ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 689 צפיות
מדובר על דגם my life ידנית. שנת 2011 על פניו נראה במצב טוב, היסטוריית טיפולים מסודרת והכל. נסיעה שקטה נאוד, חלקה. המחיר ,כמו שהם נסחרות 12 13 אלף שקל לפני מיקוח. האם שווה לקנות רכב כזה? או שעדיף ללכת על סוזוקי אלטו ידנית שתתן שקט יותר מבחינת אמינות. מבחינת דרישות מהרכב, זה רכב שאמור לנסוע כל יום 1.8 קילומטר ( לעבודה, בקיץ הולכים ברגל בחורף זה נהיה פחות נעים, ותחבורה ציבורית לא באה בחשבון). מדובר על מנוע 1400 אודה לעזרתכם Sent from my SM-G960F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת krasavchick, -
-
מעוניין לקנות אופל- האם הקרוסלנד הוא דגם שונה מהדגמים האחרים שהיו להם בעבר בעיות עם הגיר?
מאת אבנר-4- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
נראה לי אחלה רכב ואחלה מחיר. ממה שאני קורה היו בעבר בעיות בדגמים של אסטרה, אינסיגניה - האם מדובר ברכב אחר בגיר ומנוע שונה? אבנר
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 612 צפיות
אשמח לדעת מנסיון אישי האם כדאי לקחת סוזוקי סוויפט של שנת 2010 עם מנוע 1500 או סוזוקי סוויפט מעל שנת 2011 עם מנוע 1200. מה לגבי הרכב עצמו? צריכת דלק? נסיעות בין עירוניות? רעש המנוע וכו..
הודעה אחרונה מאת דניאל שר, -
- 12 עוקבים
- 34 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
צהריים טובים, לאחר חקירה מעמיקה ואין סופית על רכבים החלטתי שSUV קטן הוא בדיוק מה שאני צריך. מהתבוננות ראיתי שהמתחרים העיקריים שלה הם ה2008 והיונדאי קונה. את הקונה יש לחבר משפחה ואני מאוד מאוכזב מאיכות החומרים וסלון הרכב, ומה2008 אני פשוט סולד בגלל השם (כן אני יודע שאומרים שהם השתפרו אבל יקח לי עוד זמן להאמין) ובכללי רכב טיפה צעקני מדי בשבילי, לכן הקאמיק נראת לי הכי מתאימה בשבילי. לנושא, הקאמיק מגיע בשני רמות גימור אמיבישן וסטייל עם נפחים של 1.0 ו1.5 עם תיבת DSG, בתור אחד שמתכוון להחזיק את הרכב ל5 שנים לפחות האם אני עושה את הדבר הנכון מבחינת אמינות הרכב? הבנתי שיש שיפור בתיבה אך האם עדין אצתרך לשבור חסכונות בשביל טיפולים? שאלה נוספת, ההתלבטות ש…
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
תודה :))
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 500 צפיות
היי לכולם, צריך המלצה לרכב להורים ג'יפון 2×4 שיהיה אמין חזק עדיף מנוע 2000. שיהיה שנה 2018 . תקציב סביב ה90,000₪. הכיוון מאזדה cx3 , מיצובישי asx. אשמח להמלצות! תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב, בקרוב אני נפרד מהספורטאג GTLINE שלי לאחר כמעט 3 שנים (עבר מהר !) מאחר שצרכיי השתנו (קורונה) גם כמות הנסיעות פחתה. אנחנו זוג + ילד בן 4 ומתלבטים מאוד. ביקרנו היום בסוכנות של אוטומקס חיפה ובסוכנות של טויוטה של היבואן הרשמי. בסוכנות אוטומקס הוצע לי דגם Flow דגם בסיסי ביותר, ללא קיפול שמשות חשמלי, עם גלגלי מגנזיום פשוטים 17" ובקיצור- הגירסא הבסיסית ביותר. מחירה 139,900 ש"ח לא כולל אגרת רישוי. אין לאוטומקס לצערי את הדגם היותר מאובזר ואין להם גם צפי להגעתו. קיבלתי הצעה לרכוש רכב חדש ולקבלו בעוד 21 ימי עסקים (או לחכות לינואר שיעלה ב 2021) או לרכוש רכב שעומד שם בתצוגה, לדבריהם נכנס לתצוגה עם פרוץ הסגר השני ולאחר מיקוח מוכ…
הודעה אחרונה מאת SeazeR, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 598 צפיות
שלום לכל חברי הפורום היקרים רציתי להתייעץ איתכם לגבי קניית רכב סקודה אוקטביה 2017 אמבישן (מנוע 1.0) א. מה הדעה שלכם לגבי הרכב בכללי ב. מה זה אומר כל האיקסים בבדיקה שעשו לו? (בעיקר מנוע גיר ושילדה) תודה רבה מראש לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת Audi-T, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 534 צפיות
אני מחפש בנרות הונדה האצבק ידנית ומצאתי אחת שנתון 2000 הכול הוחלף וחדש יחסית ציריות משולשים מנוע ל1.6 וכו' מבחינה מכנית אין מה להתעסק כמעט. הכול מאושר ברישיונות. עכשיו הבעיה שלי זה המחיר הבנאדם דורש 13 אלף ואני יודע שהרבה מוכרים מעל 10 אלף את ההונדות האלה המחיר הזה מוצדק ? או שפשוט אנשים מגזימים במחיר ... אני לא רוצה לקנות סתם יקר מידי השוק בישראל מאוד דפוק רכבים ששווים גג 4 -5 אלף נמכרים ב15...
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
היי לכולם, תמיד אהבתי מסחריות גדולות וגבוהות וכמובן טיולי שטח, רציתי לבדוק את הכיוון של לקנות מסחרית כמו הRAM (אני לא גר בעיר ולא מגיע לעיר אז אין לי בעיית חניה). אני יודע שאני צריך להוציא רשיון משאית, אשמח לקבל קצת פרטים על המסחריות בסגנון הזה עלויות ואמינות. תודה!
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מתלבט על קניה בין: מאזדה 3 קומפורט 2009 פיג'ו 308 אקסס 2012 שברולט קרוז LS 2011 לכולן יש סביב ה-100K קילומטרים. השברולט זולה משמעותית מהמתחרות אבל הוחלף לה גיר לפני כמה חודשים לגיר משומש והוחלף ראש מנוע לפני 3 שנים. למאזדה ולפיג'ו יש היסטורית טיפולים מפורטת. לפיג'ו לא הוחלף עדיין רצועת טיימינג. אשמח לעצות והמלצות, תודה
הודעה אחרונה מאת aviadsar, -
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 570 צפיות
שלום לכולם, מצאתי x3 משנת 2018 שעשה 26 אלף קילומטר. מנוע דיזל. נאמר לי שהוחלף לרכב מנוע (כנראה פאק בייצור) - הרכב עדיין באחריות. קנייה מדלק מוטורס. לאחר סיבוב על הרכב לא התרגשתי במיוחד (בהשוואה לx3 דור קודם שנהגתי עליו, בנזין 252 כוח סוס). בנוסף המזגן לא קירר בכלל (נאמר לי שכנראה שכחו להוסיף גז כשהחליפו מנוע וטיפלו בנושא מיד לאחר מכן) מסתבר שהמנוע הוחלף ממש עכשיו (בערך לפני 500 קילומטר) והבן אדם החזיר את הרכב לחברה ועשה טרייד אין או משהו. השאלה שלי היא כזו: האם אנע צריך להיות רגוע כי אני מקבל רכב עם מנוע חדש לגמרי (זה התמונה שהאיש מכירות מנסה לצייר לי) או, שאני צריך לברוח כמו מאש (מנוע הור…
הודעה אחרונה מאת Maorp33, -
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 936 צפיות
לפעמים אני מפנטז ובודק ביד2 ובפורומים השונים לגבי קבריולט. אחד הדברים המציקים הוא שאין קשר בין המחיר והמחירונים (לוי יצחק או יד2). מכל מיני סיבות, זה תנאי הכרחי - כלומר, שהמחיר בו בפועל בדרך כלל נסחר הרכב הוא סביב המחירון (כלומר, לא עשרות אלפי שקלים מעל ולא עשרות או מאות אחוזים מעל). איזה קבריולט בשוק הישראלי נמכרים במחירון שלהם? (מן הסתם, לא לגבי חדש מהניילונים)
הודעה אחרונה מאת nadavd4, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 546 צפיות
שלום אני כבר כבר שנים עם סיטרואן סי 4 ישנה, כבר גמורה רוצה לקנות רכב חדש וממש לא מבין בזה. חשוב לי שתיהיה צריכת דלק לא גבוהה, ואוטומט ובגדול אלה הדרישות אשמח לכיוון והמלצות תודה.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב אני זקוק לעזרת החברים בפורום רכשתי רכב מטרייד מוביל במחיר מופקע של 30% מעל המחירון בטענה כי הרכב נדיר במצבו מה שהתברר כלא נכון ואני בטוח לפי בדיקה שלי כי נעשה תיקון בקילומטר האם מישהו התנסה איתם אני רוצה ללתבוע אותם ולהביא ראיות שהם משקרים את הציבור
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 679 צפיות
מישהו יודע מה המבצעים שיש על מאזדה 3 במסגרת ימי המכירה במאזדה השנה? מתלבט אם לקנות רכב יד 2 0 ק"מ בהנחה של סביבות 8-9% מהמחירון או שאפשר להתקרב לזה בסוכנות מאזדה עצמה...
הודעה אחרונה מאת Elico48, -
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים, אני מחפש רכב אמין עם טורבו וחשבתי על אופל אינסינגיניה, (הדור היוצא) אבל קצת הרתיע אותי המשקל והמראה מנהלים שלא מתאים לי, אז חשבתי על האסטרה החדשה בתקציב קצת יותר גבוה, השאלה בכמה היא פחות אמינה ומה השכיחות של הlspi? תודה רבה לכל המגיבים
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם אנחנו מעוניינים לקנות טרנספורטר 2014 . מצאנו משהו המתאחם לתקציב שלנו ידני אבל 84 כ"ס. האם זה נכון שלא כדאי לקנות 84 אלא 102 כ"ס?? וחוצמזה, מה חשוב לבדוק ברכב כזה? מה חשוב מאוד לבדוק??
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 469 צפיות
מישהו יכול להמליץ מנסיון על מכון בדיקה לפני קנייה באזור המרכז? תודה מראש לכל המגיבים
הודעה אחרונה מאת alon1111, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 460 צפיות
טוב אז נתחיל בזה שזה הרכב הראשון שאני קונה אז אין לי יותר מידי מושג איזה רכב אני רוצה בשביל זה אתם פה:) וזה הדרישות שלי ברכב -עדיפות לידני אבל לא חובה - רכב חסכוני בדלק -רכב שהטיפולים שלו לא יקרים מידי ושלא סובל מהרבה תקלות -מחפש רכב טוב שאני יהינה ממנו ולא מפריע לי בכלל רכב ישן יש המלצות?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 440 צפיות
אחרי מסע הסברים אני צריך עזרה להציע לחבר רכב שיתאים לו, הוא מחפש רכב שיהיה כמה שיותר זול אך לא מוכן להתפשר על תיקון סטיה מנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית, ובלימה אוטונומית, משפחתי קטן ומעלה, מוכן לקנות סופר מיני אך שלא תהיה קטנה וצפופה. לא משנה לו אם זה ג'יפון או רגיל, נכון לכרגע הוא לא שולל אף יצרן, רק אוטומטי (לא ידני), כולל רובוטי מכל סוג, יסיע זוג וילד, לא משנה לו צריכת דלק כי הוא נוסע כ1000 ק"מ בחודש בערך, שרובן בינעירוני. ולא משנה לו רכב מרעיש, לא נוח, או לא מהנה, הוא מהסוג שקניית מכונית זה כמו קניית מקרר, שיעבוד לפי הפרמטרים שצריך כמה שיותר וזהו, והוא לא מעדיף משומש כדי להימנע מההפסד הראשוני בקניית רכב חדש, הוא מתכנן להחזיק א…
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 482 צפיות
לקחתי קרוסאובר 2017 טורבו ידני לבדיקה. הרכב עבר טיפול ב 60 אלף קילומטר במוסך מורשה ולכאורה עשו טיפול מלא, עכשיו עבר סך הכל 67 אלף קילומטר. הממצע העיקרי המפתיע הוא תצרוכת השמן של הרכב, הבוחן אומר שהשמן מתחת למינימום והוא לא זיהה שום נזילה לכן לדעתו המנוע אוכל שמן. לפחות 2 ליטר ל7 אלף קילומטר. מצורפת הבדיקה, מה אתם אומרים? זה אופיני לסוזוקי לצרוך כל כך הרבה שמן?
הודעה אחרונה מאת yoni122, -
- 0 תגובות
- 523 צפיות
היי לכולם, תחילת שנה הבא אני מתכננת להחליף את שברולט ספארק שלי בסוזוקי sx4 גרסת האטצ'בק שנתון 2013-2014 גרסת GLX. הייתי רוצה לדעת חוות דעת של בעלי אותו רכב. איך הוא מבחינת אמינות, טיפולים, עלות החזקה וצריכת דלק. אני גרה בחיפה לכן חשוב לי שהאוטו יסחוב טוב את כל העליות. תודה.
הודעה אחרונה מאת Mrlissa, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 810 צפיות
היי, אני רוצה להחליף רכב בשבועות הקרובים, הסתכלתי על האטקה החדש בסוכנות, טרם ערכתי נסיעת מבחן. הוא נראה די מרווח ומתאים לצרכים )זוג פלוס שניים קטנים), אבל התבאסתי מעט מהעיצוב הפנימי שמעט מיושן לטעמי. להבנתי אמורים להגיע בשנה הקרובה טוסון ו 3008 חדשים, שניהם נראים ברמה גבוהה יותר מהאטקה, יש חמישהו מושג מתי הם אמורים להגיע ומה יהיו טווחי המחירים? האם כדאי לחכות?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הציעו לי הונדה סיוויק 2008 170 אלף ק"מ יד 2 פרטית 17וחצי שווה או לא מבחינת מחיר /אמינות ?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, מחפש סופרמיני (שלא יהיה רכב מסיבי מדי..). תכונה קריטית לי שהוא יהיה עם בגאז' טוב (למשל, i20, איביזה עומד בדרישה, אבל יאריס, מאזדה 2 לא) - אני צריך להיות מסוגל להכניס פנימה כיסא גלגלים מקופל בלי לקפל מושבים. זה לא בשימוש יומיומי, הכיסא של אח שלי, מדי פעם אני מעביר אותם (אותו ואת הכיסא) מA לB. בנוסף אציין שאני מתכנן להחזיק את הרכב ללא מעט זמן - לפחות 5-6 שנים. לרכב חדש אני מוכן לשלם באזור ה100K, ולמשומש בהתאם, אבל חובה עם ק"מ נמוך. הצרה היא שכל הרכבים בסגנון הזה מצוידים בימינו בגירים רובוטיים (יבשים) - בשילוב עם האקלים בארץ, הפקקים והעובדה שאני מעוניין להחזיק את הרכב להרבה זמן, הופכת את האופציה הזו למאוד לא מוצאת חן בעיני. הונד…
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 527 צפיות
רציתי לשמוע חוות דעתכם חברי הפורום היקרים לגבי פולקסווגן פאסאט 2007 מאדם מבוגר שהוציא אותה מהחברה. הרכב נסע 110K והוא מטופל בחברה ושמור גם חיצונית מנוע 2.0 רמת גימור קומפורטליין צריכת דלק חווית נהיגה אמינות מתאים למשפחה (זוג +2)שנוסעת 1000-1500ק"מ בחודש בעיקר עירוני?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
היי לכולם, אחרי 8.5 שנים (ו- 160,000 ק"מ) עם המיצובישי לנסר 1.5 בעלת רבע מיליון ק"מ שלי - הגיע הזמן למחליפה. הסיבה - רוצה למכור את הרכב לפני שיילך לעולמו, כדי שאקבל ממנו משהו. הרכב הוא רכב שני במשפחה (יש מיניוואן), אך כל עוד לא כל הילדים מצטרפים נוסעים ברכב הזה. ממוצע שנתית: כ- 20-25 אלף ק"מ. הרכב משמש לנסיעה יומיומית לעבודה (כ- 50 ק"מ לצד) בכבישים בינעירוניים, לבד בד"כ. הלנסר הנוכחית אצלי זמן רב, ולא רואה סיבה שהחדש לא יהיה שנים רבות עד הזדקנותו המכובדת, כמו הלנסר הנוכחית. קיצר - קניית רכב לטווח ארוך. הדרישות מהרכב בעיקר פונקציונליות - שייקח ממקום למקום במינימום תקלות, חסכן יחסית בשל הנסועה השנתית. ואולי בגלל דעה קדומה - שיהיה יפני. …
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 1 אלף צפיות
הלכתי לראות היום רנו קליאו 0.9 טורבו 2014 וזו הבדיקה, הבוחן אמר לי שהכל בסדר מבחינת הבדיקה בהתאם לקילומטרז רק המים שהוא ראה אמר לשים עין על זה הרכב 115 אלף קילומטר תודה רבה
הודעה אחרונה מאת רותם ביתן, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 486 צפיות
שלום מעוניין לקנות רכב מאחד מחברות הליסינג. ברשיון הרכב כתוב "השכרה/החכר". לי אמרו שהרכב היה בליסינג פרטי. יודע שהנושא דן פה בקבוצה אבל לא מצליח למצוא. האם לכל רכב גם שהיה בליסינג או שהיה בהשכרה רשום השכרה החכר? עבדו עלי או שצריך להאמין להם? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת MikMan,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 899 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Or05230
- אלי122
- om2
- NTL83
- danbr
- itzik123
- mikyl
- SlowRide
- פינדר
- Israeli-rn
- yohai71
- ארז 1