Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזון בין מחיר לאמינות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני לא יודע אם יש תשובה לזה, אבל אני רוצה להעלות שאלה מעניינת:
נניח שכל מה שמעניין אותי זה רכב שיביא אותי מ A ל B, עם רמת בטיחות סבירה (נגיד עם כריות אוויר גם בצדדים).
אם אני קונה רכב אמין ב10 אש"ח, יש סיכוי לא רע שהוא ידפק לי והלכו 10 אש"ח.
אם אני קונה רכב ב20 אש"ח, יש יותר סיכוי שהוא ישרוד, אבל גם לא בהכרח.

מצד שני, אם אני קונה רכב בן 3 שנים, עדיין יש ירידת ערך מכובדת, ואף אחד לא מבטיח שום דבר.

השאלה שלי היא האם יש איזשהו sweet spot, שבו ירידת הערך לא גדולה והאמינות של הרכב עדיין טובה?

המשך שבוע טוב לכולם :)

פורסם

לפי דעתי אין איזה נקודה מסוימת.

בוודאות רכב בן 3 יהיה אמין יותר (כנראה) מרכב בן 17, בטיחותי וחסכוני יותר, ועוד פרמטרים שלא לקחת בחשבון, אבל ראיתי כבר רכבים באלפים בודדים (גילוי נאות: יש לי כזה) שמתוחזקים היטב ונוסעים בדיוק את אותן הנסיעות של רכבים מודרניים ללא בעיות, וראיתי רכבים ב-60 אש"ח שתוחזקו באופן גרוע וכ"ו.

הירידת ערך תלויה בדגם, האמינות תלויה בדגם, הבטיחות תלויה בדגם. יותר מידי נתונים להכניס למשוואה.

פורסם
לפני 9 דקות, dotan123 כתב:

לפי דעתי אין איזה נקודה מסוימת.

בוודאות רכב בן 3 יהיה אמין יותר (כנראה) מרכב בן 17, בטיחותי וחסכוני יותר, ועוד פרמטרים שלא לקחת בחשבון, אבל ראיתי כבר רכבים באלפים בודדים (גילוי נאות: יש לי כזה) שמתוחזקים היטב ונוסעים בדיוק את אותן הנסיעות של רכבים מודרניים ללא בעיות, וראיתי רכבים ב-60 אש"ח שתוחזקו באופן גרוע וכ"ו.

הירידת ערך תלויה בדגם, האמינות תלויה בדגם, הבטיחות תלויה בדגם. יותר מידי נתונים להכניס למשוואה.

הנה לדוגמה יש לך רכב באלפים בודדים שנוסע היטב, האם זה "מזל" או שזה משהו שניתן לקחת בחשבון?

אני אתן דוגמה מעניינת.
אני יכול לקנות פלאפון סיני ב600 שקל, הוא יחזיר לי כנראה שנה וחצי שנתיים - מניסיון.
אני יכול לקנות את האייפון/סמסונג הכי חדש ב3600 שקל, יחזיק לי 4 שנים.
עדיין עדיף לי לקנות עוד סיני פשוט.

השאלה אם אותה לוגיקה עובדת גם למכוניות.

פורסם

רכב שעולה אלפים בודדים האמינות תהיה תלויה גם במזל.

גם אם אתה רוכש רכב ב10 אלף, לאורך הזמן לא מחייב  שהתקלות יעלו כזה סכום.

בסופו של דבר הכול תלוי בתקציב שלך, רכב חדש יותר עם סיכוי טובים לפחות תקלות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אנשים עם הגירים כפולי המצמדים הבעיתיים של שלל החברות , בין אם זה גרמניות או צרפתיות או למיטב זכרוני אפילו פורדים , הוציאו על אחזקה ותקלות ככל הנראה הרבה יותר מבעלים של יפנית מזקנת ממוצעת .
לדעתי , לכל רכב יש את הגיל הSWEET SPOT שלו . 
אני חושב שהכי משתלם כלכלית ואנשים מוזמין כמובן לחלוק  על דעתי , זה להחזיק רכב מגיל 7 עד שהוא מגיע למצב שהוא שווה 5 אלף.
יש אנשים שמדרגים את האוטו , לאוטו האוטו כל פעם שיוצאים פיצ'רי בטיחות משמעותיים. 
יש אנשים שקונים רק חדש כי נכבו בעבר מחוסר אמינות . 
כל אחד והג'וקים שלו. 
יש לי חבר שלקח ליסינג פרטיתפועלי כי הוא עצלן ולא בא לו להתעסק במכוניות מוסכים טסטים וביטוחים, ובא לו אוטו חדש תמיד . 

mazda2 2008-> אצלי מ2017 ->עדיין אצל ההורים עם מעל ל200KKM
civic 2016 1.8-> נמכרה ->  שודרגה בשביל קצת יותר כח 

A1 192HP  2016 Sport 1.8T ->  נמכרה -> החזקתי חצי שנה נמכרה בשביל קצת יותר מרחב פנים.

A3 2.0T 190HP 2018 -> נוכחת חיה ובועטת.

פורסם

בכל מקרה זאת לא אותה חבילה,
ברכבים חדשים ויקרים יותר לרוב הבטיחות תהיה גבוהה הרבה יותר (זה שווה משהו לא?),
הנסיעה תהיה שקטה יותר (בידוד משופר בדרך כלל).

ולרוב התחושה נעימה יותר, זה שווה משהו?

תמיד תוכל לקנות קורולה מזדקנת מאוד או אימפרזה וסיכוי סביר שתיסע שנים ללא הוצאות מיוחדות גבוהות.

פורסם
לפני 15 שעות, llaavvii כתב:

בכל מקרה זאת לא אותה חבילה,
ברכבים חדשים ויקרים יותר לרוב הבטיחות תהיה גבוהה הרבה יותר (זה שווה משהו לא?),
הנסיעה תהיה שקטה יותר (בידוד משופר בדרך כלל).

ולרוב התחושה נעימה יותר, זה שווה משהו?

תמיד תוכל לקנות קורולה מזדקנת מאוד או אימפרזה וסיכוי סביר שתיסע שנים ללא הוצאות מיוחדות גבוהות.

טיעונים טובים, אבל בסוף יש לזה מחיר, תרתי משמע :)
לכן כאילו מה שאני שואל זה באמת איפה ה sweetspot, כי ברגע שמוותרים על יופי/נוחות/דברים שהם לא עקרוניים (מביא מ A ל B, מספיק בטוח),
אז אני מניח שאפשר להגיע להחלטה "מיטבית"

בתאריך 13.10.2020 בשעה 22:40, yulianx כתב:

רכב שעולה אלפים בודדים האמינות תהיה תלויה גם במזל.

גם אם אתה רוכש רכב ב10 אלף, לאורך הזמן לא מחייב  שהתקלות יעלו כזה סכום.

בסופו של דבר הכול תלוי בתקציב שלך, רכב חדש יותר עם סיכוי טובים לפחות תקלות.

נקודה טובה, אבל תקציב זה דבר יחסית פלואידי, כלומר לא בין 10 ל200, אבל בין 10 ל30 לדוגמה.
השאלה היא אם האקסטרא כסף מוצדק ע"י אמינות ופחות כאבי ראש, ובסוף נגיד אם אני מוכר את הרכב האם זה יחסית משתווה לרכב שקניתי במקור מ10
והולך אח"כ לברזל.

בתאריך 13.10.2020 בשעה 22:58, ninickname כתב:

אנשים עם הגירים כפולי המצמדים הבעיתיים של שלל החברות , בין אם זה גרמניות או צרפתיות או למיטב זכרוני אפילו פורדים , הוציאו על אחזקה ותקלות ככל הנראה הרבה יותר מבעלים של יפנית מזקנת ממוצעת .
לדעתי , לכל רכב יש את הגיל הSWEET SPOT שלו . 
אני חושב שהכי משתלם כלכלית ואנשים מוזמין כמובן לחלוק  על דעתי , זה להחזיק רכב מגיל 7 עד שהוא מגיע למצב שהוא שווה 5 אלף.
יש אנשים שמדרגים את האוטו , לאוטו האוטו כל פעם שיוצאים פיצ'רי בטיחות משמעותיים. 
יש אנשים שקונים רק חדש כי נכבו בעבר מחוסר אמינות . 
כל אחד והג'וקים שלו. 
יש לי חבר שלקח ליסינג פרטיתפועלי כי הוא עצלן ולא בא לו להתעסק במכוניות מוסכים טסטים וביטוחים, ובא לו אוטו חדש תמיד . 

עושה רושם שה trend הכללי הוא "תקנה יפנית", ובתוך היפניות קורולה/סיויק?

פורסם
לפני כשעה, guy.oxnb כתב:

טיעונים טובים, אבל בסוף יש לזה מחיר, תרתי משמע :)
לכן כאילו מה שאני שואל זה באמת איפה ה sweetspot, כי ברגע שמוותרים על יופי/נוחות/דברים שהם לא עקרוניים (מביא מ A ל B, מספיק בטוח),
אז אני מניח שאפשר להגיע להחלטה "מיטבית"

נקודה טובה, אבל תקציב זה דבר יחסית פלואידי, כלומר לא בין 10 ל200, אבל בין 10 ל30 לדוגמה.
השאלה היא אם האקסטרא כסף מוצדק ע"י אמינות ופחות כאבי ראש, ובסוף נגיד אם אני מוכר את הרכב האם זה יחסית משתווה לרכב שקניתי במקור מ10
והולך אח"כ לברזל.

עושה רושם שה trend הכללי הוא "תקנה יפנית", ובתוך היפניות קורולה/סיויק?

מחמיא לי שציטטת אותי פעמיים באותה התגובה חח 

זה סיוויק /קורולה אלה אם אתה רוצה קטן יותר ואז זה יאריס גאז סיריון סוויפט אלה אם אתה מחפש גדול ואז זה קמרי אוונסיס ואקורד... וכו

mazda2 2008-> אצלי מ2017 ->עדיין אצל ההורים עם מעל ל200KKM
civic 2016 1.8-> נמכרה ->  שודרגה בשביל קצת יותר כח 

A1 192HP  2016 Sport 1.8T ->  נמכרה -> החזקתי חצי שנה נמכרה בשביל קצת יותר מרחב פנים.

A3 2.0T 190HP 2018 -> נוכחת חיה ובועטת.

פורסם

אני חושב שאין תשובה חד משמעית לשאלה שלך, אבל כאיזון בא נוריד מהמשוואה נניח את היוקרתיות ששם גם האחזקה וגם הקניה (גם כיד שניה) לא רולוונטי עבורך,
מה שמשאיר אותנו עם הדגמים ה"עממיים" לטעמי האיזון הוא רכב בערך בן 3 שיצא בזמנו עם כל האבזרי בטיחות מובנים (רק לדוגמא - ספורטג') זה יהיה קו משווה של אמינות, בטיחות יחסית עכשווית ורלוונטית ואולי לאחר ירידת ערך יחסית משמעותית.

פורסם
בתאריך 13.10.2020 בשעה 22:58, ninickname כתב:

מסכים, זו גם דעתי. 

כלכלית הכי משתלם לקנות אוטו בגיל 6-7 כשהוא כבר מספיק זול אבל לא ישן מידי, לטפל בו טוב ולהחזיק כל עוד הוא נוסע ועושה את התפקיד שלו.

פורסם

מכנית נגיד נשמע הגיוני (למרות ששוב להחזיק קורולה מזדקנת זה אחרת מלהחזיק אופל אסטרה טורבו דור ראשון ששם ככל שעובר הזמן אתה כנראה תוציא יותר כסף)
מה לגבי בטיחות? ברכבים בני 7 כבר לא מופעים חלק מהמערכות החשבות, וככל שמתקדם עם הפיתוחים זה יהיה יותר בולט.

פורסם

אין תשובה חד משמעית. אבל זאת שאלה בעייתית מלכתחילה. 

כי אנשים מנסים להיות מאוד רצינליים במחשבות שלהם, אבל בפעולות שלהם הם עובדים באופן מאוד רגשני. 

זאת אומרת, בתיאוריה גם רכב ב-5 אלף, במידה וטופל לאורך ימיו, התקלות כמעט תמיד יהיו תמיד זולות יותר לאורך זמן מאשר ירידת ערך של רכב בן 6-7. 

אבל רק תנסה להמחיש לבנאדם שאולי אחת מהתקלות שיהיו לו, יגרמו לו להתקע באמצע הכביש, מחכה 3 שעות לגרר ב-40 מעלות חום, גורם לו באופן כמעט מיידי לנטוש לגמרי את כול הרעיון הזה, וללכת לסוכנות הקרובה, ולהשקיע סכום עם 90 אחוז מימון. 

בגלל זה אל תשאל את עצמך, מה ה-SWEET SPOT, אלא תשאל, במידה ואני נתקע ב-40 מעלות חום עם מחכה לגרר, ומבזבז עוד כמה ימי חופש על תקלות, וטסטים חוזרים, כמה כסף אני מוכן להשקיע בשנה אקסטרה על מנת לצמצם את הסיכוי לזה? 

• מעניין 1
פורסם

אין נוסחה מתמטית שאומרת "תקנה רכב בן X שנים בY שקלים ותקבל אמינות ברמה Z".

יש המון פרמטרים שנכנסים לזה - סוג רכב, יצרן ודגם, רמת אחזקה, אופן השימוש ברכב.

לאותו יצרן יכולים להיות דגמים אמינים יותר ופחות,

אותו דגם בדורות שונים יכול להיות מתוכנן בצורה יותר או פחות מוצלחת,

רכב מדגם שנחשב לאמין ומוצלח (קורולה לדוגמא) יכול להיות מתוחזק בתחזוקת שבר, או/ולשמש צוות פועלי בניין שמעמיסים עליו שקי מלט ונוסעים בו בשטח, או לחילופין משפחה שיש בה כמה ילדים בגילאי 18-25, שכל אחד מתעלל ברכב בדרך מיוחדת ויצירתית שלו (הצעיר עושה פתיחות עם החבר'ה, האמצעי נוסע בחולות בים עם בחורות זורמות, הבכור נוסע ללימודים מיוקנעם לאריאל).

מצד שני יכול להיות רכב שנחשב פחות מוצלח, או משנתון נמוך יותר, ועם נסועה גבוהה יותר, אבל נמצא אצל מישהו שמחזיק טבלת אקסל עם רשימת הוצאות ועושה טיפולים by the book.

עדיין לא אומר מה יפגין אמינות טובה יותר, כי יש דגמים שיותר רגישים ופחות רגישים לרמת האחזקה. יכול להיות רכב מפוצץ במערכות מורכבות ויקרות, שעם הזמן מתחילות להתפגר על ימין ועל שמאל (לרוב רכבי יוקרה), ויכול להיות רכב שהמערכות האלה בחיים לא יתקלקלו שם, מהסיבה שהן לא קיימות.

יכולים להיות רכבים אמינים מכנית, אבל עם ריבוי תקלות חשמל, ולהיפך.

יכולים להיות רכבים בסך הכל דומים במבנה שלהם, אבל הראשון ייסע בלי בעיות 10-15-20 שנה כל עוד תטפל בו, השני יתחיל לעשות צרות עוד בתקופת האחריות.

וגם רכב תקין ואמין בסך הכל יכול להפציע עם תקלות מוזרות.

בקיצור, צריך לבדוק כל מקרה לגופו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...