ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,618 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 573 צפיות
שלום לכולם. בחיפוש ראיתי שרשורים מלפני 6 שנים בנושא, על מכון במחניים האם עדיין עובד ו\או מומלץ? האם יש המלצה על אחר?
הודעה אחרונה מאת gt94, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 473 צפיות
שלום! זו התייעצות בקשר לשכירת רכב. אני שואל בפורום הזה משום שהשיקול הוא רק נוחות. מתכנן לשכור רכב לשלושה ימים באוקראינה: ק''מ רב וכבישים שבורים. יש לי ניסיון רב בהשכרות שם והכי נוח לנהוג ברכב גבוה. מבין המחירים הזולים מעניינים אותי בעיקר שלושת הדגמים הבאים: טויוטה ראב4 פולקוואגן טיגואן ניסאן אקס טרייל ישנם עוד דגמים שפסלתי. ידוע לי כי אין התחייבות לדגם מדויק בהשכרה. אין לי ניסיון בנהיגה ברכבים הללו. השיקולים העיקריים שלי: בידוד רעשים, יציבות בכביש, נוחות והאצה (סטייל וולוו). אין משמעות לעבירות שטח. תודה למשיבים.
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 735 צפיות
מהמאומרים
הודעה אחרונה מאת Audi-T, -
-
- 3 עוקבים
- 0 תגובות
- 527 צפיות
אפשר חוות דעת על יונדאי סנטה פה טורבו דיזל מנוע 2200 __7 מקומות שנתונים 2010 /2013 יש תכנון לעלות איתו לשטח קצת
הודעה אחרונה מאת ואן דאם, -
- 10 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז כרגע מחפש להתקדם מהקאמרי לכיוון משהו יותר ספורטיבי ומהנה. תקציב איזור ה80, ניתן להתקדם ל90 אם יש איזו מציאה. החלק הפרקטי: נסיעות בעיקר בינעירוניות (כ-30 ק"מ כיוון) כל יומיים בערך, מתנייד ביומיום עם אופניים בתוך העיר. בד"כ נוסע לבד ברכב או עם הגברת - כרגע אין זעטוטים או צפי לכאלה (מקסימום הכלבה מדי פעם), לעתים די רחוקות 3-4 אנשים ברכב (טיולים וכדומה - הקאמרי נשאר אצל ההורים אז אפשר לקחת במקרה הצורך). מערכות בטיחות אקטיביות - לא חשוב בכלל אך אם יש מה טוב. בקרת שיוט עדיפות גדולה (לא חובה אקטיבית כמו שרשמתי קודם, זה אקסטרה אקסטרה). אין צורך בבגאז' מי-יודע-מה. עדיפות לשנתונים מעל 2014 (אלא אם כן יש משהו ספציפי מעניין). החלק המעני…
הודעה אחרונה מאת GR8Day, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני צריך לעשות ביטוח (מקיף+חובה) לפורד פיאסטה 2014 1.2L אמביאנט ידנית, כמה אתם משלמים על הביטוח ? האם 4K זאת שחיטה ? אנחנו זוג מעל לגיל 30, בלי עבר של תאונות ותביעות.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 559 צפיות
שלום לכולם, אבא שלי עד כה עבד בתיירות ונסע על יונדאי I800, כעת כשאין כבר תיירות ועצם העובדה שהוא כבר כמה שנים נמצא בעבודה אחרת הגיע הזמן לשחרר את היונדאי. מחפש עבורו את הרכב המושלם, ככל הנראה זה יהיה ג'פון. תנאי סף: 1. גובה - חייב להיות גבוהה יותר מפרייבט, יש לו בעיות בירכיים, גב ומה לא אז הכניסה ויציאה צריכות להיות נוחות. עם הסנטרה שלי למשל קשה לו להסתדר. 2. מרווח - לא מכוונים למימדים של ג'יפ רציני אבל סטוניק וכאלה קטנים מידי בעיני. לרוב זה רק הוא ואמא שלי ולפעמים סבתא שלי אבל עדיין צריך שיהיה מרווח. 3. אמינות - ללא פשרות, יסלחו לי חובבי הז'אנר אבל אנחנו לא מעוניינים בג'יפונים ממוצא אירופאי 😬 4. נוחות - כמה שיותר נו…
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 874 צפיות
שלום לכולם, אני כבר 4 חודשים מתלבט איזה רכב לקנות ולא מצליח להגיע להחלטה. קצת רקע: אני נוסע כ25 אלף ק"מ בשנה. 3 פעמים בשבוע אני נוסע מקרית שמונה עד לתל אביב (בעיקר שיוט בכביש 6 / כביש 2). רוב השבוע נסיעות של כ20 דקות בין רמת השרון לתל אביב. אני מנהל בתפקיד בכיר לכן חשוב לי רכב שמשדר את המעמד. אני מאוד בעייתי עם משטרות, נוטה לנסוע מהר ולגעת בטלפון בנהיגה לכן חשוב רכב שיש בו בקרת שיוט, ומערכת מולטימדיה נוחה לתפעול. חשוב מערכת סאונד טובה, מושבים נוחים (לא צריך חימום קירור ומסאג׳ים), מעדיף רכב אמין יחסית (כולם מעדיפים לא?), מעדיף להימנע מרכבים חשמליים או היברידיים אלא אם זה דגם מוצלח מאוד) יש לי 2 ילדים קטנ…
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי לכולם, אחותי מעוניינת ברכישת אופל אסטרה סטיישן. מן השנים 2012-2018 (שתי צורות שונות כביכול) האם הייתם ממליצים על רכישת הרכב מהבחינות הבאות (אמינות, בטיחות ועלות אחזקה) ? או האם הייתם ממליצים לרכוש את הרכב באופן כללי?
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 973 צפיות
מה עדיף? אינפיניטי q50 היברידי עם מנוע 3.5 v6 או אינפיניטי q50 3.0 t עם 400 כ״ס? במיוחד מבחינת אחזקה ואמינות?
הודעה אחרונה מאת The Ferrari Guy, -
- 10 עוקבים
- 21 תגובות
- 10 אלף צפיות
היי, אני מתלבט בין ניסאן קשקאי או סוזוקי קרוסאובר התקציב הוא עד 50,000 ש"ח ניסאן שנים 12-14 וסוזוקי 15-16 נסיעה של 13,000 ק"מ בשנה למשפחה פלוס 3 מחפש: אמינות ובטיחות מעל הכל , ביצועים פחות מעניין אם יש עוד רכבים דומים אשמח להצעות ידוע על תקלות סדרתיות בדגמים האלו ? אשמח לחוות דעת
הודעה אחרונה מאת lior2321, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 549 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש סופר מיני יד2 אוטומט בתקציב בסביבות ה- 40,000. הדרישה העיקרית היא שאפשר להכניס עגלת תינוק לתא המטען. הגיעו לקו הגמר: -פורד פיאסטה 2015-2016 -פיג'ו 208 2015-2014 -אופל קורסה 2015 האם אתם ממליצים על הרכבים האלו? יש דגמים נוספים שכדאי לבדוק? (הסתכלתי על רנו קליאו אבל קראתי שיש בעיות עם הגיר אחרי 60,000 ק"מ) חשבתי אולי להעלות את התקציב ולקנות סוזוקי באלנו 2017 מלסינג. (היה לי סוויםט 10 שנים והייתי מאוד מרוצה ממנה!) תודה מראש לכל המגיבים!
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 615 צפיות
שלום חברים 😃 לאחר שהניסאן הוותיק כנראה גוסס, אני בתהליכי חיפוש רכב. אני מחפש האצ'בק (רגיל או סטיישן) כלשהו משנת 2015 ומעלה, עם לפחות 300 ליטר בתא מטען. גר בבאר שבע אז לצערי לא יכול לקנות יפניות (מכת גניבות ופריצות איומה מצד הבדואים באיזור). הדרישות שלי די מינימליות, אני לא רגיש לרעשי כביש, לא זקוק למזגן מפוצל וכו'. חשוב לי בלותות' מתפקד (שיחות ומוזיקה) במערכת המולטימדיה המקורית, ציונים גבוהים במבחני בטיחות, ורכב אמין יחסית. בהחלט יכולה להיות נהיגה בפקקים מדי פעם (לא יודע כמה זה פוסל גיר רובוטי). אין לי תבנית נסיעה עירונית\בין עירונית ספציפית (ולא ארצה להתחייב לאחת). כאמור מחפש עד 60 אלף ש"ח עם אפשרות קטנה להתגמשות. (כרגע…
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי חברים, מתלבט בין שלושת הרכבים הבאים: 1.סאנגיאנג רודיוס 2. קיה סורנטו 3. שברולט טראוורס משפחה של 6 נפשות אלב צריכים תא מטען גדול. איך האמינות של הדגמים?צריכת דלק?טיפולים? בעיות נפוצות? מי עדיף? אשמח לעזרה!! תודה רבה
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 945 צפיות
נתקלתי ברכב הבא באוטוסנטר : https://www.autocenter.co.il/cars/קומפקטי/5f35489cad762/ סקודה ראפיד 2017 עם קילומטראז' 55k . מעבר לגיר הבעייתי , האם הגודל בפנים הרכב מספיק לשני כיסאות רכב ? התא מטען סביר לעגלה ומזוודה או שניים ? תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת Isaac Razabi, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 473 צפיות
היי חברים אני לפני קניה של הדגם עם הטורבו ידני רציתי לדעת מהניסיון שלכם לגבי תחזוקה ,אמינות,מציאת ועלות חלקים , טיפולים תודה רבה לעונים (:
הודעה אחרונה מאת Yehielll, -
- 12 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי מדגדג לי להחליף את המאזדה 3 שלי. ראיתי במקרה היום ג'יפ AUDI Q3 4X4 מנוע 2 ליטר טורבו הרכב עשה 240K אבל כל הנסיעות בינעירוניות ניתן להגיע איתו ל30K מתחת למחירון הרכב מאובזר מאוד אני נוסע בערך 15K לשנה נאם זה הדגם עם 8 הילוכים "רגילים" ? או כפול מצמד ? האם יש סיכוי שהרכב כבר גמור ? האם המנוע והגיר מסוגלים להגיע ל400 נניח בלי בעיות ? הרכב הוא יד 2 ושני הבעלים היו אישה :) תודה
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 748 צפיות
באמת שלא מחפש שום פינוק אבל אמשח למקסם את האופציות שלי בנושא של ערך מוסף אפילו מועט במידה ויש. דרישות: * ראש שקט- מובן לי שאין 100 אחוזי הצלחה, בייחוד בתחום הרכב. רוצה את האופציה שמבחינה הסתברותית צריכה להקנות לי שקט נפשי. * ידני - יתרון גדול מאד. אם כי לא אתנגד לאוט' אם תהיה מציאה. *חיסכון בדלק - ההגיון שלי אומר שאם קונים רכב זול, אז להכנס להוצאות גדולות על דלק זה דבילי (אם לרכב אין ערך מוסף) *שמירת ערך- הרכב עתיד לשרת אותי כשנה~ אז במקרה הזה לדעתי צריך לחשוב על משהו שלא אפסיד עליו יותר מדי כאשר ארצה למכור. בנתיים חשבתי על פיקנטו ו-i10, שתייהן 1.0 ידניות. את היונדאי אפשר להשיג בצורה שלפני המתיחת פנים הנוכחית והאמת שהיא קורצת לי…
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 741 צפיות
היי, אני לא יודע אם יש תשובה לזה, אבל אני רוצה להעלות שאלה מעניינת: נניח שכל מה שמעניין אותי זה רכב שיביא אותי מ A ל B, עם רמת בטיחות סבירה (נגיד עם כריות אוויר גם בצדדים). אם אני קונה רכב אמין ב10 אש"ח, יש סיכוי לא רע שהוא ידפק לי והלכו 10 אש"ח. אם אני קונה רכב ב20 אש"ח, יש יותר סיכוי שהוא ישרוד, אבל גם לא בהכרח. מצד שני, אם אני קונה רכב בן 3 שנים, עדיין יש ירידת ערך מכובדת, ואף אחד לא מבטיח שום דבר. השאלה שלי היא האם יש איזשהו sweet spot, שבו ירידת הערך לא גדולה והאמינות של הרכב עדיין טובה? המשך שבוע טוב לכולם :)
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 452 צפיות
אני מעוניין לקנות רכב בתקציב של עד 10,000 ש"ח. חשוב לי שיהיה אוטומט, אמינות (שלא אצטרך לבקר במוסך הרבה ולבזבז הרבה כספים) וצריכת דלק סבירה יחסית לסכום שאני משלם (מניח שלא אמצא בסכומים האלה רכב חסכוני, אבל חשוב שיהיה סביר ולא בזבזני מדי). הציעו לי לבדוק יונדאי אקסנט 2007-8. יש רכבים נוספים מומלצים בקטגוריית מחיר הזו ?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 511 צפיות
שלום לכולם ותודה מראש על הייעוץ. בידיי 2 הצעות לרכבים: 1. סוזוקי בלנו יד 1 פרטית ידנית שנת 2017 עם 42 אלף ק"מ 2. סיאט איביזה שנת 2017 ידנית דגם Reference עם 79 אלף ק"מ אישית בגלל שחיפשתי המון זמן כזו סוזוקי מכל הבחינות של אמינות, טיפולים ( לא מנוע טורבו בניגוד לסיאט) וצריכת דלק אני נוטה יותר לכיוון שלה. אבל ה איביזה תהיה יותר מהנה לנהיגה ויותר חזקה. חשוב לי צריכת דלק נמוכה ואמינות של רכב מבחינת טיפולים.. מה אתם הייתם עושים או ממליצים?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 810 צפיות
שלום מחפש המלצה לקנות רכב יד 2 בתקציב עד 20 אלף. הרכב ישמש בעיקר לנסיעה מהמרכז לב"ש וחזור בסופי שבוע חשוב שיהיה חסכוני בדלק ואוטומט, לא ממש חשוב הגודל תודה
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 533 צפיות
אהלן, אני מחפש סופר מיני ידנית ב40K לנסיעות לא יומיומיות.. לאחרונה חשבתי על האפשרות של ליסינג פרטי. למשל, יש בליס4יו אפשרות למיקרה 2017 בעלות של משהו כמו 20K לשנתיים עם כל העמלות. אפשרות אחת היא דאציה סאנדרו, ואפשרות שנייה היא ליסינג פרטי. https://campaigns.lease4u.co.il/2020/22610_25ils/?BannID=18131&utm_source=site&utm_medium=cpc&utm_campaign=25_ils}&submedia=1090&campaignId=CAM-00211&number=site# מה קורה לרכב במקרה של תקלה ? האם זה משתלם?
הודעה אחרונה מאת Gorpi, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 462 צפיות
שלום קניתי רכב ממגרש מוכר שהיה על שם אלבר, ברשיון הרכב לא רשום שזה השכרה החכר למעשה לא רשום כלום, הם טוענים כי זה היה ליסינג פרטי לכן זה לא רשום, ובפלט של משרד התחבורה רשום שהרכב הוא חברה, הן טוענים שליסינג נרשם כחברה לפעמים אבל זה לא משפיע על המחירון, האם זה נכון? אני רוצה לדעת במקרה של מכירה איך אני יוכל להוכיח זאת לקונה.
הודעה אחרונה מאת Nisimo, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 487 צפיות
האם רנו קליאו מתאים בתור רכב שני? כלומר בדרך כלל רק נהג, לפעמים עם נוסע +שני ילדים, בעיקר בעיר. בנוסף, האם יש בעיות ידועות בדגם של 2017? פרטים חשובים?
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 876 צפיות
מדובר במנועי קונצרן וואג (פולקסווגן, סיאט, סקודה ואאודי). האחד 1.6 102 כ"ס משודך לתיבה ידנית 5 הילוכים או גיר אוטומטי פלנטרי AISIN עם 6 יחסי העברה. השני 1.6FSI 115 כ"ס משודך גם כן לאותו הגיר (6 הילוכים AISIN). מהו ההבדל המהותי בין שני המנועים? את מי להעדיף? האם ישנן מחלות למנועים הנ"ל, ואם כן מה הן? תודה.
הודעה אחרונה מאת Pecan, -
-
- 6 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי ברושתי רכב אופל קורסה 2018, יש בו כרגע 36200 ק''מ על הצג, רכשתי אותו בAVIS דרך motodeal. עכשיו אני חושב שהגיע הזמן להתשדרג חשבתי להביא רכב גבוהה בסגנון גיפ קטן אירופאי ונחמד, פניתי לAVIS הם הציעו לי איזה רכב יד2 2017 בטרייד אין איזה רנו קולאוס וטראקס לדעתי, שזה ק''מ הזוי קרוב ל100 על החלפה שברשותי בכלל 36, בקצרה אני חשבתי לרכוש איזה גיפון אירופאי, להבנתי יש גם בחורף ירדי מכירות שהמחירים הולכים לרדת בצורה משמעותית, זה נכון? עיינתי באתר שלהם(מוטו דיל, מצטרף לינק למטה) , ראיתי את Volkswagen T Cross נראה לי רכב סבבה, נחמד ואיכותי, רק שהוא לא כלכך מוכר בארץ. חשבתי ללכת לעשות עליו נסיעת מבחן ביבואן זה אפשרי? כאילו אין בעיו…
הודעה אחרונה מאת las_food, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 605 צפיות
שלום לכולם מעוניין לקבל חוות דעת על ניסאן מיקרה 2012 האם האוטומטי מומלץ או לא? יש לו בעיות בגיר? ובאופן כללי לגבי הגיר בשנים 2012 ומעלה כל כמה ק''מ צריך טיפול ? מחירי טיפולים? בעיות מיוחדות ברכב? אמינות?
-
קיבלתי בדיקה + היסטוריה מלובינסקי טרייד על סיטרואן שנראים על פניו טוב מאוד. האם שווה בכל מקרה לקחת לבדיקה? בנוסף, הרכב יושב אצלם בערך חודשיים וחצי במגרש, האם זאת תקופה ארוכה לרכב שאמורה להדליק לי נורה אדומה בקשר לרכב, או שזאת תקופה סבירה? תודה
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב אני רוצה לקנות רכב מדיפלומט. הרכב הוא מתוצרת ארה"ב משמש כרגע את הדיפלומט ועובר טסט ללא כל בעיה. שאלתי היא האם ימכר בשוק המקומי לאזרח ישראל צריך יהיה להעביר תקינה ולהחליף פנסיי חזית? מצרף צילום בנושא זה.
הודעה אחרונה מאת ronenbb5,
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 315 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- discoTD5
- Coresh
- o.r
- סידן
- בנא
- llaavvii
- PASHUT
- SurfHigh
- איציק נ.
- הדיין
- Pavlik
- פריג'י