ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 489 צפיות
בשעה טובה מצאתי רכב טוב. במוו x3 20i אקזקיוטיב 2018. עשה רק 30 אלף קילומטר ויש ספר טיפולים מסודר. בכל זאת למען השקט הנפשי אני רוצה לעשות בדיקה. אשמח להמלצה למקום טוב ויסודי לבדיקה לפני קניה באזור כרמיאל-קריות-חיפה תודה
הודעה אחרונה מאת Maorp33, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 575 צפיות
התחלתי תהליך רכישת רכב ליסינג, יד 2 מבאדג'ט, כלומר שילמתי מקדמה 2000 ש''ח ונותר לי לשלם את שאר הסכום בימים הקרובים ולקבל את הרכב עוד כמה ימים לאחר תיקונים שהם נדרשים לבצע. העניין הוא שהרכב משועבד לבנק ובנוסף הנציג אמר לי שלוקח להעברת הבעלות עד 21 ימים (חתמתי על ייפוי כוח עבורם). לגבי השעבוד הוא טוען שהם סוגרים את זה לבד ואין שום בעיה. לגבי העברת הבעלות - למה שאשלם את יתרת הסכום לפני שהבעלות עברה עליי? ככה זה עובד?
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 556 צפיות
היי בשלישי הולך לקנות אוטו יד שנייה פעם ראשונה. הייתי שמח להמלצות על מוסך טוב לבדיקה של רכב קיה בחיפה. כמו כן כל טיפ לפני קנייה של יד שנייה ממש יהיה טוב. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת moninitzan, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 472 צפיות
שלום לכולם, אני עוסק מורשה ומחפש לקנות רכב שיהיה לי גם לעסק וגם לבית. יש לי הון עצמי של כ30k , וחשבתי על כמה רכבים טויוטה chr , יונדאי קונה , או פיג'ו 2008 הכי חשוב לי איכות נסיעה ובידוד רעשים. מבחינת מימון ועלות אחזקה , אני מנסה להשוות בין שלוש אופציות ליסינג פרטי רכב משומש בן 3 ליסינג תפעולי ממה שהבנתי , הביטוחים הרכבים אלה די יקרים , לכן הצעות שראיתי של ליסינג תפעולי נראו די דומות ליסינג פרטי. מה דעתכם ? ואיזה עוד גורמים צריך לקחת בחשבון ? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת mrmiki1234, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 3 אלף צפיות
היי, מתלבט בין הריו לאיביזה, חדשות מהיבואן. הקיה עברה לאחרונה מתיחה אך קיבלה מנוע קצת יותר חלש, 1.0 טורבו 100 כ"ס 3 צילינדרים, גיר רובוטי כפול מצמדים, כל התוספות האפשריות מלבד כפתור התנעה, 7 שנים אחריות. האיביזה קצת פחות מאובזרת, מנוע 1.0 טורבו 115 כ"ס, תיבה אתם מכירים dsg7 גיר יבש לציין, שנתיים אחריות עם אפשרות להוסיף 1000 לשנה שלישית. מחיר פחות או יותר אותו דבר ביניהן. אשמח לחוות דעת שלכם !!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 515 צפיות
היי, ברשותי איביזה ידנית 2017 (הצורה החדשה), מאד נהנית מהנהיגה ברכב, אבל עקב בעיות גב נאלצת להחליף לאוטומט. הדרישות לרכב החדש: 1. תנוחת ישיבה נוחה וגבוהה - מתוכננת בעתיד הקרוב התרחבות המשפחה כך שצריך להיות רכב שנוח להתנהל עם כיסאות בטיחות, מקום בתא מטען וכיוב'. 2. בטיחותי - 5 כוכבים במבחן ריסוק, מערכות בטיחות אקטיביות (מעדיפה ללא מובילאי, אבל אולי זה כן דבר טוב, אז אשמח לדעות גם לגבי זה). 3. חסכוני - בימי חול נוהגת כ-85 ק"מ ליום, הרוב במישור, וכ-10 ק"מ מתוכם בפקקים. 4. מבחינת פינוקים, משתמשת הרבה בבקרת שיוט כך שחשוב שתהיה כזו גם ברכב החדש, מעוניינת בחיישני רוורס + מצלמה, וכל השאר נחמד אבל לא מהותי ביחס לשאר הדרישות. מבחינת ת…
הודעה אחרונה מאת morrr111, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 540 צפיות
שלום, לאחר חיפוש אחרי רכב מיני, הלכתי לראות i10,עשיתי סיבוב והחלטתי שאני יורד ממיני ועובר לסופר מיני! הרכב הוא רכב שני לאשתי שנוסעת רק בתוך העיר, כ 5000 ק''מ בשנה. הרכב צריך להיות קטן, אוטומט, אמין ובטיחותי . ושיהיה מקום לסל קל שיוחלף לכיסא גדול יותר בהמשך. מאחר והנסיעות ממש קצרות-צריכת דלק פחות רלוונטי. מחפש בעיקר סוויפט,i20, קיה ריו,מזדה 2, ספייס סטאר,אטראז,ספלאש,מיקרה. כנראה שיש לרכבים האלה שוק חזק כי קשה למצוא שמורות.לכן חשבתי להרחיב חיפוש לכיוון הארופאיות בעלות שוק חלש יותר. חשבתי להוסיף אופל קורסה,פורד פיאסטה,פיז'ו,אך כמובן יש חשש מהגירים הידועים לשמצה של הארופאיות. אשמח להכוונה לארופאית בתקציב של 35 אלף עם אופציה להרחיב טיפה.…
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 472 צפיות
שלום חברים, כרגע בבעלותי רכב מהחברה (יאריס) ואני חושב לסיים את החוזה איתם (הטבת הדלק לא משתלמת במיוחד בתקופה שכזו). אני מחפש סופר מיני לטווח ה3 שנים שלאחריו קיים סיכוי שאחזור לרכב חברה (אבל לא בטוח שיקרה), לכן מה שחשוב לי שתהיה לי כמה שפחות ירידת ערך, כמה שפחות הוצאות על טיפולים ותחזוקה. אין לי העדפה לחדש או משומש (נראה לי שמשומש יהיה לי יותר משתלם) אם כי אין לי הגבלת תקציב. היה לי איביזה מהדור הקודם ועכשיו יאריס הדור הקודם שהן היו יחסית עוצמתיות לכן אני מעדיף רכב עם אותם ביצועים, חשוב לי גם העיצוב ושאוכל למכור בלי בעיות. חשבתי על 208, אבל טרם החלטתי אם עדיף חדשה או משומשת משיקולי ירידת ערך, תודה.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 495 צפיות
אהלן אני מחפש רכב מספיק גדול בעל תא מטען ל2 כלבים בינוניים (20 קג) + עגלת תינוק ואם אפשר גם תיקים וכו'. שקלתי גם לחפש משהו לא כזה גדול ולשים מטען גג לעגלה. רכב אמין ובטיחותי עד 100 K. מה דעתכם ? הכיוון הראשוני שלי היה סטיישן: סיד/אוקטביה/308SW אבל אני חושש שגם זה יהיה צפוף ולכן התחלתי לחשוב על: אאוטלנדר/מאזדה 5/אורלנדו. אשמח לשמוע אם למישהו יש ניסיון דומה.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 570 צפיות
שלום רב לחברי הפורום, לאמא שלי יש מליבו 2008 שקנינו ב80 אלף ב2011. הרכב די אמין ונוח אבל "זולל" הרבה דלק- בנסיעה בין עירונית רגועה הוא אוכל כ1 ל8. הרוב המוחלט של הנסיעות הן בין עירוניות. אין לה צורך ברכב גדול כי לפחות 90% מהנסיעות רק היא ברכב. בממוצע נוסעים ברכב 15kקילומטר בשנה. האם לדעתכם עדיף להמשיך להחזיק את הרכב או שעדיף להשתדרג לרכב חסכוני יותר ויותר חדש. מה לדעתכם אנחנו צריכים לבדוק כדי לקבל החלטה מושכלת? התקציב הוא באזור ה80אלף לרכב משומש אחר. אשמח להמלצות
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 625 צפיות
היי, אני מחפש רכב בטיחותי משפחתי וחסכוני עד תקציב של 55,000 עם קילומטראז של עד 80,000 (למשל יש את האטראז) איזה רכבים כדאי? תודה :)
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 568 צפיות
אני מחפש רכב שיתאים למשפחה עם 3 ילדים עד גיל 6 , כולם בכיסאות בטיחות/תינוק מה רוחב הרכב המתאים? ואיזה סוג רכב? תודה
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם הורי מתלבטים בין שתי המכוניות הנ"ל מחזיקים הרבה שנים רכב. מחפשים אמינות, נוחות, חסכונית יחסית נוסעים בעיקר בעיר אשמח לעזרה. תודה!
הודעה אחרונה מאת מאיה2009, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 479 צפיות
היי, אין לי הרבה מושג ברכבים. אני מחפש יד שניה רכב ג'יפ גבוה ומרווח עד 80K. יש לכם המלצות בתקציב? תודה
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 573 צפיות
הציעו לי הונדה אקורד 2008 ואני לא מכיר בכלל את הרכב על סיוויק שמעתי הרבה ויש אותה המון בשוק אבל אקורד פחות אשמח לחוות דעת מבחינת אמינות/ עלות טיפולים /וצריכת דלקת תודה
הודעה אחרונה מאת eilam, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 668 צפיות
המלצות לרכב ג'יפ/ון או פרייבט גבוהה שיעמוד בשטח קל עד 40k אוטומט לא מתחת ל2007
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 681 צפיות
שלום לפורום... אני מתלבט איזו סופר-מיני משומשת לרכוש לשימוש שני הבנים. מחפש משהו שיענה על אלה - 1. אוטומטית בלבד (מגבלת רשיון של אחד הנהגים) 2. מערכות בטיחות מקוריות - דגש על בלימה אוטונומית (אחד הבנים "נהג חדש", ולמרות שאני מודע לכך שהמערכות הנ"ל אינן תחליף אמיתי לנהג סביר ועירני, אני בהחלט רוצה שאלה יהיו ברכב) 3. 95% מהנסיעה באיזור ת"א\רעננה והסביבה עם גיחות ארוכות ממש פעם בכמה חודשים, אולי 4. נוחות, רוגע ואבזור מעניינים ממש, ביצועים, שלדה מתקשרת והגה אלוהי ממש לא מעניינים 5. לא מחפש ריגושים עם דגמים שסטטיסטית עלולים לייצר בעיית אמינות ובזבוז זמן (במילים אחרות, נוטה לוותר על תיבות DSG וכן, אני מבין שיש כאלה שאצלם לא היתה אף …
הודעה אחרונה מאת ik3, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני הייתי רוצה לקנות רכב יד שניה החודש הזה, אבל עוד מעט 2021 השאלה האם כדאי לחכות את ה3 שבועות האלה כי אולי בינואר מחיר הרכב ירד או שזה לא משנה? האם זה ישנה משהו אם אקנה רכב חודש הבא או החודש הזה? תודה
הודעה אחרונה מאת Alexkuz, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 514 צפיות
מחפש המלצה למכון שבודק מנוע בצורה הכי יסודית ולאחר הבדיקה מסביר ולא שולח אותי עם דו"ח של כסת"חים. מעוניין לרכוש רכב עם מנוע 1000 מסוג i10. רוצה לבדוק שהמנוע לא "התעייף". יש בסביבתי קומפיוטסט ראשון מזרח/מערב,טכנוטסט,המעבדה חולון.אפשר גם בדרום תל אביב. תודה
הודעה אחרונה מאת doomscripter, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אני כרגע בחיפוש אחר קניית רכב אשמח לשמוע חוות דעת על האלטו האם ישנם תקלות נפוצות? בעיות מכאניות ? עלויות אחזקה? לא כזה משנה לי ידני\אוטומט
הודעה אחרונה מאת אבי 55, -
פיג'ו 2008 1 2
מאת Ido219- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם אני מתכנן לקנות רכב עד 25k-30k נסיעות כל יום 80 ק"מ , חשבתי לכיוון פיג'ו 2008 שנת 2014-2016 המון אנשים מפחדים אותי מיצרן פיג'ו , אני כן מחפש רכב חסכוני , אמין ללא הרבה תקלות לגבי הדגם הזה יש כמה מנועים ומשתנים , לא כל כך מצליח להבין מה האופציה הטובה לי , אשמח לעזרה (עדיפות לאוטומט )
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 760 צפיות
אני מתלבטת בין שלושת הרכבים הנ''ל. מחפשת משנת 2012 בעקבות המחיר. נוסעת נסיעות יומיומיות ארוכות ולכן חשובה לי צריכת הדלק. אשמח לשמוע דעתכם מבחינת: צריכת דלק אמינות האם ישנם טיפולים לא שגרתיים. עלויות טיפולים נוחות נהיגה - צריכת דלק - אבזור אשמח לשמוע כל דעה להתייחסות שיש לכם, יעזור לי מאוד בבחירת הדגם. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 479 צפיות
היי. נשמח לתגובות .
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 8 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום חברים רציתי להתייעץ לאחר חיפושים רבים אנחנו שוקלים לרכוש את הקיה סלטוס החדשה ברמת גימור EX העניין הוא כזה לרכב יש יכולת התנעה מרחוק מה שאומר שאם אני אתקין קודן היא לא תהיה אפשרית כששאלתי את הנציג הוא אומר שחברת הביטוח פשוט דורשת להתקין מערכת איתור במקום שיש לה עלות חודשית השאלה היא כזאת האם זה הגיוני בכלל וכדאי לקנות רכב חדש מבלי להתקין בו קודן? (בצורה הזאת אם מישהו גונב את המפתח יהיה לו מאוד פשוט לקחת את הרכב) והאם בכלל כדאי להתקין באופן כללי מערכת איתור לרכב ברכב כזה שלא נחשב כרכב יוקרה
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 815 צפיות
היי, בנתיים ממה שראיתי הכי אהבתי סוזוקי ויטארה שנת 2016-2017 וסיטרואן קקטוס 2016-2017, אשמח לחוות דעת על הרכבים האלה והמלצות גם על רכבים אחרים תודה
הודעה אחרונה מאת Alexkuz, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אז אחרי הרבה מחקר, הגעתי למסקנה שאני רוצה את הקליאו החדשה. Rs line בגדול העסקה שהגעתי אליה כולל טרייד אין לרכב הישן (i10 ידנית שנת 2011) - היא באיזור ה19 אלף פחות מהמחירון, והרכב יהיה רשום על ינואר 21, מודע לזה שרכב חדש זה לא משתלם כלכלית, ומודע לזה שיאריס יותר אמינה אבל היא משעממת בטירוף והחדשה לא נוחה. 3 שאלות - 1. יודע שרנו בעבר סבלו מבעיות אמינות - בהנחה והכיוון להחזיק את הרכב להמון שנים, מה דעתכם? 2. נניח ואני בוחר בהצעת מימון, אני יכול לנחש שהיא תהיה יקרה ב5000 שח פחות או יותר ממחיר הרכב, אני מאד שוקל לקחת את ה100 אלף ולשים אותם באחד ממסלולי ההשקעה של 5 אחוז ממוצע ב3 שנים האחרונות, במקום לשים את כל ה100 על הרכב החדש. זה נשמע ל…
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 744 צפיות
היי, אני מחפש רכב לי ולבת הזוג שלי, אין תכנון להרחיב את המשפחה ב3-4 שנים הקרובות לכן אוטו רק לשנינו. אין נסועה רבה, מידי פעם ירושלים תל אביב אך לרוב נסיעות בין עירוניות בסופש ובאמצ"ש מידי פעם נסיעות קצרות. התקציב הוא 40-55 אלף, אך התקרה של 55 זה באמת למשהו ששווה את זה. האידיאל הוא 50 בערך אבל מוכן לחרוג. ככל הנראה שאוטומט יהיה עדיף אבל ידני בא בחשבון לשנינו. אם אוטומט אז רק תיבה אמינה. בדקתי סיטרואן קקטוס ממרץ 2017 (לפי מה שהבנתי, לפני הייתה בעיה עם רצועה טבולה או משהו כזה, נכון?) אך כמעט ואין כאלה בתקציב ואני פחות מעדיף את השנתון הנמוך יותר. בדקתי מזדה 3 האצ'בק אך לצערי לא נכנס בתקציב כל כך. הבנתי שמזדה 2 לא וואו וגם לא כל כך בתקציב. ראיתי סיויק האצ'בק החד…
הודעה אחרונה מאת Evyatar Shtern, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 521 צפיות
שלום מעוניין לדעת איזה SUV חדשים אמורים להגיע ברבעון הראשון של 2021 אולי טוסון? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת stassick, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לקבל חוות דעת ולהפיג את החששות הכבדות מרכישת פיג'ו. כמובן את הסטיגמות כולנו מכירים,אבל אני מאמין שדברים השתנו בשנים האחרונות. מדובר בפיגו 2008 מיד ראשונה מנוע 1.6 בנזין אוטומטית בדגם פרמיום. חשוב לי מאד עניין האמינות,למרות שמדובר ברכב שנסע קילומטרז נמוך מאד,בערך 7000 קילומטר בשנה.
הודעה אחרונה מאת Myaan, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי, אני צעיר ומתעניין בשני הרכבים האלה. רציתי לשאול עד כמה ניתן להשוות בינהם, ואיך הם מבחינת ביצועים, אמינות, צריכת דלק, וכל פרט שיעזור. תודה רבה מראש. הצרכים הם בעיקר לשימוש יום יומי רגיל, אין צורך ברכב גדול מדי. התקציב בערך 50-60.
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 899 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Or05230
- אלי122
- om2
- NTL83
- danbr
- itzik123
- mikyl
- SlowRide
- פינדר
- Israeli-rn
- yohai71
- ארז 1