Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט פנדה 2011 או 2010

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום! אשמח מאוד מאוד להיעזר בנסיונכם/דעתכם. האם הייתם רוכשים פיאט פנדה שנתון 2010 או 2011 (ה2010 עם מנוע חדש, והשנייה עם 180 אלף קילומטר) בידיעה שאתם הולכים לגור בערבה ולעשות נסיעה למרכז ולאילת פעם בחודש. אני חוששת בגלל השם הנורא שיש לפיאט אבל הדגם הזה והמחיר שלו מאפשרים לי לנסוע על רכב בשנתון חדיש יחסית לתקציב שלי ואני גם מתלהבת מצריכת הדלק המעולה שלו.  איך הם מבחינת עלות חלפים, טיפולים וכו? מה דעתכם? 

תודה על כל עצה 😋

פורסם

הפנדה קיבלה בשנת 2011 תוספת כ״ס ל69 במקום 60 שהיו מקודם. פנדה עם סמל אדום היא עם המנוע החדש.

הפנדה נחשבת לדגם מוצלח, טיפולים ממוצעים.

היתרון שלה לעומת שאר רכבי מיני (חלקם) זה במנוע 4 צילינדרים במקום 3, לכן אין רעידות בסרק, היא שקטה יחסית ועם תא מטען גדול יותר.

בנוסף יש מצב city שהופך את ההגה לקל מאוד- נוח בחניות.

לדעתי מיני מוצלחת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ובכל זאת לנסיעה בינעירונית, לא ממליץ.
אם אין בעיה עם גיר ידני (ולא רואה למה שתהיה בעיה עם זה בערבה), עדיף פאביה 1.4 ידנית.
רכב חזק יותר (כי מה לעשות, לפעמים צריך לעקוף משאית), שקט יותר, מאובזר יותר ובטיחותי יותר. וההבדל במחיר לא גדול, וגם לא בצריכת הדלק.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 3 שעות, shellcase כתב:

ובכל זאת לנסיעה בינעירונית, לא ממליץ.
אם אין בעיה עם גיר ידני (ולא רואה למה שתהיה בעיה עם זה בערבה), עדיף פאביה 1.4 ידנית.
רכב חזק יותר (כי מה לעשות, לפעמים צריך לעקוף משאית), שקט יותר, מאובזר יותר ובטיחותי יותר. וההבדל במחיר לא גדול, וגם לא בצריכת הדלק.

תודה על התגובה. אין לי בעיה עם גיר ידני ואפילו להפך. פאביה לדעתי ממש לא דומה בתקציב... לא ראיתי אחת אפילו ביד 2 במחירים האלה. 

פורסם

תראי, אני תופר נסיעות ארוכות עם פנדה (קצת יותר ישנה - דגם 60 כ"ס(שאגב נחשב אמין יותר), אבל מה כבר ההבדל), זה רועש ועקיפות צריך לתכנן.
הפאביה (או התאומה שלה, איביזה) זה אכן סדר גודל של 15,000 ש"ח, מעט יותר יקר.

אם קצת רעש לא מטריד אותך מדובר ברכב די אמין (כשמטופל נכון) וזול לאחזקה. צריכת דלק תהיה סביבות 1:15-17 (אצלי 1:14 ואני קורע את האוטו).

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אצלי בכביש בין עירוני ההררי כ 1/17 עשתה בערך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 12 שעות, yulianx כתב:

אצלי בכביש בין עירוני ההררי כ 1/17 עשתה בערך.

תודה רבה 

לפני 13 שעות, shellcase כתב:

תראי, אני תופר נסיעות ארוכות עם פנדה (קצת יותר ישנה - דגם 60 כ"ס(שאגב נחשב אמין יותר), אבל מה כבר ההבדל), זה רועש ועקיפות צריך לתכנן.
הפאביה (או התאומה שלה, איביזה) זה אכן סדר גודל של 15,000 ש"ח, מעט יותר יקר.

אם קצת רעש לא מטריד אותך מדובר ברכב די אמין (כשמטופל נכון) וזול לאחזקה. צריכת דלק תהיה סביבות 1:15-17 (אצלי 1:14 ואני קורע את האוטו).

תודה רבה! איזה שנה הפנדה שלך (😉😂) וכמה זמן אצלך? מה עלות הטיפולים והחלפים אם צריך ומה זה אומר טיפול נכון בעינך  

ומבחינת טיפולים

פורסם

שלי 06, אצלי שנתיים, נקנה עם 145000 ק"מ.
אני לא דוגמא לטיפולים וחלפים כי אני מטפל ברכב בעצמי ומזמין את החלקים מחו"ל (חלקים איכותיים, לא סיני ולא טורקי).
דברים שקניתי בארץ:

שמן ומסנן עולים כ150 ש"ח.
שמן גיר 170 ש"ח (מחליפים פעם בכמה שנים, זניח).
מצבר טוב (VARTA) עולה 450 ש"ח בערך.
רפידות בלם קדמיות 120 ש"ח.

מחו"ל יצא לי להזמין:
תושבת מנוע עולה 150 ש"ח
רצועת אביזרים 25 ש"ח
מסנן אוויר 50 ש"ח
חוטי הצתה 70 ש"ח
פלאגים (מצתים) 80 ש"ח

צמיגים עולים כ220 ש"ח לצמיג לצמיגים טובים (וכאן ההמלצה שלי חד משמעית, רק kleber - במידה הזאת בהיצע יש זבל סיני שזה אחלה אם מנסים למות, ויש גם פאלקן כלשהו שפשוט פיתח שלפוחיות והוחלף אחרי 8000 ק"מ).

אגב, כל החלקים שכתבתי כאן אפשר להחליף לבד בתנאים ביתיים עם ג'ק, זוג בוקים, סט כלים סטנדרטי וידית מומנט (ומפתח סרט למסנני שמן, הגישה קצת קקה).

טיפול נכון בעיני זה לא לחכות שמשהו ילך ולא לתת לידיים ארצישראליות מצויות לגעת באוטו :)
אני מטפל קצת פחות טוב מ'לפי הספר' (כי בכ"ז מדובר ברכב זמני זול), אבל למדתי (על בשרי) שחלקים סיניים וטורקיים גורמים לך לקלל בעיקר את עצמך (וגם את הסיני והטורקים קצת).
בגלל שהאוטו עובד אצלי מאד קשה הוא מקבל שמן איכותי, נוזל קירור praflu אדום (היחיד שמתאים למנועים הקטנים של פיאט) ומסננים איכותיים.
שוב - בגלל שהרכב זול והחלפים זולים, התוספת לאיכות, זניחה. הוא גם עמיד יחסית לקטנות מהשנים האלו.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

יצא לי לנסוע כמה פעמים עם פיאט 500 לאילת מבאר שבע, אני מניח שבפנדה אמורים לקבל ביצועים דומים.

סך הכול ביחס לרכב עם מנוע 1.25 - סוחב לא רע בכלל.

לא לצפות לרכב מאוד מהיר או מאוד חזק, אבל סך הכול התאוצות מפתיעות ביחס למנוע הקטן והנתונים הצנועים.

פיאט די זולות בתחזוקה, טיפלתי 4 שנים במוסך המורשה של היבואן והטיפולים היו זולים למדי.

חשוב לחפש רכב שטופל בזמן וכראוי, חשוב מאוד לבדוק שברכב מילאו נוזל קירור מקורי של פיאט (פראפלו) ולא מי ברז או נוזל קירור עלום שם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בתאריך 25.11.2020 בשעה 05:55, Tomyc כתב:

תודה רבה 

תודה רבה! איזה שנה הפנדה שלך (😉😂) וכמה זמן אצלך? מה עלות הטיפולים והחלפים אם צריך ומה זה אומר טיפול נכון בעינך  

ומבחינת טיפולים

מנסיון אישי אין על פנדה 2011 גם בנסיעות בינעירוניות

למי שלא מחפש מטוס אלא רכב אמין זול סוחב טוב ונח

נסעתי ביום שישי ובמוצ"ש פעמיים הלוך חזור ירושלים עפולה ונהנתי מכל רגע

תחזוקה זולה ורכב אמין - שנה אצלי עשיתי 30K

• תוכן חדש...