Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים שלום

תודה על פורום מעמיק 

אני גנן

כיום בבעלותי פיאט דובלו ,2003, נקנה ב375,000, אסכם את 4 שנים האחרונות- קבר אחים בתיקונים מצד שני חסכון בדלק, דיזל 1:16.

מחפש להחליף לסטיישן- תקציב עד 20אשח.

ההתלבטות בין פוקוס עד 2014 לבין i30cw.

על הפורד שמעתי שהגיר בעייתי, אך גם שמעתי מאנשים שמבסוטים אבל עדיין החלפת גיר סיפור של 8.5אשח מכה בכנף.

Cwi30 פחות אבזור, יותר קטנה יחד עם זאת אמינות גבוהה יותר. מה דעתכם, המלצתכם.

יש אופציה לפוקוס עד 2011  אומרים שאמין רק שתיין דלק. או פוקוס גרסה חדשה ידנית, שיש מעט בשוק ,בדכ מעל 200אקמ, רוצים מעל 20אשח.

אני נוסע מעל 2000קמ בחודש, 

תודה מראש לעונים.

פורסם

הייתי בעלים של 2 יונדאי i30 cw, אחת היתה רכב חברה ואחת קניתי פרטית אחרי שעזבתי.

שתיהן עברו אצלי מעל 150k עם אפס תקלות (לא בטוח שתקבל תוצאה דומה בפוקוס הרובוטית).

מהפן השלילי הרכב נחשב קצת צמא, הרבה יותר ממה שהתרגלת מהדובלו (אגב לפני היונדאי מהעבודה היתה לי דובלו שלא יצאה מהמוסך והחזרתי אותה לליסינג אחרי 50000 ק״מ ומוסך בפעם בחודש).

היונדאי נעימה לנהיגה, מספיק חזקה בשביל לסחוב לכך מקום, למרות 135 כ״ס היא לא חורכת צמיגים ורצועת הכוח מגיעה הרחק במילה הסל״ד, הגיר פלנטרי 6 הילוכים נחמד ונעים עם העברות חלקות והיא בהחלט יודעת להוריד 2 הילוכים ביחד ביציאה לעקיפה.

מאחור מקום ל3 ילדים בוגרים או 2 כסאות תינוק בגודל מלא כשבינהם הצלחתי לדחוק את הגדולה שלי שבזמנו היתה בת 9 (קטנטונת בגודל שלה) מעבר לזה על תבנה על 3 כסאות כלשהן במושב האחורי. אין גם יציאת מיזוג במושב האחורי וזה חבל כיוון ששתי המכוניות שהיו לי היו בעלות מזגן בינוני בלבד (לפחות ביחס למשפחתיות גרמניות).

בגאז גדול מאוד, בקיפול המושבים האחוריים תקבל מעל 2 מטר אורך עם רצפה שטוחה לגמרי, מתחת לרצפה ישנם תאים גדולים עם חלוקה טובה להכניס כלים וציוד שלא יטייל ויפריע בבגאז.

מבחינת יכולת סחיבה- שים 350 קילו בבגאז ותקבל רכב שקוע לחלוטין, ההגה ירגיש קצת מרחף ובורות בכביש ופסי האטה יגרמו למתלים לסגור מהלך באגרסיביות.

בשנת 2013 הרכב קיבל מולטימדיה בהתקנה מקומית ויש הרבה כלים שכבר החליפו אותה בגלל ששבקה חיים, בשנת 2016 (אולי אפילו סוף 2015) קיבלה גיר רובוטי שהחליף את הפלנטרי הקודם אבל בניגוד לפוקוס או לdsg הוא לא רשם בעיות מיוחדות מלבד החלפת קלאצים כבלאי סביר.

טיפולים- טיפול ממוצע ביונדאי נע בין 800-1200 שקל, אין רצועת טיימינג.

בסה״כ מדובר ברכב מאוד אמין וסולידי ביותר, לא מצטיין בשום תחום אבל כחבילה כוללת כנראה מדובר בסטיישן הטובה ביותר לקניה בשנתונים האלו.

אופציות נוספות- קיה סיד סטיישן:

1) גרסת בנזין חולקת מנוע ומכלולים עם היונדאי אבל נמכרה כבר מההתחלה עם גיר רובוטי שנחשב אמין, הגיר תרם לצריכת הדלק אבל גם היא בסופו של דבר יצטרך החלפת מצמדים.

2) גרסת דיזל חזקה מאוד וחסכונית הרבה יותר, בעלת גיר אוטומטי פלנטרי 6 הילוכים. רובן נמכרו כמוניות אז לא בטוח שתמצא אחת למכירה בבעלות פרטית.

• תוכן חדש...