ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,617 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 425 צפיות
אהלן, מחפש לקנות רכב לזוג צעיר: -אמין -צריכת דלק צנועה -היצע חלפים (בכל זאת רכב בן 10) -נוחות נסיעה מתלבט בין יונדאי i10 לדייהטסו סיריון. בשני המקרים מדובר על דגמים משנת 2010-2012. על איזה אחד מהם הייתם ממליצים? האם אתם ממליצים על משהו אחר?
הודעה אחרונה מאת ykranc, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 466 צפיות
שלום חברים, אני צריך רכב בעיקר לנסעות יומיומיות מהמרכז לירושלים, והכיוון שלי הוא לקנות טויוטה יאריס. האם לצורך הזה משתלם לקנות טויוטה יאריס היברידית ? או שעיקר החיסכון של היברדית היא בנסיעות בתוך העיר ולכן לא ישתלם לי... כמובן שיש גם את עניין הסוללה שצריך להחליף כל כמה שנים, השאלה האם בסוג הצורך שלי החיסכון בדלק (אם בכלל..) יגבר על ההוצאות על הסוללה.. תודה מראש לעונים, ויום נפלא (-:
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום לכולם האם המנוע והגיר dsg7 של בסקאלה והאוקטביה זהים ? { הגיר המוכר והבעיתי ?} האם בסקאלה עם מנוע 1.5 משמעותית מורגש הכוח ביחס למנוע 1.0 ? מבלי להתיחס לגודל הרכב רק מכני ,טכנולוגי , בצועים האוקטביה שונה מהסקאלה ? ושאלה האחרונה מבלי להתיחס לצרכים איך הייתם מדרגים את האוקטביה , דקאלה , קאמיק תודה
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 717 צפיות
שלום מה יתרון חסרון דגם מול דגם .. האם המנועים והגיר זהים ?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 1 תגובות
- 472 צפיות
מחפשת רכב מהנה לנהיגה, חסכוני, אבזור, בטיחות ,טיפולים לא יקרים מדי המון המליצו לי על יונדאי i30 2010 לבין הונדה סיוויק 2008. מה עדיף? ומה היתרונות והחסרונות שלהם?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
התלבטות בין ניסאן אלטימה (2014-2015) לבין וולו S60 (שתי אפשרויות T4 2013 או T5 2014) 1 2
מאת יוסי ספי- 7 עוקבים
- 18 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברים. מחפש רכב שישמש את המשפחה (שלושה ילדים. שניים מהם עם כסאות בטיחות) - מרווח, בטיחותי, אמין ומשמש בעיקר לנסיעות מחוץ לעיר. מכיוון שיש שלושה ילדים מאחור ושניים מהם עוד עם כסא בטיחות, נושא המרווח במושב האחורי הינו מהותי. זה מה שמביא אותי לבחון את דגמי "המנהלים" ולא משפחתיות "רגילות". התקציב הוא סביב 40K. יכול למתוח עד 50K עבור רכב שמתאים באופן מושלם. נכון להיום, מתלבט בין הרכבים המופיעים בכותרת. חבר המליץ לי על ניסאן אלטימה מבחינת מרווח ואמינות. ביד 2 אני מוצא רכבים אשר עומדיםבתקציב משנתונים 2014-2015. בפורום כאן נחשפתי גם לאפשרות של וולוו S60 - מוצעים למכירה שני רכבים דומים אך שונים: 1. וולוו S60 T4 שנתון 2013 יד שלישית פרטי עם 1…
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 837 צפיות
היי, מחפש ג'יפון יד 2 למשפחה לנסיעות בינעירוניות קצרות, תקציב עד 80K. חשוב לנו בעיקר בטיחות אמינות וזמינות כח לעקיפות ועליות. מצאתי פולסווגן טיגואן 2.0TSI 2014 טרדליין 4x4 שיכול להתאים בטווח מחירים. אשמח לשמוע מה מצב האמינות והסחירות של הרכב באופן כללי ובפרט אמינות השילוב מנוע 2 ליטר TSI ו DSG6 וכן תקלות/בעיות אופיניות לדגם. יש לנו כרכב שני גולף 2010 1.6, עד כמה עלויות האחזקה של הטיגואן גבוהות מאלה של הגולף? תודה.
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 855 צפיות
שלום לכל חברי הפורום! ראשית מודה לכם על התגובות בנושא הקליאו שפרסמתי אתמול. בהמשך לחיפושיי לרכב שני בבית, יצא לי לקרוא על הדא׳ציה הזו. אז נכון שהמנוע הוא זהה לרנו, 0.9 טורבו אבל האם למישהו עם נסיון כאן יכול לאמת שהרכב הזה אכן חסכוני ולנסיעות של 400 קמ בשבוע בית עבודה, קצת עליות של חיפה יעשה את העבודה מבחינת אמינות וחסכון בדלק? תודה מראש לעונים!
הודעה אחרונה מאת Pecan, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 659 צפיות
האם יבואני הרכב מושבתים?
הודעה אחרונה מאת kalda01, -
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
טוב, אני עדיין מתלבט, השאלה האחרונה שלי הייתה לגבי ליסינג תפעולי, אבל מאז יש שינוי דיי גדול בחיים ובאופק התעסוקה. מסתבר שאני עובר לעבוד מהבית לפחות לשנה הקרובה, גם כשאחזור לעבוד מהמשרד זה יהיה לתקופה קצרה וימים קבועים. אז אפשר לשכוח משיגרת נסיעות.. השתעשעתי ברעיון להחזיק אבראת' 500c כרכב שני בבית שישמש רק אותי. ראיתי שיש גם אופציה של 595c יש הבדל מהותי? אני לא מתכוון להגיע לימי מסלול, מקסימום ללחוץ פה ושם. אני לא צעיר, גם קצת פחות ברוחי מחפש רכב קצת שונה בנוף, משהו שאולי יחזיר לי קצת את החיוך בבוקר. התקציב 100k אני גר בצפון, אז צריך להתחשב שאין לי מגוון מוסכים מתמחים. יש למשהו תובנות בנושא? הצעות?
הודעה אחרונה מאת Anatoli999, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 512 צפיות
איך הרכב? (דגם ה- 220 כ"ס 2017) עדיף לחפש את הדיזל? מה צריך לבדוק לפני קנייה? מהי עלות החזקה ויתרונות מול מאזדה 6. תודה וחג שמח
הודעה אחרונה מאת Big_In_Japan, -
- 0 תגובות
- 453 צפיות
שלום לכולם, אני עובר לגור לבד בקרוב בפריפריה ורוצה לקנות רכב ראשון שיהיה בבעלותי. משומש, קטן, נוח וחסכוני, גם חשוב לי שיהיה אוטומטי בשביל הנוחות. השימוש ברכב יהיה נסיעות קטנות לצורך קניות וסידורים, וגם נסיעות בין-עירוניות מידי פעם, נניח 1-2 בשבוע, למרחק של 40-50 ק"מ כל כיוון. התקציב שלי הוא בסביבות ה-25 אלף ש"ח. על מה הייתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת natitan, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום עומד לפני הזמנת ליסינג פרטי יונדאי קונה חדשה 1.6 טורבו פרסטיג' . אני מתחיל לקרוא ברשת על בעיות עם הגיר הרובוטי שמתחמם בפקקים. יש פה בעלים של אחת כזו ויכול לחוות דיעה ? המון תודה
הודעה אחרונה מאת beamvelavan, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 453 צפיות
היי בחור יחסית שלא מבין ברכבים מעוניין לקנות רכב ראשון בחיים בתקציב של עד 20 אלף אשמח להמלצות מה שמבין רכב חסכוני ותיקונים זולים
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 817 צפיות
שלום חברים, מחפש רכב בעיקר לנסיעות ארוכות (חיפה -> ת"א) , כ 30 אלף ק"מ בשנה. באזור 65אש"ח. מעדיף רכב בגודל של הקיים היום (פולו 2007) בגלל בעיות חנייה.. בד"כ נוסע לבד (או מקסימום נוסע נוסף) בנסיעות הארוכות. מחפש אמין, נוח,בטיחותי, חסכוני. רק אוטומט. בתחילה חשבתי לקחת הונדה ג'אז - בתקציב שנת 2016 (גם חסכונית וגם מערכת בטיחות), אבל מתקשה למצוא אחת מפרטי . בזמן האחרון עלו לי מחשבות בכלל לקחת דיזל - אולי פג'ו 208 (מודע לטיימינג), רנו קליאו \ קאפצור. על ההונדה נסעתי - נוחה מספיק, לא הפריע לי המנוע. על האחרות- לא (והאמת פעם ראשונה שאני שוקל צרפתית). מה דעתכם? עוד רכבים שיכולים להיות רלוונטיים? תודה…
הודעה אחרונה מאת claudia5, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 665 צפיות
אהלן עוסק מורשה ליסינג פרטי. מתלבט ... מבקש ייעוץ. נסועה שנתית 10K. רוב הנסיעה - בעיר בדרכ לבד , לעיתים עם בן זוג ומדי פעם גם הלברדור מצטרף . יונדאי קונה : בפניי 2האופציות במחיר פחות או יותר זהה : 1.6 טורבו פרסטיג' קונה היברידית פרימיום . אוהב יותר את של הטורבו פרסטיג' בעיקר בגלל מערכות הבטיחות, הג'אנטים והאיבזור העדיף , שבהיברידית פרימיום פחות מרשימות . לא נוסע ככ הרבה כך שמבחינת צריכת דלק זה פחות אישיו למרות שאני מבין שהפער בנסיעה עירונית בין ה 2 כנראה יהיה משמעותי . כשכבר נוסע מחוץ לעיר נהנה מאוד מנסיעה דינמית ומנוע סוחב . מה נפסל : 3008 אקטיב- בגלל חסר במערכות בטיחות 2008- פרימיום מחיר יקר י…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 634 צפיות
אהלן אני מתכוון לקנות רכב (ראשון יש לציין) התקציב עומד על סביבות ה70 אלף וההתלבטות הסופית היא בין המאזדה 3 ספיריט 2.0 2016 או לאון סטייל 1.4 2017 רציתי לשמוע חוות דעת מאנשים שיש להם את האוטו ובכללי חוות דעת על איזה רכב נראה יותר טוב לדעתכם אין לי הבנה גדולה בנושא גם כי זה רכב ראשון, אם מישהו יוכל להגיד לי באיזה מהרכבים יש מערכת שמע יותר טובה וחזקה אני אשמח
הודעה אחרונה מאת efistr70, -
מחפש לקנות רכב חדש כאשר אני שם דגש בעיקר על אמינות שנתון מעל 2012, טיפולים לא יקרים מדי וזריזות, לא מחפש רכב שטס אלא פשוט שאוכל לבצע עקיפות בלי לחשוש ממחסור בכוח. שמתי עין על כמה אופציות: renault megane coupe 2014 הגרסה הידנית 1.2 טורבו honda civic hatchback 1.8 אוטומט 2013 clio 0.9 ידני 2014-15 רציתי פחות או יותר לשמוע פחות או יותר מה הכי מומלץ או לחלופין המלצה באיזור של הרכבים האלה התקציב פחות או יותר 33, הסיוויק מצד אחד אמינה מאוד את זה אני יודע אבל היא קילומטרז'ים בשמיים (160-200 אלף) שזה קצת מפחיד
הודעה אחרונה מאת ofekforeiner, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 472 צפיות
פעם ראשונה שקונה רכב. היה לי עד עכשיו שברולט סוניק האצ׳בק מ2012 שקיבלתי לפני כשנה ומאז עלה די הרבה כסף במוסך, עד שהשבוע הלך הגיר עקב נזילת שמן גיר וכבר לא שווה לי לתקן יותר. בכל מקרה אני ממש לא מבינה ברכבים ואפילו לא מתלבטת בין כמה דגמים אז אשמח לכל ייעוץ שהוא. הצורך הוא נסיעה יומית של 10 קמ הלוך ונסיעה זהה חזור, ואחת לשבוע-שבועיים נסיעה של 100 קמ הלוך חזור. השברולט ממש לא היה חסכוני בדלק אז אם אפשר רכב שכן יהיה חסכוני - בכלל מעולה. וכמובן כמה שיותר אמין וכמה שפחות נטיה להגיע למוסך, עדיף התקציב עד 50,000 ועדיף פחות. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 741 צפיות
היי ברצוני לקנות טויטה אייגו גיר רובוטי שמעתי הגבה המלצות גם טובות וגם לא טובות על הגיר הרובוטי אז אשמח שייענו לי אנשים שמבינים בזה איך הגיר הרובוטי של בטויטה אייגו?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 958 צפיות
אהלן חברה, מתלבט בקניית רכב רנו קליאו 2015. מכיר קצת את עניין הגירים הרובוטיים ויודע שהם לא הכי אמינים, האם הייתם ממליצים על הגיר של רנו?
הודעה אחרונה מאת Adani, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 736 צפיות
ערב טוב לכולם, לצערי תמיד העדפתי מכוניות ישנות מהמאה הקודמת על פני רכבים יחסית חדשים, בעיה שכזאת. לפני מספר ימים נתקלתי במרצדס המדוברת למכירה, ונכון לעכשיו היא לא מופיעה בלוח מודעות אונליין או בפייסבוק (לפי הבעלים) יד ראשונה יבוא אישי מגרמניה, 400 אלף ק"מ, גיר אוטומט ומחר אני הולך לראות את הרכב שלדעתי ברמת גימור ESPRIT מכיוון שאין חלונות חשמל אפילו מקדימה. אף פעם לא היה ברשותי רכב דומה, אבל תמיד רציתי במוו\מרצדס מהשנים האלה, גם אם זה לתקופה של שנה. בשיחה קצרה עם בעל הרכב בטלפון הוא אמר שהמחיר המבוקש הוא 10,000ש"ח, מחיר שאני כמובן אתמקח במידה ו.... 1) עד כמה המחיר רלוונטי לרכב (ראיתי C220 בשנתונים 2003-2 במחיר דומה)? …
הודעה אחרונה מאת שי, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 709 צפיות
אני לקחתי רכב מסוג סיאט איביזה 2017 FR החדשה למבדק לפני קניה של רכב. להלן תוצאות הבדיקה: קבעתי עם המוכר ללכת למוסך מורשה שלו שיבדקו את התקלות האלה. מה אתם אומרים על תוצאות הבדיקה? על מה לשים לב? מה קריטי? האם יש מקום להוריד ממחיר הקניהאם כבר סגרנו על מחיר לפני הבדיקה? מה נראה לכם עלות לתיקון התקלות הללו והאם בכלל שווה להיכנס לעסקה הזאת?
הודעה אחרונה מאת djboris, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מתעניין בקניית רכב חשמלי, כדי לחסוך בהוצאות הדלק וטסט, אבקש לשמוע מבעלי הניסיון מה דעתם על העניין, כדאי / לא כדאי?
הודעה אחרונה מאת airwolf1980, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 12.7 אלף צפיות
[עריכת הנהלה: לצערנו, לא נוכל לאפשר להציג כן את תוכן המאמר המלא עקב זכויות יוצרים, ולכן נמחק החלק השני. אם ברצונכם לקרוא את הכתבה השלמה, שימו לב לתאריך הגליון שמופיע בתחתית הודעה זאת. תודה.] החלטתם לקנות רכב משומש. חרשתם את כל לוחות המודעות, אתרי האינטרנט ומגרשי ה "טרייד אין", ומצאתם את שאהבה נפשכם. נכון שאם הכיס היה מרשה, הייתם קונים משהו אחר, אבל במסגרת האפשרויות-זו "הדונה אידיליה" שלכם. ועכשיו אתם צריכים להיות בטוחים שאתם לא הולכים לקנות חתול בשק: אם המכונית לא עברה חלילה תאונה קשה, או "שחוברה לה יחדיו" משתי מכוניות שהיו מעורבות בתאונה קשה. הדרך הטובה ביותר היא להוציא כ 500 ש"ח ולקחת את הרכב למכון בדיקה. כדי שלא תלכו למכון ותצאו מבלי להבין את תוצאות הבדיק…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 484 צפיות
היי חברים, יש לי כרגע רנו קליאו 2015 900 טורבו ידני, בעוד כחודש נגמרת לי עסקת הבלון אז חשבתי לעשות טרייד אין, השאלה שלי היא, נניח שמצאתי רכב בסביבות ה45-50 אלף, יש סיכוי שיעשו לי טרייד על הרכב שלי (נגיד שהרכב שלי שווה 25)? בנוסף, אשמח להמלצות על רכב אמין, אוטומט ולא יקר מ2015 ומעלה.
הודעה אחרונה מאת motior, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 562 צפיות
מי מכיר מכון לבדיקת קניה מומלץ באיזור ררחובות והאם בבדיקת טויוטה פריוס לבדוק במכון רגיל או בסוכנות טויוטה
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 610 צפיות
שנים 08-11 השאלה שלי היא האם ההבדל מהותי בכוח של הרכב בין מנוע 2.4 ל3.5 ? כמו כן שמעתי שמנועי ה2.4 אינם אמינים כל כך. למישהו יש נסיון עם מאליבו כזאת ( 2.4 )?
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 21 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן חברים, מעוניין לקבל חוות דעת על רנו פלואנס מכל השנים, מהי הגרסה המומלצת? מאיזו גרסה להימנע? איך האמינות של הרכב באופן כללי? התקציב שלנו עומד על 25-30 וזו נראית כחבילה הטובה ביותר. כמובן שלא מתפשרים על אקזמפלר שהוא פחות משמור מאוד, גם במחיר של המתנה ארוכה. 1. מהם הגרסאות המומלצות של הפלואנס על כל שנות הדגם? 2. אילו הבדלים יש במתיחת הפנים של הדגם (2013-14)? תודה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 563 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב למשפחה עם 3 ילדים קטנים (בוסטר, כסא בטיחות וסל קל). אני נוסע 25K ק"מ בשנה. התקציב 65,000 ש"ח. מבחינת סדרי העדיפויות שלי: 1. בטיחותי. 2. מרווח ומפנק. 3. אמין. 4. חסכוני. חשבתי על האוקטביה אבל אני חושש מהגיר. האם החשש מוצדק? אשמח לשמוע על המלצות אחרות. תודה
הודעה אחרונה מאת K.O.,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 922 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דודיאן
- locus
- itaysamurai
- GTאי
- flytomars
- zvit
- lka
- לב טוב
- `Infinity
- Camaro 92
- orsh99
- gadik6