Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חברים,

אודה לעזרתכם, אני מתלבט בין פריוס 2015 עם 200000 ק"מ, מול אוריס עם 160000.

[כמו שאתם בטח מבינים אני מחפש רכב טוב, נוח, ובעיקר חסכוני, אבל התקציב, אוי התקציב...]

ובכלל אני מנסה להבין, האם יש כלל לכל כמה זמן דרושה החלפת סוללה?

האם במבחן במכון לפני קניה בודקים את מצב הסוללה?

מהי האינדיקציה לסוללה טובה?

כלומר מהי הדרך להיות רגוע שחודש (יותר או פחות) אחרי הקניה לא אדרש להשקעה של 10K?

(אני מדבר במצב שאין ביטוח סוללה)

תודה.

פורסם

תקנה אוריס 2017, וכאשר האחריות על הסוללה תסתיים, תעשה ביטוח.
ככה תסגור את כל הפינות.
או אולי תקנה אוריס קצת יותר ותיקה, אבל עם קילומטראז' שנתי יותר שפוי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ניתן לחדש ביטוח סוללה עד 12 שנים בחידוש שנתי קבוע על אוריס.  (אסור לדלג על שנה)

תוודא שיש ביטוח ברצף. (הרבה לא עושים, ונתקעים עם הרכב כי קשה למכור רכב היברידי ללא ביטוח על סוללה)

ברגע שיש ביטוח, אתה רגוע. (יש כיסוי) 

כל כמה זמן מחליפים, זה תלוי בהרבה גורמים (נסועה, אופי נהיגה, שמירה על לחות מתאימה, פתחי אוורור לא חסומים, חום גבוה)

זה נע בין 100000 עד 180000 ק”מ, מיוחד בתחזוקה נאותה. יחד עם זה שיש ביטוח (עלות נמוכה) זה נותן שקט ל 12 שנים. 

לא לקנות רכבים מליסינג שם רוב הסיכויים ליפול על רכב שהסוללה תתפגר מהר מידי. (טיפול לקוי)

אישית שרכשתי היברידי, ווידאתי על די הוצאת היסטוריה של הרכב שהוא טופל כראוי, כולל ביטוח סוללה. 

פורסם
לפני 6 שעות, vladclar כתב:

תקנה אוריס 2017, וכאשר האחריות על הסוללה תסתיים, תעשה ביטוח.
ככה תסגור את כל הפינות.
או אולי תקנה אוריס קצת יותר ותיקה, אבל עם קילומטראז' שנתי יותר שפוי.

תודה

אתה ממליץ על האוריס בגלל הק"מ או גם בגלל הרכב/שנתון?

פורסם

אני ממליץ על אוריס על סמך הודעת הפתיחה שלך.
כאשר אומרים "אוי התקציב" עדיף לקנות רכב יותר חדש ועם קילומטראז' יותר נמוך באותו התקציב ( גם לא רשמת מהו).
לפריוס ואוריס אותם מכלולים מכניים, רק שפריוס יותר מרווחת ( גם לא רשמת כמה אנשים צפויים לנסוע ברכב ) ומרגישה יותר איכותית ( מבחינת עיצוב וחומרים בתוך הרכב ).

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ובגלל נושא הארכת האחריות על הסוללות לוודא טיפול סדיר במוסכי רשת היבואן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

התקציב עומד על כ 45K +/-

לפני 10 שעות, vladclar כתב:

לפריוס ואוריס אותם מכלולים מכניים, רק שפריוס יותר מרווחת ( גם לא רשמת כמה אנשים צפויים לנסוע ברכב ) ומרגישה יותר איכותית ( מבחינת עיצוב וחומרים בתוך הרכב ).

לא הבנתי מספיק, זה אותו רכב בשינוי חיצוני? עם חומרים שונים בתוך הרכב שמרגישים יותר איכותיים?

או שהפריוס באמת רכב יותר טוב?

תודה.

פורסם

אותה יחידת הנעה היברידית, אותו גיר רציף.
אוריס צפופה יותר ומרגישה פשוטה יותר.
אגב, אוריס סטיישן היברידית משום מה פחות יקרה בלוח יד 2 מהדגם הקצר ( האצ'בק ), ומציעה בגאז' ענק.

נ.ב. גם אם תקנה לקסוס ct200h, תקבל את אותם המכלולים המכניים.

פורסם

תודה רבה!

כן, שמתי לב לפער בין הסטיישן להאצ'בק...

ידעתי שגם הלקסוס היא אותו מנוע,

ובכל זאת, האם נכון לומר שזה אותו רכב, אותה גברת בשינוי אדרת?

כשאתה כותב 'מרגישה יותר/פחות' אתה מתכוון שקיים פער אמיתי ומורגש, או רק נראה ככזה?

אגב גם המתלים זהים?

פורסם

אני מציע שתלך לבדוק רכבים , תשב בתוכם ותראה מה אתה מרגיש.
מבחינתי האישית, הפער הגדול ביניהם זה נוחות מושב הנהג.
באוריס לי הוא לא נוח, בדיוק כמו בקורולה. משענת גב דקה וקשה, ללא תמיכה לגב התחתון. 20 דקות נהיגה ואני מתחיל להרגיש באי נוחות.
בפריוס המושב יותר נוח, גם באוונסיס .

פורסם
לפני 3 שעות, vladclar כתב:

אני מציע שתלך לבדוק רכבים , תשב בתוכם ותראה מה אתה מרגיש.

בדקתי, צודק.

יודע מה לגבי שאר הרכיבים החשובים ברכב - מתלים, איכות בניה, דשבורד וכו'?

תודה.

• תוכן חדש...