח לשמוע מבעלי הניסיון בנוסף ברכב הספציפי מותקנת מערכת גפ"ם, אף פעם לא התנסיתי, אשמח לשמוע יתרונות וחסרונות של מערכת כזו, וגם על האמינות שלה.
הודעה אחרונה מאת O.R., -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 455 צפיות
. חוות דעת על שברולט מליבו על גז 2008
הודעה אחרונה מאת Ariel nisan, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי חברים, עומד לפני רכישת רכב חדש ולא מצליח לקבל החלטה. האפשרויות הן: ספארק LT+, פיקנטו PIO, ספייס סטאר פריים vs יונדאי i10 אינספייר. קראתי המון פה ובמקומות אחרים על כולן, עשיתי נסיעות מבחן על כולן והייתי שמח לשמוע מניסיון של מי שנהגו על הרכבים הללו ומי שיכול לתת קצת ערך מוסף על דברים שמעבר (כמו ירידת ערך לביקורים במוסך). בגדול, העדפה שלי כרגע היא לשברולט מבחינת נוחות הנסיעה, אבל תא הנוסעים לא משהו (בייחוד מול היונדאי). היונדאי עם הגיר רובוטי עשיתי שתי נסיעות, בראשונה זה ממש הציק לי, בשנייה זה הציק לי רק בכל פעם שעצרתי ברמזור, אז היא בעדיפות אחרונה בגדול. תודה רבה לכל העוזרים 🙏
הודעה אחרונה מאת הלוחש למכוניות, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 750 צפיות
אני רוצה לקנות רכב של טויוטה מה עדיף בשנים של 2007-2008 (זה התקציב)קורלה או פריוס. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת מני ופ, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 812 צפיות
חשבתי לקנות אלפא רומיאו ג'ולייטה אוטומטית יד2,שנתון 2011-2015. הרכב ישמש כרכב מיני משפחתי. רציתי קצת לברר על עלויות האחזקה שלו. האם הרכב אמין? מה עלות הרישוי ? מה עלות הביטוח המקיף והחובה? האם הטיפולים יקרים? תודה לכל המגיבים
הודעה אחרונה מאת erezger, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 802 צפיות
שלום לכולם אני שוקל לרכוש אורלנדו טורבו בנזין שנת 2016 מישהו אמר לי שזה רכב לא מומלץ המון בעיות במערכת קירור וטורבו שקורס האם זה נכון? מבקש לקבל חוות דעת ממי שמכיר את הרכב באמת, רכב כזה או שעוסק במכונות ויכול לתת לי חוות דעת מקצועית אמיתית.
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 481 צפיות
שלום רציתי לדעת מה אתם חושבים על פולקסווגן ג'טה בשני 2015-2017 האם יש להם עדיין בעיות בגיר ואם יש הרבה בעיות חשמל?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 501 צפיות
מעוניין לקנות פיג'ו 3008 בשנתונים 2015-2016, על מה כדאי לי לשים לב כשאני בודק את הרכב? אשמח לדגשים\מחלות ידועות של הדגם.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2,
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 450 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- amosbmw
- srool
- hunter22
- tomerR
- DC10
- yuvk
- אלי27
- רועי5
- Coresh
- אורי מ.
- lanosforce
- avizaz