Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני עובר למרכז ומחפש רכב קטן וצעיר. 

נסועה שנתית של 15-20KKM - כאשר 50-50 עירוני/בינעירוני, בעיקר לנסיעות להורים ובחזרה בסופשים/קניות/יציאות מחוץ לעיר. אולי מידי פעם גם נסיעה לעבודה בימים גשומים/מאוד חמים ובלתי נסבלים.

מחפש רכב מיני/סופר מיני אמין אבל מעניין. אוטומט אמין ומעניין פחות הולך ביחד, אז גם ידני זה סבבה. שנתון 2014-2015:

סיאט MII ידנית -  מחוות דעת שראתי היא נשמעת בין המומלצות בקטגורית המיני. החיסרון מבחינתי שהוא נראה כמו קופסת גפרורים (מאוד מרובע), מזגן מרכזי ולא מתכוונן/מתפצל, וגם לא יודע עד כמה יהיה כיף בנסיעות בינעירוניות ארוכות.

פיגו 208 ידנית אקטיב - הרבה יותר אוטו מכל השאר, אבל החסרונות הבולטים שלו הם: השוק שלו מאוד חלש במכירה ורצועת הטיימינג שטבולה בשמן ומצריכה ערנות מוגברת.

אופציה נוספת ואולי הכי מעניינת שחשבתי עליה:

פיאט 500s מנוע 0.9 טורבו עם 105 כ"ס - אמנם נשמע מתכון לחוסר אמינות מוחלט אבל ממה שיצא לי לקרוא דווקא אין הרבה תלונות ואפילו המראה שלה קורץ לעין. החיסרון העיקרי: רכב לא ממש פרקטי, אבל תכלס מה רווק טיפוסי במרכז צריך יותר מזה?

סיאט איביזה 1.2 ידני טורבו - ממש ישן (2011) בתקציב

קליאו 0.9  טורבו אמנם מאובזרת אבל מרגישה קצת מתאמצת ולא מאוד נעימה.

בסך הכל, די מתלבט. אשמח אם תעזרו לי לבחור ואשמח לשמוע אם יש נקודות אור על אחד הדגמים לעומת האחרים, או אולי בכלל הצעות לדגמים אחרים.

תודה רבה!

וגמר חתימה טובה :)

פורסם

לדעתי קילאו אופציה טובה, המנוע מספק ביצועים לא רעים, מאובזרת, נראית מעולה במיוחד בצבע האדום.

בעיר הרכב מרגיש נוקשה אך המושבים נוחים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עזרתי לאבא שלי בקניית סיאט MII. הוא היה זקוק לרכב בסיסי שיקח אותו לעבודה וחזרה כ15 ק"מ ביום.

ציפיתי לקופסאת שימורים, בפועל הרכב מאוד נעים ומרגיש יותר "רכב" ממה שהגודל והסגמנט מרמז. בידוד הרעשים לא רע בכלל,הרכב זריז יחסית ואפילו הסידור של המיזוג מוצלח ומקרר את הרכב בזריזות. היא ממש התחבבה על ההורים שלי והם אפילו מעדיפים לבצע נסיעות ארוכות עם הסיאט ולא עם הרכב השני, סוזוקי ספלאש.

אם כבר אתה שוקל את הקליאו וידני בא בחשבון, אתה יכול לשקול גם מגאן קופה 1.2 ידנית.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

סיאט מיי מגיע ב-2 הספקי מנוע 60 ו-75, בהספק השני היא דווקא מאוד נחמדה לנהיגה - עם גיר מאוד נעים וידית קצרה ונוחה.

החסרון המהותי ברכב הנ"ל הוא האבזור או המחסור בכזה, ובגלל התצורה המוזרה שלהם (המערכת סטריאו נמצאת מתחת לבקר המזגן) מאוד קשה להתקין מערכת אפטרמקרט.

לאור העובדה שציינת גם את הסיאט מיי וגם את הפיאט 500 נראה שאין לך בעיה עם רכבי מיני - אז כדאי לך לבדוק גם את הפיג'ו 108 - היא חולקת את אותו מנוע שיש ב-208 הידנית, והיא מאובזרת (ביחס לרכב מיני).

אני מחזיק אחד כבר 4 וחצי שנים ללא תקלות משמעותיות (אפילו בגזרת הרצועה)

פורסם

יש לי הצעה מעניינת שנראה שעונה כמעט לכל המאפיינים שציינת:

אלפא רומיאו מיטו ידנית עם מנוע טווין איר טורבו 105 כ"ס. כמו ה - 500S שציינת אבל לא מיני אלא סופר מיני,  יותר פרקטית ומרווחת. 

מראה, נוכחות, מעניינת - יש.

אמינות - טובה בהחלט. 

שוק  וסחירות - סביר בהחלט. 

https://www.yad2.co.il/vehicles/private-cars?manufacturer=6&model=1557&price=2000-35000&engineval=500-1200&gearBox=0

ScreenShot_20200929123434.thumb.png.73d913129d03080fbd5ed7b3bd199564.pngScreenShot_20200929123417.thumb.png.d6f62a8679f17c576135143ec5c1c7a8.png

פורסם

הסחירות של 208 אקטיב ידנית לא טובה? ממליץ לך קודם לנסות למצוא אחת עם נתונים טובים...

כמו כן אופציה נוספת היא קקטוס 1.2 ידנית. אותם מכלולים ו 100 ק"ג קלה יותר.

• רעיון טוב! 1
פורסם

תכניס למשוואה גם פיאסטה ידנית,תוכל למצוא בפחות מהתקציב שלך.
מבחינת כוח היא בסדר לא יותר,מבחינת התנהגות כביש,רמה מעל כל המתחרות.
מבחינת אמינות היא מעולה,חלפים זולים,מזגן פצצה.

מבחינת צריכת דלק לפני הקורונה הייתי נוסע +- שעה ביום בפקקים,צריכת דלק של 12 ק"מ לליטר בנזט.

בנסיעות בין עירוניות בשיוט 110-120 16 קמ לליטר בקלילות.

גילוי נאות אני מחזיק אחת כזו כבר 6 שנים שהוצאתי אותה מהחברה ב2014.

0 תקלות,לומדים את המנוע מבחינת כוח מתי צריך להעביר הילוכים.
סך הכול רכב מהנה,במחירים שהן נסחרות ביד 2 לדעתי אחלה קניה.

• אהבתי 1

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...