Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

2014-15-16 BMW 118 VS giulietta

Cyotam
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

התקציב לשידרוג הוא עד 60 אש"ח, אין אפשרות לחריגה

אני נהג יחיד בן 27 , מבלה לא מעט בנסיעות קצרות בתוך העיר

מחפש רכב מהנה, אמין, איכות חומרים גבוהה ושיתן תמורה מלאה.

בסופו של דבר ההתלבטות היא בין שני הרכבים הנל, אני פחות פתוח לרעיונות חדשים.

קצת מפחידה אותי עלות האחזקה של הבימר אבל ברור שמבחינת איכות החומרים אין מה להשוות

הבנתי שבסה"כ אין מחלות רציניות ונסעתי על 2 הרכבים ושניהם הרגישו לי מתאימים

אשמח שתשפכו אור אולי אני מפספס משהו כאן והאם יש רכב שלדעתכם עדיף

תודה

פורסם

זהו שמהנה, אמין ואיכות חומרים לא בהכרח הולכים ביחד במקרה הזה.

כשהיתה לי, האלפא העלתה חיוך כל פעם שנהגתי. רכב צמוד לכביש התנהגות כיפית היגוי יותר מחובר. איתגרתי אתה היא איתגרה אותי ולימדה אותי לנהוג, מה ששום בימרית לא עושה. 

לעומת זאת תנוחת נהיגה לא טובה, מושב גרוע,  אבל אתה נוסע מסיעות קצרות.

הבימרית אולי עולה באיכות הכללית אבל לא בנהיגה עצמה, לפחות לדעתי. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

גם אני התלבטתי בין הגולייטה לסדרה 1 לפני שקניתי, אפשר לראות מה בחרתי ואני אספר לך גם שאני לא מתחרט לשנייה.

יש לך מה לחשוש מהתחזוקה של הבמוו, היא יקרה מאוד. אתה מוזמן לקרוא מה ענו לי בשרשור שפתחתי ולהשתכנע.

מצד שני, אתה מוזמן לקרוא על התחזוקה של הגולייטה בשרשור הזה כדי לקבל מושג.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם
בתאריך 9.11.2020 בשעה 18:23, Jack457 כתב:

מה ששום בימרית לא עושה

נהגת בBMW הלא נכונות.

אולי בצד של 116 קשה לראות את זה כי זה בערך הטויוטה קורולה שלהם - אבל אלו חד וחלק אחלה מכוניות לנהיגה (סידרה 1 , 2 ו3 בגירסאות הגבוהות שלהן).

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני דווקא בהמלצה ההפוכה 🤣
לא התלהבתי מהאלפא כשבחנתי אותה, מצאתי 116i ידנית (למרות שגם האוטומט מעולה!), רכב כיפי, מהנה לנהיגה, מאוד פרקטי ולדעתי אתה מקבל בו הרבה יותר (כמובן שתלוי ברמת האבזור!)

אנשים פה אוהבים "לקטול" את הסדרה 1 ולקרוא לה עגלה/קורולה (אמיתי?!)/(תשליםלבד..) - אבל בשביל זה יש פורום :) וזכותם להגיב בין אם החזיקו אחת או לא.
מדובר בבמוו לכל דבר, איכות חומרים, התנהגות ובידוד רעשים (שהשתפרה מאוד החל מהצורה השניה - שנת 2012 ומעלה). 

שים לב שכל רכב הוא הזמנה של חבילת אבזור בסיס ועליה הרוכש מוסיף חבילות נוספות או אבזור נוסף - שזה מה שעושה את ההבדל ומייחד את הרכב.
יש קבוצות ופורומים יעודיים (כמעט לכל יצרן) ואני ממליץ לך לעשות את החיפוש שלך גם שם.

בנוסף לעלויות טיפולים תבדוק עלויות ביטוח.

בהצלחה!

פורסם

כשהיתה לי, האלפא העלתה חיוך כל פעם שנהגתי. רכב צמוד לכביש התנהגות כיפית היגוי יותר מחובר. איתגרתי אתה היא איתגרה אותי ולימדה אותי לנהוג, מה ששום בימרית לא עושה. 

איזו הצהרה גורפת ורחוקה מהמציאות. מילא היית מדבר על ג׳וליה (וגם אז אי אפשר להגיד שום ב-מ-וו אבל ניחה), אבל ג׳ולייטה?
פורסם
לפני 41 דקות, dorgo כתב:

לקרוא לה עגלה/קורולה (אמיתי?!)

הכוונה שזה הדגם הבסיסי ביותר של BMW תחת המותג שלה.

לא שהיא מקבילה לקורולה.

לגבי היות הדגם הזה עגלה - בא ...

זה רכב עם 135 כ״ס עם 21 קג״מ על 1.4-1.5 טון בגירסא החזקה ופחות 30 כ״ס ו3 קג״מ בגירסא החלשה. (תלוי במנוע , שנתון וכו)

זה רכב עגלה.

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני שעה, robertf כתב:

איזו הצהרה גורפת ורחוקה מהמציאות. מילא היית מדבר על ג׳וליה (וגם אז אי אפשר להגיד שום ב-מ-וו אבל ניחה), אבל ג׳ולייטה?

יש לי גם וגם - והג'ולייטה יותר תזזיתית ורועשת, עם הרגשה של חיבור עם הנהג.
רוב הזמן ה BMW 220I עדיפה בכל שלב..

אבל מבחינת ההרגשה של הנהג, האלפא משדרת יותר הרגשה של פעם של חיבור, רעש וכייף.

(עם הג'ולייטה יש הרבה יותר חיוכים .. גם כאשר  ה BMW עוקפת אותך)

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפני 3 שעות, Liviur כתב:

לגבי היות הדגם הזה עגלה - בא ...

זה רכב עם 135 כ״ס עם 21 קג״מ על 1.4-1.5 טון בגירסא החזקה ופחות 30 כ״ס ו3 קג״מ בגירסא החלשה. (תלוי במנוע , שנתון וכו)

זה רכב עגלה.

המתחרות הישירות שלה (גולף, A, הקטנה של מרצדס וכו..) הן סביב אותם נתוני תאוצה, אותו משקל ויותר קג"מ מהן (אם תחפש באינטרנט תיראה שהנתונים שלה בפועל על דיינו יותר חזקים - אבל עזוב..) - וזה בסדר גמור. זאת ה"קטגוריה" שלהן.

בקטגוריה שהיא נמצאת בה, מול המתחרות שלה - כולן "עגלות" וכמו שכבר דיברנו בשירשור אחר - הנאה מנהיגה היא לא רק תאוצה 😃

לי סתם כואב שזה כבר שרשור 2 או 3 שאני רואה שאתה מוריד אנשים מאוטו שיכול להיות ממש מהנה עבורם.

הרכב הקודם שלי היה gti mk6 (עגלה כן?) וכשעברתי ל116i היה חסר לי כוח אבל ההתנהגות שלה.. פגז. רכב יציב, נשלט, מתקשר.

את החסרונות של הרכב כבר ציינתי בשרשורים קודמים, מוסכים מורשים מאוד יקרים והביטוח מאוד יקר. מעבר לזה, רכב מאוד מהנה ובשנתונים שהבחור פה מחפש הוא מקבל הרבה יותר ממה שהוא ישלם.

פורסם
יש לי גם וגם - והג'ולייטה יותר תזזיתית ורועשת, עם הרגשה של חיבור עם הנהג.
רוב הזמן ה BMW 220I עדיפה בכל שלב..
אבל מבחינת ההרגשה של הנהג, האלפא משדרת יותר הרגשה של פעם של חיבור, רעש וכייף.

(עם הג'ולייטה יש הרבה יותר חיוכים .. גם כאשר  ה BMW עוקפת אותך)

אייל.

מאחר ויש לך את שניהם התגובה וההרגשה שלך לגיטימיות לחלוטין, אבל מהניסיון האישי שלי (המוגבל לכמה ימים פה ושם אני מודה) אני לא כלכך מסכים (רוב הביקורות על הג׳ולייטה גם די דומות למסקנות שלי). תן לי 220 והנעה אחורית any day.

Sent from my iPhone using Tapatalk

המתחרות הישירות שלה (גולף, A, הקטנה של מרצדס וכו..) הן סביב אותם נתוני תאוצה, אותו משקל ויותר קג"מ מהן (אם תחפש באינטרנט תיראה שהנתונים שלה בפועל על דיינו יותר חזקים - אבל עזוב..) - וזה בסדר גמור. זאת ה"קטגוריה" שלהן.
בקטגוריה שהיא נמצאת בה, מול המתחרות שלה - כולן "עגלות" וכמו שכבר דיברנו בשירשור אחר - הנאה מנהיגה היא לא רק תאוצה [emoji2]
לי סתם כואב שזה כבר שרשור 2 או 3 שאני רואה שאתה מוריד אנשים מאוטו שיכול להיות ממש מהנה עבורם.
הרכב הקודם שלי היה gti mk6 (עגלה כן?) וכשעברתי ל116i היה חסר לי כוח אבל ההתנהגות שלה.. פגז. רכב יציב, נשלט, מתקשר.
את החסרונות של הרכב כבר ציינתי בשרשורים קודמים, מוסכים מורשים מאוד יקרים והביטוח מאוד יקר. מעבר לזה, רכב מאוד מהנה ובשנתונים שהבחור פה מחפש הוא מקבל הרבה יותר ממה שהוא ישלם.

נוטה להסכים איתך. מהניסיון שלי עם המנוע 1.6 בסדרה 1 ובסדרה 3 לא מדובר אמנם בחורכת אספלט אבל המנוע סבבה לגמרי, גמיש ובשרני יחסית לנתוניו הצנועים. זה לא המקרה אגב עם ה1.5 שלושה צילינדרים.
פורסם
לפני 9 שעות, dorgo כתב:

המתחרות הישירות שלה (גולף, A, הקטנה של מרצדס וכו..

בימינו היא יותר איטית משפחתית עם מנוע 2 ליטר / 1.4 טורבו ממוצעת.

למי שמחפש דגם ספורטיבי ה116 זה לא זה

אני אגב לגמרי מסכים לגבי זה שהנאה מנהיגה זה לא רק הכח סוס.

בכל אופן - עזוב אנחנו סתם נגררים פה.

אני בטוח שאם יצא לך לנהוג בנגיד 235m תבין שההבדל זה לא רק המנוע.

Then dying is forgetting

פורסם

לגבי ה"תאוצות" וההתנהגות שלה נאלץ שלהסכים שלא להסכים.

235 - זה כבר דיון אחר בקטגוריה שונה לחלוטין שלא רלוונטית בכלל לתקציב שמדובר פה.

• תוכן חדש...