ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,620 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 610 צפיות
שנים 08-11 השאלה שלי היא האם ההבדל מהותי בכוח של הרכב בין מנוע 2.4 ל3.5 ? כמו כן שמעתי שמנועי ה2.4 אינם אמינים כל כך. למישהו יש נסיון עם מאליבו כזאת ( 2.4 )?
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 21 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן חברים, מעוניין לקבל חוות דעת על רנו פלואנס מכל השנים, מהי הגרסה המומלצת? מאיזו גרסה להימנע? איך האמינות של הרכב באופן כללי? התקציב שלנו עומד על 25-30 וזו נראית כחבילה הטובה ביותר. כמובן שלא מתפשרים על אקזמפלר שהוא פחות משמור מאוד, גם במחיר של המתנה ארוכה. 1. מהם הגרסאות המומלצות של הפלואנס על כל שנות הדגם? 2. אילו הבדלים יש במתיחת הפנים של הדגם (2013-14)? תודה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 563 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב למשפחה עם 3 ילדים קטנים (בוסטר, כסא בטיחות וסל קל). אני נוסע 25K ק"מ בשנה. התקציב 65,000 ש"ח. מבחינת סדרי העדיפויות שלי: 1. בטיחותי. 2. מרווח ומפנק. 3. אמין. 4. חסכוני. חשבתי על האוקטביה אבל אני חושש מהגיר. האם החשש מוצדק? אשמח לשמוע על המלצות אחרות. תודה
הודעה אחרונה מאת K.O., -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 770 צפיות
מישהו יכול לתת חוות דעת על טויוטה קאמרי שנתון 2006 ? הרכב יד 3 180 אלף ק״מ לרכב אין ספר טיפולים בכיוון שהוא מטופל ע״י בעל הרכב שהוא מוסכניק.
הודעה אחרונה מאת Felicia, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב אני מתכוון לרכוש רכב יד 2 ראיתי כמה אפשרויות סקודה ראפיד 2014 עם 140K קמ רנו קליו 2014 עם 74Kקמ רנו פלואנס 2014 עם 80K קמ או שברולט קרוז 2014 עם 100K מדובר על סכוםעד 35 אלף שח מה הייתם ממליצים תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אנונימי2020, -
-
אני מחפש רכב שעיקר השימוש יהיה עבודה והביתה, הנסיעות היומיות סה"כ 90 ק"מ הלוך+חזור (במידה ויהיה גיר אוטומטי אז ישמש רכב שני במשפחה). מצאתי טויוטה אוונסיס 2002, דגם מפואר מנוע 2.0 בנזין אוט', יד 01, עם 118K ק"מ, טסט חצי שנה, יש אפילו מובילאיי (ההנחה בטסטים נוצלה). דורש בערך 5 אלף ש"ח מעל המחירון. בעל הרכב מסרב ללכת לבדיקה בתירוצים שהרכב לא מבוטח, ושלדעתו גם ברכב 2020 ימצאו תקלות במכון בדיקה. עכשיו אני רוצה לשאול... מה אתם הייתם עושים?
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
היי אני מחליף רכב בעבודה ונתנו רשימה גדולה שבגלל קורונה וקרבה לסוף שנה מאוד הצטמצמה אני יכול לקחת את יונדאי איוניק או טויוטה CHR בפחות או יותר אותו כסף (יש גם טויוטה קורולה באותו מחיר) אם להוסיף 300 ש"ח ברוטו בחודש אוכל לקבל סיאט אטקה שנראה לי יפה, לא נהגתי בו יש עוד כמה רכבים שאו יותר יקרים או שבכלל לא מתאימים לי אנחנו זוג פלוס ילד אחד, לא נוסעים הרבה, אבל כשנוסעים אז רחוק ולכן די חשוב שימושיות ונוחות לגילוי נאות - כרגע יש לי יונדאי איוניק מלפני מתיחת פנים, אוטו לא רע בכלל אבל הייתי מעדיף לא לקחת אותו רק בשביל לגוון
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 7 תגובות
- 905 צפיות
אהלן, אני עובר למרכז ומחפש רכב קטן וצעיר. נסועה שנתית של 15-20KKM - כאשר 50-50 עירוני/בינעירוני, בעיקר לנסיעות להורים ובחזרה בסופשים/קניות/יציאות מחוץ לעיר. אולי מידי פעם גם נסיעה לעבודה בימים גשומים/מאוד חמים ובלתי נסבלים. מחפש רכב מיני/סופר מיני אמין אבל מעניין. אוטומט אמין ומעניין פחות הולך ביחד, אז גם ידני זה סבבה. שנתון 2014-2015: סיאט MII ידנית - מחוות דעת שראתי היא נשמעת בין המומלצות בקטגורית המיני. החיסרון מבחינתי שהוא נראה כמו קופסת גפרורים (מאוד מרובע), מזגן מרכזי ולא מתכוונן/מתפצל, וגם לא יודע עד כמה יהיה כיף בנסיעות בינעירוניות ארוכות. פיגו 208 ידנית אקטיב - הרבה יותר אוטו מכל השאר, אבל החסרונות הבולטים שלו הם: השוק שלו מאוד ח…
הודעה אחרונה מאת benwin21, -
-
פורד מונדאו 1 2
מאת alexriv- 6 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מה אתם חשובים לגבי פורד מונדאו 2008 דגם טיטניום 210 אלף קמ יד 4 https://www.yad2.co.il/s/c/guzqtky6 מצרף קישור למודעה האם שווה את הכסף ? או לחפש משהו אמין יותר
הודעה אחרונה מאת אליה, -
- 11 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
במאי 2020 החלפתי את הרכב (קיה פיקנטו 2014) ליונדאי i20 2016 הייתי צריך קצת יותר מרחב כי נולד לנו ילד. הרכב נקנה במימון של 30k בנוסף לכסף של הקיה (קיבלתי פחות ממה שצריך על הקיה אבל זה כי נזכרתי מאוחר מדי והייתי חייב להחליף את האוטו לפני שהילד הגיע) עכשיו לעניינו אחרי החפירה אני מחפש רכב אחר עד 30k כי בכל זאת הקורונה עשתה את שלה ואם כבר אני מחליף אז מעדיף ללכת על משהו קצת יותר חזק. לפני כמה ימים התלבטתי פה על שברולט קרוז אבל הורידו אותי מזה בטענה שהרכב לא אמין. אשמח שתעזרו לי להגיע לרכב שאני מחפש כי אחרי חיפושים פה בפורום נהייתי רק יותר מבולבל. (חייב אוטומט כי לאשתי אין רישיון לידני) אז ככה מה שאני מחפש לפי הסדר: 1.אמינות (שתרא…
הודעה אחרונה מאת Liad Sofer, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 466 צפיות
שלום, על איזה רכב אתם ממליצים לסטודנט, עד 10,000, ושיהיה חסכוני בדלק? האם רכב עד סכום כזה יכול להיות אמין ולא להיכנס למוסך כל חודש? מעוניינת במשפחתית ולא רכב מיני מטעמי בטיחות. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת jpex, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 478 צפיות
חברים יקרים שלום תודה על פורום מעמיק אני גנן כיום בבעלותי פיאט דובלו ,2003, נקנה ב375,000, אסכם את 4 שנים האחרונות- קבר אחים בתיקונים מצד שני חסכון בדלק, דיזל 1:16. מחפש להחליף לסטיישן- תקציב עד 20אשח. ההתלבטות בין פוקוס עד 2014 לבין i30cw. על הפורד שמעתי שהגיר בעייתי, אך גם שמעתי מאנשים שמבסוטים אבל עדיין החלפת גיר סיפור של 8.5אשח מכה בכנף. Cwi30 פחות אבזור, יותר קטנה יחד עם זאת אמינות גבוהה יותר. מה דעתכם, המלצתכם. יש אופציה לפוקוס עד 2011 אומרים שאמין רק שתיין דלק. או פוקוס גרסה חדשה ידנית, שיש מעט בשוק ,בדכ מעל 200אקמ, רוצים מעל 20אשח. אני נוסע מעל 2000קמ בחודש, תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מחפש רכב סביב ה-40,000₪, הנקודה שקשה לי מאוד לנהוג בעגלות....! ראיתי מאליבו 2.0L טורבו, מהחוות דעת שקראתי הבנתי שהרכב מעל ומעבר מבחינת פינוק נוחות כח שיש בשפע, החסרונות הם בצריכת הדלק ובסחירות. צריכת דלק ירדתי עכשיו מפורסטר טורבו שלפניה זה רק סילברדו, ואולי הוא יותר חסכן[emoji3], ככה שאני לא חושב שזה יהיה יותר גרוע. השאלה שלי לגבי תקלות ידועות אם יש, מישהו שמע מכיר יודע ויוכל להאיר את עיניי. ואני לא מדבר על כפתור כזה או אחר אלא, גירים ,טורבו, מנוע...וכ'ו. תמיד אמרו אמריקאית חוויה אולי הגיע הזמן.... תודה. Sent from somewhere...
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 23 תגובות
- 5 אלף צפיות
אנחנו זוג סטודנטים שצריכים רכב נוסף. מחפשים רכב אמין וחסכוני, לנסיעות קצרות (20 ק"מ לכיוון), במחיר של בערך 10 אלף שח (יכולים מעט יקר יותר). מכוניות שחשבנו אבל פתוחים גם להמלצות אחרות (ונשמח לדעת כמה ק"מ סביר לחפש לרכב המומלץ) : דייהטסו סיריון 2010-2011 אוטומט 1300 פיאט פנדה 2011-2012 ידני 1300 שברולט ספארק 2012 ידני 1200 פולסוואגן פולו 2008 אוטומט 1400 תודה רבה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 677 צפיות
היי, ראיתי במחירון יד-2, שהמחירון של הLTZ-SP נמוך ב8K שח מאשר LTZ הרגיל ואפילו נמוך מLTּ+ ולא מובן לי למה.. לפי מה שהבנתי הרכבים זהים חוץ מכך שב-SP יש גם חלון גג אז כביכול אמור להיות יקר יותר לא? https://pricelist.yad2.co.il/CarCompare.php?Compare=28552_2016_6761_62_1.28516_2016_6761_62_1.28517_2016_6761_62_1 אז רציתי לדעת מה ההבדל בינהם ומה אני מפספס פה? תודה!
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 541 צפיות
היי, אני מתכוון לרכוש רכב יד שנייה למטרת נסיעות עירוניות - בינעירונית. אני מכוון לסוגים הבאים : יונדאי I10, יונדאי I20, שברולט ספארק, סוזוקי סוויפט (מכוון לשנתון 2015 ומעלה). השאלה שלי היא מבחינת -אמינות, בטיחות וצריכת דלק - מי מבין כולם הכי מומלץ (בציון כללי לפי ניסיונכם) ? אני רוצה להינעל על שני סוגים ולרכוש רכב בזמן הקרוב. עצות וטיפים יתקבלו בברכה, תודה!
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת motior, -
- 12 עוקבים
- 19 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
אז ככה , בהמשך לשאלה הכללית - שוקל לרכוש סובארו b4 עם קמ גבוה כ200k , מאמין שאחזיק אותו כמה שנים ולא אסע יותר מ 20-30 אלף קילומטרים. בהנחה שהמנוע טופל מה דין מכונית כזאת?
הודעה אחרונה מאת omcorp, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 3 אלף צפיות
מעוניינת ברכישת שברולט קרוז 2012-2014. אוטומטית לא סטיישן. כדאי לקנות או שלא?
הודעה אחרונה מאת טרול, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם. מעל לשנה אני נוהג בסיאט איביזה ליסינג דגם רפרנס הכי בסיסי שקיימת. לפניה נהגתי על מאזדה 2 דמיו שהייתה בכמה רמות מעליה גם בנוחות נהיגה בכוח ובאבזור. ביקשתי לשדרג את האיביזה למשהו קצת יותר נוח הכסא באיביזה גורם לי לכאבי גב אחרי 20 דק נסיעה ואני מתקשה למצוא תנוחת נהיגה ברכב כנראה בגלל שאני גבוהה.. המעסיק שלי הסכים והגדיל לי את הדרגה באחת יותר כלומר רכב עד 120k. סקרתי את כל האפשרויות ונראה שארונה וסקאלה הן בכיוון שלי. מצד אחד הארונה זה איביזה משודרגת אז לא בטוח כמה זה יהיה שיפור מבחינת נוחות וסקאלה נראית כמו ראפיד שנהגתי על ראפיד והייתה ממש נוחה. אני נוסע לכל כיוון מעל שעה נסיעה לכן הכי חשוב לי נוחות נהיגה כסאות, ספיגת זעזועים קרוז קונטרול אדאפ…
הודעה אחרונה מאת OfirGers, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 496 צפיות
מה דעתכם על קיה סיד 2011 אם מערכת גפם בכ19K (יד 2 170000 קמ) האם מומלץ באופן כללי, והאם במחיר הזה.
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי שלום אשמח לרעיונות יש לי קיה ספורטאג gt 2016 אני מעוניין לשדרג ל2018/2019 לעלות ברמה לג'יפון מפנק או רכב מנהלים מפנק עם כל הפינוקים והאבזור וכמובן שיהיה בטווח מחירים של 120000-190000 אשמח לרעיונות והמלצות האם שווה לחכות לספורטאג החדשה? או אולי פורד אקספלורר/קאדילק xt5 או אולי אלפא סטלביו או אפילו ג'וליה/מקסימה ....המלצות וטיפים בסגנון אשמח תודה
הודעה אחרונה מאת צ'ירו, -
-
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 663 צפיות
בנוגע לתיבה הרציפה שלהם שכפי שנראה מחזיקה די מעולה ברוב הרכבים שלהם החברה שמייצרת אותם יש לה מוניטין אמינות לא טוב על התיבות הרציפות שלהם, האם מדובר על תיבות יותר חדשות אם כך? מדובר על הלנסר 1.8 ליטר וכפי שנראה הם מחזיקים גם יותר מ200 אלף ק''מ על התיבה המקורית אשמח שיבהירו לי קצת יותר על זה ולשם השוואה, כמה בממוצע עולה לתן תיבה רציפה לעומת אוטומטית רגילה תודה
הודעה אחרונה מאת אביתר 29, -
היי חדש בפורום מחפש רכב עד 10 אלף שקל אוטומט חשוב לציין שאני נהג חדש(אחרי שלילה של 10 שנים) נסיעות בית עבודה ואונברסיטה בערך 10-15 קמ ביום בנתיים ראיתי טויוטה אוונסיס יד 2 2004 אם 220 אלף קמ ב8000 שקל אשמח לשמוע הצעות בברכה אלכס
הודעה אחרונה מאת admtaynov13?, -
שריינתי לי את הפולו 2020 הגרסא האוטומטית עם ה115 כ"ס שאמורה להגיע באזור 19.11 מצפיון מוטורס עם עסקת מימון כולי וכולי. הסתכלתי על אלפי רכבים וזה נראה האחד שהכי יתאים לי מכל הבחינות שאני מחפש. למרות הגיר הידוע לשימצה, והחלקי חילוף היקרים כי בכל זאת גרמנית זה לא יפנית. אשמח לשמוע אם יש לכם איזה שהוא המלצות אחרות, דעות או איזה הערות למשהו מומלץ יותר או בכללי במחיר של כ עד 1500 בחודש מימוני. אפשרי עם עסקת בלון אם צריך ואפשרי ל5 שנים אם צריך. תודה.
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 680 צפיות
רבי אופל אסטרה או או אופל קורסה שנתונים 2010-2013 +-. איך הם? מבחינת אמינות, נוחות, תמורה לכסף, יש בעיות מיוחדות? (אני רואה הרבה ביד 2, ואין לי מושג על הרכב הזה)
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 9 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי..אשמח לקבל ייעוץ . אני עומד להחליף רכב . מתלבט בין קיה ספורטאג' הדגם המפואר GT PREMUIM לבין אודי Q3..שניהם בין השנים 2016-2018 .. אחזקת הרכב. טיפולים נוחות וכו' אני נוסע בערך 10k-12k בשנה. תודה
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 451 צפיות
חשוב שיהיה נוח (נסיעות ארוכות) חסכוני ואמין. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת ליאב, -
היי חברים, אני מעוניין לרכוש רכב רנו גרנד קופה 2017 מליסינג שהיה בבעלותי, אני מאוד אוהב את הרכב ונהנה ממנו ומעוניין לרכוש אותו לטווח ארוך ולא שנתיים שלוש. עשיתי בדיקה לפני רכישתו וגיליתי באחת התאונות שנגרם נזק לשלדה האחורית, הדו"ח מצורף. אני ממש אובד עצות, כי אני בעיקרון נוסע כבר שנתיים וחצי בערך עם הרכב הזה לאחר התיקון שילדה ולא הייתה לי בעיה אחת או רעידות או כל דבר אחר שיכול להיות קשור אני מודע לירידת הערך ואני מודע לזה שיהיה לי מאתגר למכור אותו וכנראה אצטרך להתפשר. מנגד אני מקבל על הרכב הנחה של כ-10% בגלל התקלה בשילדה. זה בנוסף ל-15% בגלל שזה ליסינג. סה"כ יוצא 57 אלף שקל לרכב עם 69 אלף קילומטר ובן 3 שנים אבל עם אות קיין. וכמובן עניין הבט…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 537 צפיות
היי כולם אני מעוניין לרכוש רכב סיאט איביזה 2011 יש לי כמה שאלות לגביי מה יותר מוצלח מבחינת אמינות ודלק המנוע 1600 105 כ״ס או ה1200 105כ״ס ואם אפשר לדעת מבן אדם שהאוטו ברשותו או כל אחד שמבין איך האוטו מבחינת תחזוקה אמינות בעיקר דלק ומה שנקרא ראש שקט תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת Nocturnal94,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 838 אורחים (הצג רשימה מלאה)