Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה טועה.

בדיזל אם תלחץ חזק הצריכה תהיה פחות טובה.

נסעתי עם קיה נירו הייבריד במשך שנה, צריכת הדלק לא ירדה מ1 ל-20 לא משנה מה ובאיזה תוואי.

נוסע עכשיו על סי5 דיזל, צריכת הדלק באזור ה-1 ל-17 (הרכב עדיין עם 2000 קילומטר) אז אני מניח שאולי זה קצת ישתפר. ואני מאוד עדין על הגז איתה לעומת הקיה

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

הIs300h הייתה לי מאוד נוחה, דווקא כשלא ניסיתי להיות חסכוני בבין עירוני הרכב עדיין הראה במחשב 1-16. 

החסרונות שלה זה בידוד רעשים בינוני , ומולטימדיה מפגרת יחסית לשנתון. 

פורסם

נראה לי שאתה סתם רוצה להתחדש וצריכת הדלק זה התירוץ. לא שיש עם זה בעיה, אבל לפחות תבין עם עצמך מה אתה רוצה ולמה.

כסף ההחלפה הזאת לא תחסכוך לך.

• רעיון טוב! 2
פורסם

אתה טועה אחי
צריכת הדלק זה סיבה מאוד מאוד מאוד עיקרית !!! אני מרגיש את זה בכיס !
אז אמרתי אם כבר לקנות רכב חדש וחסכוני אז אני לא אתפשר, את ההונדה קניתי בלחץ כי לא היה לי רכב הייתי חייב משהו אמין כאן ועכשיו , אבא שלי אמר רק הונדה אז זרמתי חחח

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

פורסם

אם לטענתך צריכת הדלק פוגעת בכיס אז אל תחשוב אפילו על רכב חדש, החסכון בהוצאות הדלק לא יתקרב לירידת הערך שתגיע עם הרכישה בשלוש השנים הראשונות.

הלקסוס היא מכונית נהדרת, אישית אני לא אוהב את העכבר שליטה במערכת המולטימדיה אבל אין לך הרבה אופציות פרימיום וזה משהו שאני מאמין שאפשר להתרגל אליו.

Sent from my SM-G975U1 using Tapatalk

haters will hate

פורסם

על 23 אלף ק"מ בשנה, גם אם תקנה רכב שעושה לך 1:20 בממוצע וההונדה עכשיו עושה לך 1:10 ממוצע (ואני כנראה מאוד מגזים), אתה תחסוך 1150 ליטרים של דלק בשנה, שלפי מחיר ממוצע של ליטר דלק (נניח 5.5) זה קצת יותר מ-6300₪. שזה קצת יותר מ-500₪ בחודש.

אני לא אומר שזה לא כסף, אבל תזכור שעלות ההחלפה הזו הרבה יותר גבוהה. בפועל ההונדה לא צורכת 1:10, כך שהנתון שלי די מנותק מהמציאות. אתה תחסוך 300-400₪ בחודש כנראה. האם זה שווה לך?

• אהבתי 1
  • מעניין 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• ספונסר פורום
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, ramos7626 כתב:

בוקר טוב לכולם
תודה רבה על התגובות
לגבי ה c5 וה 3008 הם אכן רכבים נוחים מאוד אבל העיצוב של ה c5 לא לטעמי
וה 3008 אני יעשה עליו נסיעת מבחן נבדוק אותו

מה אתם חושבים לגבי אוקטביה דיזל החדשה ?
Is300h יד שניה ?

אני מנסה לצמצם את האופציות

הבעיה בהייבריד שאני צריך להיות עדין עם הרגל כדי לקבל חיסכון לעומת דיזל שגם אם אני אלחץ על הדוושה אקבל חיסכון בדלק
תקנו אותי אם אני טועה ?

לגבי חיסכון בדלק: חשוב לזכור שלסגנון נהיגה יש משקל כבד ביותר - ואתה, כנראה, עם רגל כבדה😉

לכן, לפני שמדברים על היברידי מול דיזל (או טורבו מודרני בנזין!) - חשוב להבין שמה שקובע תצרוכת דלק יותר מכל דבר אחר הוא כף הרגל הימנית של הנהג. שינוי קטן בסגנון - עשוי להביא לשינוי דרמטי בתצרוכת. אבל זה - לפוסט אחר.

לגבי אוקטביה דיזל - בהצלחה לך אם תצליח למצא משומשת בשנתונים הגבוהים שאתה מחפש בהם... פשוט אתגר גדול, שעלול לקחת המון זמן.

מה שמביא אותי ל... אוקטביה 2.0 190כ"ס של 2019. כמו זו למשל: https://www.yad2.co.il/s/c/8gkjbtk3

אני נוהג על אוקטביה 1.8 עם 180 סוסים ו-DSG7 יבש. בינתיים - 100K ק"מ והכל בסדר (חמסה חמסה!!), אבל ב-2019 כבר מדובר ב-7 ה"רטוב", DQ380, שלא ידוע לי בינתיים על בעיות כלשהן איתו. ביצועים "לא משעממים" - מובטחים. תצרוכת הדלק אצלי ב-1.8 עשוייה להגיע בקלות ל-15 ק"/ליטר, בנהיגה לא-איטית בכלל, אולם עם הקפדה על כמה כללי חיסכון בסיסיים לגבי תזמון האצות ולחיצה מאד מודעת על הדוושה במישור.

תתפלא לראות, שאם תעדן מעט האצות, תצמצם קיק-דאון (ותוריד הילוכים בהגה במקום), תגיע לבטח לתוצאה טובה מזו שבסיוויק. המומנט שופע ופשוט לא מחייב סל"ד גבוה בכלל.

אין ספק שבנהיגה בפקקים, היברידית נותנת בראש - אבל לפי מה שנראה לי, אתה ממש לא תסתפק בהיברידית עם פחות מ-2.5 ל' כגון טויוטה קאמרי...וזה כבר שיעמומון ממין אחר...

עריכה אחרונה על ידי oriu
  • מעניין 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

אם אתה מוציא 1 ל-8-10 מסיוויק 2016, אז או שיש לך רגל כבדה מאוד או שיש בעיה ברכב.

יש לי חבר עם אותו רכב, גם נוסע 50-50, מעולם לא קיבל פחות מ-1 ל-12.5 והוא ממש לא נוהג כמו סבא.

הייתי מציע לך לברר קודם אם ישנה איזה אולי בעיה ברכב.

כי במצב תקין כול ההחלפות לרכב דיזל יעלו לך בירידת ערך סביב ה-20 אלף יותר לעומת ההונדה שלך, ויחסכו לך 150-200 שקל בחודש על דלק. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה רבה לכולם על העזרה
אכן לפי הדרישות שלי שמתי לב שאין הרבה אופציות לגבי שילוב מושלם בין נוחות /אמינות/בידוד רעשים/ הנאה /כח/ חיסכון (1:20 במציאות)

שמתי עין על האוקטביה דיזל במידה ואני אמכור את הרכב שלי בפרטי ויוסיף עוד כסף ממני.
כמובן שקראתי ביקורות גם על הלקסוס i300h
אבל אין מצב שאקנה כזו חדשה כי זה ממש יקר
אם לקסוס זה רק ביד 2 או בלקסוס סלקט

כמובן אעשה נסיעות מבחן ואחליט.

מישהו פה שאל אם אני לוחץ חזק על הדוושה אז אני אפרט , נסיעות בעיר אני עדין אבל בבינעירוני יש ימים שכן באלי קצת ללחוץ
נסיעה כללית שלי ביום יום אני לא לוחץ חזק על הדוושה
יש ימים שאני אפילו נוסע כמו סבתא חחח

האם יש עוד רכבים שיכולים להתאים לשילוב מושלם של נוחות /אמינות/בידוד רעשים/ הנאה / כח (כשצריך)/ חיסכון (1:20 במציאות)

פורסם

אם נסעת על ההונדה החדשה והיא הרגישה לך כמו הסיוויק שהייתה לך את האוקטביה דיזל תרגיש לך כמו מונית. 

לגבי החיסכון- לא יודע כמה דלק תחסוך אבל הוא ילך ברגע שתכנס להחליף קלאצ'ים באוקטביה.

נתנו לך פה אחלה אופציות אבל אתה חוזר לאוקטביה אז כנראה שזה מה שאתה צריך לקנות ולא משנה מה יגידו לך.

במקרה כזה פשוט תחפש אחת שלא הייתה מונית מסיבות ברורות לחלוטין ושלא הייתה רכב חברה שטחנה נהגים וקילומטרים על כל המשתמע מכך.

אופציה אחרת- מאזדה 3 מנוע 2.0, חזקה על הנייר אבל על הכביש תרגיש קצת פחות אבל עם אחיזת כביש והנאה מנהיגה מהטובות בקטגוריה, מפנקת מאוד בגרסאות הגבוהות ואמינה. לא תקבל 1-20 אבל גם לא תכנס למוסך ותאמין לי גם האוקטביה דיזל נכנסת לא מעט למוסך.

פורסם

איך אתה יכול לצאת מנקודת הנחה שאוקטביה דיזל נכנסת לא מעט למוסך כשמדובר בדגם חדש לגמרי?

חוץ מזה מנוע 2.0TDI לא נחשב בעייתי ו-DSG7 עם קלאצ'ים רטובים לא בעייתי גם כן.

לא צריך להפחיד אנשים סתם.

ולסיפורי ה"לא תיכנס למוסך" אני לא אכנס, רק יכול להגיד שבמאזדה 3 מהדור הקודם אצלנו היו בעיות שדרשו כניסה למוסך מעבר לטיפולים. מסתבר שאלו תקלות די נפוצות. 

אז אי אפשר לצאת בהצהרות.

משום מה כשזה יפניות אף אחד לא מדבר, אבל ממה שקראתי בקבוצה של מאזדה בפייסבוק יש בעיות גם במאזדה.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

האמת אני בדילמה מאוד מאוד דומה , גם לי יש סויוק 2016 , שקניתי אותה לפני כחצי שנה במטרה להשתדרג ולהתחדש , היא עכשיו עומדת עם פחות מ35 אלף קילומטר במד אוץ (היא הייתה רכב שני , ואני קניתי אותה בתחילת הקורונה , ואני עובד לא רחוק, אז בקושי נוסע ) . 
אבל משהו בה חסר לי , היא מתהגת בסדר גמור על הכביש , ובמהירויות גבוהות היא מטפסת יפה אם ללוץ טיפה על הגז. אבל הצריכת דלק , וזה שהיא לא באמת רכב מודרני בשום צורה , עושים לי בדיוק כמו לך , להביא משהו חדש יותר , רענן יותר , אפילו חסכוני יותר (למראת שעם הנסוע שלי כרגע זה לא רלוונטי בכלל כלכלית , אבל זה כן איפה יושב במאחורה של הראש, לא יודע למה ) . 
אני האמת חשבתי אולי על אקורד , של אותם השנתונים , היא באה הייבריד , מנוע 2 ליטר , ונראת חמודה מבפנים ומבחוץ ויש כמה בודדות ביד 2 שלא צריך להוסיף הרבה (אם בכלל) מהמכירה של הסיויק . 
אני שואל את עצמי אבל למה יש כל כך מעט מהן , ולמה הן כל כך זולות, מה אני מפספס?
https://www.yad2.co.il/s/c/pl9ckjrh

ייתכן ובשביל פותח האשכול זה הצעה פחות מעניינת כי הוא מחפש משהו חדש יותר , אבל אני אתעלק ואשאל מה אתם חושבים על האוטו ? 

mazda2 2008-> אצלי מ2017 ->עדיין אצל ההורים עם מעל ל200KKM
civic 2016 1.8-> נמכרה ->  שודרגה בשביל קצת יותר כח 

A1 192HP  2016 Sport 1.8T ->  נמכרה -> החזקתי חצי שנה נמכרה בשביל קצת יותר מרחב פנים.

A3 2.0T 190HP 2018 -> נוכחת חיה ובועטת.

פורסם
לפני 8 שעות, dorsht כתב:

איך אתה יכול לצאת מנקודת הנחה שאוקטביה דיזל נכנסת לא מעט למוסך כשמדובר בדגם חדש לגמרי?

חוץ מזה מנוע 2.0TDI לא נחשב בעייתי ו-DSG7 עם קלאצ'ים רטובים לא בעייתי גם כן.

לא צריך להפחיד אנשים סתם.

ולסיפורי ה"לא תיכנס למוסך" אני לא אכנס, רק יכול להגיד שבמאזדה 3 מהדור הקודם אצלנו היו בעיות שדרשו כניסה למוסך מעבר לטיפולים. מסתבר שאלו תקלות די נפוצות. 

אז אי אפשר לצאת בהצהרות.

משום מה כשזה יפניות אף אחד לא מדבר, אבל ממה שקראתי בקבוצה של מאזדה בפייסבוק יש בעיות גם במאזדה.

נכון,

היתה לי מאזדה 2014 ספיריט שמאוד אהבתי, היתה שמורה וטופלה רק במאזדה מיומה הראשון, ובתקופה שהיתה אצלי נתקלתי במחלה ידועה ברכב בדגם הזה וזה מותחן רצועות שמתפוצץ ומתחיל לנזול ממנו שמן וגורם למנוע להרעיש ולהשמיע צלצולים די מפחידים במאמץ, במורשה מכירים את זה ואחרי החלפת הבולם באמת הכל נעלם, רק שזה עולה 1400 ש"ח.

מעבר לזה, פעם אחת הרכב סרב להניע מהפעם הראשונה, רק ומהשניה שאחרי זה נדלקה לי מנורת מנוע ולא ידעתי מה הבעיה, במוסך איפסו את התקלה ומאז לא חזרה עד שמכרתי.

ללא קשר ל2 המקרים האלה, אני מאוד ממליץ על ה3 הזו, מדובר ברכב די אמין, נוח, מהנה, מספיק חזק וחסכוני.

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 14 שעות, ninickname כתב:

האמת אני בדילמה מאוד מאוד דומה , גם לי יש סויוק 2016 , שקניתי אותה לפני כחצי שנה במטרה להשתדרג ולהתחדש , היא עכשיו עומדת עם פחות מ35 אלף קילומטר במד אוץ (היא הייתה רכב שני , ואני קניתי אותה בתחילת הקורונה , ואני עובד לא רחוק, אז בקושי נוסע ) . 
אבל משהו בה חסר לי , היא מתהגת בסדר גמור על הכביש , ובמהירויות גבוהות היא מטפסת יפה אם ללוץ טיפה על הגז. אבל הצריכת דלק , וזה שהיא לא באמת רכב מודרני בשום צורה , עושים לי בדיוק כמו לך , להביא משהו חדש יותר , רענן יותר , אפילו חסכוני יותר (למראת שעם הנסוע שלי כרגע זה לא רלוונטי בכלל כלכלית , אבל זה כן איפה יושב במאחורה של הראש, לא יודע למה ) . 
אני האמת חשבתי אולי על אקורד , של אותם השנתונים , היא באה הייבריד , מנוע 2 ליטר , ונראת חמודה מבפנים ומבחוץ ויש כמה בודדות ביד 2 שלא צריך להוסיף הרבה (אם בכלל) מהמכירה של הסיויק . 
אני שואל את עצמי אבל למה יש כל כך מעט מהן , ולמה הן כל כך זולות, מה אני מפספס?
https://www.yad2.co.il/s/c/pl9ckjrh

ייתכן ובשביל פותח האשכול זה הצעה פחות מעניינת כי הוא מחפש משהו חדש יותר , אבל אני אתעלק ואשאל מה אתם חושבים על האוטו ? 

אתה צודק - יש מעט מאד אקורד היברידיות שעלו על הכביש, מן הסתם כי זו גירסא אמריקאית ביבוא מקביל (של אלבר, נדמה לי) - ולא הדגם "המקורי" תוצרת יפן. עם זאת, במחיר שלה ממש לא הייתי פוסל אותה אם אתה מוכן לחיות עם רכב שהוא הרבה יותר רך ולא-ספורטיבי (אמריקה...) מאשר יפני חד ומתנהג (הכל יחסי). הרכב שבהודעתך הוא עם היסטוריית ליסינג, ואם זה לא היה ליסינג פרטי (ולא בוטח בביטוח מקיף) לא תוכל להוציא פרטי תביעות ממרכז הסליקה (https://infocar.co.il/) - נקודה לחשוב עליה.

מעבר לכך - הכי חשוב בקניית היברידית משומשת הוא נושא המצבר ההיברידי. בדוק בחברה האם בכלל יש אפשרות להחליפו בארץ, ומה העלות. יש, למיטב ידיעתי מעט מאד מוסכים בארץ שיודעים להחליף מצבר כזה (https://e-motors.co.il/?v=88588bacf0da ) - ברר ראשית האם יש להם מוצר שמתאים לאקורד הנ"ל.  בלי ידיעה ברורה שניתן להחליף מצבר בבוא העת - לא הייתי מתקרב לאוטו כזה.

בהצלחה!

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

• תוכן חדש...